Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Most épÍtettem be a számÍtógépházamba az oldalon található fordulatszámszabályzó áramkört,egész pofás,végre nem egy mig hangjával lehetne a gépem hangját leÍrni.
Nagyon pofás kis áramkör! Az előlapon is kijelzésre fog kerülni, hogy a hővédelem kioldott?
grat!
Igazából ez egy önálló áramkör, valaminek (tápegység, erősítő...) az előlapján is jelezheti hogy leoldott-e, hogyha a nyákon lévő LED-et kivezetjük a készülék (tápegység, erősítő...) előlapjára.
Valszeg a lepteto is jo lenne, de akkor ezek szerint 180 (ami nekem kellene)/10(amit lep)=18 lepes, 250ms alatt, azaz egy scan 4 masodperc felett van.
Ha le tudnank menni 50-ig, akkor 1sec alatt lenne, ami mar igen jo... Szabadna kerdeznem majd maganban? Az analog reszhez sajnos nem ertek, abban lenne fontos, hogy pl. hol kell valogatott ellenallasokat, nagyon pontos kondikat hasznalni; hol, milyen tipusu kondi javasolt, stb.
Szerintem nyugodtan kérdezhetsz itt:topik
Így megmarad az infó másoknak is. A 250msec késleltetés még csak próbálkozás. Lehet le lehet menni akár 25-30ms ig is de 50ms az tuti.
Helo.
Ez egy DCC kézivezérlo modellvasuthoz. A kisfiamnak készitettem aki 5 éves és nagyon tetszik neki. Foleg a beceneve is ,hogy rajta van.A kislányomnak is készul ami piros kivitelben lesz. nagyon bocs a képminoségért,pocsék a fényképezogépem. Udv!
És egy videó a hővédelem működéséről, ha netán valaki Maverick91-hez hasonlóan kétségbe vonná a működőképességét:
Bővebben: Youtube videó
Hello!
Úgy látom rátettél egy 7812-t?..Viszont nem látok semmiféle egyenirányítást a nyákon. Egyenirányított delejt kell a csatlakozóra kötni, a 7812 csak stabilizálja azt? Nyákrajzot is láthatnánk?
Üdv.!
Persze lesz nyákrajz, leírás meg minden. Épp ezen dolgozom... 7812 van a nyákon, de az eddig is ott volt, a (kicsit szépséghibás de szintén működő) előző példányban is. A nyákra minimum 15V DC-t kell kapcsolni.
Egy kérdés:
miért nincs rajta az egyenirányítás a nyákon? miért jó az, ha olyan nyákokat gyártanak az emberek amiken nincs rajta a tápegység? Erre jó lenne valaki egy épkézláb választ adna mert nem értem ezt. Logikám szerint van a trafó aszt onnan kijön a vezeték azt meg a nyákra kötöm és az lenne a legegyszerűbb...
Ez végül is szubjektív dolog. Én úgy gondolom, hogy ilyen hővédelmet a hobbista olyan készülékben fog használni, amiben DC tápfeszültség már eleve elő van állítva, például egy tápegységben, vagy egy erősítőben. Ha már ott DC van, akkor meg minek legyen rajta graetz, felesleges.
A relé galvanikus leválasztása miatt meg aztán teljesen mindegy hogy honnan kap tápfeszültséget ez a kis hővédelem. Idézet: „miért jó az, ha olyan nyákokat gyártanak az emberek amiken nincs rajta a tápegység? Erre jó lenne valaki egy épkézláb választ adna mert nem értem ezt.” Azért, mert mondjuk lehet hogy az már eleve elő van állítva. Például: minek tervezzek egy előerősítő nyákjára hálózati trafót, biztosítékokat, egyenirányítót és puffereket, hogyha az áramkört egy dugasztápról fogom üzemeltetni?!
Sokszor az egyenirányitás után nagyméretű pufferek is vannak,nemritkán egy készüléken belül többfajta feszültségre is szükség van, ezért általános a külön tápegységpanel. Ezenkivül nem szerencsés nagyáramú váltófeszt összevissza vezetgetni egy erősitő belsejében. Szóval külön panel pufferrel, és ha ez nem elég akkor a táplált panelen helyi stabilizálás és szűrés.
Két napja szenvedek az új dcc boosteremmel, de csak nem akar úgy működni mint a szimulációban. Kínomban már átalakítottam a kapcsolást, belerondítottam a gyönyörűen sikerült fotózott nyákba, mikor ma végre észrevettem a hibát. Egy 22k helyett 22 Ohm lett berakva. Hát, nemhiába mondják az öregek, hogy mindent mérjünk le beépítés előtt.
Digitális modellvasút vezérléshez erősítő.
Bővebben: Link 5V os jellel lehet vezérelni. Le is tiltható a kimenet, továbba van rajta egy kis erősítő, ami az árammérő söntön eső feszültséget erősíti fel, hogy a készülő központ mérni tudja a felvett áramot. Vagy az is lehet hogy hardveres védelem lesz, pl letilt egy bizonyos áramérték felett.
A weboldalamon már elérhető a nyákterv meg minden a hővédelemhez.
Tök jó, de hol van benne az óra?
Amúgy tetszik, hogy amíg "gondolkodik", villog a piros LED. A legjobb, hogy a legtöbbet azon gondolkodik, hogy valamennyit felkapcsolja!
Jééé ezt a kapcsolást én is megépitettem.
És akkor még egy kép, és a lényeg a dokumentációja.
Ott van benne az óra! Hiszen az egészet ÓRAjel hatja
üdv
köszi a tippet..látom nem hagyott nyugodni a dolog, és elkészítetted. A komment időpontjából gondolom csak.
Én sem alszom jót, ha nem tudtam megcsinálni aznap amit elterveztem, pontostítok, akkor alszok jót ha mindent megcsináltam amit szerettem volna. Mindenképp ezt az új konstrukciót fogom már beépíteni az új végfokomba. Idézet: „Ott van benne az óra! Hiszen az egészet ÓRAjel hatja” Igen, csak nem LÁTSZIK!
De, igen látszik... A piros led mutatja. :hehe:
Nem-nem! A piros LED csak azt mutatja, hogy gondolkodik! Az órajel működik akkor is, amikor a piros LED épp sötét... :beka3:
A módik meg majd jól ránkszólnak! Egyébként a piros led amikor világít az órajel felfutó élén van, amikor sötét a lefutón... Kép: Hivatkozás
Akkor majd jó leoltjuk azokat a modikat!
De az órajel - szerintem - akkor is kell a PIC-nek, amikor "csak" villogtatja a LED-sort, ergo nem csak akkor van órajel, amikor a piros LED villog...Kép: Hivatkozás |
Bejelentkezés
Hirdetés |