Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok!
van egy NAD 302-m, ami a napokban tönkrement ( jobb oldal csak halkan és torzan szól). ez a hiba előtte is megvolt csak néha jött elő ezért nem zavart, viszont mostmár nagyon. a fórumok alapján ez a NAD-oknál típushiba lehet. < a végfok tranyókat fesz-ét lemértem és mindkét oldalon szép szimmetrikus értékeket kaptam, fejhallgató kimeneten (előerősítőn?), azaz fülesen nem csinálja ezt csak nagyritkán, szóval a hiba érdekes> lehet hogy egy kiszáradó félben lévő csatoló kondi? van valami ötletetek mi lehet a hiba? köszi a segítséget.
Nem lehet hogy valami kontakt hiba van? Forrasztásokat nézegesd meg szerintem.
megnéztem, sőt újra is forrasztottam a durván melegedő alkatrészek forrpontjait, de semmi.
ugye a sztereó potinak ehhez nem lehet semmi köze?
Az is lehet, nézegesd át ott is. Forraszgasd is át.
kaptam egy ötletet hogy egy csatoló kondi lehet a ludas, vélemény?
Hol van az a kondi? A 304-estől nem tudod h mennyire tér el? Mert ahhoz van rajzom a 302-eshez nincs.
304-eshez nekem is van, de nem tudom mennyire hasonlít rá. annyit tudok hogy ez wattban több, nem csak 25W.
viszont a 3020-nak (menőmanónak) a 'leszármazottja' és az eltérés állítólag itt csak annyi hogy a végfok tranzisztorok műanyagok és nem fémek, mint a jó öreg 3020-nál. a 302ről csak egy PCB-m van (ehhez is nagy nehezen tudtam hozzájutni )
ezek pedig a 3020-é.
de most nézem, hogy nincs is 304hez rajzom lehet hogy jól jönne az is.
A 3020-é nekem is meg van de ez már ránézésre is más, belsejét nem tudom.
el tudnád küldeni a 304 rajzát?
köszönöm.
Bővebben: Link Feltöltöttem a data.hu-ra ha valakinek kell akkor le tudja majd tölteni.
igen ez 35W + van rajta extra speaker lehetőség, de nagyjából ua., mint a 302. remélem hasznosítani tudom, de ha a problémára van bármiféle ötletetek szívesen veszem
Szia !
Funkciógenerátorral hajtsd meg,(1kHz/1Vpp négyszög)és szkóppal mérd végig a jelutakat mindkét oldalon. Elképzelhető hogy elöregedett kondi lesz a ludas, de nem kizárt a végfoktranzisztor hiba sem. Az hogy szimmetrikus a tápfesze, csak annyit tesz hogy a táp jó, de ebből a hf rész hibája nem derül ki. Mérni,mérni,mérni..... Üdv! Luki
nos az a baj hogy nincs funkciógenerátorom, csak egy db multimeterem. milyen jó is lenne ha renedelkezésemre állna egy műszerpark :yes:
eddig soundforge-ban előállított 50Hz-es jellel hajtottam az erőlködőt és így mértem, tehát a kapott értékek ebből jöttek ki. amit nem mondtam előtte, hogy főleg mély hangoknál "száll el" és a dinamikai csúcsoknál egy pillanatra észhez tér a jobboldal (ez a rossz) és elkezd szólni újra hangosan, de szinte azonnal abba is hagyja ezt a jó szokását... ha beállítok soundforge-ban 1kHz 4szöget és azzal hajtom az is megfelel?
a 304-ben van relés védelem ,ebben nincs.
emiatt a relé hiba kilőve.
Van egy pc-s szkópom. Holnap majd feltöltöm neked és azzal meg tudod nézni. Van rajta fügvényjel generátor is, csak majd egy feszültség osztót kell majd építened két ellenállás az egész szóval nem bonyolult.
Szia !
Hát, hangfrekis cuccokat műszerek nélkül nem egyszerű javitani. Azt esetleg megpróbálhatod hogy a jó csatornához képest csinálsz összehasonlitó méréseket a félvezetőkön. Az elektrolitkondikat mind cseréld ki, az nem nagy összeg,és lehet hogy eredményre vezet. Ha a hiba minden bemenetnél fennáll, az előfok hiba is valószinű lehet. Sajna "távgyógyitani" nem egyszerű,műszerek pedig mindenképp kellenének. Lehet hogy egy szerviz korrekt áron megoldaná. Üdv! Luki
Szia!
ez újabb,mint amit még régen nekem küldtél? Köszi! jó progi!!!
Nem tudom. Ez most a legújabb, én még nem próbáltam de majd ha lesz időm én is kipróbálom csak sokáig tart azért azt a két ellenállást bekötni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |