Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TDA7294-ből épített erősítőre fejhallgató kimenet
Témaindító: Syrax, idő: Okt 30, 2008
Témakörök:
Sziasztok.
A közelmúltban megépítettem életem első TDA7294-es IC-s erősítőjét. Tervezem, hogy megépítek még egyet, és igy kapok egy sztereó erősítőt.De igazából nem is ez a lényeg. Szeretnék fejhallgató kimenetet tenni rá. Amatőr vagyok a dologhoz, de úgy tudom hogy pár ellenállást kell a kimeneti jel és a fejhallagtó kimenete közé tenni. Ha valaki tudna e témában segíteni, azt nagyon megköszönném.
Jól tudod a fejhallgató ajzat és a TDA hangkimenetei közé sorosan bekötsz egy-egy 220Ohm/1W-os ellenállást .
Én megnövelném azokat az ellenállásokat 330-470 Ohmra...A hangszoró kimenetet pedig relével választanám le.
Gondolom a nagyobb ellenállások jobban 'védik' a fejhallgató hangszóróit, azáltal hogy nem engednek nagy jelet rájuk.A hangszóró kimenetekre kötendő relével azt akartad mondani, hogyha bedugom a fejhallgatót, kikapcsoljanak a hangszórók? Ha erre gondoltál, akkor azt már megoldottam. :yes:
A skicc, csak az elv bemutatását célozta. A legegyszerűbb ha a jack ajzat un. hangdoboz leválasztó kivitelben kerül beépítésre. Ja igen, kevertem a TDA-t egy másikkal. Valóban magasabb értékű ellenállás javasolt.
Sajnos ekkora teljesítményű erősítőnél azok a leválasztó érintkezők alkalmatlanok (nagy átmeneti ellenállás miatt) a feladatra, érezhető minőségromlást okoznak. Ezért írtam relével.
Köszi a pontot...
Ugyanezt szeretném megoldani, csak TDA2003-al. Meglehet ugyanezen a módon oldani, vagy felejtős a doolog?
Bocsánatot kérek, hogy mégegyszer írok, csak már nem volt ott a módosítás gomb. A kapcsolási rajz a TDA2003-asomnak az adatlapon lévő kapcsolási rajz.
Szia!
Fejhallgatót, kikapcsoljanak a hangszórók? De ezt hogyan oldotad meg ? nyák-terv kérhetnék ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |