Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Azt meg lehet tudni, hogy hol van? (... az ács...)
Az életre keltett C64 egy HE felirattal:
Csatlakozom, nagyon durván hideg van erre. És még hó sincs, hogy valami értelme is legyen.
Sajnos ez az amit nem jegyeztem meg. Talán valaki közülünk látta.
Ez a JDM pontosan mit jelent?
Hideg: Errefelé is (Baja), és Akarattyán is! Hétvégére rosszabb lesz állítólag! Nem vagyok az a fázós (20 fok bőven elég), de ez már nekem is sok(k)!
Zolikám!
Kérésed számomra parancs. Íme:
A JDM egyfajta PIC programozó. Bővebben a PIC-es témákban.
Jens Dyekjćr Madsen dán úriember nevének a rövidítése, aki anno a világraszabadította a nevével fémjelzett retket.
Jaj, kedves kollégák! Elzárták a gázt! Egész héten nem néztem TV-t! Most olvastam!
El bizony ezért fűtünk fával és ezért telepítek akácost.....
Nehogy úgy járjunk, mint a Szerbek akiknél már tényleg nincs Gáz!
Még van. Bár az utolsó 50%os áremelés után, kevesén fűtenek vele.
Ahogy elnéztem a híreket nem sokáig, 50%-os áremelés?
Az szép... Mondjuk én mindig is ellene voltam a gázfűtésnek mivel túl nagy a függőség. KP fűtés és legalább 2 fajta kazán vagy olyan ami tud mondjuk gázzal is menni illetve apríték és egyéb cuccokkal is. Városokban pedig normálisan szabályzott és jó hatásfokkal működő távtűtés.
Mi is fával, cserépkályhával! Fából is 20, hidegben 25eFt per hó...
lehet, hogy volt 60%is, egyszerre, az ősszel.
A legnagyobb gond az, hogy a távfűtés gázról megy. Akinek az van, megjárhatja. Nekünk nem.
Na igen, bár nem nagyon értem miért nem tudnak átállni olajra?
(vagy elővigyázatlanul olyan kályhákat vettek amivel nem lehet? vagy nincs olaj sem?)
Hi!
Korábban már csináltam ehhez egy témát, de amíg távol voltam a géptől, lezárták és törlődött. Szóval, ehhez hasonló szikrázást milyen eszközökkel lehet elérni? Többen írtak nekem olyan üzletekről, ahol lehet hasonló gömbvillámkeltő cuccokat venni, de a címek leírása előtt törlődött a témám. Ezért kérnék segítséget! http://www.youtube.com/watch?v=VGKI4xx2RNA&feature=related Ez egy jelmezhez lenne. Előre is köszi!
Ne vedd sértésnek, de látom még gyerek vagy, hiszel a mesékben!
Komolyra fordítva a szót, ez egy számodra teljesen hihetőnek tűnő, rajzfilm? Amúgy itt egy igazi felvétel is: Link. Nem más, mint egy házilag jól megszerkesztett videotrükk.
Nem hivatalos forrásból jelentem, hogy az esztergomi Su*uki-ban is leállították a gázszolgáltatást, de lehet, hogy az egész ipari parkban is. Ha ez lesz a lakosságival is, akkor azonnal megyek le a pincébe, és hegesztem vissza a 30 éves kazán csövét, és jöhet a fa!
Még van gáz, meg állítólag még pár napig lesz. Addig avval megy, de pár helyen, nem figyeltek, ?szándékosan?, csak gázzal működőt vettek. Olaj az kell, hogy legyen. Eddig volt gázunk is, olajunk is, már el lett adva az oroszoknak, tehát lett volna forrás. Tegnap láttam, vagy 20 tartálykocsit húzott a vonat. Ígérik, hogy lesz olajjal fűtve, ahol lehet. Már most is panaszkodnak, hogy nagy az áramfogyasztás.
Még a csutka, szén tarja, addig valahogy csak kibírjuk. Másnem előszedjük az olajkályhát, valahol van. Most úgy is lement a kőolaj ára.
Ezt nem értem, hogy merik megcsinálni? Játszani az emberek idegeivel! Mondjuk kétélű: ők nem adnak gázt, Európa meg em ad nekik enni! Mert ugye sem az oroszok, sem ukránok nem tudnak elegendő mezőgazdasági terméket előállítani Még jó, hogy mi is fával fűtünk, csak a fürdőszoba és a konyhai tűzhely megy gázról. Komolyan elgondolkoztunk régi sparhelt beszerzésén! A másik gond: ahogy emelkedik a gáz ára, szép sumák módon emelik a fa árát is! Ez sok embert, főleg az időseket lehetetleníti el! Bárcsak azt lehetne mondani, nem érdekel senki és semmi, fulladjanak bele a gázba!!! Sajnos az alternatív megoldásoknak nincs elég hatásfoka még!
Borzasztó a tehetetlenség, és látom: más meg kicsinyesen visszaél a hatalmával, és azzal, hogy VÉLETLENÜL neki adatott az a bizonyos ásványkincs!
Tiszta manipuláció: ez meg a kőolaj árát viszi fel! Mármint a keresletnövekedés! Ez tényleg szándékos! Esetleg más magyarázat?
Idézet: „az alternatív megoldásoknak nincs elég hatásfoka még!” Megfelelő méretezéssel van, csak az nem megfelelő a pénztárcánkhoz. A világ egy hatalmas stratégiai játék, csak az a baj, hogy ebben a játékban mi vagyunk a bábuk!
De régen volt amikor utoljára ilyeneket láttam. Talán még valahol a polcok alatt van hozzá némi irodalom.
Nekem minden megvan hozzá. Irodalom is! Meg rengeteg floppylemez az általam írt programokkal (demók, felhasználóik, játékok)
Mis is cserépkályhával fűtünk, csak nem olyan könnyű meggyújtani, meg elég nehéz bepakolni a kandallóba Éééérted?!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |