Fórum témák
» Több friss téma |
megjött a pointerem 2700 huf ért
3-8 mw van ráirva de azonnal megmértem :197mA -t vesz fel. szét is szedtem hamar, nem birtam ki.. a kristályt ha nagyobb infrával pumpolom tudok nagyobb powert kicsikarni belőle??
Igen, de a kristályok hőmérsékletére oda kell figyelni.
Sziasztok találtam egy jó kis videót a lézerhez!!
csak kicsit hadar is nem nagyon értem h most miről beszél tudna valaki segíteni??? http://www.indavideo.hu/video/Lezer_keszitese_hazilag
én értem de a videót nem játsza végig na addig jutottam hogy szét kell szerelni a dévédét és kihúzni a cd tartót majd ki venni azt a kis ugyis tudod mit és...(me nem jutodtam tovább)
de a rossz hír az hogy ezért cserébe mond meg mit tegyek ha az lsmaker nem akarja menteni a videót
a link:http://lsmaker.uw.hu/page.php?main=lsmaker_h.html#lsmaker nézd meg és válaszolj létcives
Köszi!
nem értem mért nekem lejátsza az egésszet egyépkénet már nem aktuális na mid 1 köszi Ezt a progit nem ismerem de örülök h van ilyen!!! majd megvizsgálom.
Guruk!
Elkpzelhető hogy biztonsági szürő vah egy pointerben?? 240 mw ra van irva
Ha zöld, akkor IR filter 'szokott' lenni benne. Az, hogy mi van ráírva teljesen lényegtelen, mert köze nincs a valósághoz. Mostanában az 5mW-os zöldeket szokták 240mW-osként árulni.
egy kis blu-ray Bővebben: Link
sziasztok!
Szerintetek érdemes kinából rendelni lézert?? Felvettem egy céggel a kapcsolatot az irta hogy 17ud$/ db (100mW) 45$ a posta. a dolár most 190ft kerekítve azaz 3300 ba lenne + posta. De értelem szerűen minnél többet rendelek annál olcsóbb..
Ne vegyél tőlük. Ezek 1mW-os lézerek, amiket 100 forintért gyártanak.
Akkor honnan lehet megbízhatóan beszerezni??
Bővebben: Link
Hááát... van néhány ebay eladó, aki korrekt, de megtalálni veszedelem. Spymodex, wickedlasers megbízhatóak minőséget illetően, de elég drágák.
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy veszek egy zöld lézer pointert, a készülő lézer show-mba... Vateráról vettem egy ~10mW-osat (tudom, hogy ez kb 1mW lehet) de mivel én nem szoktam bulit csinálni, csak a saját magam szórakoztatására épül, így úgy gondoltam, hogy elegendő lesz. Ma érkezett meg, nekem tetszik... Olyan kérdésem lenne, hogy ugye 2db AAA elemről megy... Ebben már benne van az áramgenerátor? Vagy ehhez építeni kell? Szeretném majd szaggatni is. Olyan kérdésem lenne, hogy ha a szupepe féle áramgenerátort használom hozzá, akkor hány mA-ert adhatok rá? Amúgy a dobozán a következő két embléma van: Max output power 1mW, hullámhossz 532nm - CLASS II laser product Másik kis embléma mellette: Max output power 5mW, 532nm - CLASS III laser product. Ezt csak azért írom le, hogy hátha ebből valaki tudja, hogy hány voltot és mekkora áramerősséget adhatok rá... Amúgy 3V-ra gondolok, mert a 2db AAA elem az ugye 3V Viszont az áramerősségről foglamam sincs... (amúgy magára a lézer pointerre 10mW van írva : ) )
Hát az áram a diódától függ, ami van benne. A legegyszerűbb, ha leméred, hogy elemekről mekkora áramot vesz fel. Ez egy 1mW-os zöld. A pointerekben nem áramgenerátor van, hanem egy áramfigyelő áramkör általában, ami csak akkor lép közbe, ha egy bizonyos értéket meghalad az áram. Lehet hajtani a szupepe féle generátorról.
Értem, én is így számítottam, hogy 1mW-osat fogok kapni, de nekem most egyelőre tényleg elég lesz, lehet nem is jön össze az a lézershow, amit építeni szeretnék...
Akkor a Szupepe féle áramgenerátorról fogom hajtani, szaggatni is és akkor az áremgenerátort úgy állítsam be, hogy akkora áramerősséget adjon a diódának, mint amit most elemről felvesz... Köszi a segítséget!
Hy...
Ehhez a zöld lézer modulhoz mit szóltok? Szerintetek megér annyit? mert ha minden igaz én leszek a nyertes...Jah és még olyan kérdésem lenne hogy ha két lézert egymásba tükrözök akkor ugyebár sárga színt kell hogy kapjak, nos olyan tükröt honnan tudok szerezni és mi a neve? Előre is köszönöm a válaszokat...
a neve dichro, vagy színszűrő... Ahhoz hogy a fények párhuzamosak legyenek viszont nem 10 perc kell
Bocsi Collector az kimaradt véletlen de máris pótolom...Itt is van.. Bővebben: Link
értem DjGeorge köszönöm a gyors válaszokat...
Most 61 eurónál tart (ugye szállítással együtt), de attól, hogy nyered az aukciót, koránt sem biztos, hogy a tied is lesz a lézer. Az eladó nem fogja odaadni egy bizonyos összeg alatt, amit kigondolt magának. Az ilyen licites árukat nem érdemes nézni, mert valaki ilyenkor megkérdezi mennyiért adja oda, és utolsó ezred másodpercben rálicitál 1$-al az előzőre (ha elérték már a minimum árat). Ennyit még talán megér, többet viszont nemigen.
Lemaradt hogy honnan tudod kiszerelni, pl DVD iró, vagy esetleg corallo fényeffekt. A lézeres színkeverés topicban több infót találsz róla, anno leirtam mit és hogyan kell.
üdv George
Sziasztok! Eladó 50mW Érd.: klu@vipmail.hu
Szia!
Az áramfelvétel azért ugyanaz, mert a meghajtó dióda az 50mW-osnál is ugyanaz mint a 200mW-osnál, csak az 50mW-osat nem állították be rendesen, stb... Ezeket legyártják, megragasztják, megszárad és annyit tud amennyit tud. Megmérik és külön dobozokba kerül.
Szia!
A sugárátmérőkkel és a teljesítménnyel is gond lesz. Nekem az 50mW-os zöld sugár világít a 200mW-os piros sugár közepén és annyira erős a zöld, hogy nem nagyon jön ki a sárga... Azon vagyok, hogy a piros lézer 5-6mm-es sugarát átalakítsam kb. 2mm-esre mint a zöld lézeré, akkor talán jó lesz, de még akkor sem egyszerű a tükröt beállítani. Ha esetleg valakit érdekel van 200mW-os piros diódám és 50mW-os zöld pointermaradékom eladó
Pedig Be lehet lőni nekem is 50/200 az arány és elég jól néz ki szép mustársárga.
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a lézer témában, és némi segítségre lenne szükségem. Egy speciális RGB lézeres videoprojectort építek, és ehhez lenne szükségem diódákra, illetve prizmára a színkeveréshez. A vörös dióda adott, olcsón egész jókat lehet kapni. A zöldből és kékből kéne némi segítség, mert amiket találtam azok nekem túl erősek (5-15mw ra lenne szükség max.) kékből amit eddig találtam abból 150mw volt a leggyengébb (xbox DVD led) A cél az lenne, hogy 2-3 méter távolságra kb. 1 mm2-es négyzet alakú pixelt kéne vetíteni. köszi a segítséget előre is
Kékből nem hiszem, hogy fogsz kapni kisebbet. Meg ha kezdő vagy akkor szerintem egyelőre csak pirossal és zölddel próbálkozz, mert meg fogod látni, hogy nagyon nagy macera, meg nagyon nehéz mindent úgy eltalálni ahogy kell és ha már akkor nem sikerül megcsinálni, akkor nem dobtál ki 15 - 30 000Ft-ot a kék lézer miatt...
(A kák amúgy is veszélyes, mert igen a 150mW az már éget is) |
Bejelentkezés
Hirdetés |