Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Erősítőhöz való hangsugárzó védelem (koppanásgátló)
Témaindító: Thom, idő: Márc 14, 2006
Témakörök:
Helló! Megépítette már valaki a címlapon lévő hangszóróvédőt? Műkszik úgy ahogy az a rajzon ill. ahogy a nyákon van? Úgy láttam, hogy a T2 pozíciója nem stimmel a kapcs. alapján, a lábkioszások ismeretében. A T3 kollektorának nem a föld felé kéne lennie?
Köszi...
Szerintem kérdezd dbase-t...
Ha viszont megépíted és jó, üzenj ide is...:yes:
-110% osan müködik, a t2-t nem tudom jó e rajzban mert nem ahoz a tranyóhoz készült a panelterv ami van benne, mivel otthoni bontott tranyók vannek benne jelenleg mert hétvégén lett építve.Amint írtam is bármien tranyó jó bele, csak figyelni kell a lábkiosztására, nem nehéz.
-És ha sztereo a készülék érdemes 2-t építeni belőle, nem drága, ha vélelten hiba van adig is lehet a másik csatornát hajtani,és biztonságosabb is. -a multiméter dióda vizsgáló állásában kb 3V-ot ad ki már arra is reagál és 70V ot is kipróbáltam azt is bírja. -Ha kérdés van bátran!
Ok, köszi.
Csak szerintem az a kérdés, hogy a PNP tranyának miért van az emittere GND-n a kollektora meg közel táphoz?
Ja és ha T3 kollektora földön lenne nem reagálna a (-) tápra.Hanem csak a + ra, mint minden általános esetben.
Mellékelt rajz is így van.És a rx 500 as védelme is hasonlóan egyszerü,bár kicsit több a cucc.
Bocsi, de most én vagyok nagyon láma, vagy nem stimmel valamelyik rajz...
(a negatív érzékeléséhez tényleg PNP kell)
Hali!
Az oldalon láttam egy hangszóró véddő kapcsolást nyáktervel meg mindennel. Az lenne a kérdésem, hogy mekkora feszre építették,mert nekem 2X50 voltar kéne. Ha valaki tudna segíteni az nagyon jó lenne! Válaszotokat előre is köszönöm! Roland
Szia!Ha nem tévedek, akkor ez egy reflex erősítő védelme és +-37 Voltról megy.
hali!
a +ut 30v körüli lehet (1k5 0.5w -ból) a -ut se lehet sztem nagyobb.
+-35vról is elmegy, nagyobb tápfesz esetén figyelni kell a kondik, tranzisztorok feszültség tűrésére, és esetleg meg kell növelni a relével és a ledekkel sorbakötött ellenállások értékét és terhelhetőségét is.
copy-paste thx to majki.fw.hu
Szia!
Megépítettem a kapcsolást és csak annyi a problémám vele hogy egy másodpercet sem késleltet a bekapcsolástól számítva... mi lehet vele a gond?
vicsys. tényleg elrontottam a rajzot.de ez is pnp ami van rajzolva, csak anyi hogy a kollektor és emittert fel kell cserélni.Nézd meg .mingyárt javítom is.
Router. Nem tudom mi lehet, elsőnek próbáld csak a Q2, Q3 at kihagyni , és C3 at kicserélni nagyobbra,Müködnie kell.szerintem zárlat van a Q4 nél .
led akkor vílágít, ha a relé meghúz vagyis egyenfesz van a kimeneten ?
mert ha igen akkor az előlapon kap helyet a led
Attó függ, hogy a tranyóra v a relére kötöd.
diódával + a relével párhuzamossan van , 1K-s ellenállás után a led.
Mikor aktív a védelem akor villanyol, azaz mikor meghuz a relé.Jobb mert látszik h mikor lehet turni neki a kakaót.
Meg ha vcan leded akor világítson is mindig, ne csak benne legyen
hááát magyarul: bekapcsolod a cuccot akkor elvan ejtve pár seccig, ekkor a ledsem vílágít.. az idő lejárt akkor meghúz a relé, vílágít a led, lehet ráadni a kakaót..
ha meg egyen fesz kerül a kiemenetre akkor a relé megent elejt és megint kialszik a led.. akkor ide irdomos zöld ledet rakni ?
Amit akarsz, ha van sok pézed tegyél kéket vagy fehéret
Amugy folyamatosan növekszik a fémny e ahogy töltődik a kondi, és nöl a fesz a relén.
értem
amugy a zöld jelenti szentem a startot ahogy a kreszbben is ... de ez már szoc. probléma
amugy az 1M -s ellenállat milyen szerepet tölt be??
Kisüti a C3 at mert elég nagy.És a tranyó nem lenne elég hogy leszívja szerintem.
nincs valakinek hangszóróvédőn kívül "erősítő védője"?
Tehát ha véletlenül rövidzárt kap az erősítő kimenete, akkor teszem azt letiltja az erősítőt. Mert szerintem az erősítők elhalálozásának nagy % ez miatt fordul elő.
ezt hogyan gondoltad
pl egy tranyós erősítő szentem azért száll el, mert mondjuk túl hajszolod cca felforr, ez ellen limitert lehet alkalmazni szentem..
mármint mit hogy gondoltam? Csak nem azt mondod hogy nem hallottál arról hogy ha rövidrezárod a hangszóró kimenetet akkor könnyedén elszálhat a végfok, mert kicsi a kimeneti ellenállása? Ezért korlátozzák a kimeneti áramát.
Este teszek fel rajzot rövidtár védelemre.
Köszi szépen!
Itt az igért rajz.Bár csak tranyósra építhető és utánna kell számítani, h mien értékek képviselik a határt.A sötét részt kell figyelembe venni, sok erősítőből hiányzik és multkor nekem is meghalt egy mert nem építettem bele ezt a pár forintni cuccot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |