Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LPT portos hangkártya (Covox)
Lapozás: OK   1 / 3
(#) amperjozsi hozzászólása Dec 6, 2008 /

Hangkártya LPT portra 16 bites sztereó jelátvitellel.
Egy toshiba(t2130cs) 486 dx es gépröl lenne szó.
Aki segit több mint 50 pontot kap.
(#) Action2K válasza amperjozsi hozzászólására (») Dec 6, 2008 /

Szia!

Ezt hogy érted? Megírod rá a progit? mert gyári csak 8 bitesre van és az is csak DOS-os, ja és mono!

Egyébként szívesen megadom annak a kapcsolási rajzát.
A 2*16 bitesét is megcsinálom neked, csak írd meg rá a windowsos drivert!

ismerem covox probáltam... odavág neki simán a detektoros rádióm.egyébként viindózon is megy.
ugya karom hogy szofverel meg ijenekel ne kejen kilodni... mert nem tudok semitsem programozni...
egyszerüen összeforasztom telepitem és mint egy alaplapi hangkártyát vagy valami hasonlót ugy ismer fel. hanminöség nem baj ha recseg sercceg...

A covox-nál nem hozol ki jobb minőséget. 16 biten feleződik az maximum átvihető freki. Magyarul, még jobban odavág neki a detektoros rádió.

Szerezz olyan laptopot, amiben van integrált.
Egyébként a 486 sem nagyon jó MP3-azni

Mire kell egyébként?

pl mp3 meg játék de zeneirásra is nagyon jó volna.... venni nem akarok mert ara nincsen pénzem: )

Viszont erre a célra így használhatatlan. Max MIDI porton megvezérelni külső hangszereket.
A feleségem profi zenész, IBM Intel Pentium2 - 366MHz-es laptopja akadozott a Fruiti Loops alatt, de ha jól tudom az Encore is! Azóta 1,6GHz AMD Athlonja van, azon már jól mennek a progik.
(#) amperjozsi hozzászólása Dec 7, 2008 /

trackert szeretnék használni pl milki tracker(ft2 windózra kiirva) vagy mod plug tracker.
fl az marad a gépemen ah ha meg profi zenész a párod
akkkkor egykét demót majd küldessze el?
(#) Action2K válasza amperjozsi hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

Ezeknek a progiknak sajnos kell a gépkapacitás.

Demo: Link
(#) kaszarobert válasza amperjozsi hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

Szia!
Tényleg nem akarok belekontárkodni, de szerezz egy 233mhz-es mmx-es alaplapot procival (Ezt már az általános iskolák is kidobják, tehát nem kerülhet pénzbe!!!) Vegyél bele egy sblive! value 16bit kártyát 2000Ft ért árulják az aproneten, szerezz valami winyót meg vgakártyát, +egy cubaseVst 5-öt. (win98) A hangkártyához telepítsd a kxdrivert, vagy a gyárit, és kész vagy! Annak idején egy ilyen gép bőven elég volt zenélni! Csak cd-t írni kellett elvinni valakihez a számokat. Ez az egész nem kerül többe mint 2000 forint, meg megkérdezni a haverokat, hogy mit dobnak ki

Persze a mai új progik, lehet, hogy nem futnak rajta, de a cubase ezen verziója már mindent tud, csak kell, egy kis idő meg türelem, hogy megtanuld, hogy mi micsoda, nem pedig három potit kell tekergetni, és kész a zene
(#) Action2K válasza kaszarobert hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

Szia!

Dehogy kontárkodsz bele!
Teljesen igazad van!
(#) vizor válasza amperjozsi hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

A 486-os mp3-ra alkalmatlan (wav-ot viszont tökéletesen viszi). Jó sok különböző gépet szerelgettem össze, Pentium 75 még mindig kevés Win98 alatt, P100-on már megyeget a lejátszás akadás nélkül. A 486-on régi DOS-os trackereket használhatsz meg esetleg Sound Forge 4.0-t vagy MIDI szerkesztőket (Recording Session például), de az mp3 az nehéz ügy. Bár ha profi vagy, akkor egy darab száraz fán is kiváló zenét csinálsz

Az árakról annyit (tudom,tudom, akinek nincs annak minden összeg sok): augusztusban adtam el egy gépet, 2 GHz-es AMD proci, 256 MB SD ram, 40 GB Maxtor wincsi, Geforce FX5200 128 MB DVI video, alaplapra integrált 5.1-es hangkártya, USB 2.0, hálókártya, CDROM, CD író, ház, billentyű, egér, kemény 10.000 ft-ért. Ennyiért igazán megéri megvenni akárkinek
(#) amperjozsi hozzászólása Dec 9, 2008 /

köszönöm az ötleteket de sovtverek amik lesznek: cool editor és mod plug tracker mp3 ljácásra vannak speckó cuccok...(nem vagyok biztos ebe hogy az jó lessz...)
egyébként 100mhz-s proceszor simán fut rajta alap cuccok. köszönöm.
(#) amperjozsi hozzászólása Dec 15, 2008 /

megöszöném hogyha valaki irna ide valami ötletet hogy 2*16 bites hangkártya legyen.
(#) amperjozsi hozzászólása Júl 14, 2009 /

Hát, covox 8bit nél maradtam viszont fehérzajnél többnem nagyon jött ki belölle mi az oka?
(#) Action2K válasza amperjozsi hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Ha a BIOS-ban megfelelő az LPT port beállítása, akkor a programban keresendő a hiba. Mivel akarod megszólaltatni?

alap wave os dolgokal de nem hinném hogy mint winamp is futna vele...
(#) amperjozsi válasza amperjozsi hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

de majd hogyha készen lessz küldök képet is rolla
(#) Action2K válasza amperjozsi hozzászólására (») Júl 14, 2009 / 4

Képek jöhetnek, ha meg ráadásul működik is, akkor a Ki, mit építettbe is teheted.
Winamp csak akkor mehet, ha találsz neki (mármint a covox-nak) driver-t. Leginkább DOS-os progik íródtak rá. Játékok, meg egyszerű zene, MOD lejátszók.

oksi. thx kis printerportba épitettem bele tehát magában a kábelen és a dzsámpöröken kivül semimást nem tatralmaz
(#) amperjozsi válasza Action2K hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

drájvert meg nem tudom hol van de majd bekonfigurállásban segitessz?

Persze, nem bonyolult.
(#) amperjozsi válasza Action2K hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Oksi akkor majd hogy csináljam?mer dost nem tudom lefényképezni... mert abban kell elinditani a biost.
de majd megoldom és ott mejd megnézed.

http://home.concepts-ict.nl/~nctnico/midi/am_midi.gif most ezt taaláltam ez vindózal szerintetek müködne?

Ezen a linken minden le van írva a covox-ról. Driver, program, minden... sőt még a WinAMP is menne ezután vele, de azért gép kell neki.

Ez AMIGA-ra van, nem PC-re.
(#) benji01 hozzászólása Jan 13, 2011 /

Sziasztok !Mielőtt megnyitottam volna ezt a témát megláttam a 16 bite hangkártya változatot LPT-re ,de nagyon régen volt ott az uccsó hozzászólás ,és a probléma sem talált megoldásra ,arról nem is beszélve hogy én I/O hnagkártyát szeretnék építeni,tehát azt szeretném ha fel is tudnék venni vele,8 bitben legalább 22 khz mintavételezési frekivel.

Először is :A kimeneti részét csinálnám meg .
Egy oldalon láttam ,ahogy valaki sztereo hangkártyát valósit meg
de ezt eléggé hihetetlennek találtam.,mert ugy volt megvalósitva hogy az adat portra volt téve 2x4 db 1 k -s ellenállás
bal csatorna 4 db ,ill jobb csatorna 4db 1 bitre 1db volt feltéve
és igy 2x4 bit ez össze volt egyesítve egy sztereó jack-be és az ment a fülhallgatóba.

Szerintem nem jó igy ,mert a sulyozott módszer szerintem jobb
tehát
én csak mono hangkártyát csinálnék inkább.

--------------------------------------------------------------------------------

És azt szeretném kérdezni hogy úgy nem volna -e jobb hogy

4 k
2k
1k
512 ohm
256 ohm
128 ohm
64 ohm
32 ohm

és ez menne a jack dugóba és úgy menne a fülhallgatóhoz ,
ami 16-32 ohmos?

Erősítőt nem kötnék rá.

Meg volt valami covox is,de szerintem az se jó mert a rajta levő ellenállásokat nem bírná ki az LPT.

Szóval ez csak egy 1xű hangkártya lenne nem lenne rajta hangszínszabályzás sem,meg nem fontos a csúcsminőségű hang sem ,de azért ne recsegjen túlságosan.

Meg vannak D/A konverter IC-k is de inkább ezzel a súlyozozott módszerrel csinálnám meg ,csak nem tudom hogy jól gondolom -e?

Bocs a képeket lefelejtettem:

circuit.jpg

masik

parport.png

(#) vilmosd válasza benji01 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Hali
Nezz utana a "R-2R DA" mukodesenek. Ezt alkalmazzak sok helyen, es esetleg egy komparatorral bovitve, AD atalakitonak is kialakithato.
(#) gg630504 válasza benji01 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Keress rá a covox szóra.
Saját hardwarehez a programot is neked kell megírnod. Multitaskos operációs rendszernél különösen nem elég egy ciklus az időhúzáshoz. 55!
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem