Fórum témák
» Több friss téma |
Megvan a hiba 2 db MOSFET smd tranyó a ludas.
TPCP8103-asok. Tudna valaki abban segíteni, hogy honnét tudnék ilyent szerezni?
Laptop táp tüskéje kiszakadt az alaplapból .
Hogy lehetne helyrehozni , vagy más módon tölteni az akksit ? A jav. kb :40000 lenne , azt mondták . Ez lenne a kérdésem , minden megoldás érdekel . Minden választ nagyon szépen megköszönök .
megbotlottál a zsinórban?
simán forraszd vissza, ha csak a csatlakozó tört el. (ha nincs akkroa darabkád, amiből össze tudod rakni, akkor keress egy ugyanolyan csatit és azt forraszd vissza a helyére) a 40000-es javítás pedig azért annyi, mert kompletten cserélik az alaplapod, nem forrasztgatják...
Helyrehozni forrasztással lehet, attól függ, mekkora a sérülés a panelon, és milyen ügyes az ember keze. Ha más alkatrész nem sérült meg, akár ki is lehet vezetékezni a csatlakozót, csak akkor lóg belőle egy darab kábel, ami előbb-utóbb úgyis elszakad.
Nekem egy őskori NEC-ben volt hasonló esetem, átalakítottam BNC-csatlakozóra az egészet, a házra van szerelve, belül vezetékekkel a panelra forrasztva.
Kösz a válaszokat , én is valami hasonlóra gondoltam .
Elég a pillanat forrasztó , vagy használjak kisebbet ?
elég lesz az is. én anno sokkal nagyobbal forrasztottam meg egy viszonylag új lg laptop töltőcsatlakozóját... (a páka feje volt akkora, mint a csati maga )
arra azért vigyázz, hogy a műanyag keretet ne olvaszd meg túlságosan, nehogy rövidzár legyen a csatlakozó két lába között. amikor kész vagy a forrasztással, akkor érdemes ragasztópisztollyal leszigetelned, így nem fog összeérni a két lába véletlenül sem.
Hello!
Nem tudod a csatlakozó nevét? Ha jól tudom,akkor nem drágák ezek a csatik. Deviszont,elég nehéz 1-2-t szétszedni,illetve összerakni! Üdv:scooby!
Sziasztok.
A minap kaptam egy HP Pavilion zx5000 laptopot. Sajnos nem tudom bekapcsolni, mindenképp kell hozzá az akku hogy be tudjam kapcsolni??? Az akku halott cellazárlatos, szétszedtem és már kipróbáltam úgy is hogy külső tápról pótoltam a 2 cellazárlatos akkut. Sajnos így sem indult a gép de legalább a töltés vagy hibajelző kis led világított. Szerintetek lehet hogy csak az akksi vagy akksi elektronika miatt nem indul a gép???
akksi nélkül csak tápról is be kellene kapcsolódnia.
Igen én is erre gondoltam, így valószínűleg alaplaphiba lesz sajnos. Mindegy legalább van egy jó dvd íróm ram-om hdd-m meg tápom ezeket le tudtam tesztelni mindegyik működik eddig.
Majdnem szó szerint hozzám vágták megérte elhozni már csak ezekért is.
Tizstelt Garfield13!!
Amennyiben eladnád a laptopodat (csak alkatrésznek kellene) én szívesen megvásárolnám... Nekem csak a külső burkolata kell meg jónéhány csavar illetve a memória... Esetleg bármi amit eladnál belőle... Sajna az enyém kapott egy ütést (leesett) és berepedt... Remélem nemsértettelek meg...
Szijasztok.
Olyan kérdésem lenne (nemnagyon értek a laptopokhoz.) hogy a laptopomhoz van internet kapcsolatos ilyen kártya...de nemtudom hogykell beállitani hogy érzékelje a számitógépem internetét. mert elvileg a kártya észleli az internetet. Ha valaki eltudná mondani hogy ezt hogylehetséges beállitani örülnék neki. előreis köszi.
Szia!
PÜ ment. Üdv.
Mi lett a laptopommal???
Nem kapcsolja be a TFT-t. Monitorról megy. Ha piszkálom ,azt a pici gombot ami a kijelző lezárásakor kapcsol akkor mintha 1-2 ms-ra bevillannna. Nem ég a háttérvilágítás,de nagyon nézem akkor látszik minden. Mi ment tönkre?
Valószínűleg az inverter a háttérvilágításnál. Ha szerencséd van, csak az átvezető kábel tört el.
ha a gombot birizgálod, akkor megy? akkor akár a gomb is tönkremehetett, de valószínűbb, hogy az inverter.
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy voltam olyan ügyes és sikerült leöntenem vízzel a laptopomat. Akkor rögtön kikapcsoltam, letöröltem róla a vizet. Kb. egy óra múlva ismét bekapcsoltam, akkor szinte teljesen működött, csak a hangerőt csökkentő gomb nem. Akkor ment fél órát, majd megint kikapcsoltam, azóta viszont nem akar bekapcsolni. Van valami lehetőségem hogy kikerüljem a szervizet vagy erre esélyem sincs? Előre is köszi a választ! Az áldozatom egy Lenovo 3000 N100-as. Idézet: „Akkor rögtön kikapcsoltam, letöröltem róla a vizet. Kb. egy óra múlva ismét bekapcsoltam, akkor szinte teljesen működött” Szia! Az a nagy igazság, hogy időben kellett volna segítségért fordulni. Például, miután megtörtént a baj, azonnal kellett volna egy jó ismerőst, egy hozzáértőt hívnod, szinte abban a másodpercben. Aki nyilván szétszedte volna, esetleg 2-3 napon keresztül száradni kellett volna hagyni úgy, szétszedett állapotban + néha rásegíteni hajszárítóval nem túl közelről (tehát az ilyen műveleteket teljesen szétszedett állapotban érdemes csak elvégezni!). Az ennyire összetett szerkezeteket (mint akár egy laptop) tehát szinte kizárólag ilyesformán célszerű újraéleszteni. A későbbi beindítási kísérletek valószínűleg nem javítottak a kütyü helyzetén. És mivel mostmár be sem kapcsol, valószínűleg olyan helyre is elértek a ki nem szárított vízcseppek, amelyek valaminek a zárlatát okozzák, okozták. Arra nagyon kevés az esély, hogy magától megjavul és tökéletes lesz.
Bevillan de ,csak 1-2 mili sec ideig. Minden lenyomás ,és felengedéskor. Talán a kapcsolót kizárnám.
Jó lenne egy service manual , a szétszereléshez... ,hogy az átvezető kábelt megmérhessem.Egyébként valahol a zsanéron megy át ,mert nem látszik. A tipus: Acer Aspire 1672 wlmi. Az inverter 14 ezerbe kerül ,közben rákerestem. talán megéri kicserélni. (1200 eur volt... ujkorában)
A konkrét típust nem ismerem, de a billentyűzet feletti rész általában lepattintható és ha lent van látszik a kábel. A monitorkeretet viszont mindenképpen le kell szedned, mert alatta van az inverter. Először azt mérd ki megkap-e mindent. Ha igen, akkor inverter csere.
Ok , ráállok a két ünnep között. Ha elakadok akkor visszajöhetek kérdezősködni?
Üdv Ptesza
Akkor mindgyárt szavadon is fognálak.
Lepattintottam azt feső műanyag csíkot , ami billentyűzet felett van , ahhoz hogy le tudjam emelni , teljesen ki kellett 'terítenem' ,és ovatossan a 'zsanéroknál' is ki kellett kattintanom. 1. kép. Rögtön látszott ,hogy két átvezető kábelröl van szó. Egy baloldalt és egy jobb oldalon. A bal oldali sárga színű ,szerintem a mi emberünk , mert a jobb oldali a wlan antennájé. Az F5-és az F10 feletti két csavar kihajtása után a teljes taszt leemelhető.2.kép Bocs a gyenge minőségért de ez telcsivel készült ,mert a fényképezőmben lemerült az aksi. És most nem tudom mit csináljak.
amiket látsz kis karikákat a kijelző körül, azok mögött csavarok vannak. azokat kihajtod, és óvatosan szétpattintod a keretet, aztán már nézelődhetsz odabent
Helló!
Nejem most olyan gondom van, hogy mostanában nagyon lassan áll fel a rendszer és elég sokszor lefagy. Ilyenkor bekapcsgombbal kikapcsolom, majd indítás után a bootképernyőnél tovább nem megy. Ilyenkor megint kikapcs, majd megütögetem a vinyónál a gépet és elindul utána. Én a vinyóra gyanakszom, hogy haldoklik. Most jött fel egy ablak a bekapcs után, hogy a gép egy súlyos hiba után állt helyre, és elküldtem a hibajelentést, majd a böngészőben megnyílt egy oldal, hogy a hiba a vinyóval volt. Most akkor haldoklik a vinyóm? ja meg alapból kb 5s-ként valami furcsa hangot ad ki. Ilyenkor felgyullad a lámpája is. De nincs is terhelve a gép. csak simán netezek semmit erőforrást nem használ.
közben megtaláltam az oldalt, ami feljött az újraindítás után. Ezek szerint a vinyó a ludas. Gyorsan kérek egyet karácsonyra. Bővebben: Link
Igen! Erre vártam, egy megerősítésre, hogy haldoklik. Most már biztos vagyok akkor benne.
Szedd le a monitor keretet és finoman mozgasd a kábelt bekapcsolt állapotban. Ha nem villan be a mozgatástól, akkor nem kábel, hanem inverter. Ha inverter, többnyire a trafó lesz menetzárlatos és az nem javítható. Akkor jön az inverter rendelés és a csere. Ha a kábel, akkor először a csatlakozóknál nézd meg nincs-e kicsúszott / eltört kábel.
Holnap tovább bontom aztán nekiállok nézelődni ,méregetni.
Köszi. Kívánok mindenkinek örömökben és ajándékokban gazdag ,boldog karácsonyt!
#334301 szerint le tudtam bontani a teljes kijelző burkolatát!
Sajnos nem a kábel mert hiába mozgatom .De a ki kikapcsoló gomb-ra még mindig megvillan 1-2 mili sec-re. Az inverter kimenetén mit lehet mérni általában? Esetleg a háttérvilágítást külső táppal kipróbálni? Nehogy potyára vegyek invertert. Van kép is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |