Fórum témák
» Több friss téma |
Talán ez:
Bővebben: Link A másikról nem találtam adatot. szerk: és itt foglalkoztak is ugyanezekkel az alkatrészekkel: Bővebben: Link
Helló mindenki!
Olyan kérdésem lenn hogy a minipov 3-hoz az ic az sima ATtiny 2313 és ugy kell gépről programozni vagy egy előre beprogramozott ic?????? Bővebben:Itt egy link
Ja és ha az előre beprogramozott akkor ahoz a programot hol lehet beszerezni?
A kérdéseidre a válaszok:
- az ATtiny2313 egy programozható IC, és üres programtárral kapható a boltban; - a programozáshoz kell egy eszköz, aminek segítségével egy PC-n futó programmal az ATtiny2313-ba be tudod írni a programot (több ilyen eszköz és program is létezik, különböző árú és tudású cuccok); - a belinkelt oldalon a "downloads"-ban van a "firmware" csomag amiben megtalálod a programozásra kész ".hex" filet is.
Szép estét minden fórumozónak.
Kezdő elektrós vagyok, most tanulom a szakmat a suliban. No azt azert hozza teszem,hogy mar nem annyira kezdő. Az alapokat mar ismerem. Olvasgattam a temakat. Hat akadtak alkatresszel kapcsolatos kerdeseim. Peldaul ez: Mi az a sorkimenő trafó. Remelem nem zavar senkit,hogy ilyeneket fogok kerdezni. Kösz a segitseget.
Kösz szépen
![]() Még olyan kérdésem lenne hogy mivel nekem nincs ilyen eszközöm amivel avr-t lehetne programozni esetleg megoldható lenne hogy elküldöm postán és beprogramozod? ![]()
Természetesen megoldható. Ha érdekel, írj privátot.
Üdv!
Van két db teljesítmény ellenállásom amiken a következő feliratokat látni: 206-3 1R0 10% ezekből nem tudom eldönteni hogy milyen értéke lehet. Szerintem 1ohmos 10% tűrésű, de nem vagyok benne biztos! Sajnos meg vannak égve és 300kohm feletti értéket mérek. Mi lehet ennek az értéke?
Igen jól írtad 1,0 Ohm -os elvileg, da ha 300K ohm felett mérsz akkor valószínűleg nem jó.
Sziasztok!
Egy tranzisztorszerűséggel kapcsolatban kérdeznék. A felirata "C557B" alatta "W 7d" ezüst alapon fekete betűkkel, TO-92 szerű tokozással (de mintha felfelé picit hosszabb lenne) Első blikkre PNP tranyónak gondolnám a bekötéséből ítélve. A felirata alapján a 2SC557B lenne? Vagy simán BC557B? (ennek a tokja nem nyújtott, ellentmondás van) Régen kavartam már ilyennel, nem emlékszem ![]() Köszönöm szépen a segítséget!
Igen, filózgattam rajta, viszont ha megnézed a csatolt képet, lehet elbizonytalanítalak!
![]() Másfélszer magasabb, mint a szokvány BC-***-k.
Helló!
Nekem is van ilyen tranyóm és tutira BC557-es. Ilyet adtak a boltban.
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek!
![]()
Hali,
A képen két kerámia kondenzátor látható! A következők lennének a kérdéseim: Mekkorák? (a kékről amit letudtam olvasni ![]() NJ27 vagy MJ27 XK103 XK471 Ez három különböző! A sárgáról semmit se tudtam leolvasni semmi sincs rajta! Mekkora ezeknek az értékei? üdv!
A 103 az 10x10^3pF=10nF
A 471 az 47x10^1=470pF De ha bizonytalan vagyok lemérem.
A képen látható alkatrész egy foto tranzisztor lenne elméletileg és egy egérből lett kiszedve. Nyákon volt fel tünteve a polaritás. A - a földön volt a két + meg az IC-be volt belevezetve(HM8350A) és fel voltak huzva egy ellenállás hálóval a tápra.
El vagyok bizonytalanodva hogy ez egy fototranzisztor, inkább hogy hogyan is müködik. Az egész egy fekete tömb.
Szia!
Ebben két darab érzékelő van, ennek kell érzékelnie az egér elmozdulását! Ha jól emlékszem inkrementális jeladóra rákeresve kapsz több infót róla!
Akkor ez egy közös emitterü fototranzisztor. Köszi!
Sziasztok!
Milyen általánosabb tranzisztorral helyettesíthetem a BF240-es tranzisztort? A lábkiosztás nem számít, ha nem egyezik megoldom.
A BF az 1.1Ghz ha jól olvasom az adatlapját, mig a BC az csak 100Mhz.
Hali,
Lenne egy pár gondom, segítséget kérnék, beszereztem néhány kerámi kondenzátort, csak egybe tették nem tudom melyik, melyik! : 103 472 15J (Annyi segítség, hogy mindegyik sárga színű és elvileg ez a 3féle lehet: 4,7nF ; 10nF ; 15pF --> melyik, melyik) Kösz előre is! Kellemes ünnepeket! üdv!
Elolvastad az előző kérdésedre adott választ? Ott volt a megoldás erre is!
Na hallod,ezt igazán kitalálhattad volna...
103=10nF 472=4.7nF 15=15pF Az eddigiekből megállapitható,hogy az alapmértékegység a pikofarad. Minden különösebb magyarázat nélkül:annyi nullát tegyél a két első számjegy után amennyi az utolsó számjegy,igy megkapod az értéket pikofarádban. A 15pF-es kondinál a J betű a tűrését adja meg százalékban. Ha jól tudom ez 10%-ot jelent. |
Bejelentkezés
Hirdetés |