Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszi! Kíváncsi leszek a tiédre is. Ha kell van sasszinak anyagom. 1,5; 2-es acéllemez vagy 3-as alumínium.
Minek akarsz másik csövet ? Azok a csövek jók, és párba vannak válogatva. Állíts be 40-45 mA nyugalmi áramot és "Ámen". (nem baj, hogy 17-17, tekerj a potikon, hogy 42-42 legyen)
ja én a focistára gondoltam, akkor az ex munkahelyemtől 2-3km (József A LTP)
Köszi szépen, de már csak jövőre megyek Pestre, ezt meg idén el akarom még készíteni
Rendben. Akkor a legközelebbinél szóljál milyen kell és levágom méretre. Meg is lehet hajlítani géppel ha kell.
Azért ha nagyon nem megy annyi időt ne pazarolj rá. Ha még csöves lenne... Köszi, igyekeztem jóra csinálni. Azért ez már csak a harmadik erősítőm. Pár apróság még ezen és utána egy időre befejeztem az SE-t. Jöhet a 6P14P/6N2P PP
Van egy harmadik apx-em is darabokban, csak a 808 -ok vannak meg, a végcsövek hiányoznak. Más minden megvan. Csak össze kell rakni, és feltenni rakás kérdést.
Megláttam djhans piccolo erősítőjét, és nem bírtam ki, hogy ne töltsek fel képeket a sajátoméról. A trafók takarólemeze még nekem sincs kész, és a kimenőtrafók sem a végleges darabok, de ezen kívül már megvan minden. Az alap nekem meggyfából van, amit pácoltam és lakkoztam.
Hajrá!!!Ha esetleg tudnál felrakni képeket is...az szuper lenne.
3,5 órája csak a kimenőt tekerem.Már kész van az 550prim.,25szek.,320prim.Kicsit eltévetdem,azt hittem most 8óra körül van,és nézem az órát 10múlt. Hát elég gyorsan fogy a hely a csévén...de azért remélem elég lesz.9,8cm2-es kimenővel gondolom szép mélyei lesznek a kis PCL-nek.
Köszönöm szépen. Bár ez nem olyan szép, kompakt mint djhansé, és a béna kis kimenők is sokat rontanak rajta, de nekem tetszik.
djhans: nagyon szép lett a munkád, különösen tetszik nekem a belseje, szép és rendezett.
Szép munka, gratulálok! Kávát nem akarsz neki, vagy valamilyen "keretet" a szélére?
Összekötögettem a priméreket, és 151-158 OHmra jött ki a DC ellenállás. Ezt vehetem jó értéknek, vagy így nem valami jó a szimmetria? Én szerintem ez belefér.
Köszönöm. Eddig még nem tudtam eldönteni, milyen legyen az oldala és az alja, de most a hozzászólásodat olvasva támadt egy ötletem. Van itthon szép szintén meggy deszka abból csinálok kávát neki, alulra meg csak simán valami rácsfélét csavarozok.
Teljesen jó így,az ohmikus szimmetriának egyébként nincs akkora jelentősége,ez kb.5% eltérés,csak...a teljes érték sztem kissé magas.(túl vékony huzal?)Kis kimenőknél a 2x70-80 ohm jó érték,de 200 alatt ajánlatos tartani.Nagyobb trafóknál akár 100 ohm alá is le lehet szorítani a teljes tekercs DC-jét.A kimenőtrafó tekercsének minden egyes ohm-ján eső feszültség-bizony veszteség.
Igen,ez így kb.annyira jön ki.Én 0.25-ös huzalnál vékonyabbat éppen ezért nem használtam,de gondolom,csak a 0.2-ből fért el a szükséges menetszám...ha elég nagy az osztása,attól még jó hangja lesz.
Még 0,2-essel is necces lett, de elfért a primer 450 es részekben van , illetve egy 900-as, 7 felé osztva, közötte hat secunder, majd kiderül milyen hangja lesz
Nagyon szép!! Látom te nem használtál sziliciumot
Köszi szépen, igyekeztem minél kisebb dobozba tenni. A kimenők nekem is kicsik így nem tudom még azt a kis teljesítményt sem hasznosítani amit ezek a csövek nyújtanak. Azért nem azt jelenti hogy nem szól jól csak kisebb atljesítmény sávszélesség, mintha tekernék hozzá korrekt kimenőt. De nekem ez igy jó a számítógéphez. Ha komolyan akarok zenét hallgatni akkor vagy az EL84 SE-n vagy a GU50 SE-n teszem. Azokhoz sikerült (szerintem) jó kimenőket tekernem.
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek.
Hozzon a jézuska mindenkinek B300 karácsonyfa díszeket egy tucattal.
Nagyon szép, nekem jobban tetszik mint Janié, ha teljesen kész lesz egy igazi kis csoda lesz, főleg, ha sikerül kiaknázni a pcl-ek óriási képességeit (minőségben).
Neked is viszont! Hozhatna egy párat, az már igaz
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok én is mindenkinek. Remlem nem csak én vagyok olyan elvetemült hogy karácsonykor is "csövezek" Tefgnap jött meg a VTRGY Dallam rádióm és muszáj szétszedni és kipucolni.
Nekem ez a pácolás és lakkozás nagyon nem megy ezért mindig festett fém a sasszim. Nekem is jobban tetszik a full fából készült doboz szépen elkészítve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |