Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   340 / 2208
(#) besi99 válasza speccy hozzászólására (») Dec 24, 2008
köszönjuk, maxi viszont[b]
(#) Imi65 hozzászólása Dec 25, 2008
Egy másik HE oldalon azt olvastam, hogy Mi már csak rébuszokban beszélünk, és így is jól megértjük egymást. Mindenesetre érdekes volt hallani, hogy mások számára - ezek szerint - érthetetlenül társalgunk. Ez eddig nem tűnt fel.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 25, 2008
Linkeld be légyszi, hogy mi is el tudjuk olvasni.
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Dec 25, 2008
Sajna nem emlékszem, hol volt ez leírva. De - ha lesz időm - megkeresem.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 25, 2008
OK.

A kondiknál meg van adva hogy 2000h az milyen hőmérsékleten értendő? Nekem 105 fokosak vannak a piccoloban de eléggé felmelegednek a doboz belsejében. Köszönhető a kis doboznak.
(#) CIROKL válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 25, 2008

Én tudom hol volt én írtam az eggyik kollégának!Szerintem nem veszitek észre de ez ígyvan ! Sok esetben a hozzá nemértő emberek csak pillognak a sok félszavakból ?Ezt a csöves dolgot úgy kezelitek mint egy misztikumot !De valószínű ennek is megvan az oka ?Szerintem sok esetben ha bővebben fejtenétek ki a hozzászólásokat akkor talán még a tanulni vágyó emberkék is jobban értenének. Hisz ha nagyon megnézitek azt a sok sok beírást akkor rádöbbent arra a puszta valóságra hogy ti csak saját magatoknak fórumoztok ? a segítség megadása az ritkán történik / Tisztelet a kivétel/és az is csak szűkszavúan?Lehet hogy csak nekem ez a véleményem , de én elolvastam ezt a topikot az első oldaltól az utolsóig , és ez jött le !
(#) fleta válasza djhans hozzászólására (») Dec 25, 2008
Már körvanalazódik bennem egy GU50 SE. Meg is csinálom. Hálótrafóm van az biztosan elbírja, a kimenővasakat kellene megnézned a börzén, meg 2 db csövet. Vagy rendeljek újat?
(#) djhans válasza fleta hozzászólására (») Dec 25, 2008
Szerintem csövet is nézek neked a börzén mert ott 400Ft körül van. Nem hiszem hogy ennél olcsóbban tudnál. De akkor azt is döntsd el mi legyen a meghajtó cső (szerintem a 6H8C illik hozzá). És gondolom foglalat is kellene.
(#) djhans válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 25, 2008
Szerintem ez olyan viszonylagos dolog. Én is ilyesmit érzek ha benézek egy PIC-es vagy AVR-es témába.

Ha valaki új csatlakozik el van neki magyarázva és meg van adva a segítség pl:Ricsi1992. És van olyan is aki nem ért annyira hozzá és segítséget kér, de nem fogadja meg a tanácsokat mikor már 3 ember is ugyanazt mondja neki. Aki csatlakozott bele is rázódott a témába ha tényleg elszánt volt.
(#) fleta hozzászólása Dec 25, 2008
Legalább 2x 15wattkellene Sony 80 wattos 6 ohmos hangfalakra kötném.
Nagyon megköszönném. A meghajtócsöveket rád bízom.Igen kellenek foglalatok is. Ecc 83-hoz való van, nem tudom a 6H8C-hez az jó-e. Hétfőn feldom a pénz, írd meg mennyit. Tegnap küldtem mélt, nem tudom megkaptad-e.
Ezzel a csövel 10W a max. De szobába nagy hangerőt produkál. Tapasztalat (az enyém csak 8W-ot teljesít mert kicsi a kimenő és a tápfesz).

15W-hoz már nagyobb cső kellene SE-ben pl.:6C33C De annak az erősítőnek a kivitelezése, költsége nagy lenne, hogy ki is jöjjön a 15W, brummentes legyen...
(#) CIROKL válasza djhans hozzászólására (») Dec 25, 2008
Ebben is teljes mértékben igazat kell hogy adjak neked !Hisz amit mondsz az igaz , Ehhez is kell némi elszántság meg kitartás ! Mégegyszer! én senkit nemvolt szándékomban ezzel a másik topikban leírt dologgal megsérteni !És amit itt is írtam . Ha valaki mégis sértésnek venné akkor az előtt meghajlok . Tiszteletem a csövesek előtt
6H8C oktál foglalatos cső. Ha van foglalatod akkor nem gond, de lehet venni is. A cső olyan 600Ft körül van. ECC83 nem jó a GU50 meghajtására mert nagy a belső ellenállása. Akkor inkább az ECC85 de még jobb a 6N6P ezek noválok de nem mutatnak a GU50 mellett. Ezért ajánlom a 6H8C-t. Szép nagy oktál kettőstrióda.
oké akkor 6H8C. A felső lap inox polírozott rozsdamentes 2-es lemez lessz, a doboz vagy wenge, vagy csíkos juhar, vagy csomoros nyár.Vold ében is, de azt eladtam-én hülye. Most milyen jó lett volna. A trafótakarók is rozsdamentes acél lessz, van egy haver ezzel dolgozik. Orvosi műszerek.. Nem lessz olcsó, de legalább szép lessz.
(#) JZoli válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 25, 2008
Szia! Amikor kezdtem a csövekkel komolyabban foglalkozni, tényleg sok hozzászólás "kódoltnaktünt", de utánaérdeklődtem máshol is és persze itt is, én csak segítőkészséget tapasztaltam, igaz jónéhéhány emberhez képest még nagyon kezudő vagyok most is, de mostmár értem a hozzászólásokat, sőt elég sok segítséget is jelentenek nekem.de nem vagyok egy fojton hozzászóló tipus, meg azt is megértem, hogy ne mindíg az én problémámmal kell foglalkoznia itt mindenkinek. Viszont a fentebb említett PIC-es topikban (szintén kezdőként) érdeklődésemre durva, lenéző, eligazító választ kaptam, ráadásul nem is egyet, de igazából nem is nagy baj ez, csak még most így nem foglalkozom a PIC-ekkel-bármilyen hasznosnak is tartom őket.
(#) Ricsi1992 hozzászólása Dec 25, 2008
Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül hány mA-t vesz föl a PCL86 PP?Most kezdem összerakni (deszkamodell),és nem tudom,milyen trafóval próbáljam majd ki.
Van két 35VA-es 12V-osom,ezt a kettőt szembekötve elég az anódfesznek nem?(a fűtés külön trafóról menne).
(#) sturbi válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 25, 2008
Kb. 80 mA-t, monóban. Szükséges tulméretezéssel a 2 db. 35 W-os éppen elég. Sztereóban kevés.
(#) sturbi válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 25, 2008
Idézet:
„Ezt a csöves dolgot úgy kezelitek mint egy misztikumot !”

Idézet:
„Szerintem sok esetben ha bővebben fejtenétek ki a hozzászólásokat akkor talán még a tanulni vágyó emberkék is jobban értenének.”

Idézet:
„a segítség megadása az ritkán történik / Tisztelet a kivétel/és az is csak szűkszavúan?Lehet hogy csak nekem ez a véleményem , de én elolvastam ezt a topikot az első oldaltól az utolsóig , és ez jött le !”
Erről tanuskodik:
- "egy kis gyorstalpaló"/"Ecopityu csöves multja"-11.oldal vagy 14.oldal.
-"csöves erősítők", "csöves tápok", "csövek lelki világa"-83. oldal.
-kimenőtrafó számítás: 94-95. oldal.

Ezek szűkszavú, a tanulni vágyó ember számára érthetetlen misztifikumok ? Elolvasva az elsőtől az utolsó oldalig a lényeg rejtve marad ? Szerintem nem.

Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy egyik hozzászólás a másikhoz hivatkozáson keresztül kapcsolódik, nem monoton egymásutánban (érthető okokból), és máris többnyire egész szavakká és egymásra épülő mondatokká válnak a félszavak. :yes:

Lehet hogy csak nekem ez a véleményem , de én elolvastam ezt a topikot az első oldaltól az utolsóig , és ez jött le !
(#) CIROKL válasza sturbi hozzászólására (») Dec 25, 2008
Most is itt vagyok , vártam már valakinek a hozzászólását !Szépen elsoroltad 11-14-83-94-95 oldal ? és olvastál netalán tovább is? Én mégyegyszer mondanám senkit de senkit nemvolt szándékomban ezzel megsérteni ! De bármennyire is hihetetlen valóban elolvastam ezt a topikot az első laptól az utolsóig ! Csupán csak azért mert valamikor gyermekkoromban a 70 -es években foglalkoztam csöves dolgokkal utoljára .És most amikor ide regeltem a HE ra akkor találtam ezt a topikot . Ekkor eldöntöttem hogy talán jólenne építeni egy kis csöves cuccot ?Így 30 egynehány év után! EZVAN Boldog karácsonyt!
(#) JZoli válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 25, 2008
Én pont úgy jártam mint Te. Hidd el ez egy egészen jó topik. Ha valami nem érthető kérdezd meg, szerintem biztos lesz aki megválaszolja.Van itt néhány ember aki szinte professzionális szinten "űzi a csöveket". Egy gond van ezzel: rengetegbe kerül, mivel az átlag elektronikában használt kisfeszültségű és kisteljesítményű alkatrészek itt szinte használhatatlanok, viszont soha nem hallott hangokat fogsz hallani ha megépítessz egy jól méretezett erősítőtt! A fő baj az, hogy fertőzésveszéjesek ezek a dolgok.Akkor mégegyszer Boldog Karácsonyt minden HE fórumozónak.
(#) rockersrac válasza JZoli hozzászólására (») Dec 25, 2008
Idézet:
„A fő baj az, hogy fertőzésveszéjesek ezek a dolgok.”
csatlakoznék az előttem szólóhoz! valóban igen könnyen ,, megfertőzi" az embert a csöves erősítő hangja! én mikor az ecl86-om épült,kipróbáltam,vajon mien hangja van,pont Enigma Sadeness című száma akadt kezembe,amit mellesleg anya nem szeret.és mégis aztmondta hogy ez nagyon jól szól! szóval engem megfertőzött ez a fajta erősítő! viszont van más ami régebb óta(konkrétabban születésem óta kb) ,, kisért": a fényforrások és lámpatestek "misztikus" világa(már akinek misztikus)! szóval nem csak ez tud ,, fertőző" lenni! :beka2:
(#) Müszi válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 25, 2008
A cső egyáltalán nem misztikum.
Ha nem tudsz valamit, kérdezel örömmel segítünk.
Építeni egy csövest nem nehéz, mert a félvezetőkkel ellentétben a kapcsolástechnikájuk sokkal egyszerűbb, pl. nézd meg a PCL86-os (volt) erősítőmet, 1000Ft-omba se került. Kimenő rádióból/TV-ből bontható, hálózati trafó rádióból, cső meg jó olcsón a börzéről, vagy az adott készülékből.
Én is sok kérdéssel láttam ám hozzá az első csövesnek, de a fórumtársak segítségével sikerült egy jó hangú készüléket összehozni.
A kimenőtől nem kell megijedni: TV/rádió kimenőt kell bontani, és, ott van készen!!! még tekerned se kell, és gyönyörű hangot kapsz kárpótlásul

PP-nél már két db ilyen kimenő kell: I-lemezek ki és ahonnan az I-ket kivetted, összeszorítod a trafót, és készen vagy

Remélem a hozzászólásommal választ adtam a kérdéseidre: Müszi

(#) CIROKL válasza Müszi hozzászólására (») Dec 25, 2008
Kedves vagy ! örrvendek erre magamtól is rájöttem hogy egy egyszerű kis véget a bontásból kilehet könnyűszerrel hozni? Szétbontok egy régi valamit aztán megépítem a saját magam összeeszkabált dobozkába !Pont mostvan folyamatban nálam ez , találtam két TV sasszit ami már félig meddig csöves korszakból van / Sens Orion/ Ebből fogom most elkövetni egy stereo PCL86 ot , bár eggyenlőre csak azzal a TV kimenőkkel !Ez semmibe nemkerül mert szinte minden van ami kell hozzá. De viszont már folyamatban van még egy csöves erősítőm ez egy GU50 SE lessz ,Ehhez már szintén megvan minden a hálótrafó, a kimenők / egy fórumtárs segítségével CHZ mester /bár igaz ezt priviben tárgyaltuk le !és megvan hozzá még az összes cucc .Mostmár csak az időm engedi akkor fogok vele foglalkozni . Szóval én nem azt mondtam hogy senki nem segített , volt akinek írtam S nagy ívben le .....art! Mindenesetre ha netalán megfogok akadni akkor megint probálok segítséget kérni ha még ezután valaki válaszol ?
Nem is sértődött itt meg szerintem senki (én meg pláne nem, sőt attól tartottam kicsit, hogy a sarkos (cinikus ?) reakcióm miatt esetleg te fogsz kicsit berágni).
-Mindenesetre előrángattam az elméleti ismereteket a régmúlt homályából, most pár oldalig nem kell keresgélni, ha valaki meg akar valamit nézni, és ez jó....
(#) Müszi válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 25, 2008
Ebben biztos lehetsz

üdv
off.

Idézet:
„CIROKL írta:Szóval én nem azt mondtam hogy senki nem segített , volt akinek írtam S nagy ívben le .....art!

Roppant negatív hozzáállás, nem felel meg a valóságnak. "volt akinek írtam", de nem válaszolt felel meg a valóságnak.
Utálok privátban értekezni szakmai dolgokról (mert kényszerhelyzetet teremt és többen megkeresnek olyan kérdésekkel, amit nyilvánosan is fel lehet tenni. Nem tudok többet, mint mások). Amikor elolvastam rossz passzban voltam, utána meg megfeletkeztem róla (csak most néztem meg az üzeneteimet, hogy nem rólam van-e szó véletlenül), ugyanúgy kezelem mint a nyílt topikot, ha nincs hangulatom nem írok, de ha nyilvánosan megy (a topikon), akkor ír helyettem más és nincs sértődés, nekem hasonló helyzetben eszembe sem jutna azt gondolni, hogy le sem .....arnak. -Persze neked jogod van megsértődni a hozzáállásom miatt, mindenki azt gondol amit akar, én most sem vagyok megsértődve és a nyilt fórumon segítek, ha tudok.
Elnézést kérek, hogy ilyesmivel offolok, de szeretném ha a többiek is tudnák, hogy nem bunkóságból (az én felfogásom szerint) nem válaszolok mindig a privát üzenetekre (mert valószínűleg mással kapcsolatban is előfordult már).

on
(#) besi99 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 25, 2008
Nekem hirtelen sok időm lett,- nyugdíj formájában- jónéhány forumon jártam már. Mivel életem (1941) nagyrésze a csövekkel indult,- mint amatőr 1954-től építettem mindenfélét erősítőt, magnóadaptert applikáltam ( azt se tudod mi az? ) de már 1957 ben megépítettem az ország nem túl sokadik 2XEL84 PPP-jét, nem bontásból, hanem a zsebpénzem, és az ebédeim rovására. Inaséveimben 100Wattosokkal játszadoztam; cégemben elsőként foglalkoztam TV-k javításával. A szervizmunkáim után a Kutatóintézeti munkaszakasz évtizedei után visszatértem a csövesekhez, és ha lehet bárkinek segítek, mint ahogy eddig is tettem, még akár neked is CIROKL
(#) csiperke válasza sturbi hozzászólására (») Dec 26, 2008
Mivel misztikum is,és ha azt hiszed hogy hipp-hopp kiművelődsz belőle akkor tévedsz. Ez nem megy egyik napról a másikra mint ahogyan a mai fiatalok akarnak mindent. Ez egy külön tudomány az elektronikában és ajánlom hogy olvasd vissza ezt a topikot, különben ledorongolnak ha zöldségeket kérdezel. És jobb lesz ha belátod hogy Rómát sem 1 nap alatt építették fel. Azért mert jött ide egy új ember akit ez érdekel ,nem fogunk külön gyorstalpalót indítani.Bocs sturbi ez sajnos nem neked hanem az új emberünknek szól, csak elnyomtam a címzettet hallode te CIROKL ez a tiéd!
(#) CIROKL válasza csiperke hozzászólására (») Dec 26, 2008
Nos látod ezt jó megfogalmaztad , ez példaértékű mondatok halmaza ! Nos még egy két gondolat , miből gondolod te azt hogy én hip hop akarok ebből kiművelődni? Miből gondolod hogy én egy fiatal kezdő vagyok ?És én nemis kértem senkitől hogy az én két szememért gyorstalpalót kellene indítani ?Nos ezaztán a negatív hozzáállás !Bocs mindenkitől : de csiperke mester biztan oktató szellemben volt !OFF
Következő: »»   340 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem