Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Üdv!
Mi a véleményetek az 5c4sz (5ц4с) nagyáramú kettős diódáról? Érdemes vele foglalkozni? Adatlap Tudnék szerezni párat, akár nektek is, de nem tudom hogy tudjuk-e használni?
Most az a dilemmám hogy találtam egy másik rádió hálótrafót, csöves egyenirányításhoz. Nem tudom melyik legyen: szimpla szekunderes gyári tungsram szelénnel vagy a dupla szekunderes gyári tungsram EZ80-al
Ezt még mondjuk bármikor meg tudom változtatni. De a szívem a csöves felé húz
Ha jól néztem akkor alacsony az anódfeszültségeb (50V). Nem tudjuk erősítőben alkalmazni sajnos.
Pont ezért kérdeztem, sajnos nem egyértelmű nekem ez az 50V.
Azt írják hogy az 5Z4 orosz ekvivalense, de az meg 350V/125mA-es. Elég olcsón lenne, és ráadásul újak.
Itt egy adatlap, sajnos nem tudok oroszul csak nagyon kicsit...
Itt meg 2X500V-ot ír a váltónak. Ezek szerint jó lesz ez
Esetleg jó lenne EZ81 helyett, és még szebb is
Ha igaz az adatlap, akkor csak az 5V-os fűtés nem "kompatibilis"
Gyerekek gondolkozzatok! Azért az anód / fűtés teljesítmény arányban áll egymással naggyából...
Ha egy cső elfűt 5V-on 2A-t ott nem lehet 300mA-es anód / katódáram mellett csak 50V az anódfeszültség! Már akkor is szembetűnő a turpisság ha az EZ81-et vesszük alapúl! SZERINTEM
Lehet hogy marhaság, de az az 50V nem az anód katódhoz képest mért max. feszültség-különbsége ?
...vagy lemaradt egy nulla
Szóval ez max 2x 500 voltot tud. Úgyhogy teljesen jó. Mennyi ilyen csövet tudsz szerezni? Nekem mindjárt kéne kettő, persze az ár ismeretében.
Engem érdekelne 2 db.
Te Kocos, valamikor elkezdtem a Hangszerforumon egy oldalt_kozben elfelejtodott, ma eszembe jutott:
Bővebben: Link Kuldj kepeket az email cimre es amikor ramjon szerkesztek a neved alatt egy kulon lapot ahol a munkaid lathatoak lesznek kepekben.
Ez egy baromság!!!!!
Én ilyen csöveket használtam a 30w 6P3ce PP-mben, meg a KÖR-ben is! Meg lehet nézni! Volt 11db-om, mára már csak 3db... Az én adatlapom szerint, ami a gyári orosz, és a csőhöz adják, 5v fűtés, 2,2A-el, anód max 500v, üzemi:450v..Katódáram 2x350mA Nagyon jó kis cső!, leveri bármelyiket, még majdnem az AZ4-et is...Az is van néhány...hihihi/csak körmös/ (de van foglalatom is hozzá)bibiii!
Háááát még 50Hz-en 30w-ot is át kell vigyen 6,5cm2-es vassal!
Ha ennek a felét vesszük, akkor 25hz-en tudnia kell a 15w-ot! bizony! Nekem is tudta, egyébként.. Csak meg kéne prószálni több mint 300v-al, negatív előrácsfesszel, mit tud 2 db!
Engem érdekelne ha tudnál jó áron szerezni, kellene legalább 4 darab, szóval ha lesz gondolj rám is.
Csak nem orosz-egyenirányítás az orosz végpentódához?
Ok, holnap délután-estefelé tudok pontos darabszámot és árat mondani.
Remélem beválik, mert akkor az EL84 (bocs! 6П14П-ЕБ ) PP-met is full-oroszosítanám
Ez volna a követendő példa? Szerezzünk valamiből olcsón, sokat és szórjuk meg vele a csöves társakat?
Honnan ismerős ez nekem?
Kiváló egyencső! Én ezt használtam a gitárkombómban, nagyon meg vagyok vele elégedve! Én elfogadnék párat, ha jó az ára
Már én is találkoztam ezzel az adatlappal ! HIBÁS !!!!! Az 500 V, nem pedig 50!
Már akartam kérdezni mi van vele! Majd küldök pár képet, de az enyémeknél szebbek is vannak !!!
Most kapcsoltam ki a csöves trozítómat elég jó hangja lett, este 8-tól 10 ig készült, onna idáig nyúztam, sajnos kis hangerőn nem az igazi, de holnap megküldöm Csak "deszkamodell", majd még módosítok egyet, s mást rajta,és akkor kap szép doboz
hú, tudja itt valaki hogyan lehet egy csőnek kiszámitani az ideális terhelőimpedanciáját? Felkeltette fantáziám a 10 darab ecc85-ből készült végfok.
Felejtsd el. 10 egységet nem szoktak már párhuzamosan kötni. Max. 3 darabban határozza meg a szakirodalom a párhuzamos egységek számát. Persze, a meghajtófokozatot lehet erre is méretezni.
Szia IMI!
De azért nem lehet rossz látvány!/10db/ De akkor már 6H8C-t 10-et, abból legalább erő is jönne! Vagy fogok én 10db PCL 86-ot, és PP-ben csinálok velük egy 100w-os erősítőt... Sztereóban 20db-al. Már akkor nem is kell begyujtani a kandallóba!! De, hogy mit csinálok 20db triódával???? Tényleg az E88CC az az a magas cső??? Mire jó az, mert tán van nekem néhány???!!!
Azért lenne jó, mert trióda, olcsó, és ennyi egységnél a névleges terhelő impedancia elég kicsi lenne (legfeljebb 1-3 kiloohm) és könnyen jó kimenőtrafót lehetne késziteni. Legalábbis erre gondoltam, igaz maga a látvány és a megoldás is meglehetősen extrém lenne, de a 12db 6p45c -hez képest...
Most előszedtem és nem tesla az a 20cm-es hangszóró hanem unitra és 10W-os. Azért jó lesz egy 6p14p se végű kombóba. Papír, de a széle át van itatva valami trutyival amitől nem tud megkeményedni és megrepedezni. Majd teszek fel róla képet. Teljesen újszerű állapotben van.
Egy egy felen 5 dupla trioda van, az 10 trioda.
Az ECC85 belso ellenallasa 9000 ohm (Ri = u / S = 55 / 6.1 = 9 K) A tiz parhuzamos eredoje 900 ohm. Triodanal az Ra opt. 1- 4 x Ri. A gyakorlatban 2 x Ri erteket veszik mert kisebb a torzitas. Tehat Ra opt. egyenlo : Ra opt. = 2 x Ri = 2 x 900 = 1800 ohm. Az Raa = 2 x Ropt. = 2 x 1800 = 3600 ohm. A tobbi szamitas egyenlo a pentodaeval. Csak az Raa meghatarozasaban kulonbozik a szamitasi menet. Habar en sem lattam meg tiz parhuzamosan kotott csovet erositoben, de azert megprobalhatod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |