Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   244 / 2208
(#) nyikolaj válasza dxzo4z hozzászólására (») Szept 25, 2008
Már találkoztam hasonló jelenséget mutató csővel.
Hibátlan volt!
Valószínűleg a fűtő szál rezonanciáját halottad.
De ha nem bízol bennük dobd ki őket csak előtte mond meg hogy mikor és hová.
(#) kocos válasza nyikolaj hozzászólására (») Szept 25, 2008
Nekem is zörögnek az El34-eim, de hibátlanul működnek ( működtek 5 évvel ezelőtt )
(#) sturbi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 25, 2008
A plusz 1-2 W engem nem igazán érdekel, a jelenlegi 6C41C-es erősítőm is csak 6 W-os, az "ördöggel szeretnék kicsit keménykedni" a GU50 kapcsán (is).... :bummafejbe:
A kimenőtrafó valóban nem lesz kis feladat, és benn van a bukás esélye is (20 K körüli Ra 1:50 körüli áttétel), de ha eljutok a kezdésig, akármi is lehet. Igazából 800 V táppal szeretnék próbálkozni.
(#) ferencferenc válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 25, 2008
A TEKERÉS JELENT IGAZI PROBLÉMÁT!
(#) Imi65 hozzászólása Szept 25, 2008
Megérkezett Hapro ismerősének a csöves rádióerősítője. ECL82 PP van benne. Holnap megjavítom, és megmérem, mit hoztak ki belőle a japánok. Érdekesek a Suzuki ellenállások, kondik.
(#) CHZ válasza nyikolaj hozzászólására (») Szept 25, 2008
Szia !

Nem ennyire bonyolult .., sima sárgarézből esztergált gyűrű.

GYŰRŰ.GIF

(#) nyikolaj válasza CHZ hozzászólására (») Szept 25, 2008
Nagyon jól néz ki.
Alumínium felületet akartam arany festékkel bevonni.
Kénytelen leszek tovább nyomozni.
(#) CHZ válasza nyikolaj hozzászólására (») Szept 26, 2008
Festéssel nem fog menni , ronda lesz , kapható arany lakk spray de nem igazán jó , tartós csak akkor lehet ha 2 komponensű lakkal átfújod a végén .
Inkább elokszálásra buzdítanálalk ,megoldható arany színben is , de házilag nem hiszem ....
Vagy inkább sárgarézzel dolgozz , az magától adja...
(#) EcoPityu válasza sturbi hozzászólására (») Szept 26, 2008
O. Pista barátom Hmvhely-en, annó épített /kipróbálta/ a GU50PP-t a 80w-os EAG hálózatijának 950v-járól, áttekert APX kimenővel. 120w jött ki belőlük. 8kohm-os Raa-val.

Na és ő sugta, hogy felejtsem el a GU50 OTL-t, és, hogy a hangja is elég erőtlen és silány az OTL-eknek.
Nameg, hogy hidegen és melegen is más a kimeneti offset feszkójuk/tehát beállíthatatlan/ , ha meg alapban delej van a hangszórón, azt az én hangszóróm nem szeresse...

Ja! A GU50, olyan 600v körül táltosodik meg!!!
(#) EcoPityu válasza nyikolaj hozzászólására (») Szept 26, 2008
CHZ barátunk , igen furmányos!
Az akinek jó anyagismerete van /mi még tanultuk../ sok olcsó, szép és okos dolgot tud megalkotni!
Asszem van még egy működőképes EAG táptrafóm!!
Tele 4-6v-okkal, meg a szimm. 350v~, és a 2x650v~ is izgi!
Majd megnézem megvan-e még!
Aztán meg ha kéne, elboltoljuk...
(#) sturbi válasza CHZ hozzászólására (») Szept 26, 2008
Ez festéssel készült, autófényező csinálta. Eredetileg gyöngyház színű lett volna, de nem volt olyan maradék azárt lett ezüstmetal (nem sikerült tökéletesre, ettől szebben is meg lehet csinálni).
A festés nem a legjobb módszer, könnyen lepattan, de ha vigyáz rá az ember, azért szép tud lenni. Mindenképpen olyan festék kell, ami bírja a meleget (nem színeződik el), az alaplapot véglegesre kell furkálni, bepróbálni mindent, aztán üresen mehet az autófényezőhöz, aki megoldja az előkészítést és a festést (olyannal érdemes próbálkozni, aki drága kocsikat fest drágán, és lehetőleg ismerős, vagy ismerőse egy ismerősünknek).
(#) MrBrown válasza sturbi hozzászólására (») Szept 26, 2008
Szia, a haverom épített 800V-os anódfesszel PP-t belőle.
Nem egyszerű, de állítólag gyönyörűen szól.
Már be is kértem tőle minden dokumentációt, majd felrakom ha előkerültek.
(#) sturbi válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 26, 2008
OTL-nek nyílván nem jó a GU50 (nem tudom hogy jött le, hogy én olyat szeretnék).
Az OTL miért lenne erőtlen, meghajtás és kimeneti impedancia kérdése hogy hogyan tolerálja a terhelést.
A kimeneti ofset kézbentartására több módszert is szoktak alkalmazni, pl szervót, illetve, ha jelentősebb mennyiségű cső van paralell kötve, akkor azok szórása miatt automatikusan is jó lehet.
Ha OTLM kolléga olvassa a hozzászólásodat az OTL erőtlenségéről, biztosan azt mondja "ejnye-bejnye" meg "irgum-burgum".
Nálam is tervben van (lesz) 6C33C-ekkel egy OTL kiöntése, csakhát "Isten malmai lassan őrölnek" (....barmai lassan őrülnek).
Nekem is van egy 6c33c-m. Valami ritka ronda egy cső, de brutál a belső felépítése. Ha jól tudom kicsi anódfesszel is már nagyon erős, dehát mit kezdjek én 1-el????
(#) MrBrown válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 26, 2008
Vegyél hozzá mégegyet a börzén (foglalatostul valami 3500 pénz asszem).
Hálózati trafóm nekem is van, amúgy SE-t akarok építeni. A kimenőtrafó a nagy durranás 800-1000 V-ra, nem tudom, meg tudom-e csinálni (meg hát, de mire).

trafobeag.jpg

(#) EcoPityu válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 26, 2008
Költsön rá annyit a rosseb!!!
Inkább eladom kiccsi , óccsó, jó RUSZKI..
Nameg egy párral mit lehet vajon elérni? 10w-ot??/OTL-ben persze/
Merthát két trióda, akár egy sztereo SE is kijöhet 1 darabból.../de akkor is ronda!/
Nahát pont ilyenről beszéltem én is, és még ilyen almám is van, meg pont ilyen sárga műanyag tálam bibíííí!
(#) Müszi válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 26, 2008
Olyan ronda, hogy már szép
(#) MrBrown válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 26, 2008
Mivel nem nőkről beszélgetünk talán megállja a helyét az érvelésem, nézőpont kérdése, szerintem nem ronda hanem egyedi-furcsa-szokatlan
Két darabbal inkább 2*15 W SE-ben érdemes gondolkodni, OTL-ben az még alaposan félre van illesztve szerintem (meg sok kacat kell a stabil működtetéshez ((védelem, szervó, miegymás)).
Úgy gondolom inkább tartalékot kell képezni, mint pengeélen táncoltatni a csöveket. 4-4 6C33C-el már jobban lehet ördögöt űzni talán OTL-ben.
(#) sturbi válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 26, 2008
Bizony, így van ez. Jó nő az, és három csöcse van, kár hogy meleg.
(#) Müszi válasza sturbi hozzászólására (») Szept 26, 2008
Ha ha
Ez jó
Ez határozottan vicces volt (nyilván nem annak szántad )
Idézet:
„EcoPityu írta:
Nekem is van egy 6c33c-m. Ha jól tudom kicsi anódfesszel is már nagyon erős, dehát mit kezdjek én 1-el????

Úgy fél A-ig, 350 V-ig príma stabilizátort lehet vele csinálni, ami azért nem semmi, én használtam 2*25 W-os PP (((2*2)*2)) 6P14P) tápegységében (310 V-ra), határozottan jobb volt vele, mint nélküle (kondit jó messzire kell tenni tőle, mert megsüti).
(#) Moszkvai válasza kocos hozzászólására (») Szept 26, 2008
Nem mostanában szereztem, van már vagy 10éve, hogy vettem, még azokat használom.Nagy fejtörést is okoz mikor nincs olyan betűm ami kéne.
Mostanában már lehet kapni?
Én még az Arany János .u. i metró megállónál vettem egy nyomtatvány-dekor és papír boltban.
(#) Moszkvai hozzászólása Szept 26, 2008
Elírtam:Mostanában már nem lehet kapni?
(#) ferencferenc hozzászólása Szept 26, 2008
Hali!
Tud valaki tekercselőembert ajánlani nekem?
kösz!
Következő: »»   244 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem