Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Wand Clock
 
Témaindító: zoly15, idő: Okt 29, 2008
Lapozás: OK   17 / 67
(#) janocsi válasza pittyu hozzászólására (») Dec 29, 2008 /
 
Szia Pittyu!
Itt van még néhány kép a "szerelvények"-ről. Az a helyzet, hogy nekem a LED levezetések álltalában jól viselik a rezgést. A mágnes alatt lerögzítem a karhoz, majd úgy állítom be, hogy egy kicsit lazán hagyom, rezgés közben levízsgálom nincs-e valahol súrlódás, hozzáverődés, és lent egy ponton lefogatom az alaplemezhez. Ezután már nem kell vele törődni, jól birja. Szia.
(#) pittyu válasza janocsi hozzászólására (») Dec 29, 2008 /
 
Jók a képek ! Az egyiknél amikor sikból fényképezel olyan mintha lenne egy kis" kóválygás."
(#) yello válasza janocsi hozzászólására (») Dec 29, 2008 /
 
Hello!
Egy kérdésem lehetne, mennyi hangja van??
Mármint milyen hangos?
Üdv!
(#) janocsi válasza pittyu hozzászólására (») Dec 30, 2008 /
 
Szia Pittyu!
Csak a fényképezőgép hibája amit látsz. Nincs semmiféle "kóválygás". Egyébként, az a "nyolcas" a felülnézeti képen, számomra is érdekes felvétel. Stia.
(#) janocsi válasza yello hozzászólására (») Dec 30, 2008 /
 
Szia Yello!
Nincs hangja! Addig állítgattam a takarólemezek és résoptikai kapuk helyzetét, amig azok "súrlódásmentesen" nem kezdtek a teljes lengéshosszban működni. Ha valahol, hát itt kell vigyázni, mozgás következtében ne érjenek egymáshoz egyéltalán. Igy elérhető, hogy csak "vájtfülüek" hallják a nemlétező zajt.
- A frekvenciáról még nem esett szó, Most a könnyített karral és kijelzővel, 26Hz lett a frekvencia. Szia.
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Dec 30, 2008 /
 
Sziasztok!
Működik 2 db Wand Clock párhuzamosan egymás mellett. Mindkettő a legújabb elektromos kapcsolás szerint van felépítve. Teszek fel róluk egy kis videót, és néhány képet. Sziasztok.
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Dec 30, 2008 /
 
Sziasztok!
Még készítettem néhány tényleg közeli képet a Wand Clock-ról. A BD241-re és mellette a BUZ11-re egy közös hűtőfelületet szereltem egymástól szigetelve, mert (össz:220mA)-nél már egy idő után nagyon melegedtek!? Sziasztok.

WC081230.rar
    
(#) calibra válasza janocsi hozzászólására (») Dec 30, 2008 /
 
Gratula! Pofás lett a kicsike

Azért egy cikket megérne itt az oldalon :yes:
(#) tams hozzászólása Dec 31, 2008 /
 
hello!
Én csak hébe hóba néztem be ebbe a topikba, hogy éppen hol tart a dolog, de szerintem is megérne egy cikket, még a fejlesztés menete, a zsákutcák is tanulságosak lehetnének.
Egyébként gratulálok, hogy gyakorlatilag a semmiből összehoztál egy ilyet! Minden elismerésem!
(#) janocsi válasza calibra hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Sziasztok Calibra és Tams!
Köszönöm a garatulációtokat, igazán jól esett. Kicsit módosítottam a "végleges" Wand Clock-on. A frekvenciát kb. 30Hz-re emeltem, igy a vibrálás már csak a videófelvételen látható jelentősebb mértékben.
A "dizájn" is változott, mert átfestettem az egészet matt feketére, és bekereteztem egy vékony plexit, majd ezzel a kijelzőt is. Ime:
- A cikk a Wand Clock-ról, nemsokára elkészülhet... Sziasztok.
(#) zolee1209 válasza janocsi hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Nagyon szuper lett! Várjuk a cikket! :yes:
(#) janocsi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Szia Pittyu!
Hol tartol a készülék építésével? Én egyelőre befejeztem a további kisérleteket, bár lenne még néhány elképzelésem a továbbfejlesztéséről.
- Itt van az igazán jól működő "fekete" órám, nagyon tetszik a stabil működése miatt is. Azt hiszem később még építek majd egyet, de teljesen más elképzelések alapján. Pittyu! Az a kijelződ amelyik kék szinüben volt, és narancs "keretttel", azt hová tetted? Szerintem az kitünőre sikekrült, de azóta nem csináltál vele semmit? Nagyon szeretném már látni, hogyan működik majd a Tied is. Szia.
(#) pittyu válasza janocsi hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Szia. Az a kar eltört, nem birta a gravitáció M*G*H összefüggését. Most egyenlőre pihenő pályán fut a projekt. A labortáp atmega 8 -al. PIC 2 klon épités ,atmega programozó került előtérbe.Vettem új nagyfényerejü smd ledeket, kitalálom az autómatikus fényerő beállitást és levéglegesitem. De annyi mindenbe belefogok , hogy nem tudom hol tartok.Ja és még belekezdtem az LC mérőbe pic 16f628 -al.
(#) janocsi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Szia Pittyu!
Tényleg nagyon sok mindent csinálsz. Az LC mérő az nekem is jó lenne, később építek majd egyet. Most még ezzel a projektel foglalkozom, mert szeretnék egy jól össze szerelhető Wand Clok-ot, cikk formájában leírni, amit igen sokan elvárnak egy, (vagy kettő is), már valóban működő prototipus alapján. Még csak elképzeléseim vannak, milyen elvek szerint legyen megírva. Időközben csináltam még felvételeket a működő órámról, teszek fel néhány képet egy archivumban . Szia.

090102-3.rar
    
(#) pittyu válasza janocsi hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Szia . Szereztem egy univerzális távirányitót.Vivanco UR89 a neve.Ird meg légyszi ,hogy KB mire kell programozni. Köszi :pittyu
(#) janocsi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Szia Pittyu!
Álltalában a PHILIPS RC5 szabványt kell tudnia. Ez a legtöbb univerzális távírányitóban az 552-es kód lenne. Próbáld meg. Pittyu! Ha ezzel nem működne, akkor kicsit nehéz lesz kitalálni a hozzávaló kódot. Szia.
(#) janocsi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Szia Pittyu!
Rájöttem egy régebbi H-hidas eszköz rezgésének vízsgálatánál, mi okozza azt a nyolcast felülnézetben! Ezt a bizonyos "kóválygást" a mágnes helytelen elhelyezése okozza. Fel is teszek róla néhány képet, mert igazán tanulságos. A mágnes síkja vízszintes a K_1 és K_2 felvételen, ilyenkor "ferdén" rezgeti a kart! (Nem vízszintes a mágnes sikja a tekercsekre, amikor a kar párhuzamosan mozog a légrésben. K_3 és K_4-es képen). Szia.
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Sziasztok!
Megírtam egy kezdetleges cikket a Wand Clock építéséről, elég nagy méretű lett a sok képes információ miatt még tömöritve is. Legfeljebb majd megkérem VICSYS-t, és áthelyeztetem egy másik felületre. Az archivumban van a DOC file is. Sziasztok.
(#) pittyu válasza janocsi hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Gratulálok ,igazán szép munka.!
Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a leirás alapján mindenki el tudja készíteni.
(#) janocsi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Szia Pittyu!
A legtöbbet Neked köszönhetek a kisérletek során, hiszen "csak ketten" voltun párbeszédben a témával kapcsolatban a legtöbbször. Valószinű, hogy ha nem vagy itt a kisérleteiddel, én is feladtam volna. Van itt egy kicsit javított dokumentum, mert találtam máris hibákat az elsóben.
- Mi van távírányítóddal? Szia Pittyu!.

_Wand_5.doc
    
(#) yello válasza janocsi hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Hello!
Olvasgattam a cikked és elkezdett kattogni az agyam hogy, mégpedig azon hogy hogyan lehetne könnyebbé tenni a lengőkart, csináltam hozzá egy móricka rajzot, a lényege az hogy smd ledet a nyáklemezre nem átlagos módon felszerelni hanem úgymond az élére, így talán még több sújt lehetne megspórolni.
üdv!
(#) pittyu válasza janocsi hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Mégegyszer gratulálok. Ennyit írni . És még az írásnál is több időt rászánni egy projektre , és nem adtad fel ,vagy nem untad meg, mint én . Nekem negyedannyi kitartásom sincs, hajlamos vagyok arra, hogy egy idő után " boritékolom az állást " de legalábbis dobozolom . Most ott tartok, hogy jólenne összehozni a pices távirányitót, de a csirivili égetőm nem lett jó. Most maratok egy egyszerűt,hogy tudjak égetni.
(#) janocsi válasza yello hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Szia Yello!
Megnéztem a képet az elrendezésről. Ki kell próbálni egy újabb kijelző építésével. a nyák az 2mm vastag kétoldalas lehetne, a forrasztás igy viszonylag könnyen megoldható, Vagyis szerinted így 2*2mm-es nyák lehetbe a kar!
- Még javítottam a dokumentumban egyet-mást, így mostmár érthetőbb lett néhány helyen... Ide rakom a legújabbat. Szia.

_Wand_6.doc
    
(#) janocsi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Szia Pittyu!
Neked aztán van is megköszönni valóm rengeteg. Az. hogy sosem hagytál magamra a problémákkal, igazán helyes dolog volt Tőled. A javított dokumentumot majd olvasd át, (igen terjedekmes anyag, nehéz olvasmány), és mond meg nyugodtan hol van még hiba a leírásokban. Előre is köszönön,
- Yellonak is ugyanez, Sziasztok.
(#) pittyu válasza janocsi hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Szia. Természetes , hogy segítek ha tudok. De én még nem adtam fel a vinyós megoldást, épp ma kukáztam egyet. A fényképeken látszik hogy a levezetést ennél jobban nem lehet megoldani. A fej csip lábainál megvannak a kivezetések. Egyszer én ezt megcsinálom. De ott a sok félbehagyott dolgom, azokat akarom folytatni.
(#) pittyu válasza janocsi hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Még egy kérdés: ugye a "vicsys " oldalán található HEX ek jók?Most lett jó az égetőm " :lama: " és összeakarom gyűjteni azokat a hexeket amit használni lehet. Annyi lom összegyűlt a gépemen hogy kellene egy nagytakarírás.

DSCF0247.JPG
    
(#) janocsi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Szia Pittyu!
Igen, bíztosan jók, de én csak a saját átírt keys.asm-el forditott HEX-eket használom, a távírányitóm kódjaival. Pittyu! az a HEX amiről beszélsz, valószinüleg a VICSYS topikjában, csak a saját készítésű távival működik, úgy emlékszem. Az a legjobb, ha Magad nézed meg a távid kódjait, és a keys.asm-ben ezeket beírod. Ezután leforditod a prop. progit úgy, hogy egy könyvtárban legyenek a keys.asm-el, a CharGen.asm-el, majd az MPASM-el leforditod, és kész, beégethető![i] Szia.
(#) pittyu válasza janocsi hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Igen, készíteni fogok egy pices távirányitót, bázist Vicsys HEX alapján persze a te álltalad " lekönnyitett "és nálam is már müködő órához.A távirányitó működik de a próbák alapján beütött kódokkal nem érek el minden funkciót.
(#) janocsi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Szia Pittyu!
Tudnék ajánlani egy programot, "girder", amelyel ki tudod olvasni a távid kódjait, egy kicsit macerás az elindítása és a használata, de nagyon hasznos dolog!
Ezzel meg lehet oldani röpke percek alatt a távi használhatóvá tételét. Esetleg, nézz utánna a Neten, miket írnak róla, hogyan kell beüzemelnii. Szia.
(#) janocsi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 6, 2009 /
 
Szia Pittyu!
Mégegyszer átjavítottam a dokumentumot, remélem ez mostmár a végleges lesz! Ide is teszem, majd nézd át ha időd engedi. Szia.

_Wand_7.doc
    
Következő: »»   17 / 67
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem