Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vezeték nélküli gyertya
Szia
Ha már ezt így felvetetted, szöget ütött a fejembe, hogy ezen a frekin a skin hatás is jelen van-ergo nem mindegy a keresztmetszet. Talán ha a huzal több elemi szálból lenne összefogva (litze), még jobb lenne az átvitel. Ha hülyeséget beszélek, nyugodtan kövezzetek meg. :hide:
Azért is tettem zárójelbe, mert úgy gondoltam, hogy mint a litze. Igazad van az ezüstözött vezeték megérne egy misét...
Nekem elsőre indult,gyermekeim legnagyobb örömére. Huzalátmérő 0.7 mm tömör Cu,hatótávolság normál LED-el :max 90mm.Köszönöm az ötletet.
heló hát ez a gyertyazselé rettentően drága "2.5dl=950ft" szerintetek átlátszó sziloplaszt nem lenne jó erre a célra??amit az ablakra szoktak kenni....
Szerintem nem ,mert amikor megszilárdul ecetsav képződik.
Ez a legdinamikusabban fejlődő topic/project. Gratulálok a résztvevőknek
Én már csináltam egyet, de ott 4cm átmérőjű a tekercs és csak 3cm-ert hidal át.
Holnap veszek rendes poharat és csinálok gyertyát, mert péntekre kész kell, hogy legyen! Majd teszek fel róla képet!
Ez is bizonyítja, hogy ha Attila áramköre nem hangolódott el, akkor valami hiányos még az elméletünkben a nyákra tervezett vevőtekerccsel. Az ezüstözés növeli a vezetőképességet, amire felhívtam a figyelmet, mert az fontos! Hogy ezt nem olyan könnyű kivitelezni, az is biztos, de ha puritán átforrasztod a sávokat, akkor a marási éles sarkok, és berepedéseket, illetve törések, ahol szakadás nincs ugyan, csak az áramsűrűség erősen megnő, kiküszöbölheted.
Próbálta más is a nyák-antennát? Kaqkk hogy állsz?
Ma forrasztottam vezetéket az antennára, de alig változott valami.
Az én gyertyám 8-10 cm -t hidal át már képeket is tettem fel ! normál és szuperflux leddel is próbáltam (avval bevilágította a műhelyemet ) csak még a kr futófénnyel
veszkődők nem akar jó lenni a tápja.(az egyenirányító nem ad elég szuflát) Szerintem az K1ll3rghost-tekercsének csak a mérete nem jó! vagy nem egyforma (én egy 5cm átmérőjű tekercset terveztem és külön a meghajtó részt majd ,levilágításnál az adó tekercsfóliájára rátettem a tranzisztor fóliáját és egyszerre világítottam le, így abszolút egyforma lett a két tekercs!
Én 800-ért vettem a kész illatgyertyát pohárban!
Attila próbáltam a nyákos verzióval azt ,hogy a spirált
egészen a középpontig folytattam ,de nem működött antennaként nem növelte a "hatótávot" ezért nem írtam róla.Ha egyforma a két tekercs jónak kell lennie !
Deguss a 314913 -hsz ben képek is vannak róla
Kb-10-12 oldallal előrébb !
Nálam ez a nyákterv bevált ,én egy 7,5v os dugasztáppal
"etetem" az adót
Igen, csak a tekercsek méretével van gond, mert amikor 5-6cm átmérőjű tekercseket használtam akkor 6-7cm volt a hatótáv, de a pohár mérete miatt csökkentenem kellett a tekercseket...
Ma vettem egy poharat 130Ft-ért ebbe körülbelül 5cm-es tekercset fogok tudni beletenni.
Ez a nyák pont 5cmátmérőre készült !
használd nyugodtan.
Örülök neki, az enyém is működik 7-8cm-ig, csak azon próbálok agyalni, hogy Attiláé miért nem működik elég jól...
Én sejtem ! Vékony a tekercs (a fólia szélesség)
és a luk faragással elhangolta a vevőt ! Csökkent a parazita kapacitás ami az adónál megmaradt ! Szerintem megnőne a teljesítmény ha az adót is kifaragná
Deguss lecineztem a fóliát : háááát nem javított a helyzeten először 3-4 cm lett a táv aztán lehúztam
a cint teljesen akkor vissza jutottam a 6-8 cm re
Ha már ezüstözés! ezüstnitrát majd c vitamin
ezekkel felváltva kenni a rezet elvileg színezüst keletkezik valaki tudna nekem ezüstnitrátot beszerezni -küldeni ?
Hali!
Az mitől lehet, hogyha az adó közvetlen közelébe rakom a tekercset, akkor 5mA -t mérek a tápegység után pufferelés és greatz után, ha viszont távolítom, mondjuk egy asztalnyit akkor viszont 150mA-t. Elviszi nagyobb (6-8cm) távra is, de akkor már 150mA. Ez mitől lehet? Vagy ez így normális? Előre is köszi Üdv
Mem tudom, van-e még ilyen, de elvben a fekete-fehér képek/filmek előhívója tartalmazott ezüst-nitrátot. Talán fotós bolt?
Szerintem vegyszerbolt ,vagy tanellátó ha van még ilyen
Itt Szegeden nem találkoztam ilyen üzlettel (de régen Pesten volt.
Rájöttem !!! Lápisz =ezüst nitrát= patika ! Nemhiába tanultam gyógyszergyártónak , holnap megnézem .
Érdekes dolog ez a nyákantenna, nem tudom megéri-e a sok vesződést (ezüstözés, ónozás, stb). Én gyanítom, hogy van különbség a hatásfokban a keresztmetszettől és annak geometriájától függően. Kipróbálom a kíváncsiság kedvéért a kapcsolást 0.1-es rézdróttal a mostani 0.75-ös helyett, majd beszámolok az eredményekről.
A nyákos is jó ! alapból , én csak ki akarok próbálni minden variációt a legnagyobb teljesítmény érdekében
mert : rá akarom tenni a pic16f628-at (egy ledet dióda nélkül elvisz nyugodtan 6-8 cm ről !)De nekem több feszkó kell .
Nem bírtam magammal, gyorsan ráforrasztottam a szentjános bogarakat a tekercsre. Paralel került egy 5,6V-os védő zener és puffernak egy 220nF-os kondi. Jelentem: khirályul működik! (az elem meg van szakítva a kapcsolóval.) Már csak pohár és zselé kell...
+2 alkatrész: dupla feszültség a vevőben.
3,5MHzn neked nem mér semmi értelmeset a multimétered. Ha téves a kiindulásom, a mérési hibáról, akkor örülök az eredménynek.
Feszültséget írsz, és áramot mérsz Ne vedd sértésnek, csak akarom tudni, hogy sikerül, valószínüleg a magasfrekvenciának hála
|
Bejelentkezés
Hirdetés |