Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni?
Van egy IBM ThinkPad 760XD típusú régi laptopom a következő vele a probléma: Van benn hangkártya de nem működik. Ha megnézem a biosban inaktív az ikon, tehát tesztelni sem lehet. Indításkor csippanik egyet a hangszóró villog az lcd kijelzőn egy kis hangszóró ikon majd elalszik. A windows érthető okok miatt nem ismeri fel. Van-e valamilyen beállítás vagy lehetséges, hogy elromlott az integrált hangkártya? Köszönettel várom az észrevételeiteket.
Hogy néz ki az a BIOS-ban inaktív ikon? Még sose láttam olyat...nem lehet bekapcsolni? És kikapcsolni? Tudnál róla egy gyors fényképet készíteni?
mint a windowsban kicsit szürkébb és szaggatottabb a körvonala. Tulajdon képpen ettől eltekintve tökéletesen működik. Win98 van rajta
Hm ha inaktív akkor szürke betűkkel van írva? Szerintem lehalt a hangkarid... Egyébként láttam valahol Pcimca-s hangkártyákat,vagy ha tudsz a gépedhez dokkolót szerezni abba is lehet tenni Pci-osat. Nekem van itthon 2 felesleges de szerintem ezek csak T-szériás gépekhez jók...
Van egy IBM T20-as gépem, és a következő a jelenség:
Miután bemelegedett, kb 30 perc, utánna lefagy az egész gép, és villog megállás nélkül 2 led a bekapcsológomb mellett: az egyik a capslock, a másik ilyen képernyő ábrán belül egy fölfele és egy lefele mutató nyíl. Linux, de Windows alatt is ez a helyet. Ha hagyom kihűlni utánna megint jó. Ventillátor kifújva, és jól működik, procipaszta van. Proci, memória, pci, vinyó is cserélve volt már, a hiba elhárítása érdekében, de még mindig ez a baj Tud valaki valamit mondani ezzel kapcsolatban???
ez egyértelmű túlmelegedés.
próbáld ki, ha sztalon van, vagy ha párnák közt, akkor mi a helyzet? ha kemény asztalon van, akkor jobban ki tudja fújni a levegőt, mint a párnák közül. így ha hamarabb produkálja a jelenséget a párnák közt, akkor biztosan túlmelegedés miatt csinálja a dolgot. ekkor megoldás a hűtés megfelelő biztosítása. (pl. lehet kapni laptop alá ún. laptophűtőt, ami egy lapos műanyagdarab néhány ventivel)
Először is köszi a gyors választ!
Sajnos akkor is fagy ha "tud levegőt szívni". Egyébként ez a villogás nem valami bios hibaüzenet ???
Kedves bbb!
Érdekes eredményre jutottam! Kivételesen nem túlmelegedés az indok!!! Tegnap este üzemmelegen 3 különböző memóriateszt programot futtattam le egymás után. Több mint 1 órát vett igénybe, hiba nem volt, fagyás nem volt. Ezek után System Stress tesztet hajtottam végre, és itt bukott a dolog. Egy ciklus 20 perc, tegnap üzemmelegen tettem meg ezeket. Először egyidőben CPU + memó + HDD + DVD 4 perc után lefagyott Másodszor csak CPU-ra. Nem fagyott le 20 perc alatt sem!!! Harmadszorra jött csak a memória. 14s után lefagyott!!! Ma délelőtt meg teljesen hidegen (egész éjjel állt a gép) bekapcsolástól számítva (DOS boot-al együtt) 1 percen belűl már indult is csak a memória stresz! 22s után lefagyott, és itt: 001093B8 Újraindítás után 2s alatt lefagyott itt: 001048F4 Most akkor mi a hibás? Mem vezérlő??? Memória? Memtest-ek meg semmitse érnek? Érdekes...
Helló!
Sikerült megoldást találni a problémára?? Most én is pont most kaptam egy ibm t20-ast és ugyan ezt produkálja. Én valami + hűtésen és bios frissítésen gondolkozok.
Üdv!
Nemrég javítottam egy T20-ast. CRC error-os volt a biosa és ugyanígy fagyogatott, meg melegedett. A megoldás az lett hogy keríteni kellett az AT24RF08-ba egy memóriaképet(másik gépből), innentől elindult. Meg ki kellett cserélni egy IC-t benne, az ADP3421-t. Ja, az EEPROM-ot lehet ponyproggal írni, nem kell megvenni a drága szoftvert hozzá. :yes: A tulaja készített erről egy blogot, nincs befejezve, de azóta a gép már működik Bővebben: Link
Helló mindenki!
Van egy IBM Thinkpadom, aminek hibás a képernyő invertere, és nem világít . Már nem elöszőr van javítva ezokból!!! egyszer már egy 50-esben volt az inverter javítás. Látszik is hogy nem eredeti a cucc, mert egy 150nF-os kondi lett cserélve benne (nem SMD kondit raktak be a helyére) egy darabig működött, de most megin szarozik nem tudom mit csináljak vele. : :nemtudom: . Már a képernyőt kibányásztam, másik fénymásoló inverterrel kipróbáltam, a képernyő hibátlan. Az inverteren amikor bevan kapcsolva viláít alul egy SMD LED zölden, de ettől ugyan úgy nem működik . A képen a pirossal jelölt kondi az ami cserélve lett, Segítsetek!!!
Idézet: c. téma ide áthelyezve. „IBM Thinkpad 770 Inverterhiba!!!”
Van egy IBM tinkpad 380xd leptopom az a gondvele hogy kodot kér és nemtudom a kodot tudna valaki segiteni? elöreis köszönöm
Sziasztok !
Egy T20-as hibával kapcsolatban lenne kérdésem Az lenne a gond, hogy bekapcsolásnál egy pillanatra felvillan a HDD LED, oszt semmi.... Kimértem, táp, akku jó, szétszedtem atomjaira a gépet, hibás kondit nem találtam, a billentyűzethez tartozó bekapcsológombhoz és onnan tovább van jel, csak az alaplap nem akaródzik bekapcsolni. Tudna valaki esetleg 5letet, hogy mi lehet a hiba oka ? Köszönettel.
Marpedig nagyon tap szaga van a dolognak, legfeljebb ne a 19V kornyeken keress, hanem az alacsonyabb feszek kornyeken. 5V, 3.3V, 2.5V. Processzor es kornyeke az igen alacsony feszultsegek videke, ott szoktak lenni direkt kapcsuzemuek, ott felvezeto, tekercs, dioda. Tekercs igen ritkan rossz, de egy merest meger. A dioda mar kerdesesebb, a felvezeto a legvaloszinubb.
A masik lehetoseg a kontakthiba valahol, foleg a sokerintkezos csatlakozok kornyeken. Csak akkurol es akku nelkul halozatrol is kiprobalni. Ha csak a HDD led villan fel, akkor erdemes mindent kiszedni a gepbol, ami csak mozdithato (hdd, cd, wifi, plusz memoria is) es teljesen csupaszon megprobalni elinditani.
Sziasztok!
Négy éve használok egy R31-es laptopot. Két hete csak sokadik próbálkozás után indult el az XP. Megpróbáltam újrahúzni, de már a telepítés elején folyamatosan újraindult a gép (legfrissebb verziószámú a bios, az óra OK - elem OK). További hibajelenség, hogy néha a háttérvilágítás is elmegy, majd visszajön. Először táp hibára gondoltam (mérve OK), ezért szereztem egy másik működő gépet, amivel az én tápom jól ment. A működő gép tápjával a gépem ugyanazt a hibát produkálta. Ui: amikor egy mini xp-t futtatam CD-ről (sokadik próbálkozásra a bootolás sikerülni szokott), akkor a gép tökéletesen működik. Hol keressem a problémát? Üdv, Manó.
Sziasztok! Nekem is van egy 760EL -es. Azt szeretnem kerdezni, hogy a tapnal G es S csatlakozok mire szolgalnak?
Jo, akkor ezzel a tapot kizartad. Akkut is csereltel?
Elso lepes: Kiszedsz minden mozdithatot belole, ha van pluszmemoria, azt is. Elemet is. Bios-ig elviszed, otthagyod. Ujraindul? Ha igen, a gep belsejeben valami rondasag, alsosorban tap, aztan lehet proci, memoria, stb. Ha nem, akkor memoriat visszateszed, ugyanezt megnezed... Aztan mehet a CD, a legvegen a HDD. Ha esetleg fel tudsz bootoltatni mondjuk pendriverol egy egyszeru DOSt, az is jo.
Szia!
Először is köszi szépen a gyors választ! Ma délután ellenőrzöm a leírtak szerint a masinát, majd referálok. Üdv, Manó.
Szia!
Valószínű, hogy az elem volt a ludas az újraindulásban, mivel miután kivettem a gép normálisan bootolt (persze az óra beállítása után). Mégegyszer köszi a segítséget! Üdv, Manó.
Sziasztok!
Ki tudna segíteni nekem még világ vége előtt problémában pontosan amban hogy XP változatok alatt miért nincsen hangom?Használt fő gép IBM THINK PAD Z sorozata.
A lenovo.com oldalán mindegyik IBM modell drivere fenn van. A gép SN száma alapján pedig konkrét driverek is letölthetőek. Pl. az én gépem modell száma 2768-B34 Ezt beírod az oldalon található keresőbe, és a megfelelő drivereket le is töltheted. Vagy, ha feltelepíted a ThinkVantage System Update programot, az (majdnem) mindent megold.
Lenovo driver & software support
Köszönöm a választ mostmár meni fog
Másik kérdésem az hogyan tudom használatba venni beépített internetet?Nem elég hogy csak bekapcsolom,vodafone címke van hátulján (IBM THINK PAD Z)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |