Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztó (egyszerűbben)

Témaindító: fureszk, idő: Júl 13, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) fureszk hozzászólása Júl 13, 2006 /

Sziasztok!
Bocs hogy egy újjabb riasztos topikot nyitok, de kitaláltam valamit, és az nemhinném, hogy illik a többi témába. Tehát a kérdés: Hogyan vagy milyen áramkörrel lehet a TSOP1736 működését "megfordítani"? Azaz ha nem kap jelet akkor kapcsoljon?
(#) MaSTeRFoXX válasza fureszk hozzászólására (») Júl 13, 2006 / 4

Az infravevő kimenetére egy invertert kell kötni, amit mondjuk egy tranzisztorból lehet készíteni. Valahogy így, mint a mellékletben

infra_inv.GIF

(#) fureszk válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 13, 2006 /

és hogy lehet a szaggatást kiküszöbölni?
Ez lesz az adó
(#) fureszk válasza fureszk hozzászólására (») Júl 13, 2006 /

ha a gnd és az out közé berakok egy 1µF-os kondit?
(#) MaSTeRFoXX válasza fureszk hozzászólására (») Júl 13, 2006 /

Szerintem igen, de próbáld ki..

ok, ma kipróbálom... thx a segítséget, ha műxik tied a pont!
(#) Báddzsó válasza fureszk hozzászólására (») Júl 13, 2006 /

a szaggatást kiküszöböli a tsop1736, nézd csak meg az adatlapján a grafikonokat!
(#) Báddzsó válasza Báddzsó hozzászólására (») Júl 13, 2006 /

az az 1uFes kondi egyébként sztem nagy lenne, de mind1, mert úgy sem kell
(#) MaSTeRFoXX válasza Báddzsó hozzászólására (») Júl 13, 2006 /

Hát ez mondjuk atttó függ, hogy mivel hajtja meg, Ha egy sima 36KHz-es jellel, akkor tényleg nem kéne szaggatnia... De ha valamilyen TV távirányítóval, akkor azzal villog...
(#) Báddzsó válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 13, 2006 /

ja, de írta, hoyg milyen adóval lesz meghajtva, azzal nem fog villogni (elméletileg)
(#) fureszk válasza Báddzsó hozzászólására (») Júl 13, 2006 /

ha tényleg nem fog szaggatni akkor minden oké!

megépítettem az adót, de nem jó esetleg nyáktervet tudna valaki adni hozzá? mert próbapanelen ki tudja mi lehet a baja, bár átnéztem... a mobil kamerája látja a fényt, de a tsop1736 nem érzékeli. műszerem meg nincs hogy rámérjek. plíz nyáktervet!
(#) fureszk válasza fureszk hozzászólására (») Júl 13, 2006 /

küldtem levelet az oldal tulajdonosának, majd válaszol elvileg.
(#) MaSTeRFoXX válasza fureszk hozzászólására (») Júl 13, 2006 /

Szerintem tegyél az 1nF-os kondi helyére mondjuk egy 10µF-os kondit, az Infra led helyére egy normál LED-et. Kapcsold be, és ha elkezd villogni akkor biztos hogy egyáltalán működik az áramkör.
Frekvenciamérőd nincs? Azzal könnyen ki lehetne deríteni hogy hol jár az oszcillátor....
(#) Báddzsó válasza fureszk hozzászólására (») Júl 13, 2006 /

ehhh..: csinálj egy pices freki mérőt, nem bonyi, én is így lőttem be az enyémet 38kHz-ra... 16f628 simán jó.
(#) fureszk válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 14, 2006 /

rajzoltam nyákot. most rakom össze. remélem működni fog, ha nem kipróbálom amit írtatok. még valami: 4,7K-s trimmer poti van benne az 5k-s helyett. remélem nem baj.
(#) tbence3 válasza fureszk hozzászólására (») Júl 14, 2006 /

szereintem nem!
(#) fureszk válasza tbence3 hozzászólására (») Júl 14, 2006 /

kész. nem működik. gondoltam elcsesztem a poti bekötését beraktam helyette egy 1k-s ellenállást, meg ledet raktam bele. semmi, a led folyamatosan világít. 4,7k-s ellenállásra cseréltem az 1k-st. ígyis semmi. most a kkor mi van?
(#) MaSTeRFoXX válasza fureszk hozzászólására (») Júl 14, 2006 /

kicsrélted nagyobbra a kondit? (10uF)...

aha

Próbáld meg ezt az oldalt:
[link=http://ourworld.compuserve.com/homepages/Bill_Bowden/555.htm]http://ourworld.compuserve.com/homepages/Bill_Bowden/555.htm[/link]

Van 555-ös IC-re példa.
A 3. ábrát építsd meg, (az Astable oscillator alattit)
Ennek működnie kell!

[pic]http://ourworld.compuserve.com/homepages/Bill_Bowden/555exp.gif[/pic]

Az oldal tetején van egy 555ös kalkulátor, játszottam egy kicsit vele:
R1=1.8 kohm
R2=19 kohm =18k+1k
C=0.001µF =1nF
T1=0.014 ms
T2=0.013 ms (majdnem 50%-os kitöltési tényező)
Frekvencia: 36.18 kHz <-ennek már jónak kéne lennie a tsop1736-nak
(#) Báddzsó válasza fureszk hozzászólására (») Júl 14, 2006 /

nem lehet, hogy kiszűri???

A led nem villan fel (vagy alszik el, nemtom hoyg kötötted be)egy pillanatra sem mikor bekapcsolod a 555ös áramkört?

műxxik, csak nem bírja ilyen sokáig a tsop. megvan a 36khz környéke, csak ha 10mp-ig rajtatartom a tsop-n akkor már nem érzékeli. lehet kéne erre építeni még egy egyledes villogót, és led helyett ennek adná az impulzust?
(#) fureszk válasza fureszk hozzászólására (») Júl 14, 2006 /

mi lehet a megoldás hogy a tsop tovább vegye a jelet?

holnap kirpóbálom hogy a 36khz-es áramkörre rákötök egy 5hz-es áramkört. tehát lesz egy villogó villogóm remélem működni fog... ha nem: :boxer::gun::guluszem1::violent::ijedt:

még valami: mekkora kondival és hogyan puffereljek a vevőnél? vagy 0,2sec alatti kapcsolgatásnál nem érdekes? (azért 0,2sec alatti mert 5,2-5,6hz-es lesz az első része)

Nemtudom. Próbálkozz vele!
Pár µF ... Nagyon 10-20 fölé ne menj mert lehet hogy nem bírja a TSOP kisütni, és elszáll benne a tranyó
(#) Báddzsó válasza fureszk hozzászólására (») Júl 14, 2006 /

sztem kapcsolgasd kb 1kHz-val....
(#) fureszk válasza Báddzsó hozzászólására (») Júl 15, 2006 /

nemjó. megcsináltam 2hz-el meg 5hz-el de egyik se jó. a 2hz-esre egy ledet kötöttem de nem villog. azért fél mp-et csak látnék nem?
(#) h15K4lgh6 hozzászólása Máj 16, 2010 /

Sziasztok!

Szeretnék egy egyszerű riasztót készíteni az ajtóhoz, olyat, hogy mikor kinyílik, vagyis megszakad a két érintkező között az áram, akkor adatot küldjön a számítógépnek COM porton keresztül, egy jelt, amire a számítógép, az általam megadott feladatot hajtja végre (a számítógép beállítását már meg tudom csinálni WinLIRC-cel).

Vagyis két fém érintkezőt szeretnék, aminek a végén egy COM portos csatlakozó van, és azt a számítógépbe tudom kötni. Ha a két fém nem érintkezik egymással, akkor küld egy jelt a pc-nek a riasztó (a számítógépet majd beállítom hangjelzésre, értesítő üzenet küldésére, stb.)

Erre kéne nekem egy kapcsolási rajz, vagy 2, ha csak úgy lehet összehozni.

Köszönöm a segítséget előre!
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem