Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Az EM80-84, ill. még az EM4, és a DM70 is ismert varázsszemek. A készülékekben valamelyik szinte biztosan ott volt. Ez a tiéd hazánkban unikum.
![]() Egyébként az RFT pontosan NDK-s cég volt. (Erfurti Csőgyár)
Van még 6db UM11-em, Tungsram, új, az sem túl gyakori de szerintem gyönyörű.
Ja az RFT az NDK, de a másik három? Asszem amit a francia sráctól vettem az francia gyártmány (ki hitte volna) valami RADIOTRON van ráírva.
Ennek is szerkezet szaga van, most hogy nézem talán még így alu sapkával meg "nyél"-el is tetszik a GU. Persze majd az eloxált sasszi túl puccos lesz hogy így maradjanak.
Ellenállásokat milyet szoktatok a GU-ba építeni?
Arra gondolok, hogy szén vagy fémréteg típusút? Melyik a jobb?
Börze infó:http://hg5crv.uw.hu/indexpuskas.html
MrBrown tetszik a szerkezeted! Nekem a trafódról ez jutott az eszembe/lásd kép/. ![]()
Szeretném kérdezni, hogy a tv sorkimenő ferritjét lehetne-e 10-20 Wattos csöves erősítő kimenőtrafójaához vasnak használni?
Már volt róla szó, és a válasz NEM.
A vasat 16kHz-re készítették, ide alkalmatlan. üdv
Köszi!
Bizonyára, átsiklottam felette. Bocs!
Ha egyből plazma hangszórót akarsz csövekből akkor oda lehet hogy jóljön
![]()
Nem értem ezt a plazma hangszórós dolgot.
Létezik olyan, vagy csak ugratsz?
Üdv.!
Nem a mindenáron való feltünősdiből hoztam elő. Azért ugrott be, mert egyszerűbben tudnék csévetestet csinálni a ferrithez, meg egyszerűbb a szerelése, mint a lemezeket rakosgatni. A mágneses viselkedésükről semmit nem tudok. Az alacsonyfrekvenciás viselkedése, meg fel sem vetődöt. Tényleg összetett dolog. Lehet, hogy belevágok egy csöves szkóp összeberkácsolásába, de még nem biztos. Hagyom az erősítőt egy időre.
Régebben meg akartam már mutatni a képeket, de ez a hozzászólás "rákényszerített" arra, hogy most megtegyem!
![]() ![]() Remélem nem baj, ha emiatt nem méretezek képet ![]() Yeah... és elfelejtettem átállítani... sebaj így is jó! ![]()
Fú! Ez fáj!!!!!
![]() ![]() Pedig én csak poénkodtam..... ![]() NAGGYON DURVA!!! Ez már nem is giccs! /De biztos Csájná/
Csöves feeling azoknak akik sosem láttak még csövet közelről
![]() Én sose tennék ilyet.
Zolikám én már ezt a rondaságot már régebben is láttam egy aukciós oldalon de nem mertem betenni a képét nehogy megkövezzetek
![]()
Régen úgy 8-10 éves koromban én is szórakoztam a csövekkel, hogy világíttattam őket. nem tudtam mire valók. De megragadott a látvány amikor bekukucskáltam a tévé hátulján este és láttam őket. Én is akartam ilyet. Addig szórakoztam míg végül sikerült egy valamilyen PCL csövet 12V-os 44ah-ás aksiról világításra bírni. ( mire kitotóztam a 4-5-lábat) Nagy volt az öröm. De ez volt a múlt. Most már nagy becsben tartom őket.
Nagyon bejön amit csináltál. :yes: Kíváncsian várom mikor kész lesz.
Napok óta kimenőtrafót tekerek hozzá kézzel, erősen felülemelkedve saját türelmetlenségemen, szépen menetről menetre. Az egyik már készen van. SM 74-re készülnek a kicsikék Ra=4 K -val.
0,25-ös (nettó) a primer, ebből pont 150 menet fér el egy sorban, 1-es a szekunder, ebből pont 40 menet fér egy sorban (nagyon enyhén lazán). Felépítése a következő: 1800 menet primer összesen, 80 ment a szekunder, így az áttételem 22,5:1. 450 menet három sorban, 40 menet egy sorban, 450 menet három sorban, majd újra 450 menet három sorban, 40 menet egy sorban és végül megint 450 menet három sorban (így légrés nélkül PP trafónak is jó 4 K Raa-hoz). A légrés 0,2-0,3 mm lesz. A kimenőről visszacsatolás nem lesz, viszont az UL bekötést meg fogom próbálni. Tudom kevésnek tűnhet ez az osztás, de ne feledjük, hogy nem lesz a szekunderről visszacsatolás, és ilyenkor csekélyebb frekimenet is megteszi (más hangzásbéli előnyökért cserében). Még a végső kapcsolás sincs meg, de jövő héten majd kitalálom. Az már biztosnak látszik, hogy a bemenet egy fél 6N6P lesz teljesen klasszikus kapcsolásban, a másik fél 6N6P a 6P7SZ segédrácsán fog valamilyen formában ördögöt űzni. 6 W körül tervezem a teljesítményét, de ha lesz elég anódfeszem, lehet hogy 8 W-ra hajtok (még az egyik szűrőkondit cserélnem kell nagyobb feszültségűre). ![]() Nagyon jól fog kinézni a PPP-d, tetszik. :yes:
Az előzö Neked ment volna.
Én sima PP-t fogok egyszer ( nagyon sokára ![]()
Ja igen, köbzoli PPP-je teccik nagyon, elkeveredtem kicsint.
![]()
Ilyet nálunk is lehet kapni a "keravilba"
![]() ![]()
Az a vicces hogy amibe ez a műanyag kacat kerül azért már lehet kapni működő csöves rádiót a vaterán
![]()
:wow1: Nagyon teccik,jól néz ki.....4db GU...az biztos,hogy nem fogsz fázni.Szépek a trafók is:yes:
Megkérdezhetem mi az a fehéres szalag,amit nekem is tekertél a trafóra?(kivülre a tekercsre) Lassan megkéne próbálkoznom egy táptrafó tekeréssel,csak kéne egy szép nagy vas....A 0,25...0,3-as drót(anód) elég a GU PSE-nek?(ilyen drótom van),mert ha jól számoltam,a 0,3-as kb 170mA-t bír,van valami tapasztalat,bír többet is.(2,5A/mm2 áramsűrűséggel számoltam) Valami olyan trafót kéne összehozni,amin van minden,fűtések,anódfesz...azzal lehetne kisérletezgetni.
Köbzoli! Szép lesz az erölködőd! Lesz valami fakávája is, vagy miből lesz az oldala?
Tényleg, és ha kifog az ember egy "nyugatit", még CCIR URH-t is tud fogni ( Pl az Undine-em is nyugati URH-s, mondjuk az több lenne 2 ezernél )
Ja most jut eszembe
![]() Az EL84SE-m most már annyira orosz lett hogy kicseréltem a csöveit 6P14P és 6N1P-re. A kimenő trafókat meg eredetileg orosz trafó anyagra tekertem. Szerintem ezek az orosz csövek legalább annyival jobbak mint amennyivel olcsóbbak ![]()
aucs
![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |