Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kicsi szupreg (Szuperregeneratív) távirányítók. Ugrókódosak... kb fél SD memóriamodul méretű a vevőrész, 433 MHz-n működnek.
A HEStoreban is van. Bővebben: Link Remélem találsz megfelelőt.
Sziasztok!
Most nincs semmi OFFolni való témám, csak beugrottam ide, jó étvágyat kívánni az ebédhez.
Nálad is? Nálunk is! Húúú, ez már akkor országos jelenség! :whistle:
Nem tudom, hogy nálatok mi van, de nálunk 22 fok...(C)
Persze, aki a Kanári Szigetekről, a hűs pálmafák alól, laptoppal az ölében netezik, annál 22°C van!
Ja, tudtommal a Kanári Szigetek nem az országunk része (sajnos).
Te el vagy tévedve! Én Solymáron vagyok! :yes:
Akkor odaköltözök! Csak kb. 25km-re vagy tőlem, de nálunk -5°C van! Bővebben: Térkép
Gázzal fűtetek otthon? Mennyi fogy egy nap alatt?
Egyébként itt Érden és Százhalombattán -6,5°C van.
De én bent vagyok a lakásban...
Reggel nem messze jártam tőletek. Kesztölcön voltam tejért.
Gázzal. Nem tudom láttad e a "Turbósított radiátor" nevű projektemet. Nah... szóval küzdök, de vannak eredmények. Az eddigi sima átlag (utóbbi pár nap) 30 köbméter/nap. A kazánunk vezérlése, elég egy el...et. Arra jó, hogy egy szuper állandó hőfokot biztosítson, nincsenek alsó-felső küszöbök, de nem is gáztakarékos. Jelenleg ott állok, hogy már 28,5-re leszorítottam a napi átlagot. Ezt persze egy kiegészítő vezérléssel teszem. ennek a finomhangolgatását végzem. tervem szerint 1/4-et szeretném minimum csökkenteni a fogyasztást, minimális hőérzetvesztés mellett.
Nem voltam kicsit OFF az OFF-ban?
Az jó is lehet! Gondolom, finom házi tej.
Van ott egy tejgyár. Ők nem tejporból, hanem fűből készítik a tejet.
Én meg nagy tejkoholista vagyok.
Mennyiért adják a tejet? Nálunk a 2 gyerek, asszony, én ritkán, szóval ekkora fogyasztás mellet napi 1 liter megy el. Az a baj, hogy ha sokat vennénk 10l/alkalom akkor az el áll 1 hétig? mert 1-2 naponta kimenni nincs idő rá.
30? Én meg azt hittem, hogy a 19 az sok! Pénzben sok, mert nekem támogatás nélkül ez kb. havi 60e!
Mekkor a négyzetmétered? Padlás van fennt, vagy szobák? Nem láttam a turbós radiátorodat, hol találom? Közben megtaláltam, nézem, csak mennem is kell haza...
Megnéztem. Tényleg ettől csökkent a gázfogyasztás?
Elvileg a hatásfok valóban nőhet, mert nem keringteted a visszatérőn a drága hőt! De azért szerintem vannak hatékonyabb megoldásoka is, és nem csak elektronikus...
Én 7-8 naponta járok, addig tudom tárolni a tejet. A 9. napon már mellékíze van. (Kicsit savanykás)
Nyáron termosztáskában viszem (3db 5literes kanna) és ráborítok pár kiló jeget. (Amennyi a mélyhűtőben van, - cca 3-4kg) 150 Ft/liter Ki van írva, hogy forralni kell, de akkor akár ki is önthetném... Ha felforralod, akkor 2 napig tarthtaó el.
A raktár vezető elvileg felelős az egész raktárért vagyis, ha egy alkalmazott ellop pár dolgot akkor őt rúgják ...-be.
Ezen kívül valószínűleg még van más dolga is, de kétségtelen, hogy az ő munkakörében, ha jól végzi a dolgát akkor sok idő marad szabadon, ha rosszul akkor üres lesz a raktár és hiába rendelnek bármit nem lesz, nem beszerezhető stb... Ha őt nem fizetik meg akkor elkezd lopni és nem 200.000-et egy hónapban. Ha egy raktárast nem fizetnek meg akkor elkezd lopni, de ha a raktár vezető jó és megfizetik észreveszi és ki lehet rúgni. Mivel az emberek alapvetően korruptak és önzőek ezért egy cégnél a legfontosabb, hogy megbízható emberek legyenek a vezetők és ehhez jó fizetés is kell. Szerencsére mindenki pótolható (még a vezetők is) és aki jó cégvezető úgy építi fel a cégét, hogy bárkit pótolni tudjon. Ez az ára annak, hogy szabadon lehet munkát váltani. Viszont az biztos, hogy a sok rossz alkalmazott miatt szívják meg azok akik becsületesen és jól végzik a munkájukat. Ez is feladata egy vezetőnek, hogy őket jutalmazza meg..... Amúgy szerintem egy cég és egy óvoda nem sokban különbözik egymástól
Bővebben: Link
Ebből mi lesz... Idézet: „Nagy Star Wars fun vagyok és szerretnék építeni egy kis R2-D2-t egy coca cola dobozból és egy nikko távirányításu autóból, csak nem tudom , hogy kezdjek neki.”
Mi lesz, mi lesz... Nagy StarWarsFUN lesz :yes: !
Persze nem kell ebből viccet csinálni! Én 8 éves koromban nagy Szabó Család Fun voltam! :yes:
(Aki nem tudja mi az, az csak nagyon fiatal.)
Miért lett a HE felbontása nagyobb?
Vagy nálam van valami gond? Üdv!
Nálunk napi 3l simán elfogy, de lehet, hogy több. Néha, amikor akciós, szoktam venni 3-4 karton UHT tejet, elfér a sarokban Az ünnepek előtt akció is voltak, meg hát nem is akartunk vagy 2 hétig boltközelbe menni, így amikor boltban jártam, és láttam olcsó tejet, mindig tettem azt is a kosárba. Aztán kicsit meglepődtem, mikor azt vettem észre, hogy 120l tej van felpakolva otthon. Mára a fele már majdnem el is kopott.
tényleg?
Mi lehet a gond? más oldalakon megy normálisan a He nek nagyobb a felbontása.. .Nem értem.. Szerintetek? Üdv!
Mi az az UHT? Én tejről beszéltem, ami tehénből jön! Az elején beadják a füvet, és hátul, alul jön ki a tej.
Amiről Te beszélsz, az tejpor és víz keveréke. Tisztában vagyok avval, hogy a tejport is tejből állították elő, én mégis jobban szeretem, ha a tehen maga készíti, és nem kapcsolódik hozzá más technológia.
Próbáltad már kikapcsolni/bekapcsolni ( - IT Crowd ) ? Nálam is rendben van minden egyébként.
Én nem állítottam semmit! Először megnyitottam ezt az ablakot még jó volt... aztán a goglének megnyitottam egy másik ablakot... (ugyebár a He a kezdőoldal) és ott már iylen volt.. miután megnéztem az először nyitott ablakomat már ott is olyan volt...
Üdv! Jah igen hideg van.. de a radiátor mellett jó idő van!
Nem a FUN-sággal van baj, hanem a fából vaskarika elvvel, és a nulla szakmai tudással. Olyan, mind ha én kis sütési - főzési tudásommal, szeretnék egy hatalmas szálloda mesterszakácsa lenni. Persze, megtanulható, s érzék is kell hozzá. Meg sok idő, türelem, tanulás.
A Szabó családot ismerem, de rajongója nem lettem. Én kb 10 évvel vagyok fiatalabb nálad (szerintem) ezáltal akkor még nem fogott meg annyira, de a szüleim, nagyszüleim imádták. |
Bejelentkezés
Hirdetés |