Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
" ...ha valamit lehet jól csinálni, akkor azt csak úgy érdemes..."
Igen, és ezt sose add fel! Azt, hogy hol kezdődik az "off", - szerintem - jobban tudod az átlagnál. Kinek korábban, kinek később, - nyilván tudod, hogy kinek, és miért. Valószínűnek tartom, hogy ezt a modik is így látják.
Nincs benne semmi elrejtve, sem kódolva, sem titkolva. Ez az exhibicionizmusomnak kellett most. Már jobban vagyok.
Egy kicsit off leszek...
Holnap börze a Puskásban! (...én ott leszek)
Ha valakinek van jobb kereső szó ötelte a Google számára, akkor segítsen nekem keresni olyan videót, amin a forma1 közvetítések fedélzeti kamerás képe mellé egy kereszt alakú gyorsulásmérő szerű "műszer" van bevágva. Hálás köszi előre is.
Jövő és hajó rajongók nézzétek a Discovery-t!
Na jó, de nekem egy topik frissítés után miért kellett tranyókát végignéznem ? Jó éjt!
Jó reggelt hétalvók! Vagy mindenki dolgozik? Én sajnos szinte minden szombaton dolgozom, de csak délig, még ma is!
Olvasván az esti nevelésbeli kúltúrproblémát, én is csak amellett tudok voksolni, hogy sajnos erre felé ferdült el a világ. Egyébként az a közszemlére tétel nem is olyan rosz találmány volt, annak idején -ha jól tudom- elég hatékonyan működött. Akkoriban még tekintélye is volt a tanárnak, ma meg: "Elnézést kérek tanuló fiam, beírhatok Önnek egy egyest?" No, de ne bosszantsuk magunkat tovább mások neveletlenségén! Vidámabb: Ha hazaérek, valószínűleg bevágok pár pácolt halat (ruszli), aztán berakok valamijyen jó kis Jazzt, s neki állok elektrózni. Még az sincs kizárva, hogy elkortyolgatok egy pohár jó kis borocskát. És Ti?
Hétalvó???? Én már megjártam a börzét is. :yes: (Ez cca. 50 km autózást jelentett, Solymár - Puskás és vissza, - ami nem sok, de már 9-kor itthon voltam.)
Ha nem is vettem semmit, a szemem végiglegeltettem a cuccokon, és újra vévigfutott minden tervem a hajam alatt... Fiaim nem akartak jönni, bár tegnap este még oda voltak az ötletért. Így egyedül mentem...
Szia! Ha minden összejön, akkor ma végre találkozok a párommal, már jó régen láttam élőben...az a nyomorult vizsgaidőszak és egyebek.
Talán megejtünk egy kis korcsolyázást is Velencei-tavon, vagy elmegyünk az új Velence Termal & Spa-ba... Az biztos, hogy egy forrszemet sem készítek ma Talán olvasok pár okosságot PIC témában, de most nem életbevágó. Szép napot!
Én sajnos szomorú vagyok (mint mindig)!
Eddig is tudtam, az én nézőpontom halálra van ítélve, de hogy ennyire! Az volt a mellbevágó, hogy a Deltát néztem. Hiába igyekszek naprakész lenni, de onnan kell sok dolgot megtudnom, illetve ott állt össze a kép a digitális televíziózásról! Szégyellem magam! Mindig mondtam, hogy nem vagyok képes lépést tartani (és nem is akarok-pénzügyi oldala miatt), de hogy ennyire lemaradtam volna... Amellett olvasom a Rádiótechnikát - megjegyzem, mintha egy kicsit felhígult volna. Mintha kevesebb kapcsolás, és több ismertetés lenne. Szívesen olvasom, ezen nevelkedtem, de attól kritikát megfogalmazhatok! Emellett a következőket is megfigyeltem: a villamosmérnököket egyre inkább specializálják. Saját barátaimon látom - végeztek, végeznek már - nem látják át az elektronikát egészében! Kis területhez értenek, de nagyon! Emellett az el van veszve ebben a szakmában, aki nem bütyköl, és mi sem könyvekből tanultunk, hanem saját kárunkon, lásd amperszag címszó alatt Én a magam részéről sokat lomiztam, lomizok (egyre kevesebb használható alkatrészért). Ha valami elszállt, ezért nem került sokba... Szóval összegezve nem tetszik, hogy az elektronika meg az informatika egyre inkább összefolyik, és lassan (2-3 nemzedék, vagy előbb) nem vesznek pákát a kezükbe az elektrósok(k). Emellett én kiállok az analóg technika mellett, mert 2-3 tranzisztorból összeütni valami frappáns kapcsolást - ötletességére, egyszerűségére, használhatóságára gondoltam - szerintam nagyobb kunszt, mint felprogramozni egy PIC-et! Mondom ezt úgy, hogy technikusin fél évig kellett tanulni! Az évvégi vizsgafeladat egy program volt, tizedszerre működött is! Nem éreztem azt a sikerélményt, mint amikor az első detektoros rádióm megszólalt! Sőt! kényszert éreztem, örültem, hogy túl voltam rajta! Ez nem az én világom, tehát az én-féle egyszerűség-javíthatóság nézőpont ki fog veszni! Sajnos! Lassan már minden analóg megszűnik! Én meg egy múzeumi tárgy, egy "hülye" leszek, aki nem tud haladni a korral! Csak az a baj, hogy ha nincs összehasonlítási alap az analóg vs. digitális vitában, mert minden digitális, akkor nem lesz ellenpont! Most is sokszor mondják: miért nem veszek új ezt-azt? Például ezért: N*kia 3510 i telefonom röhej! DE! Tudja azt amit akarok: piros gomb, zöld gomb, sms! Új korában az akksi 10 (!) napig bírta! Ezzel szemben a mai készülékek mindent tudnak: fényképezni, mp3-t lejátszani... Ezek a lehetőségek mitől vették el a helyet?! az akksitól. Ezért 4-5nap alatt sima készenlétben megadják magukat! Van értelme?! A fénykép minősége gagyi... Vagy ha mégsem, a készülék pl. 60-80ezer forintba kerül, ami majdan egyhavi fizetésem lesz (HA lesz állásom). Ez nekem nem éri meg! Bocs, de ez kicsúszott belőlem... Matyi Action2k: A jazzt én is szeretem. Orsós szalagon van sok. Oscar Peterson, Cannonball Adderley Quintet, Dave Brubeck, és társai... Mai napra rendrakást terveztem: szalad a szobám, ami műhely is! Ide csak erős idegzetűek léphetnek be, szüleim nem sok vendéget invitálnak ide... Mégvalami: mi a véleményetek a HS 200 orion hangszórókról? Szerintev "veri" sok mai alsó-középkategóriás akár $ony, vagy pana$onic hangját, de lehet, hogy elfogult vagyok! A nagybátyám kiröhögött (hangmester), azt mondta, a stúdióban ennek a mély sugárzója középnek menne csak el... Lehet, hogy csak szívatott? Óó, de jó, megint féloldalas hozzászólás! Majd kapom balkézről megint, hogy sokat írok...
Rátapintottál! Minden reggel 4:25-kor kelek, így ilyenkor addig alszom, amíg kivet az ágy!
Kicsit rendet rakok, elmegyek a kajáért(ma mama kaja lesz, mert a feleségem dolgozik), aztán folytatom a lakásvezérlőm programozását. Baromi lassan haladok vele, mert mindig van mást is csinálni. Ma el kéne készíteni a PC oldali hőfokprogram szerkesztőt, aztán két PIC-es modulban az átadott adatok fogadását és tárolását, majd lekezelését. Most a hideg miatt még időszerű lenne, hogy működjön már, mert sokszor elfelejtem tekergetni a termosztátot, ez meg szobánként be tudja majd állítani a hőfokokat amivel elég sokat lehet spórolni. Mérni és regisztrálni is kéne a gázfogyaztást, hogy az elképzelt hőfok beállítások közül melyik válik be. További szép napot!
Az én lakásvezérlőmbe egyéb dolgokat tudnék elképzelni. Pl. reggelre (vagy mire hazaérkezem)elkészül egy tea, meleg pirítós megvajazva az asztalon. Fürdőkádban megfelelő hőfokú víz egy megfelelő szám tárcsázása után. Gondolatra fel/le kapcsoló lámpa, fel/le menő redőny. Önágyazó ágynemű....
Googa, van megoldás! Krisztinának hívják! (Esetleg Nikolett, Edit, Aida, Zsanett) Bio lakásvezérlő, és nem csak arra "jó" Feltétel, hogy előbb érjen haza, mint Te! Egy hátránya van: sokba kerül! Gondolok itt a hajfesték, hajhab, smink, körömcipő, 210121. példányban jelen lévő táska, blézer, csat, öv, és társaira!
Idézet: „az elektronika meg az informatika egyre inkább összefolyik” Igen ez tapasztalható, és e miatt van az, hogy egyre kevesebb a kapcsolás az RT-ben, mert ami megjelentethető lenne egy egy lapszámban, az már senkit nem érdekel és már egyébként is megjelent. Az ami meg korszerű lenne, annyi programozási munkával járna, hogy nem áll neki senki, mert egy hónapot lehetne rajta dolgozni, de akkor miből élne a szerző? Idézet: „Az évvégi vizsgafeladat egy program volt, tizedszerre működött is! Nem éreztem azt a sikerélményt, mint amikor az első detektoros rádióm megszólalt! Sőt! kényszert éreztem, örültem, hogy túl voltam rajta! Ez nem az én világom” Ne érezd e miatt kellemetlenül magad, szerintem nem kell mindenkinek mindenhez értenie. A programozást vagy megkedveli valaki, vagy nem. Ezt úgy csinálni, hogy közben útálja az ember, nem lehet. Idézet: „Emellett én kiállok az analóg technika mellett, mert 2-3 tranzisztorból összeütni valami frappáns kapcsolást - ötletességére, egyszerűségére, használhatóságára gondoltam - szerintam nagyobb kunszt, mint felprogramozni egy PIC-et!” Azért ezzel óvatosan bánj, mert én nagyra becsülöm azokat akik ilyen analog dolgokat simán összeütnek. Én egy szintig elvagyok az analog vonalon is, de azért nem az én világom. A RF főleg nem. A digitális technika sokkal egyértelműbb. Van aki gépiesen gondolkodik, van aki analog. Egyik ismerősöm egyszer majdnemhogy szégyenkezve mondta, hogy Ő bizony szeret kapálni és földet művelni, szemben én a pinyóban forrasztgatok és inkább megveszem a zöldséget azon amit esetleg keresek ott. Nem győztem megnyugtatni, hogy az én szememben az ő munkája milyen sokat ér. Nem hiszem, hogy el kéne dönteni bárkinek, hogy melyik az a dolog, ami értékesebb. Eldönti az magától csak objektíven kell vizsgálni a dolgot, nem elfogultan. Idézet: „Én meg egy múzeumi tárgy, egy "hülye" leszek, aki nem tud haladni a korral!” Az kétségtelen, hogy az élet abból áll, hogy folyamatosan tanulni kell. Mindenki azt, ami a profilja, amiből megél. A többi nem számít, vagy csak hobbi. Idézet: „Csak az a baj, hogy ha nincs összehasonlítási alap az analóg vs. digitális vitában, mert minden digitális, akkor nem lesz ellenpont!” Pontosítok. Nem nagyon van olyan digitális eszköz, amiben ne lenne analog rész, kivételek persze vannak, de egy komolyabb eszköz tele van analog illesztőkkel, átalakításokkal stb. Kénytelen érteni a tervező mindkét területhez, hacsak nem területenként van tervező. De akkor már is ott van az, hogy kell egy analog szakember! A mobiltelefonos résszel maximálisan egyetértek. Hiábavalóságok a telefonáláson kívüli "szolgáltatások". Sajnos a divat diktál, és a trendiség. Én ezt nem követem, és aki teszi, az szerintem felesleges dolgokért ad pénzt. Azon kívül, hogy fel lehet vágni a többiek előtt, semmire sem jók a telefonáláson kívül. (na jó, az ébresztés és a feladatok funkció az jó, ennyi) A hangszórókról annyit, hogy hangminőségileg nem fejlődtünk szinte semmit. Minden más lett, más anyagok stb. de a produktum nem több mint 20éve. Sőt! Szégyen, hogy még ma is kocka dobozoka szerelnek hangszórókat éles élekkel. Nevetséges. Na megyek, mert nagyon ideragadtam...
Az írásod egy részével egyetértek, de elég lehangoló tud lenni minden második oldalon valami szomorút olvasni :szomoru2: Szép-nem szép, sajnos ez a véleményem.
Elképzeléseim nekem is vannak, csak időm kevés!
Megaztán nem árt a realitás talaján maradni és meg is kell tudni valósítani és ki is kell tudni fizetni a vágyainkat, céljainkat. Ha így teszünk is rengeteg ötletet és hasznos szolgáltatást lehet belepréselni egyszerű áramkörökbe. Tele lenne az oldal az ötletekkel...
Khm... Nem szoktam hozzá a puskákhoz való 4-es betűmérethez, főleg nem LCD képernyőn! Nem puskáztam, csak egyszer szerettem volna! Akkor is idegességemben leizzadtam a tenyeremről! Sebaj, Winword, és máris 12-es betűméret! A mínusz 3-as dioptriámhoz az pont jó! Ez az oldal nem az a Jaj de happy, minden jó, mónika show, győzike show stílusú. Itt olyan emberek vannak, akik akarnak az élettől valamit, nem csak élnek bele a nagyvilágba! Kevés ilyen hely van ám! Örülök, hogy rátok leltem (úgy kezdődött, hogy forrasztóállomás megoldásokat kerestem, Attila86 cikkét dobta ki! Na mondom, ez az én helyem! Az itt lévők nagy része magas kvalitású ember! Sokáig figyeltem az itt folyó munkát beleszólás nélkül, főleg az offban, mert itt bontakozik ki a nickek mögött levő valódi személyiség! Úgy gondolom, a légvár-világunkat reálisan kell szemlélnünk! Várom már, hogy megroppanjon egy kicsit ez az anyagiasság-vezérelt világ, figyeljünk már egymásra is! A haveri köröm elég nagy, és sok mindenkinek a t...ke tele van ezzel a számító világgal! Egy jó szó nem kerül semmibe! Én különböző okok miatt nem hiszem, hogy megélem az 50. születésnapomat -élnék én tovább is- ezért úgy gondolom, olyan életet kell élnem, hogy legalább lelkileg ne legyek sivár! Engem a pénz nem érdekel, csak annyi legyen, amennyi elég, és egy kicsi a spórolásra! Engem más érdekel: Nyitott szemmel járok, és egyre több bajt látok! Főleg az emberek attitűdjeiben! Ilyen például az őszinte "köszönöm" elmaradása! Például a közelmúltban megírtam valakinek a beadandó dolgozatát, kétszer is megköszönte, és tényleg őszintén! Ez nálam a küszöb: csak azt tekintem jó barátomnak, barátosnémnek aki ezt megteszi! A többi csak haver, vagy havercsaj! Az egyik Arányaiban több férfi, mint nő! ez érdekes! A másik: a bizalom! Az egyik bizalmas jó barátom pár sör után elkomorodott, és az egyik sarokban elkezdett a jelenlegi problémájáról beszélni. Azzal zárta, hogy ezeket a problémákat mással nem tudja ebben a körben megbeszélni. Kérdés: miért jó az embereknek a pletyka, miért jó, hogy kiröhögik a másikat?! A háta mögött!
Elhiszem, hogy szomorú dolgok ezek! Sajnos ilyen világ van most! Az ember a családjára sem számíthat, engem például a legidősebb féltestvérem (bátyám) lefattyúzott (Mindkét szülőm elvált, én második házasságból való vagyok!) , amikor megszülettem! 3 év óta semmi kapcsolat nem volt vele, nemrég láttam. Levegőnek nézett! Számomra csak egy idegen! A legjobb barátaimnak (4-5 ember) azt szoktam mondani: "majdnem nővérem", "majdnem öcsém", stb... Mert tényleg olyanok, MINTHA azok lennének, és közelebb is érzem őket magamhoz, mint a vér szerinti legidősebb bátyámat! A másik két testvéremmel felhőtlen a kapcsolatom, mondhatni idillikus: Bencét és Helgát nagyon szeretem! Ezt azért írtam le, hogy mindenki tegye egy kicsit helyre a gondolkodását! Nekem is egy fórumtárs - nem írom le a nevét - helyretette! Sokat törődtem vele, higyjétek el, mindig van rosszabb! Sziasztok, mentem fát behordani, brrr, de hideg van! Ui: Norberto, nem csak rád gondoltam, de ez mondjuk nyitott szemre vall, hogy "kapcsoltál"! Nem sok ember veszi észre!
Tényleg jó lenne végre megtalálni a felkiáltójelek helyett a pontot is, ne kelljen már még egyszer kérnünk...
A mobiltelefon-os résszel nagyon nem értek egyet.
Az, hogy mobiltelefonnak hívják még mindig csak egy nyelvi hiba. Az, pedig, hogy egy zsebben elfér a teljes irodám és nem kell itthon ülnöm egész nap ahhoz, hogy dolgozni tudjak szerintem bármit megér. A fejlődés szerintem: C64->PC->Laptop->Palmtop->??? Vagyis a telefon funkció már csak egy a sok közül. Amúgy az analóg technika soha nem fog szerintem elavulni, de a digitális technika nélkül nem sokat ér. Én imádok programozni és nagyon kelletlenül szerkesztem össze azt a kevés kapcsolást amire szükségem van. Forrasztani meg egyenesen utálok, de rákényszerülök.
A telefonnak vannak előnyei és hátrányai eddig egy ALC**tel 565 ösöm volt a baj kirándulás... Fényképező zene telefon plussz helyet foglal. Most van egy Sam*ung U600am, ebben minden benne van és csak 1 helyet foglal el az egész, amiért szeretem az emaileket bármikor meg tudom nézni, jó képeket csinál, és ott a zene is, na meg a kamera. De nem szeretek felvágni vele, hogy ilyen telóm van, azért van hogy minden egybe legyen és ne kelljen indulás előtt keresni azokat a dolgokat amiket eddig leirtam. A mai rohanó világban meg szerintem ezekkel a telefonokkal időt spórolunk meg! Például most az uj munkahelyem miatt nem tudom megnézni az emaileket, de a telefon lehetőséget ad rá, ezzel időt spórolok meg mert nem kell internet termet keresnem. Igaz az hogy nem birja az akksi 10 napig, ez ami most van maximum 4 nap, de nem itélem el se a N*kia 3330-at (olyanom is volt) se az uj telefonokat.
Érdekes, hogy ahányan vagyunk, annyiféle lehet az igény. Mégsem kaptam olyan telefont, amiben van kékfog, de nincs kamera, rádió, stb…
Mert én (pl.) szeretem a zenét, a rádiót (manó, cd, stb.) otthon, kényelmesen, vagy élőzenét a koncertteremben, - fényképezni a fényképezőgéppel inkább, (fény, élesség, zoom,) – de telefonálni is inkább a vezetékesen… Különben is, ki sem veszem a kocsiból, mert itthon felejteném. És akkor nem csak a telefont, hanem…- mennyi mindent is felejtenék itthon???
Az lenne az igazi, ha mindenki magának állíthatná össze a neki megfelelő telefont: mi legyen benne, mint a kocsiban. Beleértve a gombméretet is. Nekem két hatalmas 5 ujjú lángos van a kezem helyén, és ezeket a japán-kínai csodákat nem tudom nyomogatni. gondolhatnának erre is! Remélem nem vagyok egyedül.
Akkor lista szerint:
1. fényképező: Igaz nem tud olyan jó képet csinálni, mint egy "igazi" fényképező, de: a 3mp-ellel pont elég arra, hogy amikor valami igazán jót látok amit meg kell örökíteni az akkor és ott 1 gombnyomással sikerüljön. Ezek a dolgok nem beállításra mennek és nem is ismétellődnek. (mókus a fán, gyerekem első fejenállása stb...). Ha esetleg öreg is leszek jó lesz elővenni őket. 2. zene: rámásolom ami kell fogok egy hangfalat és akár 2000W-al is hallgathatom minden olyan funkcióval amire szükségem van. Semmivel sem rosszabb egy mp3 lejátszónál. 3. rádió: lásd 2. pont. 4. vezetékes telefon: amikor sok tennivalóm van, de nem agymunkát igényel akkor csak felteszem a headset-et és favágás, takarítás stb... közben nyugodtan tudok beszélgetni akár a telek másik végéből is. El tudom intézni mindazt ami időigényes. És mindezek felett UTÁLOM a telefont. Legszívesebben kidobnám mivel így bárki bármikor megszakíthat abban amit éppen csinálok. De ez nem a telefon hibája, hanem annak a "civilizációnak" amiben élünk. Visszasírom azt a kort amikor még telefonunk sem volt és nyugodt volt az életünk. Amikor még a telefonos kisasszony volt a legjobban értesült a faluban
Egyet értek veled! Szerintem néha elég lenne a konzerv dobozos megoldás is a teló helyett . Nekem a 3.3MP bőven elég ahhoz, hogy egy adott pillanatot megörökítsek. A másik a telefonba belekerült egy OFFLINE mód is, igy zavartalanul hallgathatom a zenét és biztos, hogy nem zavar meg senki se. De a telefonos foci hiányzik PL3330-al, meg a snake is
Nem ártana hozzá egy nagy zseb sem ja, és egy , vagy érintőképernyőre gondoltál?
Gondoljuk tovább! Klassz lenne a gondolatolvasó telefon, vagy mégse? A gondolatainkat továbbítaná. Például amikor a főnökkel beszélek: azt mondom: igen, maradok túlórázni. Közben meg azt gondolom: mész te a ....
Amiről Te beszélsz az nem telefon. De kétségtelen, hogy nehéz megmondani, hogy a laptopból lesz a telefonálásra is alkalmas mindent tudó kütyü, vagy a telefonból fejlődik ki.
Mindegy én akkor sem értékelem a telefonok mellékszolgáltatásait. Ha meg majd Palmtop kell, mert már tudni fogja amit a laptopomtól elvárok, és netán lehet vele telefonálni is, akkor azt már nem bánom!
Hajlékony kijelző
Tessék. Én a soláriai modell mellett vagyok, emberek helyett inkább robotok. (20.000 ember-200 millió robot/bolygó) Bár lehet, hogy ezt azért is mondom mivel már vagy 5 éve nincs egy szabad percem sem és kezd elegem lenni a mindig elérhető vagyok és mindneki engem csesztet-ből...... |
Bejelentkezés
Hirdetés |