Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   198 / 1388
(#) Sir-Nyeteg válasza tony994 hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

(#) Sir-Nyeteg válasza levii hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Lehet h nincs, és nem is bont majd, de akkor is olcsóbb, így boltban is ezt érdemes vennie
(#) tony994 hozzászólása Okt 28, 2008 /

Lehet hogy hülye kérdés most akkor ez a led hánylábú?Mert az eaglés terven 4 lábú de összevannak kötve a lábak googléban meg 3 lábú -t találtam!És az nem jobb ha a nyákra rátervezem a LM317-et?Vagy van még egy 4*24 voltos tápom áramkorláttal arról nemlehetne üzemelteni?Csatoltam 2 képet a tápról(saját gyártmány)!
(#) Sir-Nyeteg válasza tony994 hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

3 gondolat a tápról:
-miért ilyen nagy?
-mekkora a súlya?
-nem melegszik?

Ez a led 2 lábú. Az a nyák egy másik ledhez lett kitalálva, de erre is passzol. Én kis módosítással csináltam meg ezt a nyákot, de nem találom, a fólia megvan, de program nincs hozzá.
Nyákra felesleges rátervezni, mert nem kell hozzá nyák, forraszd hozzá a lábához azt az egyetlen ellenállást. plusz két vezeték, és mehet a hűtőbordára.
Megoldhatod a tápról is, de minek ekkora tápot tenni mellé... Esetleg egyszer félretekered a tápot, és megsülik a led
(#) tony994 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

"a lábához azt az egyetlen ellenállást. plusz két vezeték, és mehet a hűtőbordára." Mien ellenállást és hova?és hova minek hűtőborda?

Táp:
Trafó az ilyen nagy
4*24 volt egyenként 5A
Sulya még nemértem de 15 kg biztos van
És kényszerhűtéses(eggyátalán nem melegszik!) majd egyszer szétszedem és rakok fel képet!

Ha már mindenképpen LM317-et aarsz használni, akkor olvasd el az ad...apját.
Ezek szerint nem volt időd visszaolvasni pár oldalt.
Áramgenerátort érdemes használni. Azzal nehezebb kinyirni a ledeket. Adatlapban van kapcs rajz áramgenerátorra. Kell hozzá egy egész darab ellenállás.
Ezek a táp ic-k azért vannak hűtőfelülettel tokozva, mert melegednek. Ergó: hűtőborda kell nekik. Ez lehet egy sima aludarab is, pl 5*5cm.
Szólj ha még van ilyen kérdésed!
(#) tony994 hozzászólása Okt 28, 2008 /

Még annyi hogy hány voltos a nyitófeszük a cree led-eknek?Mert akkor nemlenne egyszerübb egy 7805?

7805-öt ajánlottam, azt is egyetlen ellenállással áramgenerátoros üzemmódban. (Ez is le lett irva kb 8 hozzászólással előbb) Nyitófesze 350mA környékén kb 3,3V.

Áramgenerátorral használd!
(Tápfesz 10%-os ingadozására az áram akár 30-80%-ot is ingadozhat, de áramingadozásra a fesz változás elhanyagolható.))

Valaki nemalakítja át a nyákrajzot úgy hogy benne van a 7805 és a ellenállás is?Meg könnyítené vele a dolgomat!

üdv:tony994

Van egy bontott nyákom 2db ilyen cree ledhez. Fel tudom ajánlani. 7805-öt meg csináld meg levegőben, nem kell hozzá nyák.
(#) radiomano hozzászólása Okt 28, 2008 /

Sziasztok! Volna egy olyan kérdésem hozzátok, hogy a Pozitiv 20 meg tud öregedni? Használhatatlanná tud válni? Mert nekem van egy 100ml es és majdnem egy éves, tegnap fújtam vele le egy nyákot, de tisztára "libabőrös" lett rajta a festék. Pedig a NYÁK-ot acélgyapottal finoman felcsiszoltam majd acetonnal teljessen tisztára töröltem, utána csak a szélét, de azt is tiszta gumikesztyűbe fogtam meg. Vajon mi lehet a baj? talán öreg a P20-am? Segítsetek
(#) gydanee hozzászólása Okt 28, 2008 /

Sziasztok!

Nemrég készítettem el az utolsó alkoholosfircel rajzolt nyákomat. És rájöttem hogy már túl gagyi nekem.
Házilag tudok lézer nyomtató nélkül profi nyákot készíteni?
Sokat olvastam ez ügyben, és nem találtam semmit. Esetleg mennyibe vannak az olcsóbbak lézernyomtatók?
(#) Attila86 válasza gydanee hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Idézet:
„Sokat olvastam ez ügyben, és nem találtam semmit.”

Ne haragudj, de ezt én nem hiszem el. Vagy a mondatodnak a vessző előtti része nem igaz, vagy a vessző utáni.

Idézet:
„Esetleg mennyibe vannak az olcsóbbak lézernyomtatók?”

Na ne....
Gugli.
:google:
(#) gulasoft válasza gydanee hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Ha vasalni akarsz akkor lézer.
Ha fotózni, akkor tintasugaras.
Tintasugaras olcsóbb, de fotózás drágább.

Ha fotózol, akkor levilágító kell, erről pár hozzászólással előbb olvashatsz. A laserprinterek 30.000Ft-tól kezdődnek, a Tintasugarasak 15-20.000 plussz a levilágító egy 5.000-6.000Ft.

Előre fényérzékenyített nyákot lehet kapni, elsőre olyannal próbálkozz ha fotózásra adod a fejed.
A többit a régebbi hozzászólásokban megtalálod
(#) gulasoft válasza radiomano hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Állítólag igen, de nekem még soha nem sikerült megöregíteni, mert én teljes méretű panelt fújok, és így jól ki lehet használni a palackot, azután a nyákot jó sötét helyen sötét zsákban tárolom. A fél éves így lefújt panel még tegnap jó volt.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Idézet:
„A laserprinterek 30.000Ft-tól kezdődnek”

Én boltban, garanciával, teljesen új lézernyomtatót 15990Ft-ért vettem.

És szerintem a lézernyomtatók nyákterv nyomtatására sokkal jobbak. Valahogy sokkal precízebbek a vonalai, de lehet hogy csak az én tintasugarasam patronja haldoklik már.
(#) gydanee válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Értem, köszönöm szépen!
Tintasugaras nyomtatóm van, azt sehol se láttam hogy konkrétan ezzel lehet a fotózásos módszert végezni.
Azt gondoltam hogy vasalóshoz és fotóshoz lézer nyomtató kell.
(#) gydanee válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Attila86 félreértetted a hozzászólásomat.
Természetesen utánaolvastam google-ban is.
És erre a mondatomra nem találtam a választ:
Idézet:
„Házilag tudok lézer nyomtató nélkül profi nyákot készíteni?”

Nem nagyon szoktam azelőtt írni ide, mielőtt szétnéznék a kis gugliban, vagy máshol.(Általában )

Helló!Megvettem a 2 led-et!Akkor egy ilyen cree ledhez való nyákot tudsz adni?Nagyon megköszönném!

(#) gulasoft válasza tony994 hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Meghajtó panelt vettél hozzá?
Ha igen, akkor forrasz rá egy dugaljat, és egy állítható táppal 8V-al meg fogod tudni hajtani, a levegőben keményebb dróttal összedrótozod a ledet (csak nagyjából megálljon nem kell pont vízszintesnek lenni, és máris fotózhatod a ledekhez a rendes nyákot.
(#) WaRL0 hozzászólása Okt 28, 2008 /

Sziasztok. Ma kiprobaltam a vasalasos nyakgyartast.Hat szerintem elsore nagyon "profi" munkat vegeztem .Meg nincs lemaratva mert nincs otthon vas kloridom .De remelem ha lemaratom akkor is ilyen szep lessz.Varom a hozzaszolasokat.

Koszi
Sziasztok
(#) gydanee válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Elkezdtem olvasni a topicot 280 oldaltól egy kicsit sajnáltam hogy voltak benne viták hasonló felesleges hozzászólások, de most már teljesen világos az egész foto technika, a legnagyobb segítség a youtube-os vidi volt, hát köszönet érte!

Úgy döntöttem még a héten megrendelem a tony994
által rendelt ledet+meghajtó panelt.
Még az lenne a kérdésem hogy te is ilyen 2ledes levilágítót használsz? (mármint ugyanaz a techinka, csak +1 led?)

Üvegnek valami ablaküveg nemjó?
Aztalos-üveges rokonom van.

Köszönöm!
(#) Simon Balázs válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

igen az de jó a párolt gyanta is amit az elektrósoknak árulnak gyakran por formában. Én az iskolából szoktam kérni por és darabos állagút azt nitróba öntöm az feloldja. Ezután ecsettel felhordható.
(#) tony994 válasza gydanee hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Hy!

Én meghajtó panelt nem rendeltem....2 db led-et vettem feljebb olvashacc egy nyáktervet ehez a 2 led-hez!És igen 2 led es levilágítót fogok csinálni!

(#) Attila86 válasza WaRL0 hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Bocs, hogy ezt mondom de ez a nyák nagyon nem jó.
Ilyen kontúrosnak kellene lennie a rajzolatnak:
Bővebben: Kép
(#) WaRL0 válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Szia.Koszi hogy segittesz!Van otthon munyomo meg pauszpapirom is. De nem tudom h melyik melyik mert csak ugy kaptam.Lezeres nyomtatom nincs ezert nem tudok akarmennyit nyomtatni.Kiprobaltam mind a 2 papirral az 1-ik kel olyan volt mind neked csak elegge el volt mosodva 1 reszen.A masikkal pedig ilyen mind a kepeken!Majd ha sikerul megint nyomtani par nyakot akkor probalkozok tovabb.Koszi meg egyszer hogy segittesz.

Szia
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Okt 28, 2008 /

A főoldalon van egy UV fotózós scanner elkészítéséhez leírás. A 4. oldalon van a led egység, ajánlom minden újonnan ledezős emberke figyelmébe! Két alkatrész a 2500ft-s meghajtó helyett
(#) zoly15 válasza WaRL0 hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Szia!
A pauszt papír csak ideig óráig jó egy idő után elöregedik és az istennek nem "engedi rá" a nyákra a festéket (saját tapasztalat)
A műnyomó az szerintem akár meddig jó (ma vasaltam egy előlapot 1.5 éves műnyomóval és majdnem tökéletes lett, Ha valaki kíváncsi lenne rá szívesen megmutatom...)
Szerintem ha a nyákgyártásról akartok tárgyalni nem hiszem hogy valamelyik modi díjazná ebben a topicban

üdv!

Mi az a 2 alkatrész?
Következő: »»   198 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem