Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszi! Kíváncsi leszek a tiédre is. Ha kell van sasszinak anyagom. 1,5; 2-es acéllemez vagy 3-as alumínium.
Minek akarsz másik csövet ? Azok a csövek jók, és párba vannak válogatva. Állíts be 40-45 mA nyugalmi áramot és "Ámen". (nem baj, hogy 17-17, tekerj a potikon, hogy 42-42 legyen)
![]()
ja én a focistára gondoltam, akkor az ex munkahelyemtől 2-3km (József A LTP)
Köszi szépen, de már csak jövőre megyek Pestre, ezt meg idén el akarom még készíteni
![]()
Rendben. Akkor a legközelebbinél szóljál milyen kell és levágom méretre. Meg is lehet hajlítani géppel ha kell.
Azért ha nagyon nem megy annyi időt ne pazarolj rá. Ha még csöves lenne...
![]() ![]()
Van egy harmadik apx-em is darabokban, csak a 808 -ok vannak meg, a végcsövek hiányoznak. Más minden megvan. Csak össze kell rakni, és feltenni rakás kérdést.
Megláttam djhans piccolo erősítőjét, és nem bírtam ki, hogy ne töltsek fel képeket a sajátoméról. A trafók takarólemeze még nekem sincs kész, és a kimenőtrafók sem a végleges darabok, de ezen kívül már megvan minden. Az alap nekem meggyfából van, amit pácoltam és lakkoztam.
Hajrá!!!Ha esetleg tudnál felrakni képeket is...az szuper lenne.
3,5 órája csak a kimenőt tekerem.Már kész van az 550prim.,25szek.,320prim.Kicsit eltévetdem,azt hittem most 8óra körül van,és nézem az órát ![]() Hát elég gyorsan fogy a hely a csévén...de azért remélem elég lesz.9,8cm2-es kimenővel gondolom szép mélyei lesznek a kis PCL-nek ![]()
Köszönöm szépen. Bár ez nem olyan szép, kompakt mint djhansé, és a béna kis kimenők is sokat rontanak rajta, de nekem tetszik.
![]() djhans: nagyon szép lett a munkád, különösen tetszik nekem a belseje, szép és rendezett. ![]() ![]()
Szép munka, gratulálok! Kávát nem akarsz neki, vagy valamilyen "keretet" a szélére?
Összekötögettem a priméreket, és 151-158 OHmra jött ki a DC ellenállás. Ezt vehetem jó értéknek, vagy így nem valami jó a szimmetria? Én szerintem ez belefér.
Köszönöm. Eddig még nem tudtam eldönteni, milyen legyen az oldala és az alja, de most a hozzászólásodat olvasva támadt egy ötletem. Van itthon szép szintén meggy deszka abból csinálok kávát neki, alulra meg csak simán valami rácsfélét csavarozok.
![]()
Teljesen jó így,az ohmikus szimmetriának egyébként nincs akkora jelentősége,ez kb.5% eltérés,csak...a teljes érték sztem kissé magas.(túl vékony huzal?)Kis kimenőknél a 2x70-80 ohm jó érték,de 200 alatt ajánlatos tartani.Nagyobb trafóknál akár 100 ohm alá is le lehet szorítani a teljes tekercs DC-jét.A kimenőtrafó tekercsének minden egyes ohm-ján eső feszültség-bizony veszteség.
Igen,ez így kb.annyira jön ki.Én 0.25-ös huzalnál vékonyabbat éppen ezért nem használtam,de gondolom,csak a 0.2-ből fért el a szükséges menetszám...ha elég nagy az osztása,attól még jó hangja lesz.
![]()
Még 0,2-essel is necces lett, de elfért a primer 450 es részekben van , illetve egy 900-as, 7 felé osztva, közötte hat secunder, majd kiderül milyen hangja lesz
![]()
Nagyon szép!! Látom te nem használtál sziliciumot
![]() Köszi szépen, igyekeztem minél kisebb dobozba tenni. A kimenők nekem is kicsik így nem tudom még azt a kis teljesítményt sem hasznosítani amit ezek a csövek nyújtanak. Azért nem azt jelenti hogy nem szól jól csak kisebb atljesítmény sávszélesség, mintha tekernék hozzá korrekt kimenőt. De nekem ez igy jó a számítógéphez. Ha komolyan akarok zenét hallgatni akkor vagy az EL84 SE-n vagy a GU50 SE-n teszem. Azokhoz sikerült (szerintem) jó kimenőket tekernem.
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek.
Hozzon a jézuska mindenkinek B300 karácsonyfa díszeket egy tucattal. ![]()
Nagyon szép, nekem jobban tetszik mint Janié, ha teljesen kész lesz egy igazi kis csoda lesz, főleg, ha sikerül kiaknázni a pcl-ek óriási képességeit (minőségben).
![]()
Neked is viszont! Hozhatna egy párat, az már igaz
![]()
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok én is mindenkinek. Remlem nem csak én vagyok olyan elvetemült hogy karácsonykor is "csövezek"
![]() ![]()
Nekem ez a pácolás és lakkozás nagyon nem megy ezért mindig festett fém a sasszim. Nekem is jobban tetszik a full fából készült doboz szépen elkészítve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |