Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   195 / 2519
(#) Tomy27 válasza lapose hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Szia!Igen ettől én is tartok egy kicsit, említettem az eladónak is a HQ-nál és még nem kaptak ezírányú negatív visszajelzést.A párba válogatást meg 50db alatt nem nagyon érdemes elkezdeni az meg már elég jelentős költség lenne. Szóval nem nagyon tudok jobbat csak bízni mondjuk már egypár új elment a multkor pedig mindent átmértem előtte, de akkor nem álítottam be a nyugalmi áramot az új tranyókhoz.Szerinted is tönkremehetett ez miatt?Negyed hangnál mikor a loudnes-t rákapcsoltam abban a pillanatban zárlatba ment a végfok és füst szált fel persze az ellenállás füstölt.De olyat is olvastam hogy az ilyen végfokjavított Denon erősítők szoktak gerjedni is, de sajna nincs szkópom ezt meg gondolom másképp nem lehet mérni?
(#) lapose válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Szia!

Az ott egy áramgenerátor, az alsó tranzisztornak biztosít állandó áramot!
Az Ube feszültség üzemszerűen nem lehet nagyobb kb. 0.7V nál. PNP tranzisztornál persze -0.7V!
Mérd meg a három "sorbakötött" tranzisztor lábain a feszültséget, akkor okosabbak leszünk!
(#) lapose válasza Tomy27 hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

A gerjedés megállapításához nemárt egy szkóp, akár kölcsön is!
Azt még megemlítem, ha az ember kurrensebb tranzisztorokat vesz, nem árt mondani az eladónak, hogy csak eredeti tranzisztor kell, nem pedig "budget"!
(#) Ricsi89 válasza lapose hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Helló
megmértem, amit írtál. A 212-esen E=26,4V; B=25,6V; C=26,4V. A 182-esen C=26,4V; B=26,2V; E26,2V. Az 546-on C=26,2V; B=-25,7V; E=-26,5V. Az még érdekes, hogy a bemeneti 212-es emitterén is -25V körüli fesz van.

Akkor valami nem jó!
A bemeneti tranzisztor bázisa a földre van kötve egy ellenálláson keresztül, az emmiterének kicsivel 0V felett kell lennie! Nem lehet, hogy fordítva raktad bele a tranzisztorokat?
A munkapontod így nem is lesz jó, mert a BC 546-ot a bemeneti tranzisztor vezérli, és ilyen feszültségértékeknél, a 546 nem kap nyitófeszültséget!

Ellenőrizd le, a bemeneti differenciál erősítőt, és a hozzá tartozó áramgenerátort!
(#) Directors válasza lapose hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Hali!

Akkor valahol a panelon keressek zárlatot?
Aztán ha találok akkor kijavítani és a rossz tranyókat szedjem ki és utána pedig mérjek megint ott ahol mondtad?Az nem lessz baj,hogy a rossz tranyók helyére addig nem rakok másik tranyót míg meg nem bizonyosodtam róla,hogy nincsen zárlat?
(#) lapose válasza Directors hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Szia!

Tranzisztorok nélkül felesleges próbálnod az áramkört, a munkapontok nem fognak beállni!

Ha esetleg megy készíts élesebb képeket a panelről!
(#) sound.man hozzászólása Nov 16, 2008 /

Nem tudna nekem valaki olyan rajzot mutatni ami olyan 300-350w-ot tud 8ohm-on? Nem kell hogy 4ohm-on lehessen hajtani elég ha 8-on lehet, viszont olyan kell ami elég strapabíró mert buliba kell.

Az problémás mert a közelben nem tudok kérni senkitől.Most lehet hogy hülyének tünök de mit jelent az hogy "budget"!Szerintem azt küldik ami az online árlístán is rajta van, (Sanken) gyártmányú, az eredeti is ilyen volt.Esetleg tudnál ajánlani más megbízható alkatrész üzleteket mert eddig mindig a HQ-tól rendeltem ha kellett valami.

Tapasztalat szerint még a nagyobb boltokban is van "költséghatékony" alkatrész! Persze ezt nem teszik közzé, de sokszor ilyenkor érkezik az ST gyártmányú BD is!
Nekem viszont az a tapasztalaton, hogy nagyobb boltok esetén, ha jelzi az ember, hogy csak eredeti, jó minőségű alkatrészt szeretne, meg is kapja, igaz az ár is igazodik a minőséghez!
(#) cuprik hozzászólása Nov 16, 2008 /

sziasztok! tudtok nekem segíteni?? egy erősítt szeretnék építeni és nem tudom meg rajzolni a panál rajzát és kérlek titeket segítaetek benne. Ellőre is köszi mindenki től. és erről az erősítőről lenne szó

xwerosito.gif

(#) Tomy27 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Tranzisztor-os kellene, vagy a FET-es is szóba jöhet?
(#) lapose válasza cuprik hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Szia!

Menj el ebbe a topikba, itt van hozzá minden!
Bővebben: Link

Megnéztem, minden tranyó jól van berakva és jók is, de mégsem megy. Már unom az egészet. Múltkor egy beag végfokot csináltam az meg a negatív feszre ült ki és nem tudtam vele mit csinálni. Ez meg most pozitívon van.
(#) sound.man válasza Tomy27 hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Valamilyen tranyósnak jobban örülnék, de ha van, jó a fetes is.

Ok pillanat, mindjárt keresek néhányat...

Okés, köszi.

Hirtelen ezeket találtam hasonló teljesítményben, de sajna többet én se tudok róluk mert nem építettem meg eggyiket sem még.

Köszi! Ma még ezt átbogarászom..
(#) szamóca válasza sound.man hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Szia!
Pl. a KD féle nem jó?
(#) Tomy27 hozzászólása Nov 16, 2008 /

Szerintetek 4Omh terhelésen 2X+-56-57V nyugalmi feszültség 2X5A-es oldalankénti táppal egyszeres végtranyópárral mennyi max zenei teljesítményt produkálhat egy tranzisztoros végfok?

Semmi gond logikusan át kell gondolni a dolgokat!
Csináltam egy számozott rajzot, hogy tudjuk melyik tranzisztorról beszélünk!
A T3 egy áramgenerátor a T1-T2 áramát biztosítja.
aT3 bázisát két dióda fogja meg, a bázison +Ut-2*Udiódanyitó feszültségnek kell lenni! A T3 emmiterében lévő 470 ohmos ellenálláson kb. 0.7V van.
Mivel T1 bázisa egy 47Kohmos ellenálláson keresztül földre van kötve az emmitere +.07-1V-on kell legyen!
Azt írtad, hogy a kimeneted ki van akadva +Ut-ra.
Hs T2 jól működik, a közös emmiter onnan sem kaphat negatív feszültséget.
Szerintem ha az alkatrészek jók csak akkor lehet a T1 emmiterén ekkora negatív feszültség, ha pl. a T1 emmiterét és kollektorát felcserélted(meg esetleg a T2-jét!)!

Szia!
Ha az adatok ténylegesek(2*56V és 5A), a tápod kb 500W-ot tud leadni! Ez kb, 2*200W!
Feltéve, hogy a 2*5A nem a biztosítékot jelöli!

Hol a rajz?

De azt a biztosíték által írtam le 5A +- ágakban csatornánként és 3,15A a hálózati, miért ez mennyiben befolyásolja a dolgot?
(#) cuprik válasza lapose hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

köszi szépen

Bocsi!

50wamp.gif

(#) lapose válasza cuprik hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Szívesen!
(#) Bassmester válasza szamóca hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Hát ez nem papír!
Pont jó lenne a szubomhoz.Elég konkrét visszacsatolása van, biztosan megvan a kellő csillapítása is.
Csináltál már ilyet?

Mert ezzel nem tudod számolni a trafó teljesítményét!
Nncs ráírva hátulról a max. teljesítményfelvétel?
Következő: »»   195 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem