Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED Shine discofény

Témaindító: hayabusa, idő: Dec 15, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 9
(#) zenetom válasza mammut hozzászólására (») Máj 10, 2008 /

kire válaszoltál most?
(#) mammut hozzászólása Máj 11, 2008 /

Hát!? Asszem vagy Zenetom agy Drectors roblémájára!...
Aki nem találja az LPT port kivezetését!..
(#) _ampervadasz_ válasza mammut hozzászólására (») Máj 11, 2008 /

Üdv!
Közlöm arra amire te mutattál, semmi köze az LPT porthoz! Az alaplapra intengrált SPDIF port!
Magyarul az egy digitális sztereo ki/bemenet külső audio processzornak/tól !
Legyél egy kicsit figyelmesebb, meg amúgy ez egy kicsit eltévedt, hoozzászólás nem?
(#) Vatti válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 11, 2008 /

Hali !

Hogy is van ez ? Le kellene tölteni az alaplap users manual-ját és meg is van.
(#) _ampervadasz_ válasza Vatti hozzászólására (») Máj 11, 2008 /

Na "püff neki", ahogy a tanárom szokta mondni!
De akkor miért van odairva hogy SPDIF_01 és ..._02?
(igaz sokallom is a lábszámot, és LPT-nek lfogadható lenne a lábszáma miatt, de akkkor elírták volna? Ekkorát hibázni a jelölésben? Igaz a működésben nem akadályozza! )

Azért van odaírva az SPDIF 01-02, mert integrált kimenetek vannak csak északi irányban a lapka szélén a com1 port alatt: egy optikai és egy db coaxiális digitális out, ez a jelzés arra utal! Biztos nem volt hely máshová nyomtatni a PCB-n!!

Nyugodt lehetsz benne, hogy az a 25 tűs csati az LPT!
ITT
az internal I/O ports sorban írja a Parallel portot, tehát van rajta! A témával tovább nem foglalkozom.......
(#) _ampervadasz_ válasza mammut hozzászólására (») Máj 11, 2008 /

Tudod mit mondok; megnyugodtam!
Ennél nyugodtabb soha nem leszek!
(elég szerencsétlen helyre került az a SPDIF jelzés, de hát a gammerest ez pont nem fogja izgatni D: )
(#) ritchie05 hozzászólása Aug 4, 2008 /

Sziasztok!
szeretnék számítógéppel olyan vezérlést csinálni ledekhez hogy ütemre villogjanak stb. Az érdekelne hogy hogyan tudnék úgy rákötni gépre vmilyen mikrofonszerűséget hogy az az erősebb hanglüktetésekre( mondjuk a zene basszusára) egy jelet küldjön a gépnek hogy a program arról tudja hogy váltani kell. LPT porton már tudok LEDeket vezérelni és ezt szeretném tovább fejleszteni. Esetleg még olyan is jól jönne hogy ha meglehetne oldani hogy a bementre olyan jelet is kaphassak amiből kivezérlésjelzőt is lehetne csinálni a ledekkel.
Előre is köszönöm a válaszokat
(#) zenetom válasza ritchie05 hozzászólására (») Aug 4, 2008 /

Használd a KERESŐT
DjGeorge kollégánknak köszönhetően van egy jó kis kapcsolás itt az oldalon.
Bővebben: Link
Van winamphoz egy plugin, ami LPT portra küldi a jeleket a "zenére". Szerintem nagyon jó kis kapcsolás, én is megépítettem és jól működik
Bármi kérdésed van szólj és segítünk, de előtte nézz szét, hátha megtalálod Te magad is a kérdésedre a választ
(#) Georgee válasza ritchie05 hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Beszállok én is de amugy ha bővebb infót szeretnél akkor van is egy ilyen téma Led Shine néven. Szerintem ott ennek a fényeffektnek eléggé ki van tárgyalva a vezérlése, ha meg nem megy akkor szívesen segítek. Ja van egy program disco litez a neve, ami a zenére villogtatja a ledeket.
(#) ritchie05 válasza Georgee hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Bocsi, de én discolámpa-szerűséget szeretnék csinálni és ahhoz nekem olyan kellene hogy bármilyen zenére ami szól (ne csak arra amit beteszek winanpba),tudjam ütemre vezérelni a lámpákat. Egyenlőre ez még csak próbálkozás lenne csak feltétlenül szükséges lenne hozzá egy olyan külső eszköz amivel a basszus lüktetésének gyorsaságát tudnám a gép LPT portjával leolvasni.
Bár most nincs elég időm tüzetesebben átnézni a megoldásotokat de sztem nem ugyanarra gondoltunk
(#) Georgee válasza ritchie05 hozzászólására (») Aug 6, 2008 /

Szerintem meg egyre gondolunk meg ha a googleba szétnézel (aki keres az talál) nem egy program van ami a zenére vezérli LPT-n a ledeket, akár a magasra akár a mélyre is lehet. De amugy sokan csinálták ezzel a vinampos progival és idáig mindenki megvolt vele elégedve. Olyan programról meg még nem hallottam ami külső jelre vezérel LPT-ről. Szerintem akkor egyszerűbb ha fényorgonával próbálkozol.
(#) zenetom válasza ritchie05 hozzászólására (») Aug 6, 2008 /

Hogy érted azt hogy nem csak azt amit beteszel a winampba?? Hova akarod még berakni?
(#) ritchie05 válasza zenetom hozzászólására (») Aug 6, 2008 /

húúú, ne tudd meg!!
Amúgy Dj george eltalálta hogy mire gondoltam. Külső jel alapján szeretném vezérelni a fényjátékomat. Ehhez kellene valamilyen hardwer amivel lehetne közvetíteni a programnak a ritmust. De majd megpróbálom úgy megoldani hogy a line-inre kötött jel alapján tudja vezérelni a vinamp vagy valami általam készített program.
(#) speti7 hozzászólása Dec 7, 2008 /

üdv
Légyzsives segitsetek nekem!!! az a problémám h én autóba szeretnék diszkófényt csinálni és nemtudom a módszereket!
Körülbelül 10 led-el.
Köszi szépen előre is!!!
(#) speti7 hozzászólása Dec 7, 2008 /

és még a bekötési rajz! leccyves
(#) zenetom válasza speti7 hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

1: Az írásmódért a modik harapni fognak
2: Egy kissé konkrétabb elgondolás kell, hogy villogjanak a LED-ek? A kocsiba laptopról megy? Vagy nem PC-s irányításra gondoltál?
(#) speti7 hozzászólása Dec 8, 2008 /

oke bocsi nem PC-s iranyitasra gondoltam!hanem bazsusra pl.http://www.youtube.com/watch?v=sTSiyGPlV6E&feature=related koszi elore is
(#) fazksg hozzászólása Dec 8, 2008 /

Sziasztok!
Sok szó esett itt, a témában a vezérlésről, de a másik problematikus részrő,l a lencséről, eddig amennyire láttam, semmi (a cikk is elég szűkszavú ez ügyben). Szóval az lenne a kérdésem, hogy milyen lencse kell, és honnan lehet olyat szerzeni/bontani/venni.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) tommy55 válasza fazksg hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Szia!
Én egy sima nagyítót használok, asszem 13cm átmérőjű de lehet h csak 9, attól függ milyen sugarú körben helyezed el a ledeket.
(#) fazksg válasza tommy55 hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Köszönöm a segítséget!
(#) ZPKing hozzászólása Dec 8, 2008 /

Sziasztok!
Szeretném ezt megépíteni de sajnos csak laptopom van. ami csak USB van!
Kellene nekem egy működőképes megoldás hogy lehetne ugyan ezt megcsinálni USB-re!
Aki tud kapcsolást vagy bármilyen megoldást azt megköszönöm!
Üdv PeTiBővebben: Link
(#) Georgee válasza ZPKing hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

szerintem PIC :gumicsirke:
(#) zenetom válasza ZPKing hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Valahol olvastam USB-LPT átalakítóról, lehet kapni, meg azt hiszem csinálni is (jobban jársz ha veszel ). Keress rá itt HE-n..

szerk.: CSEMEGÉZZ
(#) cucu26 hozzászólása Dec 13, 2008 /

Sziasztok!megépítettem a ledshine-t és azt szeretném megkérdezni tőletek hogy mekkora sugárba rakjam a ledeket egy 8centi átmérőjü nagyitó lencséhez?(a leírásban nem igazán tér ki erre a kapcsolási rajz tervezője!)
előre is köszönöm a válaszotokat
üdv.: mindenkinek CuCu26
(#) zenetom válasza cucu26 hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

Hát az attól is függ milyen a lencse (fókusza).
(#) cucu26 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

hogyan tudom azt megmondani nektek milyen a fókusza?Nem nagy értek a lencsékhez (villanyszerelő leszek még 2 év )
(#) zenetom válasza cucu26 hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

Fényképezd le
(#) cucu26 hozzászólása Dec 13, 2008 /

Lefényképeztem :yes:

köszi a gyors válaszodat

Link javítva.
-- kobold
Következő: »»   4 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem