Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Euromarkt DVD 3602 Táp hiba
Lapozás: OK   1 / 1
(#) nagy hoho hozzászólása Nov 25, 2008 /

Kaptam egy DVD-t amit villámcsapás ért.A tápjában látszólag három alkatrész ment tönkre.A biztosíték, egy hűtőbordára szerelt tranyó és mellette egy TO92 tokozású tranyó. A sérülés miatt nem olvasható a tranzisztorokon a típusjel. Rajzot nem találtam a neten. A kérésem az lenne , hogy aki tudja a tranyók tipusát segítsen. Előre is köszönöm !
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

A képek a 0003 DVD Nyák -on vannak .
(#) pedrock válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Szia! Nekem van itthon egy dvd-ből származó táp, működik is. Sajnos a videóid nem tudtam lejátszani, így nem tudom neked milyen kell, jó lenne róla kép. Lehet jó a te dvd lejátszódba, baráti áron oda is adom akkor.
(#) pedrock válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Na megvannak a képek. Valami ilyesmi van nekem is. sima 3 eres kábel jön ki belőle, semmi más.
(#) nagy hoho válasza pedrock hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Akkor sajnos nem azonos a két panel mert az enyémnek hat eres csatlakozója van.2 db +5 volt, két test, + 12 volt, - 12 volt. Köszönöm a segítséget !
(#) CHZ válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Csak van valami neve és típusa is annak a DVD-nek .
Jó lenne tudnunk .
A sérülés miatt azért maradt valami értékelhető felírat is a félvezetőkön , gondolom .
(#) CHZ válasza CHZ hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Bocs , most látom a címben a típusát .

De azért nagyítóval próbálj valami felíratot azonosítani
az alkatrészeken .
Nyákon tranyónak vagy FET -nek a jelölése van -e .
Ha tranyó , akkor akár BUT11 -el is megpróbálhatod helyettesíteni .
Amennyiben a kicsi is tranyó nem IC , akkor BC639 próbára .Érdemes cserélni az opocsatolót és ha van TL431-et is , ilyen esetekben ezek is romolnak .

(#) nagy hoho válasza CHZ hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

A nyákon Q1 ,Q2 a jelölés. A TO 92 tokozásúnál ennyi látszik: felül 50 alatta 31 .A hűtőbordásnál 003A .

És köszönöm ,hogy segítesz !!!

Meg próbáltam a kicsiről is csinálni képet.Csak kamerám van de talán használható a kép.

TO 92.wmv

(#) CHZ válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

Biztonság kedvéeért , nézd meg a nyákon , hogy a kivezetéseket jelölték -e ( E-C-B ), hogy a nagy tranyó nehogy mégis FET legyen .
Ha valóban tranyók akkor a fentebb említett típusokat tennék bele , nem drága érdemes megpróbálni .
Cseréld a fentebb említett alkatrészeket is , érdemes minden diódát is ellenőrizni és talán szakadt ellenállásra is rátalálhatsz a primer kőrben .
Probléma lehet még villám esetén , hogy más károkat is okozhatott ,MPEG nyákon is sérülhettek alkatrészek , de ez csak a táp javítása után derűlhet ki.
Mivel olcsó alkatrészeket kell cserélni , érdemes megpróbálni .
(#) pokot válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

sajnos a csatolmányokat nem tudom megtekinteni, de ha tényleg villám érte a picit, akkor valszeg a tápvezérlő ic-t is cserélheted és még jópár félvezetőt. ha szerencséd van, komolyabb dolgot nem művelt, de elképzelhető az is hogy a firmware törlődött/sérült a FLASH-ben és akkor még a másodlagos hatásról a félvezetők öregedéséről nem is beszéltem. de először éledjen a táp.
(#) CHZ válasza pokot hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

Szerintem nincs itt "tápvezérlő ic" , azzal nem lesz probléma .
(#) Thomas10100 válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

Helló!

Próbálja meg az egész tápról csinálni képeket. A csatlakozókról is légyszives! Egy cm2-t se hagyj ki.

Lehet van olyan tápom ami jó lesz.
(#) Inhouse válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

Az a TO-92-es nagy valószínűséggel egy TL431, nem tranyó, "stab IC". Van a környékén egy optokapu?

Az a hűtőbordás a primer, vagy a szekunder oldalon van? Nem érzek elég kedvet ahhoz, hogy képek helyett videókat nézzek... :no:

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

A hűtőbordás esetleg egy CD13003A, TO-126 (SOT-32) tokozással...
Megnéztem a videóid közül amit tudtam, 2 hibás. A minőség egész jó kis méretben...

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

MJE13003...

Üdv
Inhouse
(#) tepizoli hozzászólása Nov 26, 2008 / 5

Szia!
Nagyon vigyázz a kapcsoló üzemű táp javitással ha nem vagy gyakorlott benne mert ha egyetlen hibás alkatrész elkerüli a figyelmedet hiába cseréltél ki egy csomo alkatrész amint bedugod ujra repülni fog minden, ez a kapcsolo üzemű táp hátránya hogy minden visz mindent.Én a helyedben külső tápegységekkel előálltanám a feszkokat és megnézném hogy egyáltalán müködik e a dvd mert lehet hogy az mpeg proci sem élte tul.
(#) CHZ válasza tepizoli hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

Ezért kell áramkorláttal indítani , bekötni 1db . 230V 40W izzót a 230V -os csatival sorosan .
Ha az izzó teljes fénnyel világít akkor még gáz van , csak parázslani szabad ilyen pici teljesítményű táppal .
Leválasztó transzformátor is ajánlott a javításhoz .
(#) CHZ válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

Helyette mehet :Bővebben: Link
Talán könnyebben beszerezhető .
(#) Thomas10100 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

A TL431 a szekunder oldalon szok lenni, ez a primeren van.

Ha csinálna képet(videót), én megnézném neki hogy milyenem van itthon. De nem nagyon cselekszik
(#) nagy hoho válasza Thomas10100 hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

Köszönöm Mindenkinek a segítséget.Bocs ,hogy eddig nem jelentkeztem de dolgoznom kellett.Nos :a TL 431 a szekunder oldalon van , Anyákon nincs semmilyen jel amiből következtetni lehetne ,hogy tranyó vagy Fet.Optócsatoló is van rajta. Bekapcsolás előtt minden alkatrészt meg fogok vizsgálni , A soros izzó jó ötlet.Mellékelek néhány képet a komplett tápról (videó)

Már cselekszem,csak elötte el kell tartani a családot. Nos a TL 431 a szekunder oldalon van A nyákon nincs semmilyen jelölés ami tranyóra vagy FET-re utalna.Mielőtt bekapcsolom majd átvizsgálok miden alkatrész. Az izzó jó ötlet.
Köszönöm Mindenkinek a segítséget. Csatolok néhány képet a kompl. tápról.
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

Ezt egyszer elküldtem de nem ment el. Írtam egy újat erre mind a kettő felkerült .Bocs
(#) Thomas10100 válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

Helló!

Van egy nagyon hasonló tápom, viszont ez olyan hogy 220V-os a bekapcsolója, nem sima digitális gomb, mind ahogy néztem a tiédet.

Viszont az enyémben táp IC van, nem FET.

Megéri amúgy javítani? Én 3000Ft-ért hirdetek DivX-es lejátszót, ami hibátlan, ORION.

Szevasz !
Ha megtudom javítani akkor az sikerélmény Ebben a korban ( 62 év ) már ez is számít. Ha nem sikerül akkor jó lesz alkatrésznek.
(#) tomika17 hozzászólása Dec 3, 2009 /

Hello nekem egy uromarkt 3602 tipusú dvd lejátszóm van és nem találok hozzá távirányítót.
Esetleg hav valakinek van feleslegbe az írhatna nekem msn-en :tompo51@hotmail.com .
Előre is köszönöm.
(#) nagy hoho válasza tomika17 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Helló!Sajnos csak egy távirányítom van. Szeretnélek megkérni, hogy nézd meg a lejátszóban annak a két alkatrésznek a típusát amit pár sorral feljebb belinkeltem. Az enyémet villám csapás érte és ez a két félvezető füstölt el a tápban de a maradványokból nem lehet kideríteni a típust.
Előre is köszönöm ( ez 50 pontos kérés!)
nagy hoho
(#) Inhouse válasza tomika17 hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Lidl, tanítható-univerzális távirányító 2000Ft.

Üdv
Inhouse
(#) erdei49 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

A bordáraszerelt tranyoC 817, ami helyettesithető a HQ-nál 553 Ft.-ért kapható AN 7148-al.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem