Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Értem, akkor ez a rendszer ebben a formában bukta.
Csak az a bánatom, hogy nincs a gépemen soros port, illetve csak az alaplapon van de nincs kivezetve, azért gondoltam hogy így egyszerűbb lesz. Mit tudsz ajánlani? Érdemes még ezzel a programozóva próbálkozni?
Nem érdemes. PICkit2-t építs vagy vegyél!
Üdv
Lenne kérdésem PIC égetés ügyben. Ugye a PicKit2-vel MPLAB-ban. Ezt az üzenetet kapom: Programming Target (2008.10.24. 21:19:56) Erasing Target Programming Program Memory (0x0 - 0x283) Verifying Program Memory (0x0 - 0x283) PK2Error0027: Failed verify (Address = 0x0 - Expected Value 0x2946 - Value Read 0x0) PICkit 2 Ready Amikor connect-et szeretnék akkor is ugyanilyen hibaüzenet. Mi lehet a gond? Szerintem jól raktam rá a PicKit2-re. 16F690-es PIC-et szerettem volna egy HEX-et égetni. A belső ICSP-re tettem. VPP-t a MLCLR (4es láb) VDD a VDD-re (1es láb) GND-t a VSS-re (20-as láb) PGD-t a ICSPDAT-ra (19-es láb) PGC-t a ICSPCLK (18-as láb) Programban: Programmer PicKit2 Aztán ugye Vdd ON És amikor beimportálom a HEX-et majd írnám akkor jön ez az üzi. Köszi a segítséget.
mármint ez az, ugye?
Megoldódott...
Mi a különbség a PicKit2 belső és a szélén lévő lábak kivezetések közt? A külsőre helyezetten műköik.
Sajnos nem lehet kapni furatszereltben megfelelő alkatrészeket, amiből az egész teljességében felépíthető lenne. Szilva megoldása jó lehet azoknak, akik nem mernek SMD nyákot vasalni(pedig nem egy nagy kaland!!)
Már megint a JDM szelleme kísért!
Kérlek olvasd el erről mit írtam!(az oldalamon)
Szerintem itt senki nem érti, mi az, hogy belső ICSP-re tetted, meg hogy mi a különbség a belső és a külső láb között!
Na mindegy, lényeg, hogy működik. Idézet: „Mi a különbség a PicKit2 belső és a szélén lévő lábak kivezetések közt? A külsőre helyezetten műköik.” "Belso" alatt arra gyanakszom Te azt az ICSP csatit erted amivel magat a PICkit2-t lehet felprogramozni. A "kulso" meg nyilvan az lesz amivel a PICkit2 tud felprogramozni mas eszkozoket.
egyébként az átalakítón miért van pont fordítva a bemenet mint a kimenet?
mármint 1->6 láb 2->5 láb stb... Bővebben: Link
Igen
A belső, mint megtudtam a PicKit2 PIC-ét lehet vele felprogramozni... Sry...
Hogy lehet nekiállni valaminek úgy, hogy fingunk nincs róla? Ez nyílt szívatása mindazoknak, aki itt próbál segíteni! Használati utasítás elolvasása helyett megkérdezzük a fórumon! Szégyen!
Szevasztok!
Kezdő vagyok a PIC prog. terén, de kell csinálnom egy véletlen számokkal való feltöltő progit PIC16F887-re.Megírtam az Mplab v8.10-es verziójában, de nem akarja lefordítani-kiír v.mi hibát,amit sehogy sem értek. Csatoltam .txt-ben amit megírtam. Kérlek nézzétek meg légyszíves, hogy mi lehet benne a hiba, és ha lehet egyszerűen magyarázzátok el(mert még elég ködös nekem minden) Segítségeteket előre is köszönöm! Idézet: „kiír v.mi hibát,amit sehogy sem értek.” Valahogy nincs ihletem segíteni...
Uhh...
Ebbe rengeteg hiba van! A LIST et egy tab al beljebb kell kezdeni. A cblock pont azért van hogy ne EGYESSÉVEL keljen a változóknak címet adni hanem adja magától
mellesleg ne a 0 címtől kezdje el lefoglalni mert ott még a proci beállításra szolgáló regiszterei vannak... A label-al egysorban nem íunk parancsot! (elfogadja lefordítja de nem szokás) Label-t a sor legelejére írjuk. Az adatlapban nézd át a port inicializálásra írt részt. "RLF ADAT,0" a 0/1 helyett használj W/F et (most fejből nemtudom melyik a 0 és melyik az 1) Amúgy miért össze vissza tabolgatsz? Hol kijjebb hol beljebb írod az utasítást... config előtt 2db "_" kell (ja átírtam a proci definíciót 16f877 re mert nem volt kedvem új projektet nyitni) Mellesleg az mplab szépen kilistázta az összes hibát csak el kéne olvasni
A program ettől még lehet nem működik de az már programozási hiba. Most legalább lefordul...
Itt az egyikben a cimkek nagyon nem a sor legelejen vannak, a masikban pedig nehany utasitas a sor legelejen - ami ugye azt jelenti azok cimkek es nem utasitasok.
Amugy ha segitseget szeretnel, nehany jotanacs: 1. Ha hivatkozol valamire, hogy kiirt vmi hibat, akkor illik minimum beidezni a hibauzenetet mert senkinek nincs kedve az ujjabol kiszippantani mi volt 2. Ha angolul nem erted, akkor elobb szotarazd ki es probald meg kitalalni, ha tartalmilag akkor pedig elso kezbol erdemes a Google-t hasznalni, es abba beidezni a ibauzenetet es megnezni masok miket irnak ezzel kapcsolatban mert mar valoszinuleg volt ilyenekrol szo ezen vagy mas forumokon - ha nem latszik az erofeszites, akkor nyilvan a problema megoldasa nem er annyit, hogy masok erot fektssenek bele...
A PIC16F887-nek két konfigurációs regisztere van, tehát ehhez hasonlóan kell konfigurálni:
Szabad (sőt, nagyon ajánlatos!) tanulmányozni a Microchip Macroassembler könytárában levő template állományokat! Az számomra nem világos, hogy hogy lesz ebből véletlenszám, s mi a csudáért kellenek ide késleltetések?
Köszönöm mindenkinek, aki segített -- legfőképpen Bref-nek!!
Elolvastam amit írtál a JDM-ről. A fene vigye el, hogy nem néztem körül hamarabb.
Azt hiszem megépítem a PicKit2 az oldaladról. Köszi szépen!
Inkább vedd meg a teszt-panellal együtt, most (még mindig) qva olcsó. Nem mintha Chip-cad részvényes lennék.
Az sajnos elég hülyén néz ki a kapcs. rajzon, de a PCB-re letéve az alkatrészeket pont jó lesz a bekötés. A bal oldali a tüskesor, ami az illesztő bemeneti oldala, a jobb oldali pedig a hüvelysor a céláramkör felé.
Sziasztok,
kezdő pic-kező vagyok. Még csak most tanulom a programozást. A legelső kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok az MPLab-bal kész hex fájlt égetni a pic-be? Válaszotokat előre köszi! Idézet: „hogyan tudok az MPLab-bal kész hex fájlt égetni a pic-be?” Nem muszáj az MPLAB-ot belekomplikálni a dologba, hiszen az égetőknek (pl. PICkit2) többnyire önálló programja (is) van. MPLAB-ban PICkit2-vel:
Házilag gyártott ICD2-m van.
Eddig ezt csináltam én: Configure / select device / PIC16f84A Programmer / select programmer / MPLab ICD2 Programmer / connect File / import / proba.hex Programmer / program de hibaüzeneteket ad fel. Mellékeltem text-eket hogy medig jutottam el.
Nem akarom fényezni a klónt, de vannak előnyei.
1. - 2..3ezerből kijön. 2. - Olyan alkatrészekből áll, amiket bármikor kapni, és ha valami tönkremenne, lehet cserélni. De ennek ellenére a gyári tényleg jó választás! Ha elég az 5V-os PIC-ek családja, akkor pedig szilva verziójánál nincs olcsóbb és jobb megoldás! Én kezdésnek azt építeném meg, az tuti! Idézet: „ICDWarn0054: MPLAB IDE has lost communications with the MPLAB ICD 2.” Nem értek az ICD2-höz, de úgy látom, hogy előbb a programozó készülékedet kellene rendbetenni, ha az MPLAB-ICD2 kommunikáció is akadozik! |
Bejelentkezés
Hirdetés |