Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   332 / 2208
(#) besi99 válasza besi99 hozzászólására (») Dec 19, 2008
PLL helyett PPP,
hiába, lassan már összekeveredik már a CB-s korszakkal.....................

Fölösleges volt féloldalnyi Enter-rel befejezni a szöveget, töröltem.
-- kobold
(#) besi99 válasza fleta hozzászólására (») Dec 19, 2008
Most rólad: mindenesetre rengeteg mindent tanultál, fúrtál, faragtál, mértél, elszúrtad, újrakezdted.
megtanultad, hogy millió dologra jó a tranzisztor, egy pár dologra nem annyira. Ezt azért ne tekintsd elherdált időnek. Pl számomra érthetetlen az a mánia, hogy egy erősen visszacsatolt rendszert, pl RIAA korrektort csővel oldjanak meg.Gyönyörűen szól az 2db BC107 tel is akár és vonalinak jó a 300-as sorozatból akármi
(#) CHZ válasza besi99 hozzászólására (») Dec 19, 2008
"Pl számomra érthetetlen az a mánia, hogy egy erősen visszacsatolt rendszert, pl RIAA korrektort csővel oldjanak meg "

Ezt meg én nem értem .
Simán visszacsatolás nélkül is működik , föként csővel egyszerűen megoldható , passzív korrekcióval .
Javasolnám próbálj ki egy csöves RIAA-t , szerintem megváltozik a véleményed .
(#) ferencferenc hozzászólása Dec 19, 2008
Sziasztok!
Tud valaki segíteni EI66 os trafolemezekhez csévetest beszerzésében.....vagy rajzzal a reszeléshez?
kösz
(#) djhans hozzászólása Dec 19, 2008
Ma lefestettem a PCL86 SE piccolo sassziját meg az alját. Már csak a két fa oldalát kell pácolni és lakkozzni. Lehet hogy idén kész leszek.
(#) PWM hozzászólása Dec 19, 2008
sziasztok!
az ECL82-nél mennyi az Ra értéke?
(#) djhans válasza PWM hozzászólására (») Dec 19, 2008
5,6K :yes:
Megterveztem az ECL82-höz egy kimenőtrafót. Szerintetek ez így jó?

trafo.JPG

(#) CHZ válasza PWM hozzászólására (») Dec 19, 2008
Mekkora terhelésre ?
Csak úgy lehet megválaszolni !
Ha 8 Ohm-ra tervezted , akkor ez kb. 3,8K .
(#) PWM válasza CHZ hozzászólására (») Dec 19, 2008
6 ohm-ra terveztem. a trafó hatásfokát nem tudtam ezért 50%-al számoltam
(#) Danaman hozzászólása Dec 19, 2008
Jó estét minden csövesnek.
Most a héten kicsit szétcsúsztam a MÁV jóvoltából de tegnap este sikerült öszeraknom nyákra az EBL-ECC-t de még roszabb mint volt mert gerjed mint állat, de hangerő már van azthiszem kikisérletezek hozzá egy normális nyákot remélem még idén, egy kérdés: valaki jönni fog jövő héten a börzére?
(#) CHZ válasza PWM hozzászólására (») Dec 19, 2008
Akkor 2,8K.
Az nagyon kevés ..
5,6K-ra kb 30 áttétel kellene 6 Ohm-ra.
6 ohmra a következő: Áttétel=ngyök(Ra/Rt)=ngyök(5600/6)=30,6 Akkor ha 2400 menet a primer akkor a szekunder 2400/30,6=78 menet. Tehát akkor a két szekundert kösd párhuzamosan a 78-78 menetet. Nem lehet eltérés a menetszámban ennek pontosnak kell lennie. A primernél nem számít egy-két menet úgyis sorba lesz kötve.
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Dec 19, 2008
Megelőztél
(#) djhans válasza Danaman hozzászólására (») Dec 19, 2008
Lehet hogy én benézek. Hátha karácsony alkalmából inegyen osztogatják a csöveket. Mert vásárolni nemigen marad pénzem.
(#) PWM válasza djhans hozzászólására (») Dec 19, 2008
oké köszi. És így kell összekötni?:

trafo.JPG

(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Dec 19, 2008
Bocs , én csak fejben " saccoltam" és nem fejtetettem ki ennyire szépen .
(#) djhans válasza djhans hozzászólására (») Dec 19, 2008
De ha csak 1-es huzalod van szekundernek akkor sorosan is lehet a szekunder 39-39 menet, hogy ráférjen a trafóra. Párhuzamban jó a 0,6-07 huzal.
Ez most sorosan van így nem jó, akkor 39-39 menet. A huzaláttmérőket lásd feljebb.
(#) PWM válasza djhans hozzászólására (») Dec 19, 2008
oké. A képen sorosan rajzoltam meg. Mostmár rájöttem h nemjó csak későn értelmeztem amit leírtál

trafo.JPG

(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Dec 19, 2008
Leírtam a kollégának hogy lássa hogyan jön ki az érték. De jól tudsz saccolni. Lottószámok
Így már jó lesz. Ősszekötésnél figyelj a kezdet-vég-re.
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Dec 19, 2008
Jól csináltad , így lesz érthető .
Sajnos nem lottózom .
Ez könnyebb ,30x30x6 ....
A börzén lehet kapni Gu50-es csöfoglalatot?
Valaki nemtud csatolni nekem elektroncsöves torzítót?
Lehet kapni: Asszem 600Ft. Drágább mint cső
(#) fleta válasza besi99 hozzászólására (») Dec 19, 2008
Igen így van. Sokat fúrtam faragtam, de engem mindég a nagy hangerő, a gitár stb érdekelt. a riia korektor tudom hogy mi, de sohasem akartam építeni. Torzító, hangszínszabályzó- ezt soha nem tudtam elfogadhatót csinálni, -végfok, hangdobozok, nagy hangerő. Mostmár másképp látok mindent.
Hangsulyozom, nekem ez hobbim, nem a szakmám.
A szakmámra nézve fröccsöntőgépek beállítása javítása, termelésbe állítása. 24 évig. Most kárpitos vagyok mert az jobban fizet.Alkalmazkodni kell.
(#) Ricsi1992 válasza PWM hozzászólására (») Dec 19, 2008
lehet.Nagyon sok van belőle:spiárerrel együtt,nélküle,fekete,szürke spiáteres...

látom már megelőztek
(#) besi99 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 19, 2008
A te verziódat is megcsináltam egy régi 2XEL84 PPPvel.
EF 86 után a csö kimeneti ellenállásához illeszkedő, tehát nagyimpedanciás RIAA korrekció jött. Sajnos komoly lemezjátszóm akkor nem akadt, ill. nem tudtam megfizetni.Jó pár év mulva vettem egy direkt PL 640-et, persze a fej hamar Ortofon lett. Költöztem is egyet, így az erősítőtől 5m-re levő lejátszó, nem volt már használható,;A lemezjátszó mellé került egy aktív BCxxx-böl ( több verzió!) RIAA, saját kisméretű müszertápkockával, amiról a 230/2x15+-jött le. A kütyü egy nagyáramú mezei emitterkövetővel végződőtt, és eltűrte a hosszú kábelt
Ennyit a fjordokról
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 19, 2008
Képzeld el egy nagyobb, osztott kimenővel már hifi is lenne! Mondjuk a mai cuccokhoz mérve már most is az
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Dec 19, 2008
Én most vettem 1000-ért darabját, ez volt a legolcsóbb
Következő: »»   332 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem