Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Bizonyára vannak olyan végfokok amin , amelyen 2db lett villog (bal-jobb oldal) . Úgy mond "Signal" . Ez azt jelzi tudtommal hogy van jel. Érdekelne egy ilyen kis szerkezet megépítése. Gondolom hasonlóan épül fel , mint egy kivezérlés jelző. A segítségeitekre , ötleteitekre lenne szükségem ! Üdvözlettel : Dávid
Esetleg EBBEN a topikban is elfért volna a kérdés...
Hello! Ötlet: egy komparátorként működő műveleti erősítő, (itt beállíthatod az a jelszintet, amit jelnek értékelsz) ami egy monoflopot indít pl 1 mp.-es kitartással.
Üdv.
Én nagyon egyszerűen megoldottam a problémát amikor végfokot építettem. Következőt csináltam. Egy darab led és vele párhuzamosan ellentétes polaritással egy dióda mondjuk 1N4148. Ezzel az egésszel sorba kötve egy 47Kohmos ellenállás. Dióda helyett beköthetsz még egy ledet ugyancsak ellentétes polaritással. Esetleg használhatsz két színű ledet is. Nagyon jól néz ki. Ezt a megoldást több gyári erősítőben is láttam. Ezért így oldottam meg.
hali,
én abban kérném segítségeteket, hogy én isilyet szeretnék építeni csak 10-15 leddel, ezt hogylehe megcsinálni? előre is köszi
Várj egy kicsit türelemmel, hamarosan publikus Attila új cikke.
ettől egyszerűbb nincs? annyiból állna hogy vagy 1 kicsi mikrofon adna jelet vagy egy alacsony szintű bemente ami vezérelne 1-2 ledet amihez párhuzamosan kötni lehetne még párat
Hali!
Egyszerre akarod villogtatni a LED-eket?
igen, úgyakarom h a basszusra egyszerre villanjon 10-15 led
Ehhez szerintem kell egy bemeneti illesztő, erősítő fokozat. Egy 100Hz körüli aluláteresztő. ( ha precíz akarok lenni 40-80Hz közötti sáváteresztő) Egy csúcsegyenirányító, +szintkomparátor, és egy kimeneti LED meghajtó fokozat. Nem tudom ennyit megér-e ez az effekt. (persze lehet egy sima szintindikátort is csinálni, de annak nem ilyen jó az effekt értéke)
és 1 sima kivezérlésjelzővel nem lehet megcsinálni? mondjuk a ledek kimenetén pluszba hány ledet lehet még kötni?
Meg lehet, ez olyan szintindikátoros megoldás. Ha a led helyére egy optokapcsolót helyezel (4N25) és ennek a kimenetén egy megfelelő teljesítményű tranyót kapcsolgatsz, ami elbírja a 15 led áramát akkor úgy lehet.
Idézet: „"Üdv. Én nagyon egyszerűen megoldottam a problémát amikor végfokot építettem. Következőt csináltam. Egy darab led és vele párhuzamosan ellentétes polaritással egy dióda mondjuk 1N4148. Ezzel az egésszel sorba kötve egy 47Kohmos ellenállás. Dióda helyett beköthetsz még egy ledet ugyancsak ellentétes polaritással. Esetleg használhatsz két színű ledet is. Nagyon jól néz ki. Ezt a megoldást több gyári erősítőben is láttam. Ezért így oldottam meg."” Ezt valaki tudná nekem rajzban ábrázolni ?
Szia.
Ezek szerint nem kaptad meg a képet. Felteszem ide hátha mást is tudja használni.
Szia.
Igazad van. és köszönöm. Tehát martin19 a hangszórót nem oda kell kötni. Rajzoljak másikat vagy menni fog így is?
Mert sorba van kötve a 47k-val.
Így ebből max. csendet hallgathatsz. Szerintem ilyesmire gondolt Tama89. Szia. Idézet: „Így ebből max. csendet hallgathatsz.” És ráadásul mi köze az a mély hangokhoz, + ehhez egy "erőmű"kell hogy bevillanjon 47 000Ohmmal.
Ennek semmi köze a mély hanghoz. Elméletileg ez egy olyan led lenne ha van "jel" akkor világít , villog . Valami olyasmi mint a kivezérlés jelző első zöld ledje.
Igen ám, de szamócának igaza van. Ekkora ellenállással ez inkább már túlvezérlés ( clip ) indikátor.
Jó nagy ménkű löket kell a hangszórón ami meg tudja hajtani a ledet.
Egy 280-300W/8ohm környékén már villan .
Mindez két csatornán.
Jól fog keresni az üveges, meg a fülszakorvos.
Az sem igazán jó, mert igaz ugyan, hogy akkor már kisebb hangerőn felvillan a led, viszont nagy hangerőn meg simán tönkremehet a túl nagy fesz. lökés miatt.
Hát ja Ettől félek énis . Mondjuk ki mértem . Amikor az erősítő padlón megy 7V megy a hangfal kimeneten.
Milyen jelalakkal mérted?
Sinus, vagy zenei jellel? Rajta volt a hangfal, vagy csak a feszmérő? Ha a 7V sinus-os fesz. akkor nyugodtan adj a zenei csúcsokhoz +40-50% impulzus feszt. ( pl. basszusdob). |
Bejelentkezés
Hirdetés |