Fórum témák
» Több friss téma |
van mar par gsm alarm amit epitettem mind mas es most a sajatomat keszulok lecserelni
otleteket varok ha van valakinek az eddigiek kozul van olyan ami neha lefagy havonta kethavonta egyszer ezert gondoltam beletemetek a panelba 2 PIC-et hogy egymast ellenorizzek... velemeny? esetleg otlet hogyan ellenorizzem az egyik picel a masikat ill hogyan inditsam ujra? masik dolog eddig m35 c35 c55 a65 telefonokat hasznaltam.. de simens kifutoban... kene valami hasonlo a siemensekhez ami csatlakozosorrol indithato ill. ujraindithato - siemenseknel az autoignition jo volt... uj telefont gondoltam bele ami most beszerezheto uzletbe... esetleg erre valakinek otlete
A telefon vagy a PIC fagy le?
Gondolom a PIC-kel ellenörzöd a telefon jelenlétét, tehát ott az újraindítás nem lehet gond (Te írtad, hogy az működött) A PIC-nél meg pont erre találták ki a watchdog timert.
tudom hogy mire van a wachdog... de volt hogy lefagyott azzal is... mondjuk lehet hibas volt a pic... a telefon az meg fagy rendesen... amugy meg igen pic-el ellenorzom a telefont...
Sziasztok! Gsm modulom prímán működik, felhív és sms-t küld. A problémám a számkijelzéssel van. Különböző sim kártyákkal próbáltam a modult. Kérdésem a következő lenne: Jól tudom hogy a saját szám kijelzése a kártyán aktiválható? Vagy lehet telefon vagy szolgáltató függő?
Ha a modullal lenne gond, egyik számot sem jelezné ki híváskor.
Elvileg beállitgatás nélkül is lehet a számkijelzést állitani, hívásnál:
*31#telefonszám kiirás #31#telefonszám tiltás SMS-nél muszáj kiírnia a számot
Köszönöm! Minél egyszerűbb valami, az ember annál jobban túlkomplikálja. Kipróbálom hátha .
Nekem megvan!
Sziasztok!
Az engem is érdekelne ha valahogy hozzá lehetne jutni. Köszi
Küldtem privát üzenetet.
Sziasztok!
Én is keresnék használható progit a megépített riasztómhoz, ha tudnátok segíteni benne... Köszi!
Sziasztok ez engem is érdekelne ha lehet!
gsmriasztó.fw.hu pic hex file-ja Köszi!
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segiteni hogy milyen parancsal lehet a beérkezö SMS-t továbbitani a SIM-en tárolt elsö számra? Elöre is köszönöm!
Szerintem nincs ilyen parancs közvetlenül.
Talán olyan hogy lemented az SMS-t sablonba, aztán a sablonkból kikeresd és küldöd , de azt hogy milyen számra menjen úgy tudom akkor is meg kell adnod. Amúgy meg miylen telefonohoz vagy modulhoz is kellene ?
Szia!
SIM300-al szeretném ezt megoldani. Valahogy biztos meg lehet oldani, anélkül hogy a picbe be keljen olvasni az egész SMS-t.
Ezeket a parancsokat használhatod:
AT+CMGD DELETE SMS MESSAGE AT+CMGF SELECT SMS MESSAGE FORMAT AT+CMGL LIST SMS MESSAGES FROM PREFERRED STORE AT+CMGR READ SMS MESSAGE AT+CMGS SEND SMS MESSAGE AT+CMGW WRITE SMS MESSAGE TO MEMORY AT+CMSS SEND SMS MESSAGE FROM STORAGE AT+CMGC SEND SMS COMMAND AT+CNMI NEW SMS MESSAGE INDICATIONS AT+CPMS PREFERRED SMS MESSAGE STORAGE AT+CRES RESTORE SMS SETTINGS AT+CSAS SAVE SMS SETTINGS AT+CSCA SMS SERVICE CENTER ADDRESS AT+CSCB SELECT CELL BROADCAST SMS MESSAGES AT+CSDH SHOW SMS TEXT MODE PARAMETERS AT+CSMP SET SMS TEXT MODE PARAMETERS AT+CSMS SELECT MESSAGE SERVICE Mivel ezek közt nincs olyam amit te szeretnél, neked kell megoldani valahogy a piccel. Ha mégis megtalálnád a megoldást ,akkor az engem is érdekelne.
Eddig én is eljutottam, a parancsokat ismerem, de mégsem sikerült eddig megoldanom.
Szerintem valahogy ez a sorrend :
AT+CNMI AT+CMGF aztán ha jött SMS: AT+CMGR ezzel beolvasod az SMSt PICbe egy átmeneti tárolóba AT+CMGW elküldöd az előbb beolvasott SMS-t egy általad megadott számra Más megoldást nem ismerek az SMS továbbításra.
Igen, de valahogy a telefonon belül kellene az SMS-t mozgatni, mert ha jön egy nagyobb üzenet akkor nem biztos hogy elfér a PIC-ben.
Az előbb rosszul írtam CMGS -el kell elküldeni az SMSt.
Viszont ha az AT COMMAND adatlapot olvasgatod a CMGW re mintha olyat írna hogy az SMS-t átteszi másik tárolóba. Ha ez így müködik akkor a CMSS parancsal tudnád elküldeni az előbb áthelyezett SMSt. Persze hogy melyik helyről hova pakolod szerintem akkor is tudnod kell.
És ehhez a kapcsoláshoz mit szóltok, ha lerövidítenénk a constant output időt kb. 2 mpercre és rákötnénk a mobiltelefon felvesz gombjára, akkor utolsó szám ujrahívása funkció lenne. ez mobiltelo független, hisz nem kommunikál a telefonnal. Ha valaki megírná a hex kódját akkor királyság lenne
Sziasztok . Szeretném megkérdezni ,hogy a tápfeszhez
szükség van e az eredeti kapcsolási rajzban szereplö Mc34063 icre vagy megoldható simán egy feszültség szabályozo ic vel is. Azért gondoltam erre mert nálam kiépitettem már egy 12v szünet mentes hálozatot.Ha nem szügséges nem bonyolitanám vele a kapcsolást. előre is köszönöm a tapasztaltabbak válaszát.
Sziasztok!
A témában sajnos nagyon kezdő vagyok. A telefon (siemens a60) és a kábel már adott. Szeretnék készíteni egy olyan modult, amit az autóriasztó szirénájára lehet kötni, ha megszólal ebben az esetben felhív egy telefonszámot. Nem kell semmi sms küldés, illetve hasonló dolgok. Sajnos nem vagyok műszerész, úgyhogy egy kapcsolási rajznak és némi magyarázatnak nagyon örülnék. Köszönöm: bmarko
Szia! Kell hozzá egy PIC, amibe az igenyeid szerint megirod a programot és kész. Van egy másik megoldás a szirénára kötsz egy relét amit ráforrasztasz az egyik gombra és a gyorshivás fukciot használva hiv. Ferenc
Ha nem tudod mi a TC35, akkor :google: és ez a kérdés fel sem merül...
Te aztán sokat segítettél.Felteszem másképp a kérdést.Egy mobilból ki lehet-e építeni a gsm részt úgy, hogy az még használható legyen?Vagy nem "modulos" hogy azt csak úgy kivegyem?Mert gondolom a régi telefon egyszer megadja magát, de lehet, hogy ez a része még menne sokkal tovább?
hegusp
Sziasztok!
Egy érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok. Hogyan lehet egy régi típusú Siemens C35, M35, C45 stb.. telefont bekapcsolni az alsó csatiján keresztül? Először is nem szeretnék a készülékhez bármi más módon hozzá nyúlni, bele forrasztani! Egyszerűen, csak ha kikapcsol, akkor szeretném bekapcsolni! Van olyan AT parancs ami bekapcsolja? Előre is köszönőm.
Kicsit utána néztem a dolgoknak és valami Auto Ignition kel hozzá.
Ez szerintem valami jel a 3-s lábra. De milyen hosszú és nagyságú impulzus? Jól gondolom? |
Bejelentkezés
Hirdetés |