Fórum témák
» Több friss téma |
Hát!? Asszem vagy Zenetom agy Drectors roblémájára!...
Aki nem találja az LPT port kivezetését!..
Üdv!
Közlöm arra amire te mutattál, semmi köze az LPT porthoz! Az alaplapra intengrált SPDIF port! Magyarul az egy digitális sztereo ki/bemenet külső audio processzornak/tól ! Legyél egy kicsit figyelmesebb, meg amúgy ez egy kicsit eltévedt, hoozzászólás nem?
Hali !
Hogy is van ez ? Le kellene tölteni az alaplap users manual-ját és meg is van.
Na "püff neki", ahogy a tanárom szokta mondni!
De akkor miért van odairva hogy SPDIF_01 és ..._02? (igaz sokallom is a lábszámot, és LPT-nek lfogadható lenne a lábszáma miatt, de akkkor elírták volna? Ekkorát hibázni a jelölésben? Igaz a működésben nem akadályozza! )
Azért van odaírva az SPDIF 01-02, mert integrált kimenetek vannak csak északi irányban a lapka szélén a com1 port alatt: egy optikai és egy db coaxiális digitális out, ez a jelzés arra utal! Biztos nem volt hely máshová nyomtatni a PCB-n!!
Nyugodt lehetsz benne, hogy az a 25 tűs csati az LPT!
ITT az internal I/O ports sorban írja a Parallel portot, tehát van rajta! A témával tovább nem foglalkozom.......
Tudod mit mondok; megnyugodtam!
Ennél nyugodtabb soha nem leszek! (elég szerencsétlen helyre került az a SPDIF jelzés, de hát a gammerest ez pont nem fogja izgatni D: )
Sziasztok!
szeretnék számítógéppel olyan vezérlést csinálni ledekhez hogy ütemre villogjanak stb. Az érdekelne hogy hogyan tudnék úgy rákötni gépre vmilyen mikrofonszerűséget hogy az az erősebb hanglüktetésekre( mondjuk a zene basszusára) egy jelet küldjön a gépnek hogy a program arról tudja hogy váltani kell. LPT porton már tudok LEDeket vezérelni és ezt szeretném tovább fejleszteni. Esetleg még olyan is jól jönne hogy ha meglehetne oldani hogy a bementre olyan jelet is kaphassak amiből kivezérlésjelzőt is lehetne csinálni a ledekkel. Előre is köszönöm a válaszokat
Használd a KERESŐT
DjGeorge kollégánknak köszönhetően van egy jó kis kapcsolás itt az oldalon. Bővebben: Link Van winamphoz egy plugin, ami LPT portra küldi a jeleket a "zenére". Szerintem nagyon jó kis kapcsolás, én is megépítettem és jól működik Bármi kérdésed van szólj és segítünk, de előtte nézz szét, hátha megtalálod Te magad is a kérdésedre a választ
Beszállok én is de amugy ha bővebb infót szeretnél akkor van is egy ilyen téma Led Shine néven. Szerintem ott ennek a fényeffektnek eléggé ki van tárgyalva a vezérlése, ha meg nem megy akkor szívesen segítek. Ja van egy program disco litez a neve, ami a zenére villogtatja a ledeket.
Bocsi, de én discolámpa-szerűséget szeretnék csinálni és ahhoz nekem olyan kellene hogy bármilyen zenére ami szól (ne csak arra amit beteszek winanpba),tudjam ütemre vezérelni a lámpákat. Egyenlőre ez még csak próbálkozás lenne csak feltétlenül szükséges lenne hozzá egy olyan külső eszköz amivel a basszus lüktetésének gyorsaságát tudnám a gép LPT portjával leolvasni.
Bár most nincs elég időm tüzetesebben átnézni a megoldásotokat de sztem nem ugyanarra gondoltunk
Szerintem meg egyre gondolunk meg ha a googleba szétnézel (aki keres az talál) nem egy program van ami a zenére vezérli LPT-n a ledeket, akár a magasra akár a mélyre is lehet. De amugy sokan csinálták ezzel a vinampos progival és idáig mindenki megvolt vele elégedve. Olyan programról meg még nem hallottam ami külső jelre vezérel LPT-ről. Szerintem akkor egyszerűbb ha fényorgonával próbálkozol.
Hogy érted azt hogy nem csak azt amit beteszel a winampba?? Hova akarod még berakni?
húúú, ne tudd meg!!
Amúgy Dj george eltalálta hogy mire gondoltam. Külső jel alapján szeretném vezérelni a fényjátékomat. Ehhez kellene valamilyen hardwer amivel lehetne közvetíteni a programnak a ritmust. De majd megpróbálom úgy megoldani hogy a line-inre kötött jel alapján tudja vezérelni a vinamp vagy valami általam készített program.
üdv
Légyzsives segitsetek nekem!!! az a problémám h én autóba szeretnék diszkófényt csinálni és nemtudom a módszereket! Körülbelül 10 led-el. Köszi szépen előre is!!!
1: Az írásmódért a modik harapni fognak
2: Egy kissé konkrétabb elgondolás kell, hogy villogjanak a LED-ek? A kocsiba laptopról megy? Vagy nem PC-s irányításra gondoltál?
oke bocsi nem PC-s iranyitasra gondoltam!hanem bazsusra pl.http://www.youtube.com/watch?v=sTSiyGPlV6E&feature=related koszi elore is
Sziasztok!
Sok szó esett itt, a témában a vezérlésről, de a másik problematikus részrő,l a lencséről, eddig amennyire láttam, semmi (a cikk is elég szűkszavú ez ügyben). Szóval az lenne a kérdésem, hogy milyen lencse kell, és honnan lehet olyat szerzeni/bontani/venni. Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Én egy sima nagyítót használok, asszem 13cm átmérőjű de lehet h csak 9, attól függ milyen sugarú körben helyezed el a ledeket.
Sziasztok!
Szeretném ezt megépíteni de sajnos csak laptopom van. ami csak USB van! Kellene nekem egy működőképes megoldás hogy lehetne ugyan ezt megcsinálni USB-re! Aki tud kapcsolást vagy bármilyen megoldást azt megköszönöm! Üdv PeTiBővebben: Link
Sziasztok!megépítettem a ledshine-t és azt szeretném megkérdezni tőletek hogy mekkora sugárba rakjam a ledeket egy 8centi átmérőjü nagyitó lencséhez?(a leírásban nem igazán tér ki erre a kapcsolási rajz tervezője!)
előre is köszönöm a válaszotokat üdv.: mindenkinek CuCu26
Hát az attól is függ milyen a lencse (fókusza).
hogyan tudom azt megmondani nektek milyen a fókusza?Nem nagy értek a lencsékhez (villanyszerelő leszek még 2 év )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |