Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Hali
egy kérdésem lenne... Honnan lehet rendelni az lm2941-t? Itt a helyi boltban nem volt. és egy ötletem... Láttam, hogy panasz volt az óra pontatlanságára. A kristályban lehet a dolog nyitja. Szerintem 3,2768MHz-s kristályt kéne használni mert akkor a timer-t be lehet állítani, hogy minden századmásodpercben egyet "üssön". Egy kis matek: van ugye 3276800Hz-nk. A timer minden negyedik órajelre növekszik. Tehát akkor marad 819200Hz a timer 256 lépés után jön. Marad 3200Hz az előosztást pedig állítsuk 32-re, és marad 100Hz. Szerintetek jó lesz így? u.i.: ugyanez végigszámolva timer előosztás nélkül a 20MHz-s kristállyal 19531,25 jött ki.
megnéztem 1 találat volt, de ennek csak három lába van. a kapcsolásban pedig öt van. nincs valami helyette?
Itt egy lm2941-et kiváltó kapcsolás. A bázis progit is módosítani kell hozzá, azt is felrakom még ma. Nekem pontatlan az órám. Nekem az volt érthetetlen, hogy amikor 20Mhz-es kvarccal+kondi+trimmer kondival próbáltam, akkor hiába tekergettem a konit, a mérőponton nem változott a freki (egyfolytában a helyes értéket mutatta) de az óra meg 1 nap alatt 10 percet késett. Most Kvarc oszcillátorral használom, ezzel már pontosabb 1nap alatt kb 5-6mp-et siet. Ez már nem olyan sok, és most így használom az órát. De neke az a magas, hogy másnak kitűnően működik, nekem meg ez a második órám, és minkettő pontatlan....
Meg is találtam, de már nem tudom módosítani az előző hozzászólást...
köszönöm a gyors segítséget. Innen már csak elboldogulok.
Ne aggódj szerintem a HQ-nál csak az ábra rossz!
itt van a jelölésekről meg a tokozásról pdf: [link=http://www.datasheetarchive.com/datasheet.php?article=2018847]http://www.datasheetarchive.com/datasheet.php?article=2018847[/link] és a HQ [link=http://www.hqvideo.hu/pr?srch=lm2941&ls=20&sm=2]http://www.hqvideo.hu/pr?srch=lm2941&ls=20&sm=2[/link]
2hete rendeltem tőlük és meg is jött a LM2941CT. A mellékelt kép hibás, 5 lába van.
Hy!
A szombati napon kész lett végre az én órám is vicsys közreműködésével ezúton szeretném mégegyszer megköszönni neki a segítséget:Köszönöm!Nos az óra tökéletesen működik, csak majd a motort kell kicsrélnem mert az nem indul azonnal rá kell segítenem.Eléggé pontosan jár ! Majd nem sokára töltök fel róla képeket, hogy milyen lett! Üdv.: Bubu54
Én is elkészültem az órával! (amint az a képeken látható)
Nagyon örültem amikor beindult, ez az óra fantasztikus! Csak az a baj, hogy a ventimotor kicsit gyenge, és vibrál a felirat , ami elég idegesítő tud lenni. Ezen lehet valahogy segíteni?
Bubu!
gratula és thx! Muri! Királyságos! A csavaros súlyozás NAGYON nagy megoldás! (eszembe nem jutott volna-de klasszos!) (látom magad tervezted a panelokat...ezért külön pirospont!) ui.: a venti motor megfigyelésem szerint akkor jó (ha a régebbi tápokból) nagyfordulatú-nem a szokványos.
Hy!
Épp a mi nap cseréltem motort és valami baj lett a bázis elektronikával szerintem, de nem tudom, hogy mi lett vele ugyanis a primer tekercs abszolút nem kap áramot pedig a távszabályzóval tudom ki-be kapcsolni. Lehet, hogy amikor próbáltam a motort, hogy indul-e akkor a PIC elfelejtette a programját? Üdv.: Bubu54
nem rossz
grat! Bubu a tiéd sem rossz! gart! vannak itt ügyes :yes: emberkék :yes:
Üdvözlet!
Nekem is készül az óra. Igaz én az áramellátást egy szénkefés megoldással pótoltam és így nem kell tekercselni jobbra balra Ha kész lesz küldök képeket
Jobbra-balra tekercselni? (én csak 1 irányban tekercselek )
A szénkefés megoldás sem rosz, de sokaknak problémát okoz, hogy a motor eleve nehezen mozgatja a propellert (tömeg) és te még 1 kicsit fékezed is...De, láttam a neten ilyen megoldást-tehát: várjuk a képeket!
Erre a szén kefés megoldásra én is kíváncsi vagyok!
Üdvözletem!
A motor fordulatszámát úgy lehet nagyon megnövelni hogy a propeller forgó részében levő gumimágnest ( az a fekete szalag) kiszeded és apró modellező mágneseket raksz bele... sikerült ilyennel (valakinek) olyat is csinálnia hogy bekapcsolta és telepestől kábelestől együtt felemelkedett... vagy 10 12 ilyen mágnes kell bele meg régi 3 fázisú motor ( CD olvasókban még van ilyen de boltban is lehet kapni)
Idézet: „bekapcsolta és telepestől kábelestől együtt felemelkedett...” és te ezt benyalod kanyar nélkül? (már bocsánat) Ez azért így elég durva lenne...na meg lol. (asszem rögtön szerelnék 1-et a suzukimba )
Ez nem hülyeség csak ahhoz tényleg egy CD meghajtó motor kell, de azt át is kell tekerni eléggé bíbelős!Öcsém akart ilyet csinálni mert le volt írva, hogy hogy kell és ezt repülőbe kellett volna tenni!
, egy habrepcsibe!
Tess itt van egy link ahol leírják hogyan és mit kell csinálni illetve hogy mik kellenek hozzá : http://forum.rcmodell.hu/viewtopic.php?p=73152&sid=23657fa7281d9f57...51d92a
Nos én az adott linken nem találtam ventillátor motor átalakítást. Cd motor buherálás az van. Arra is egy gyári modell propeller (légcsavar) van felszerelve. Az mind oké, hogy tolóerőt mértek (jah, 6A mellett)-de elszálló ventillátor egy darab sincs.
Abban persze igazad van, hogy lehet növelni erős mágnesekkel a meglevő motorunkkat-de az óra anyagszükséglete így is megközelíti a 20 rugót! Sok emberkének a tekercsek elkészítése is gondot jelent, most képzeld el ha még a motorral is piszmogni kellene...Mindenesetre az ötlet jó!
A panelt valóban én terveztem (fejben ). Fogtam egy csupaluk nyákot, beledugdostam az alkatrészeket, majd bejelöltem. ennek alapján kifúrtam a lukakat egy üres lemezen.
Így nem kell megvenni a méregdrága lukas nyákot, meg nam is kell csináltatni(úgytom, ez is drága).
Üdv!
Ez nem az az oldal... csak itt is van leírás egy motor tuningról... Ha megtalálom azt az oldalt akkor elinkelem neked azt is !
Üdv mindenkinek!
Meg tudnátok adni a távirányító pontos nyomógomb kiosztását a funkcióik szerint? Köszönet előre is!!!
Hy!
1-es gomb perc hátra 2-es gomb perc előre 3-as gomb másodperc előre 4-es gomb másodperc nullázása 5-ös gomb év előre 6-os gomb hónap előre 7-es gomb nap előre 8-as gomb óra előre 9-es gomb digitális óra ki-be 10-es gomb szegély be-ki 11-es gomb ledek ki-be 12-es gomb szöveg be-ki 13-as gomb motor ki-be 14-es gomb mutató ki-be 15-ös gomb mutatóhoz a pontok ki-be 16-os gomb dátum ki-be Az utolsó egy-kettőt lehet, hogy felcsreéltem, de a többi az biztos, hogy az! |
Bejelentkezés
Hirdetés |