Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony TA-S7 erősítő hiba

Témaindító: paperboy, idő: Nov 4, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) paperboy hozzászólása Nov 4, 2008 /

Sziasztok!

Nekem van egy Sony frankó kis sztereo toroid trafós erősítőm, és az a bajom, hogy az utóbbi időben a jobb csatorna néha megszakad, ha igazgatom hátul az RCA kábelt akkor bejön, néha meg elmegy, tehát gondolom valami érintkezési hiba lehet, talán forrasztással lehet probléma, ráadásul bármelyik bemenetet használom, mindegyiknél jelen van a hiba, mi lehet a baj? Méréssel ki lehet nyomozni hol lehet a hiba? Vagy mit tanácsoltok? Egyébként, szétszedtem és ha azt a panelt nyomogatom, amin az rca bemenetek is vannak, szakadozik a hang, tehát sztem tuti valami forrasztás nem érintkezik jól, vagy ilyesmi, de szabad szemmel sajna nem látom... Köszi előre is a válaszokat!
(#) Tetye válasza paperboy hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Szerintem probáld ki másik rca kábellel amit rákötsz.
Nem hiszem hogy az erösitö a rossz inkább a kábel.
(#) Tetye válasza Tetye hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

rca kábelt ki tudod mérni könnyen, melegpontra a müszer egyik vége, másik a másik végére, müszer szakadásmérésre vagy ellánálásmérésre ami van és ott rövidzárat kell mérned miközben mozgatod a kábelt ált. a csatlakozonál törik el...
szerintem aztért csinálja a panel pisszkálására is mert ott is mozog vagy telán az rca aljzat belseje de nem hiszem ha mind csinálja inkább kábel.
(#) Thomas10100 válasza paperboy hozzászólására (») Nov 4, 2008 / 4

Sztem ved ki a panelt, és nézd meg hátaha van körberepedezett forrasztás.

Az átforrasztás sosem árt.
(#) paperboy válasza Tetye hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Néztem másik kábellel(tehát tuti nem kábelprobléma), ugyanaz, de nem értem, hogy hogyan lehet az összes bemenetnél ez a jelenség, vagy talán valahol a panelen van közös pontjuk?
(#) Meki válasza paperboy hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Szevasz.A helyedben meg nézném az adott csatorna táp áramköreit,és vezetékeit.Nagyon alattomos tud lenni egy
kontakt hibás forrasztás.De mindenek elött nézd meg a kimenet csatiját is.Az ilyen mozgásra elő jövő hibák sajnos nem mindig ott vannak ahol mozgatod.Sok sikert.
(#) paperboy válasza Meki hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Köszi a választ, igen a következő az lesz amint ráérek megnézem a forrasztásokat, csak igen szét kell kapni szegénykét, hogy a panelt ki tudjam szedni... Tudom néztem a banándugó aljzatnál is, de azt az eshetőséget is kizártam, tehát mindenképp az rca-s résznél van a bibi... De majd, most lesz több időm a napokban, azért nekiesek mégegyszer, lehet elkerülte valami a figyelmem és tényleg nem ott van a hiba... Elég nehéz így kideríteni hol lehet a gáz.
(#) Mate78 válasza paperboy hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Idézet:
„nem értem, hogy hogyan lehet az összes bemenetnél ez a jelenség, vagy talán valahol a panelen van közös pontjuk?”

Van hát,mivel csak egy csatorna jelét erősíti az erősítőd egyidejűleg.Tehát valószínűleg a hiba a bemenetválasztó fokozat után van.Ez a fokozat sokszor azon a panelen kap helyet ahol a bemeneti csatlakozók vannak.Nézz szét ott,keress hibás forrasztást,ami kicsit is gyanús szépen forraszd át.

üdv.
(#) kaszarobert válasza paperboy hozzászólására (») Nov 5, 2008 /

Nem lehet, hogy meglazult az egyik csavar ami pl a házhoz teszi a testet, vagy ahhoz a panelhoz amin az rca dugók vannak, vagy esetleg elfelejtetted visszarakni azt a vezetéket amin egy alátéttel kapcsolódik a test a dugókhoz stb...

(Egyébként mérges vagyok mert 2 éve 80000-ért vett, eddig dobozban tartott Sony asztali dvdlejátszó-íróm tegnap óta minden dvd-re azt mondja, hogy: nem tudja lejátszani.
Pedig elvileg profi minőségi készülék, eddig kb 50 dvdt néztem rajta, és 5dvdírást rontott el. Én voltam a h*je, hogy nem vittem vissza rögtön, de hát azt hittem, hogy nem fordulhat elő, az, hogy egy ilyen horribilis árú készülékbe gyenge lézert raknak. Pedig igen! Bocs az offért)
(#) paperboy válasza kaszarobert hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Hello!

Majd most lesz időm nekiállni, majd megnézem ezt is, egyébként, nagyon megvagyok elégedve vele, még olcsón hozzájutottam, de simán odamerném állítani százezres erősítők mellé is, igaz ez még olyan darab amit Japánban gyártottak(90-es évek végei modell)...
(#) kaszarobert válasza paperboy hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Az enyém sem szólt rosszul, minden minőségi rajta, csak a lézer nem, ami nélkül az egész nem sokat ér

Még nézd meg, hogy kap e tápot az rca dugós panel, ha az nem érintkezik jól akkor az is okozhat ilyet..
(#) paperboy válasza Thomas10100 hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Köszönöm a válaszokat mindenkinek, most volt időm nekiállni, hát kiderült, hogy a hangfal kimeneteknél, a banán aljzatok panelén volt repedezett forrasztás, átforrasztottam őket, most már szuperül megy, jobb mint újkorában

Üdv
Csaba
(#) koboraram1221 hozzászólása Aug 17, 2009 /

Hello én nem akartam uj topikot nyitni, az lenne a problémám hogy van egy Sony hifim stk4172 II ic-vel és amikor jönne egy basszus vagy egy erősebb hang akkor a védelem reléje leold és 1-2 mp mulva vissza engedi, és nem tudom mivel kezdjem ha van tapasztalatotok akkor szívesen halhatom:d vagy ha van valami hasonló topik.
(#) paperboy hozzászólása Jan 6, 2011 /

Ugyanez az erősítőm, most azt csinálja, hogy ha a hengerő poti tekergetem, vagy megkocogtatom, olyan mintha elmenne a balansz (mintha két állapot lenne, a jó, meg amikor jobbra eltolódik...) Mit lehetne csinálni vele? Rakok fel képet a belsejéről...
(#) potenciameter válasza paperboy hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Szia. Láttam ilyen erősitőt egy havernál, elég jó kis cucc.
Szerintem azért csinálja mert kivan kopva a poti. Szerintem cseréld ki mindet és jó lessz, pár ft-ba kerül az egész.
(#) paperboy válasza potenciameter hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Hát lehet, majd megnézem köszi. Ja amúgy megvagyok elégedve vele teljes mértékben, Phonar hangfalakat hajt elég tisztességesen.
(#) paperboy válasza paperboy hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Megnéztem, ALPS motoros poti van benne, azok nem híresek ilysmiről ha jól tudom, egyik legjobb minőség, meglesem lehet csak valami forrasz hiba...
(#) paperboy válasza paperboy hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Megnéztem jobban, volt egy-kettő megrepedt forrasztás ahogy a főpanelhez csatlakozik... Így már jó is lett... Bíztam azért ebben az ALPS-ban csak nem kopott meg
(#) paperboy hozzászólása Dec 12, 2015 /

Sziasztok!

A mai nap előjött egy problémám ezzel az erősítővel, mégpedig, hogy nem lehet állítani távirányítóval a hangerőt, tegnapi nap még rendesen ment, poti rendben van, manuálisan jól szabályozható, valamint az egyéb távirányítós funkciók is működnek rendesen. Mi lehet a baj?
(#) paperboy válasza paperboy hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Ha rámérek a motorra eső feszültségre, mikor nyomom a távon a hangerő szabályzót, -/+ 4.23V, tehát ez elvileg rendben van. Leéghetett a motor? Elvileg cserélhető külön a motor ebben az Alps motoros potméterben?
(#) steelbird válasza paperboy hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Szia.
Inkább szakadt. Elpiszkolódott, vagy beégett a kommutátora. Próbáld meg kitisztítani.
(#) CHZ válasza paperboy hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Nem égett le, kommutátor éghet be. Tisztítása segíthet, de előtte érdemes megfigyelned a motor hangját, lehet, hogy forog, csak az áttétel valamelyik fogaskereke repedt be és mechanikusan nem mozgatja a potit.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem