Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Köszi szépen a segítséget, ez megoldotta a kommunikációt :worship:
Watt-nak is nagyon köszönöm akkor, tényleg nagyon jól jött ez a segítség, rengeteget szívtam ezzel a problémával. :worship:
Sziasztok!
Lenne még ötletetek,h.miért nem működik az A/D konverzióm??Hol lehet benne a hiba és mi?? Köszi
Idézet: Szerintem a figyelmedbe ajánlott mintaprogram és a te programod összehasonlító elemzésének örömétől senki sem akar téged megfosztani. (nekem, persze, most időm sincs vele foglalkozni) „Lenne még ötletetek,h.miért nem működik az A/D konverzióm?”
rendben elhiszem,h.nincs ideje az embereknek foglalkozni vele..de hidd el nem 1x hasonlítottam össze a két programot és még anno az alapján is írtam meg, szal én nem látom meg benne a hibát, mivel most írtam először ilyet és főleg az volt a minta.... nem lustaságom miatt nemtom kijavítani, azért nem küldtem volna fel a fórumra...csak sajnos nekem sürgős,h.mielőbb ráleljek a hibára, ezért a nagy sietség.
köszi
Én azt csinálnám, hogy visszatérnék a kályhához (az eredeti demóhoz), s vagy az A0-ra kötném ra a hőmérőt (akár C0-A0 összekötésével...), vagy apró változtatások sorozatán keresztül próbálnék meg tovább lépni, másik analóg bemenetre. (pl. A0 helyett A1 csatorna kiválasztása, s A1-A0 összekötésével működik-e ugyanúgy?
Mellesleg C0-ra is rámérnék egy voltmérővel...
Szoval a demo mukodik csak a Tied nem?
szia!
az apróbb változtatásokon már túl vagyok, minden számításba jövő változtatáson már túl vagyok, de még nem működik.:S megpróbálom akkor amit mondtál, hátha...
demon csak annyit változtattam,h. a A port helyett C megfelelőjére módosítottam, de vagy nem jól csináltam vagy tényleg nem működik..demo sem működött
Úgy néz ki, nem csak a CPU-t hajtom túl, hanem a PLL-t is
Amúgy mikroPascal fordítót használok, és ugye meg kell adni a PIC órajelét, és az alapján állítja be az UART baud-ját. Amikor 48MHz-re állítottam nem csinált semmit, áttírtam 40MHz-re, és most kommunikál rendesen. Amúgy a bizonytalanság nem számít, a végleges szoftban lesz watchdog is, EEPROM-ban tárolt konfigokkal, amit reset után betölt. A magas órajel viszont fontos egy N3510i kijelző miatt. Apropó... Az SPI modult nem lehet valahogy rábírni 9 bites üzemmódra? Idézet: „Amúgy a bizonytalanság nem számít, a végleges szoftban lesz watchdog is,” Ez szvsz egy nagyon helytelen gondolkodásmód. Ezen a fajta bizonytalanságon a watchdog nem segít. Ne vedd majd zokon, ha a felmerülő problémáidra sem fog senki szívesen megoldást keresni, mert egy túlhajtott rendszeren akármi is előfordulhat. Okos ember inkább megkíméli magát az ilyen jellegű kínlódásoktól, és ha nagyon muszáj, akkor olyan eszközt választ (akár egy eddig ismeretlent is, és megtanulja azt használni, ha tényleg nagyon fontos), ami biztosítja papíron is a megkívánt teljesítményt.
Vannak 64MHz-es PIC kontrollerek is, azthiszem 18F25K20 és hasonló jelzéssel. Ha a teljesítmény ennyire ki van hegyezve, akkor használd azt. Vagy használj valami 24F vagy 24H chipet. De a watchdog az nagyon nem arra való, hogy egy eleve instabil rendszert azzal tegyünk stabillá.
De egy dologgal hardvercsere nélkül is meg lehet emelni a sebességet: mellőzd a mikroPascal használatát!
Nem valaszoltal a kerdesemre Mukodik a demo?
Amugy azon a porton mintha lenne comparator is amivel nem foglalkozo, nem kapcsolod ki. Nem lehet, hogy ez a gond?
A kijelző vezérlését így is asm-ben írtam.
Azért bizakodó vagyok, lesz ami lesz
szia!
"demo sem működött" ime a válaszamugy próbáltam csak azt a lábat állítottam be, amire rá van kötve, de semmi..
Hat ezt nem hiszem el ennyire vak vagyok Valld be vissza utaztal idoben es eleve ugy irtad meg az uzeneted utolag
Azert nem mindegy a lab, mert RC0 mas periferiakkal is osztozkodhat mint az RAakarmi. Lehet ranezek szimulatorral, most ilyen PIC-em nincs keznel - de nem igerek semmit.
De miert keves a szamitasi sebesseg? Mit szamoltatsz vele? Amugy egyetertek Potyoval, hogy ha nagyobb sebesseg kell akkorterj at 24H ra vagy dsp-re. Vagy akar SX-ben is gondolkodhatsz ha nem hasznalsz periferiakat csak a szamitasi sebesseg kell (az egy tobbe-kevesbe PIC kompatibilis mikrokontroller ami joval nagyobb MIPS-re kepes, cserebe igen szereny periferialis tamogatassal bir, igy mindent 'kezzel', azaz szoftveresen kell megoldani benne).
PIC16F877 kontrollerrel I2C vonalon 2402 - őt szeretném irogatni, ill kiolvasni, de az SSPCON regiszter beállitásáról nem találok infót. Ha valaki tud, kérem segitsen, ha lehet magyarul!
Sziasztok!
1,INT0 lábon történő megszakításkor a megszakítás rutinban az INT0IF flag törlésén kívűl kell még vmit csinálni? 2, Ha ki van kapcsolva a prioritásos megszakítás, akkor megszakításkor melyik címre ugrik? (alacsonyra vagy a magasra)
1. Elvileg nem, de az adatlap ezzel foglalkozó fejezetét olvasd át, abban benne van.
2. Úgy emlékszem, a magasra. De szimulátorral ki tudod próbálni!
1. Persze, le kell kezelni a megszakítást!
2. A magasra ugrik
a szimulátorban hogy tudok szimulálni INT0-án állapotváltozást?
A stimulusokkal(debugger menüpont alatt keresgélj). Lehet gombnyomásra, vagy egy előre beállított időpillanatban. Kicsit bonyolultan van megoldva, de egy kis szenvedéssel meg lehet találni a megoldást...
Tulajdonképpen nem a számítási sebesség a fontos. A kijelző SPI-jéhez kell a magas órajel, hogy ne 2 sec legyen feltölteni a kijelzőt. Most a képet kb 0.5 sec alatt küldi ki neki. Nem is kellene nagy órajel, ha a hardweres SPI-t rá lehetne bírni 9 bites módra, mert sajna az kell a kijelzőnek (1 D/C, 8 data). Ehhez nincs valakinek valami barbár trükkje?
Egy barbár trükk (csak ötlet): kiküldöd az első bitet szoftveresen, s utána küldesz további 8 bitet hardver segédlettel.
Egy mág barbárabb ötlet: megpróbálhatod az EUSART portot, szinkron master módban, fordított polaritású órajellel, 9 bites módban. A gond csak az, hogy a bitek sorrendje fordított, tehát neked kell forgatni.... emiatt nem nyerő. Idézet: „A gond csak az, hogy a bitek sorrendje fordított, tehát neked kell forgatni.... emiatt nem nyerő.” Miert, az ikonokat / karakter tablat nem lehet eleve forditva betarazni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |