Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Idézet: „- Visít mint az őrült. - Kicsi a nyomatéka. - Nagy a fordulatszáma, de mégis nehezebb vele fúrni, mert mint Doncso is írta, egy idő után nehéz tartani. - A kézben fogás miatt sokkal könnyebben törnek vele a fúrók, főleg a keményfémek. ” Szubjektiv vélemény kézbefogás miatt még nem törtem fúrót visít - nyomaték tipusfüggő
Ma kipróbáltam normál vastagságú nyákot gyártani vinnyettával, tehát nem SMD .
Áztatás nélkül ilyen lett a vasalás, ami legalább egy percig tartott. Látható mellette a papiron nincs maradék.
Miért lenne szubjektív?
Ha a saját szubjektív véleményemet írtam volna az hidd el, egészen másképp hangzana. - Igenis visít, legalábbis amit én eddig használtam az nagyon visít. Az állványos fúrónak sokkal elviselhetőbb hangereje és 'hangmagassága' van. - Bizony, kicsi a nyomatéka! Legutóbb például egy alumínium lapból próbáltam kivágni egy csíkot és kicsit jobban odanyomtam neki a vágókorongot már sokkal lassabb volt. Picit erősebben nyomtam volna oda meg is tudtam volna állítani. - Miért lenne szubjektív vélemény, hogy nehezebb kézben tartani? Az állványos fúrót egyáltalán nem kell kézben tartani, ezzel szemben a minidrillt igen. Ez miért lenne szubjektív? Ez tény. Az már más kérdés hogy kinek mennyire erős keze van és mennyire fárasztó neki fogni a gépet, de az állványos fúrónál biztosan nehezebb (mivel azt egyáltalán nem kell tartani). - Te lehet hogy nem törtél még fúrót a kézben tartott minidrillel. Ha ezt elmondhatod 0,7mm-es keményfém fúrókról is, akkor bizony le a kalappal! Ez esetben igen jó kézügyességed van.
És a végeredmény ónozás nélkül. Szerintem nem rossz.
Nekem is van minidrillem és szerintem az első két pont teljesen igaz. A harmadikról annyit hogy nincs állványos fúrom szóval nem tudom milyen vele fúrni de a minidrillt hamar meg lehet unni ezen egy kicsit tud segíteni a flexibilis szár de az meg képes nagyon visszafogni a gépet.
Tehát szerintem Attila véleménye egyáltalán nem szubjektív vagy legalábbis én egyetértek vele. Üdv!
Én ilyen NYÁK-ot az életbe nem tudnék készíteni
Amúgy szép üdv
ÚÚ penge lett! Mi a papír pontos neve és milyen nyomtatót használtál? Lehet áttérek erre a fotózásról...kezd elegem lenni a sok rosszul sikerült maszkból.
Nekem is van minidrillem. Lehet is vele furkálni de kaptam az idegbajt. A hosszabbító befogójának van egy kis játéka, vissza is vittem garanciába, azt mondták ez nem hiba mindegyiknek ilyen, ennyit a precíz furkálásról. Ami még hátrány hogy ha nincs megpontozva a nyák könyen el is tud futni az ember keze, aminek az eredménye a vezetősávsérülés vagy fúrótörés. Hosszabbító nélkül már jobb a helyzet csak nem ahogy Attila is mondta fárasztó, egy nagyobb panelnál le is zsibbadt a kezem.
Ami a nyákvágást illeti az enyémhez mellékelt korongok nem bírták a kiképzést, az üvegszálban nagyon hamar koptak. Jelenleg kicsi kézi nyákfúrót használok, sokkal kényelmesebb és csendesebb. Van állványos fúró is csak kint, és a tokmánya elég gyatra, kicsi fúróval nem is kisérleteztem.
Dehogyis nem tudsz, simán kinyomtatod a vinnyettára és rávasalod, lehúzod ha kihült és maratod. Tényleg nem nehéz.
Nekem egy HP1020-as lézerem van utántöltött tonerral, 1200dpi-t tud de ezt szándékosan 600dpi-be és tonerkíméléssel nyomtattam, tehát festék spórolósan.
A papírt nem tudom megmondani mi a neve, de ez egyszerű vinnyetta hátulja papír, tudod, A4-es lapon lehet kapni öntapadós lapot, a lapot lehúztam (bár ez még előlapnak is jó lenne valamely kütyüzöz) és amit normál esetben az ember eldobna papírt, annak a fényes felére nyomtattam, két félét találtam a boltban, az egyik sárgásabb, és az oldala perforált, lukacsos szalag, a másik A4-es és nem annyira sárgás a hátulja, ez jobban bevállt nekem. Ja meg az is, hogy nem marad semmi rajta, nem kell agyon vasalni mert vékony, hamar átmelegszik, és nem kell áztatni, kapargatni, semmit nem kell vele, nyomtatni, vasalni, lehúzni és maratni. Én eldobtam a műnyomót. Persze kinek mi.
Úú ilyen papír talán van itthon megkeresem és kipróbálom.
U.i.: Nem jó, ennek darabokban jön le a hátulja.
Várom az eredményt, a lényeg hogy alaposan vasald, nem kell nagyon rányomni, csak alapos legyen mindenhol.
Üdv.
A boltban már úgy vetted meg, hogy a matrica rész nélkül vagy matricástul?
Aha. Akkor engem megzavarta a
Idézet: „két félét találtam a boltban, az egyik sárgásabb, és az oldala perforált, lukacsos szalag, a másik A4-es és nem annyira sárgás a hátulja, ez jobban bevállt nekem...” Csak szeretném én is kipróbálni ezt és nem szeretném, hogy az eladók hülyének nézzenek, hogy vinyetta papírt kérek matrica nélkül... Vagy ilyen csak matricával együtt létezik?
ez egy vicc volt hogy hasonuljak a te hsz edhez, gondolod papír nélkül vettem?
Gondoltam lehetséges kapni úgy is . Tehát akkor ne csináljak hülyét magamból a boltba, inkább csak írjam szépen körül, hogy milyen papír kellene.
bemész a boltba és kérsz egy vinnyettát. ennyi.
Idézet: „Bizony, kicsi a nyomatéka! Legutóbb például egy alumínium lapból próbáltam kivágni egy csíkot és kicsit jobban odanyomtam neki a vágókorongot már sokkal lassabb volt. Picit erősebben nyomtam volna oda meg is tudtam volna állítani.” Távol álljon tőlem hogy vitát indítsak, de meg kell jegyeznem a minidrill nem gyorsvágó, és ha a boltban lánctalpat is tennének a bőröndbe akkor sem lenne tank. Mindent arra kell használni amire való. Állványos fúróddal sem hasogatsz tűzifát. Idézet: „akkor bizony le a kalappal!” Egyszer már megemelted, ismételd meg ha gondolod Panelfúráshoz a minidrill pont olyan jó mint egy állványos fúró. Van aki ezt szereti van aki azt. Ahogy van gagyi minidrill, ugyan úgy van gagyi állványos fúró is. Idézet: „Panelfúráshoz a minidrill pont olyan jó mint egy állványos fúró. Van aki ezt szereti van aki azt. Ahogy van gagyi minidrill, ugyan úgy van gagyi állványos fúró is.” Az első mondat kivételével igaz. A ceruzabélfogó patronos házilag készitett motoros fúrószerkezettel is kifúrtam a panelt, később Dremel gépet használtam kézben,majd készitettem egy direkt panelfúrásra kihegyezett állványos gépet. Ez utóbbi teljesiti az elvárásaimat maradéktalanul. Az is igaz,hogy ha a furat nem teljesen merőleges,sorjás,nem alaktartó,esetleg az eredetileg egyvonalba eső furatok kellő pozicionálás hiányában girbe-gurba sort alkotnak,még nem akadályozza a beültetést csak megneheziti,de ettől még az áramkör működni fog. Viszont a fúrótörések nagy része a kézi megvezetés miatt következik be. Ezért is ajánlatos stabil,pontos állvány használata. Idézet: „Egyszer már megemelted” Ez nem igaz, olvass csak vissza ha gondolod. Ugyanis végül mégsem tudtál nekem olyan verziót mutatni ami valóban hibátlanul működött. Idézet: „Távol álljon tőlem hogy vitát indítsak” Tőlem is. Eagle3D ügyben sokat segítettél, emiatt túl hálás vagyok neked ahhoz hogy most vitatkozzak veled. De azért reagálás nélkül sem hagyom a dolgot: Lánctalpat valóban nem adtak hozzá a dobozban, viszont kis vágókorongokat igen! És én ezzel próbáltam vágni azt a lemezt. Idézet: „Panelfúráshoz a minidrill pont olyan jó mint egy állványos fúró.” Ezzel kapcsolatban vitatkoznék, de nem teszem (lásd feljebb). Inkább egyezzünk meg annyiban hogy ez a te szubjektív véleményed, amit egyesek osztanak, mások pedig nem. Most beírhatná mindenki hogy melyik oldalon áll, a minidrillén vagy az állványos fúróén. Ugyan úgy ahogy a fotózós és a vasalós tábor is megossza a fórumozókat és vitákat gerjeszt kb 10-12 oldalanként. De ne vitázzunk, én leírtam hogy mi a véleményem. Ezek a vélemények megalapozottak és egészen biztos hogy nem tudnál meggyőzni az ellenkezőjükről. Na nem azért mert makacs lennék, hanem mert alaposan kipróbáltam mindkét oldalt (minidrill és állványos fúró) és rengeteg munkaóra (évek) alatt tapasztaltak alapján alakult ki ez a véleményem (amit korábban leírtam). Üdv.!
Szép!
Ezt a vinyettás papírt ki kell próbálni, már vízálló 600-as papírt vettem. Hol lehet ilyen papírt kapni? Idézet: „Tőlem is. Eagle3D ügyben sokat segítettél, emiatt túl hálás vagyok neked ahhoz hogy most vitatkozzak veled.” Ezért nem kell hálásnak lenned Idézet: „ez a te szubjektív véleményed, amit egyesek osztanak, mások pedig nem.” Igy van ez az enyém, amit meg te írtál erről az meg tied. Idézet: „kipróbáltam mindkét oldalt (minidrill és állványos fúró) és rengeteg munkaóra (évek) alatt tapasztaltak alapján alakult k” Drága Attila rengeteg órát kell még szorongatnod a fúrókat, hogy együtt ünnepeljünk egyszer De tényleg nem kell vitatkozni ezen, kinek a pap, kinek a papné.
Üdv Fórumtársak!
Már fájnak a szemeim a keresgéléstől,így kénytelen vagyok megkérdezni,hogy 25w-os kompakt fénycsővel-uv! -próbálkozott-e valaki levilágítani,ha igen,milyen eredménnyel zárult a project,mik a tapasztalatok,kompakt fénycső esetében hogyan lehet megoldani az egyenletes fényelosztást? :eek2:
A 25W-os cső borzasztó erős! Én két db, egyenként 8-8W-os csővel, kb. 5 perc alatt házilagfújt lakkal simán levilágítom egy átalakított szkennerben a panelokat.
Nálam 5-5 db cső van mindkét oldalon (8w-os)
és az 5 perc így is kell a gyári panelnál. Én azt vettem észre hogy a csövek teljesítményével nem áll arányban a levilágítási idő ,csak a fény intenzitás egyenletesebb több csővel (az elején ritkán voltak a csövek)és ha rövid volt a levilágítási idő akkor látszott hogy nem egyenletes a levilágítás .
Igen a házi lakkot könnyebb levilágítani, viszont könnyebben leveszi az előhívó is ott is ahol nem kéne.
A gyári lakkos azért keményebb dió. Nekem a germicid csövem 20 perc alatt sem boldogult vele, azért tértem át uw ledre.
Köszönöm a válaszokat!
A konrad honlapján láttam uv sugárzót(kompakt csöves),olyan,mint egy rendes lámpa,a foglalat körül fényvisszaverő burkolat,plusz csavarozható lámpatest.Ebből a konrados megoldásból jött az ötletem,ha nem fektetve használom a fénycsövet levilágító dobozban,hanem konrados minta alapján,akkor elképzelésem szerint távolságtól függően egy adott megvilágított területen egyenletes lehet a megvilágítás.Nyilván ez túl szép ahhoz,hogy igaz legyen,ezért érdeklődtem megoldásokról.Nekem csak egy darab kompakt csövem van,ezzel kell valahogy orvosolnom a problémát. |
Bejelentkezés
Hirdetés |