Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   328 / 3610
(#) szamóca válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Idézet:
„meg a felhasználókét”
Na itt kellene egy kis önmegtartóztatás, és csökkennének a vír. gondok. Egy ősi 4,0 fut 2002-es telepítéssel az üzemi gépen gond nélkül. Ez elgondolkoztató azért.
(#) Dióda válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

No most ne kezdjük el itt a WIN/LIN vitát egy msn-es okádmány miatt amit majdnem mindenki magkapott mert ez nem a rendszertől függ hogy mennyire támadható hanem a felhasználótól aki beállítja kezeli és a védelmét ellátja. Tény ami tény hogy a win jobban sebezhető és tele van hibával de csak azért mert állandóan csak foltozgatva van és nem kijavítva ellenben a lin-el aminél kompletten ujjraírják az egész kernelt ha találnak benne hibát . Most jogos a kérdés ugye hogy a másiknál miért nem? Ez tiszta üzletpolitika részükről illetve nem csak az hanem mire megtudják hogy ott a hiba addigra hatalmas károkat szenvednek. Ne felejtsük szem elől azt a tényt sem hogy a lin-t a "hekkerek" fejlesztik ezért eléggé jól le is védik magukat mindentéren. A másik részemről csúnyának tartot dolog hogy egy alap win-t felhúzva és a hálózati részt kimonitorozva látható hogy folyamatosan komunikál kifelé arra a bizonyos címre amit most nem említenék ilyent a lin nem csinál. De ezek csak érvek és ellenérvek ha belemegyünk jobban a dologba. Személy szerint mindkettőt használom de a lin-t jobban szeretem.Hogy miért? Mert egy szabad szoft, ha akarom és tudom én is javíthatok rajta és ha jobb lett akkor még vállon is veregetnek és örülnek annak hogy valaki az ő munkájukat segíti. Ellenben a win-el ahol ha nagyon belenyúlsz és átírod és azt publikálod még eljárást is indítanak ellened.
Sajnos itt is és nagyon sok helyen a win terjedt el de nagyon és szerintetek miért? Sajnos tudom miért.
Bocsánlat előre is a nyers kifejezésért de " a paraszt bemegy a boltba és vesz egy számítógépet és amikor elmondják neki hogy ez linux-os akkor megkérdezi az meg mi? természetesen elmondják neki és egyből visszakérdez az ember hogy - Jádzani nem is lehet akkor rajta ? persze hogy alapból nem lehet ezért ő egyből kéri a win-t mert arról tudja hogy azon lehet pedig lehet hogy a linux-al 10-ed annyi probléma lenne ". A vírusokról meg annyit hogy hál istennek a lin rendszerében ha be is kapod a vírust nem tud semmit sem csinálni mert a rendszerhez azaz a merevlemez használatához rendszergazdai jogosultság kell és azt nem lehet megkerülni olyan vírust meg még nem láttam ami kitalálja az én jelszavam hogy a rendszerhez hozzáférjen hacsak valaki nem olyan őrült hogy rendszergazda módban bóklászik az interneten, ez sajnos a win rendszerben nincs meg alapból beállítható ugyan de az mint tudjuk az már nem olyan ezért is sebezhetőbb.
(#) zenetom válasza Sergei hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Milyen játékot?

Na igen a lin jobb egy fokkal, de én már semmin se csodálkozok.
Idézet:
„nem a rendszertől függ hogy mennyire támadható hanem a felhasználótól aki beállítja kezeli és a védelmét ellátja”

Itt a pont
De mondom ha linen nőnének fel az emberek szerintem majdnem ugyanúgy törnék mint a wint.
(#) Action2K válasza Dióda hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Idézet:
„Sajnos itt is és nagyon sok helyen a win terjedt el de nagyon és szerintetek miért?”

Az illegális szoftverfelhasználás, kényszervásárlók és felhasználók...szágon
(#) Sergei válasza zenetom hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

counter strike.csak hálozatba játszhato?
(#) Action2K válasza zenetom hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Idézet:
„De mondom ha linen nőnének fel az emberek szerintem majdnem ugyanúgy törnék mint a wint.”

Amíg nem volt DOS és Windows, addig is szuperül számítógépeztünk, legalábbis én! A vírusok már akkor is megvoltak! Persze akkor még nem volt internet és csak a floppylemezeken terjedt. Persze mi volt a teendő ha vírus került a memóriába? Gép kikapcs, 5-10mp pause, gép bekapcs. Volt nincs vírus. Ugyanis az "oprendszer" fixen beégetve a ROM-ba! Ja, és nem kellett x időnként foltozgatni az új frissítésekkel
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Ezt pár hónapja én is belinkeltem.
(#) Dióda válasza Action2K hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Erre szoktam azt mondani hogy "bagoly mondja bögölynek" . Persze a kereskedelmi változatot ő is jópénzért adja mert megteheti persze hiszen az ő szellemi terméke az úgy összeségében de akkor sem illene neki így kinyilatkoztatni Pfujjjjjj.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Akkor csak látjuk, hogy az igazság odaát van!
Csak hát, nem az a baj, hogy én ezzel meg azzal állandóan küzdök: hol egy új vírus kiirtása, hol egy új plugin, driver beküzdése a rendszerbe (nem gond, ez az egyik szakmám).
A gond ott van, hogy az általunk eladott gépeknél kb fél évente visszahozza a kuncsaft, hogy "csináljak már vele valamit, semmi sem akar menni". Jah... vírus hegyek! Uszkve 1-15 féle, 500-600 fertőzött rendszerfile.
Nagyon nem örülnek, amikor megállapítom a FORMAT C: gyógymód tényét.
És ez is az egyik következménye az alul informáltságnak.
(#) Action2K válasza Dióda hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Nem védeni akarom őket, de:
1, az alap OS és kiegészítői ingyenesek.
2, a kereskedelmi változatot nem kötelező tőlük megvenni, használhatsz más ingyenest is

Amugy a kereskedelmi progijaik tényleg csak nagyvállalatoknak kell:
Server, Raktárkezelés, Ügyviteli programok, intézményi programok.

Ami az átlag felhasználónak kell, ingyen van! Még üzleti célra is!
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Helyes! Igazad van! :yes: :eljen:

Nem csak neten lehet, lehet "gép ellen" is, ahhoz be kell írni a consolba (0 gomb), hogy "add_ct" és akkor egy ct bot lesz hozzá adva meg "add_t" itt pedig terrorista (persze ideézőjelek nélkül). Azthiszem a sima CS 1.6-ban nem lehet ilyet csinálni, vagy csak be kell állítani, de szerintem nem lehet.
Nekem CS 1.6 v19 van. Próbáld meg...
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Szívemből szóltál! És az a baj, ebben benne van a politikai elit is! Ja, hogy nem bizonyítható? Tesznek róla! Pl titkosítják 90 évre (JFK, meg egyebek! Magyar példát is hozhattam volna! de az aktuálpolitika is lenne, ezért nem tettem!) Egyes elméletek szerint a világgazdaságot cirka 60-80 ember tartja kezében! Előre tudták ezt a gazdasági spirált! Azalatt meg jól megszedték magukat! Nem muszáj velem egyetérteni, elvégre én csak egy könyvtárostanonc vagyok, nem közgazdász, de túl sokat olvasok ahhoz, hogy meg lehessen vezetni!
(#) kisszee hozzászólása Jan 2, 2009 /

Egy hétköznapi ember általában azért vesz gépet, hogy internetezni tudjon, játszani stb., nyilván nem fog megtanulni senki kedvéért linuxot programozni, meg mindenhez állandóan linuxos kieg. -eket keresgélni (ráadásul linxuból is van 20000 fajta, és minden felhasználó mást mond, hogy melyik a jobb) még a fáradtságos munka után, le akar ülni és játszani/internetezni/szórakozni. Nem azt akartam mondani, hogy rossz a linux, még mielőtt megtámadna valaki, de átlagember szemszögéből mindenképp windows a nyerő. Véleményem szerint.

(szerk.) ui.: vírusok megjelenésének esélye meg nagyon függ az emberi változótól, kevésbbé az op.rendszertől.
(#) DuMatyi válasza kisszee hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Sajnos a Te nézetedben is van igaz! És: én voltam az idióta, igen, én! amikor fogadtam az msn mellékletet! Kérdezés nélkül!
(#) DuMatyi hozzászólása Jan 2, 2009 /

Még annyit: a windows nélkül nem lehetne együtt ez a csapat. Az érem másik oldala!

Köszi müködik be kell állitani a dolgokat köszi
(#) sound.man válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Nekem Te küldted. Csak a vírusírtó egyből ugrott és kigyilkolta.

Szivesen. Nincs kedved neten játszani? Adok IP-t..

már probáltam neten játszani de valahogy 10 mp latt elhullottam. még gyakorlok picit köszi
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Idézet:
„a windows nélkül nem lehetne együtt ez a csapat.”

Az internetet, de főleg a HE-t sem a windows tarja életben. Igaz Topi! Ha valaki igazán ragaszkodik egy társasághoz, az tűzön-vízen megtalálja az utat!

Topi: Van olyan statisztikád, hogy mi, felhasználók, százalékosan milyen oprendszerről érjük el a HE-t?

Idézet:
„elvégre én csak egy könyvtárostanonc vagyok, nem közgazdász, de túl sokat olvasok ahhoz, hogy meg lehessen vezetni!”

Ezt tudják, csak mi kis emberek vagyunk, hogy tehessünk ellene!
(#) RED-FOX válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

AZ én ismerősömet Sanyinak vagy mások ( pl én ) Sancinak hívja. Durva fazon, állítólag figyeli őt a CIA.
(#) zolee1209 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Szólhattatok volna hamarabb is, hogy szoktatok játszani! Mentem volna!
(#) zenetom válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Sergei nem jön még, "gyakorol", viszont játszhatunk, csak még msnen fogadok egy fájlt, ami 180mega és még 130 mega hátravan Igaz DjGeorge ?
(#) Georgee válasza zenetom hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Ráérek, nincs kedvem aludni, meg nosztalgiáz k
(#) zolee1209 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

És melyiken játszotok?
1,3 1,6 vagy source?
Mondjuk pont tegnap töröltem le a játékokat, mert hackelt steamem volt és már régóta nem engedett fel, meg kevés volt a hely a gépen...
(#) zenetom válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Nekem speciel CS 1.6 v19 van, persze törten játszok...
(#) zolee1209 hozzászólása Jan 2, 2009 /

Az jó, mert azt telepítem vissza. De ha gondolod, felvehetsz msn-en, akkor nem ide off-olok!
(#) Georgee hozzászólása Jan 3, 2009 /

Ha igy haladunk akkor ez az év is hamar el fog menni :schmoll2:
(#) _ampervadasz_ válasza vtsoftware hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Jóreggelt, minden fórumlakónak!

Nagyon reggel van még nállam! Az ALU egységem még mindig nem működik! Még csak most cimzem fel a memóriámat, hogy később betudjak mindent tölteni.
Következő: »»   328 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem