Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Telefonvonalból line-out

Témaindító: ultra66, idő: Nov 29, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) ultra66 hozzászólása Nov 29, 2007 /

Sziasztok !

Telefonvonalról szeretném diktafonnal felvenni a beszélgetéseket és van egy ilyen leválasztó v szűrő v nemtommi aminek a képét csatoltam, de ezt 30e-ért árulják (spycentrum.com) és biztos tök eccerű megcsinálni házilag...

Ha valaki le tudná írni h hogyan vagy hogy hol lehet ilyet kapni (ha lehet, pár ezernél nem lehet több) azt nagyon szépen megköszönném!

levalasz2.jpg

(#) aflmor válasza ultra66 hozzászólására (») Nov 29, 2007 /

Nálad nem megy a Google? :thumbup How-To Build a Telephone Recording Circuit
(#) valve válasza ultra66 hozzászólására (») Nov 29, 2007 /

Szia; Csatoltam par linket, es egy erdekesseget;
Bővebben: Link1
Bővebben: Link2
(#) Busz hozzászólása Szept 28, 2008 /

Én a számítógéppel szeretnék hangot felvenni és hangot továbbítani a telefonvonalon.

De úgy hogy szétszedném a telefonkagylót és a telefon mikrofonját direktbe bekötném a számítógép hangszóró kimenetére, a telefon hangszórót meg a számítógép mikrofon kimenetére.

Így működne vagy nem díjjazná a számítógépem?
(#) Doncso válasza Busz hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Persze hogy működik, SKYPE-nak hívják
(#) Busz válasza Doncso hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Pont a skype hívást szeretném továbbítani a telefonvonalon.

Tehát az én számítógépem lenne az átjátszóállomás, egyik fél skypon beszél, másik a telefonvonalon.

Ezért kell a kagylót a gépre kötni.

Ugyanis barátomnak nincs nete de távoli ismerősével tudna így beszélni az én netemen és telefonvonalamon keresztül.
(#) vicsys válasza Busz hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Szerintem ezt egy WLAN-nal megoldhatod egyszerűbben is, és a barátod még netezni is tudna. (A költségeket meg megosztjátok...)
(#) Doncso válasza Busz hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Akkor nem kell összekötnöd, szerintem elég ha odatartod a mikit a hangszóróhoz, és fordítva is. Ennyi.
(#) lapose válasza Busz hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Szia!
Nem ismerem annyira a Skypot, a ki és bemeneteit nem lehet átirányítani egy modemre? Akkor csak egy modem kellene a gépbe!
(#) Busz válasza lapose hozzászólására (») Okt 1, 2008 /

Sajnos nem lehet a skypot átirányítani modemre, a wifihez meg túl messze van az ismerős. Így marad az eredeti felvetés:

De úgy hogy szétszedném a telefonkagylót és a telefon mikrofonját direktbe bekötném a számítógép hangszóró kimenetére, a telefon hangszórót meg a számítógép mikrofon kimenetére.

Szóval ezzel nem okoznék kárt igaz?
(#) Gafly válasza Busz hozzászólására (») Okt 1, 2008 /

> De úgy hogy szétszedném a telefonkagylót és a telefon mikrofonját
> direktbe bekötném a számítógép hangszóró kimenetére, a telefon
> hangszórót meg a számítógép mikrofon kimenetére.
>
> Szóval ezzel nem okoznék kárt igaz?
Nos komoly bajt nem okoznal, de jol sem mukodne.
Igazan negy gond van:
- A PC-d ki es bemenete asszimetrikus es a "hideg" pontja foldelve van.
Tehat ha kozvetlenul rakotod a szimmetrikus telefonvonalra akkor nagyon erosen bugni fog.
- A telefonvonalon 48V-os egyenfeszultseg van (felvett kezibeszelonel kevesebb) ami esetleg karosithatja
(kialakitastol fuggoen) a hangkartya be/kimenetet.
- A jelszintek nem biztos hogy illeszkeni fognak, bar ezen valoszinuleg
akar szofveres allitgatassal urra lehet lenni.
- A sajat adasod kozvetlenul vissza fog kerulni a sajat veteledre, nagyon zavaroan
hangosan fogod visszahallani amit modasz. Raadasul a digitalis feldolgozas miatti kesleltetes
miatt nagyon viszhangos is lesz...
A fentiek miatt mindenkeppen transzformatoros levalasztasu u.n. "hibrid" aramkor hasznalatat
javaslom. Peldaul itt talalsz bovebb informaciot.
(#) Busz válasza Gafly hozzászólására (») Okt 1, 2008 /

De én nem közvetlenül a vonalat akarom a PC-re kötni. Csak a telefonkészülékből kijövő telefonkagyló vezetékeit akarom a PC-re kötni. A telefonkagylóban meg már csak nem lehet 48V nem?
(#) Gafly válasza Busz hozzászólására (») Okt 1, 2008 /

> A telefonkagylóban meg már csak nem lehet 48V nem?

De. Semmi nem garantalja hogy galvanikusan le van valasztva a telefon elektronikaja a vonaltol...
(#) Busz válasza Gafly hozzászólására (») Okt 1, 2008 /

Köszi a választ! Akkor próba szerencse módszer lesz a nyerő. D
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem