Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha másod hdd-ként van betéve, akkor megpróbálhatod saját tulajdonba venni és akkor elvileg menni fog.
Vagy használhatsz egy spec. cd-t, amivel a felhasználó(pl. rendszergazda) jelszavát törölheted, átírhatod.
Üdvözöllek! Az én drága nagymamám a mai napig őrzi az ő biciklire való jogosítványát Mihez tartás végett: 79 éves! Régebben némileg jobban mentek a dolgok! Illetve nagyobb rend volt! Emellett megjegyzem, hogy én 14 éves felelőtlen srácokat semmilyen körülmények között nem engednék kismotorra, csak PÁV után! Megjegyzem: maximálisan támogatom a kezdő B kategóriás jogosítványhoz bevezetendő teljesítménykorlátot! Legjobb tudomásom szerint emellett kötelező (lesz) gyakorlott kísérővel vezetnie egy évig a kezdő vezetőnek! Ide lőjetek! engem sokan "mazsolának" bélyegeznek! Nálam az 50 az 50, a 70 az 70... Őőő... A 30 meg 40 sokszor kint hagyják a táblát útfelújítás után! Tudniillik, drága az életem, szeretnék minimum 90 évig élni! Emellett a pénztárcám is vékony! Inkább előzzenek, dudáljanak! Nekem nagyobb esélyem lesz túlélni, és nem az árokban kikötni! Nem muszáj velem egyetérteni, privátban is elküldhettek a sunyiba! Igyekszem betartani a szabályokat, mert olyan naív vagyok, azt hiszem, a szabályok egy része értünk (?) van!
Köszönöm, Attila! Egy mondatban leírtad azt, amit én a délelőtt körülírtam több mondatban, némileg körülményesen a gyerek vs. felnőtt részeg cselekvőképességről!
Szia
Elromlott a billentyűzeteden a pont gomb? Minden mondatod végén felkiáltó jel van...
Egyetértek, de lefokoznám ezt biciklire is, elsőbségadás kötelező táblát a biciklisek 90%-a ( bátran állítom ) nem ismeri a körforgalmakban ( se ). A legutálatosabb dolognak meg azt tartom ( ez lehet, hogy csak nálam van így ), amikor a szülők egy nagy forgalmú főúton bicikliznek 7-9 éves gyerekkel.
Idézet: „maximálisan támogatom a kezdő B kategóriás jogosítványhoz bevezetendő teljesítménykorlátot!” Hiába, amíg nincs egy hatalommal és kitartással rendelkező szerv az országban, aki/ami betartatná a szabályokat. Az bőven nem elég, hogy évente a több tízezer ökör közül csak 3-at találnak/fognak meg, azt is csak muszájból. Ezek után törvénybe lehetne akár azt a rendeletet is hozni, hogy piros autók nem mehetnek forgalomba. Hát a rendőrök nem le*nák ezt is olyan nagy ívben, hogy annál nagyobb ív már nem is létezik a Földön? DE. Ennyi. Idézet: „Nekem nagyobb esélyem lesz túlélni, és nem az árokban kikötni!” Hidd el, nem sokkal nagyobb az az esély, mint amennyire gondolod, hogy nagyobb.
Gond csak akkor van, amikor olvassák a hírekben:
Idézet: Hogy ez miért van?!„a vétlen sofőr meghalt, a részeg gyorshajtó karcolásokkal megúszta a balesetet” Kissé más téma: mi okozhatja azt, hogy a gépemmel egyfolytában gond van, window$nál folyamatosan összeomlott, a proci pörgött 100%-on egy idő múlva, most linuxon éppen a hang ment el, ezelőtt is hülyeségeket csinált... HDD gond lehet, vagy az az áldott jó Mercury alaplap, vagy mi? (mit kell ilyenkor kivágni a kukába? :hehe: )
Jött néhány nagyobb darab cucc a céghez, de a dobozok nem mehettek azonnal a kukába. Elő bújt belőlem és az egyik kollégámból a kreativitás. Vagy a kisgyerek?! Lásd a képen!
Óóó, valószínűleg csak az indulat miatt! 5 éve van jogosítványom, és egyre jobban utálok vezetni! Ezek miatt a hatások miatt, meg a sokszor ambivalens rendelkezések miatt is. A magam részéről az esti vezetést szeretem, mert kevesebb kocsi (E mellett kevesebb frusztrált, türelmetlen ember) van jelen, ámbár extrém eset is van ; már írtam az éjjel kettőkor tolókocsit toló kivilágítatlan emberkéről a hetes főút mellett... Nem tudom, itt ki vezetett már a 81-esen Mór felé, de az iszony. Egy-két extra pont: .......... Mindenki válogathat Vigyétek, míg el nem fogy. Csak tessék, ingyen van!
Holnap megyek Mór felé a 81-esen. Mondjuk páromnak kellene menni anyukájával, de mennék én is...viszont nem akarom kísérteni a sorsot. Lehet nekem kellene vezetni, mert van egy pár ezer kilóméterem iszonytató utakról, sötét, ismeretlenül kanyargós hegyvidékekről. azt hiszem ott fejlődtem a legtöbbet. 240 falu bejárása Borsodban és Hevesben. Bár dolgozni mentem minden helyre, de sok-sok szépet láttam és tapasztaltam. (azért volt ott csúnyaság is, de arról az emberek tehetnek)
Igen, utána láttam csak hogy te ugyan ezt írtad korábban.
Érdekes világ lenne, ha például a ittasság mentesítene a felelősség alól... azon felül hogy értelmetlenné válna az ittas vezetés büntethetőségének intézménye. Ennyi erővel akárki leihatná, vagy bedrogozhatná magát majd azt csinál amit akar, utána meg moshatná kezeit hogy "de hát ő nem tehet róla mert részeg volt/be volt drogozva". Bár sajnos a mai világban... most jut eszembe, valamelyik nap hallottam is egy ilyen számot a rádióban, valami "36 szúrás" volt a címe vagy ilyesmi... Na a lényeg, hogy az ittas vezető (akár biciklis) még döntő és cselekvő képessége birtokában dönt arról hogy vezet (biciklire ül). Például egy értelmi fogyatékkal élő viszont nem biztos.
Akkor is frappáns. Gratulálok! Az a baj, hogy ezt a törvényhozók nem látják!
Öööö... csak annyit írok: liberalizmus.
Egy másik kompozíció a képen. Ez komolyabb meló volt.
Hááát, ha nem is szép, de legalább kreatív. :hehe:
Tulajdonképpen mi is akar ez lenni?
A mű címe: 2in1, avagy Munkaundor és munkaidő űző papírhulladék pentaton.
A leghosszabb magyar szó: Mármegintbigszitilájfvanaarádióbanpedigazelőbbvolt.
Húúú, vazz! Erre rá nem jöttem volna, ha 1000 évig élek, akkor se!
Kezdek teljesen kiakadni!
Vagy bennem van a hiba? Túl sokat várok el, ha fél oldalt, félórát írva egy választ(többen is válaszoltunk, tárgyaltuk a kérdést neki!), még az sem hangzik el hogy kösz csak nyomja a következő teljesen más témájú kérdést, és mikor ezt nehezményezem még felemlíti, hogy amúgy kösz, de egyedül is meg tudtam volna oldani csak így gyorsabb!? És én offolok, mert merek szólni, hogy talán még se illik ezt, és azért már hol élünk, és a végén még én fogok egy warmot kapni, amit nézegethetek, mert offoltam. Tudom a megoldás az, hogy ne foglakozzak az ilyenekkel, de én nem tudok elmenni az ilyen viselkedés mellett! Mi lenne ha emberszámba vennénk egymást és a szívesen adott segítséget, hálásan fogadnánk? Feltűnik egy generáció aki otthon nem tanulta meg megköszönni amit kapott? Biztosan velem van a baj, de ez már két nap alatt a második hasonló eset. Nem is dühítem magam, velem van a baj... Végül úgy is megunom...
Fogadd együttérzésemet(ünket)! Nem hiszem, hogy veled lenne baj, elvárásaid jogosak. Igen, egy generáció...
Az iskolákban szülő akadémiákat tartanak, mert rájöttek arra a tanárok, hogy nincs mit tenni a gyerekkel, amíg a szülő(k)nek vannak hiányosságai. Kivételek pedig mindenhol vannak, és tisztelet nekik!
Ahogy llaci56 is említette volt, én is hasonlóan tudnám csak leírni a helyzetet. Ez egy ilyen "generáció".
Nem az a céljuk, hogy fejlődjenek, hanem hogy pillanatnyilag meg legyen oldva az akármilyen volumenű és minőségű gondjuk. Átvitt értelemben, nincs is céljuk. Sajnos az a hosszútávú tapasztalat, hogy senki nem változtatható meg. Pláne, nem a fórumon keresztül. Néhány esetben megfigyelhető javuló tendencia, de az is csak átmeneti. Sajnos.
Attila, hiába van Neked - ill. nekünk - igazad, ha a törvény nem így látja! Példának okáért: Ott van szamóca által írt szösszenet a részeg biciklisről, meg a kamionról! Minek kellett azt a szerencsétlen kamionost meghurcolni? És mi az, hogy elveszik tőle a jogsit, hátha bűnös alapon?! Hol az ártatlanság vélelme?! Áááh, megint felhúzom magam!
ezer bocs, egy órája itt pihen minimalizált ablakkal a hozzászólásom Liberalizmus: egy viccel zárnám le a témát: Babakocsit tol egy liberális pár. Odamegy hozzájuk egy idős néni. -- kisfiú, vagy kislány? -- Nem tudjuk, majd ha felnő, eldönti!
Murphy törvénykönyvéből van ez a mondat:
Idézet: „A problémamegoldás legegyszerűbb módja az, hogy megkeressük azt, aki megoldja a problémánkat.” Sajnos ez egyre gyakrabban jelentkezik, önállóan gondolkodni nem menő dolog, hanem időpocséklás. Középsuliban még az volt a szégyen, ha valaki lusta volt kidolgozni a tételeit, és másokéból tanult; odaadtuk neki, de hallgathatott is érte eleget. Mostanra meg az lett természetes, hogy megkeresik a neten, és használják, ha pedig nincs fönt, dobnak egy kérdést ( Idézet: ) - ahelyett, hogy megpróbálnának tenni valamit, ráadásul önmagukért. Régi tanáraim azt mondogatták, mindegy, mid van, csak a tudásod az, ami mindig is a tiéd marad. De a régi tanárok jórészt kikoptak, a tudásért szenvedni kell - ki szeret szenvedni?„Nem tudja valaki, honnan tölthetném le?” Kivételek persze mindig vannak, szerintem ez a fórum szerencsés, mert különösen sok kivétel található itt. A "renitenseket" nevelgetik, ahogy tudják, türelmüktől függően, ennél többet nem igazán lehet tenni értük.
llaci56, Norberto és kobold!
Köszi az együttérzést! Az motoszkál bennem, hogy ilyenkor mi is a helyes. Ha senki nem szól nekik, akkor az egész fórumot lezüllesztik, ha szól, akkor offháború lesz. Ha privátot írsz neki, felesleges, mert vagy elküld, vagy rád se hederít. Akkor érne valamit a dolgog, ha közszemlére lenne téve milyen bunkó vagy milyen sík buta! Megasztár válogatás szindróma? Elhiszem, hogy amit csinálok az tökéletes és mondhat bárki bármit az téved? Ez már félelmetes. Ha ilyen emberek kerülnek.. de politika stop!!! Na azért már vidámabb vagyok, bár még nem néztem be oda... Ígérem visszafogom magam! Idézet: „Attila, hiába van Neked - ill. nekünk - igazad, ha a törvény nem így látja! Példának okáért: Ott van szamóca által írt szösszenet a részeg biciklisről, meg a kamionról! Minek kellett azt a szerencsétlen kamionost meghurcolni? És mi az, hogy elveszik tőle a jogsit, hátha bűnös alapon?! Hol az ártatlanság vélelme?!” Hát igen. Vagy például egy nagyon aktuális eset: egy 57 éves, 57kg-os diplomás néni ellen folytatnak pert, mert állítólag megvert négy rendőrt. Vagy például előfordulhat az egy jogállamban, hogy egy bírói döntést a bíró azzal indokol, hogy mi a véleménye a parlamenti pártoknak. Vagy hogy... Én sem akarok politizálni (dehogyisnem, csak itt nem kellene), ezért már ezt is erősen cenzúráztam és nem is szándékozom nagyon folytatni.
Watt mester! A neved a szakmai fórumokon ismert és fémjelzi a hozzáértést. Ezt elismerik akik rendszeresen látogatnak ide és a tudodmelyikre...
Én azt mondom, hogy más tahósága miatt nem szabad kibuknod! Már csak azért sem, mert nem csak tahókám olvassa a válaszaidat-hozzászólásaidat, hanem még vagy 10000 ember. Persze, azt nem láthatod, hogy közben bólogatnak és elismerően hümmögnek. Hidd el neked nincs is szükséged arra, hogy tahókám külön köszönetet mondjon! Ha mégis megköszöni, már nem nevezhetem tahókának. Ha kiborulsz, nem vagy beljebb. Summa-summarum: csak így tovább és ne tedd tönkre magad, más hülyesége miatt!
Igazán jólesik amiket írsz(írtok (mex)), de nem nagy dolog az, ha valaki "játékból" saját szórakozására próbálja megoldani mások érdekesnél érdekesebb problémáját! Nem is magam miatt vagyok igazán kiborulva, nem is személyesen engem sértett a dolog.
Lehet, hogy túlságosan idealista vagyok, azt hiszem, hogy ha valamit lehet jól csinálni, akkor azt csak úgy érdemes, és bánt, ha nem így tesz valaki. Azt hiszem ez már beteges nálam. Lehet, hogy nem szeretnétek, mert én vagyok az, aki egy orvosi rendelőben mer szólni, ha valaki bepofátlankodik a gyerekével várakoző nő elé, és még neki áll feljebb. Egyszer a nőgyógyászat előtt(nem én mentem, a feleségem ) egy rókabundás nő még egy tucan nő elé betolakodott(kísérettel) akik - velünk együtt - már több órája várakozott. Amikor bent volt mindenki zúgolódott, morgott, mikor kijött a nő, nagy csend lett. Ekkor én megkérdeztem, hogy kezit csókolom ne haragudjon, árulja már el legyen szíves, hogy mennyit és kinek kell fizetni, hogy így kivételezzenek velünk is!? A nő vörösebb volt mint a bundája! Hát én úgy gondolom, hogy minimum ennyit megérdemelt! Még akkor is, ha semmit nem változtattam a világon, vagy talán még is? (pillangó effektus?) Szerintem nem szabad elfogadnunk, hogy embertelenül bánunk egymással, tenni kell ellene. Igyekezni kéne toleránsnak és igazságosnak lenni, akár a magunk kárára is, ha belefér. Innen a fórumról is ki kéne közösíteni azokat, akik nem tudnak viselkedni. Persze nem szabad szóháborúzni, de ha nem akkor hogyan? Meddig lehet elmenni? Mennyi az az off, ami még belefér, és mennyi ami nem? Hát nem tudom, mert én is hasonló cipőben jártam, mint a moderátoraink itt, és megértem az összes problémájukat. Azért nem tartok attól, hogy gond lesz, mert a többség normális, sőt! Nagyon sokan igazi profik, trudnai, szilva, potyo, nem akarok senkit kihagyni, akik megérdemlik, de ők nálam többet tudnak a témáról( PIC.) És mások az analog technikában vannak jobban otthon. Úgyhogy én jól érzem magam ilyen környezetben, és köszönöm, hogy vagytok! Jelzem, hogy ez csöpögősnek tűnik, de nem! Itt ahol élek, senki nincs, akivel fél szót is tudnék váltani arról ami a hobbim. Úgyhogy én ezt úgy hálálom meg ahogy tudom. Na lelövöm magam, és elnézést, ha valakit fárasztottam! |
Bejelentkezés
Hirdetés |