Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Lapozás: OK   25 / 78
(#) csisy hozzászólása Jan 15, 2009 /

és ha meglenne a kapcsolás abból ki lehetne lopni 1-1 csatornát, amit átbarkácsolnék álsztereora, ill úgy, h 1 csatornára lehessen line és micr. bemenetet is kötni. vagymi.
(#) csisy hozzászólása Jan 15, 2009 /

ja amúgy van nekem egy rajzom.
ez még régen lett áttervezve, hogy legyen 2 kontroll kimenete (ez le lesz szedve...), de amúgy milyen lehetne a keverő?
nem tűnik túl bonyolultnak, nem tudom hogy szólhat.
ja amúgy a sub/1, sub/2 = kontroll/1, kontroll/2

másik: 1 kérdés:
hogy érdemes építeni a keverőt? modulokat (csatornákat), vagy egybe? gondolom modulokat.
csakhogy van az L-R (nálam csak LR egybe) gyűjtősín, amiről megy a műv.erősítőre a jel.
ha külön modulok vannak, akkor azokat össze kell kötni. hogy érdemes? vezeték?

mixer01.JPG

(#) gambler válasza csisy hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Üdv. Elméletileg néhány ilyen cucchoz lehet találni, ha a keresőbe utána írod, hogy service manual, vagyis szervíz utasítás. A behringerekhez 1-2höz találtam én is csak, lehet német nyelven kellene keresni. Én semmiképpen nem lennék elájulva, ha egy ilyen behringer keverőm lenne. Pl. Vmx-100-asról olyat olvastam, hogy gain csutkán és úgy o dB kimeneti jelszin, és bele próbálnak nyulni erősítést változtatni ellenállásokkal.Én akkor vszínű, he nem lesz már vizsgám azt a pio. keverőbe lévő hangszín kapcs. építem meg, és a hq-nál van ilyen opamp és nem is drága.
(#) FMSound válasza gambler hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Te pont ilyen műv.erősítővel akarod?, én is megépítem mert használtam már ilyen keverőt, és jó hangja van.
Én sima TL074sel gondoltam volna megépíteni.
(#) gambler válasza FMSound hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Pont azért van ilyen jó hangja. Körülnéztem a JRC oldalán , az meg a 4580ast alyánlja hangszínhez. Ezeket a ROHM gyártja. Amugy ezek duál opampok. Ahhoz a TL072 a megfelelője, és kb duplájába kerül ami benne van, de így sem drága sztem 130Ft/db, a BB Opa-i 600-800-ig. Én is általában a Hq-tól rendelek, vagy ha pesten vagyok akkor személyesen.
(#) FMSound válasza gambler hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Ha 4580sal biztos jó hangja lesz!! Te különben mit tanulsz műszaki fősuli valahol?
(#) gambler válasza FMSound hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

BME elso felev.
(#) csisy hozzászólása Jan 16, 2009 /

ez így működőképes?
nincs-e értékelírás, rossz kötés, stb... ?
meg úgy egyáltalán... működne, ha megcsinálnám?

channel.JPG

(#) FMSound válasza csisy hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

Szia!
Működni fog szerintem, de a hangszín nem lesz a legjobb, abból az okból amit egyszer már leírtam, egy műv.erősítő van mind 3frekvenciára... hanszínnek haszál mondjuk ezt

3band eq.gif

(#) csisy válasza FMSound hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

köszi!
változtatást gondolom nem kell beeszközölni, csak "kicserélem" a hangszínszabályzókat, és mehet a nyákterv?
(#) karpi válasza FMSound hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Tevedes .Jol kell mukodjon, a legtobb hangszin kapcsolas olyan mint a "mixer01" kapcsolasban.

Ami a" 3band eq.gif (6.19 KB)" egy "giratoros" kapcsolas basszusnak es kozepnek .Van egy egy "szimulalt induktancia" egy egy integrattal ,magasnak csak egy RC tag.A potmeterek a "U1" IC invertalo vagy a nem invertalo bemenetei kozott allitjak a ket girator es a magas resz RC tagjat .
Nagyon kis zaju IC-k kellenek es lehetoleg a "summer" ele kotve.
A"MIC" egy eloerosito kisimpedancias kimenete kell legyen.
(#) csisy válasza karpi hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

tehát elvileg a "mixer01"-es / "channel" képen található eq is jó?
(#) FMSound válasza csisy hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Hali!
Én mondom megépítettem azt a kapcsolást és beleszólnak egymásba a bandok, és az előzőkben említettük, a legtöbb gyári keverő külön külön műv. erősítőket használ minden band-ra nézed csak meg az előző oldalon gambler feltette pioneer djm 300-sa kapcsolását, és ott itt minden frekin külön művernyő van, vajon miért
Üdv: FMSound
(#) FMSound válasza karpi hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Hali
Amit mondasz ,hogy gitárnak való hangszín, az egy komolyabb keverőnek a kapcsolása, mert a mid parametrikus, és parametrikus eq-t csak nagyobb keverőkbe tesznek.
Üdv: FM Sound
(#) gambler válasza csisy hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Van egy hangszínszabályzó topic, ott is megnézheted, tényleg ott sem írtak jót erről a hangszínkapcsolásról, van akinek gerjedt, van akinek elnyomta a magas a közepet, és nyomokban olyan is előfordult, hogy szabályozta a másik frekvenciát. Nem ajánlom megépíteni én sem. De olvass utána.Itt van hozzá nyák is, de nem jó ez sem.Bővebben: Link
(#) FMSound hozzászólása Jan 17, 2009 /

Van egy kis vivanco keverőm 4 csatornás, ilyen régi discos pult, teljesen jó állapotú amint a képen is látszik, egy baj van vele hogy 2phono egy aux és egy sztereó mikrofon bemenete van, aminek főképp nincs haszna,hisz nem használ dj csak egy mikrofon és akkor az szóljon jobb és bal oldalon. Tehát nem tudom mi volt evvel a konstruktőrök szándéka. Kitaláltam mit fogok vele csinálni, az áramkörök benne fúl tranzisztorosak, arra gondoltam épetek bele egy teljesen új nyákot persze méretileg pont ekkorát ,hogy potik és felfogatások stimmeljenek, valami jó minőségű, kis zajú műveleti erősítőket fogok beépíteni, és itt a számítógépem környezetében fogom használni, mert partikon a numark dj keverőm használom, ha otthon összekötöm a dj pultot az is erre az újra tervezett vivancora fogom rákötni, így nem kell majd mindig mindent széthúzni ha viszem bulizni a dj pultot, elég lesz csak a vivancoból kihúzni, na erre gondoltam persze remélem sikerül a vizsgám a kedden és akkor nekiállhatok ennek is

vivanco.JPG

(#) karpi válasza FMSound hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

itt nem irtam gitarrol hanem "girator"-rol .3band eq.gif
A legtobb EQ evvel a kapcsolassal van epitve .

Ott a ket IC ami a mely es a kozep tartomany szuro induktanciaja .az U2A es az U2B .

A masik Mixer 01 egy haromsavos aktiv szuro , ha jol van csinalva akkor kituno.

Itt egy Bode karakterisztika szimulacios progi
guitar tonestack calculator
Le kell tolteni ,free .

A kis szimulacios progiba" cserelve" az alkatreszek erterket mindenfele karakterisztikaju hangszinszabalyzast elerhetunk .(rakattintasz az alkatreszre es beirod az uj erteket xx Ohm,K,M vagy nF,pF,µF )

Ezek a fobb gitaresrosito tipusok gitarnak tervezett tonestack-jei .De a kapcsolas hasznalhato akarmire ,az atviteli karakterisztika latszik es lehet huzigalni a "gombokat" igy latszik a valtozas hatasa.

Nagyon sok aufiofil a passziv hangszinre eskuszik , kisebb a mindenfele fazistorzitas .
A tobsavos aktiv EQ-k nagyon eltoljak a dolgokat .

Athallas atfedes minden EQ-nek van ,talan a nagyon meredek digitalis EQ -nek kicsi az athallasa.
Mivel nem egy frekvenciat hanem egy szeles savot allitunk nem kell olyan nagy josagu EQ .
Szintetizatorhoz hangkepzes stb ott neha kell nagy Q-s EQ .

Mindenfele szurot kis impedanciarol kell meghajtani es nagy impedanciaval kell fogadni .Tehat ket emitterkoveto koze vagy IC esetebe ket feszultsegkoveto koze kel tenni.
A passziv hangszinszabalyozo csak "vag" tehat egy erosites kell utana hogy kompenzaljuk .
(#) WaRL0 hozzászólása Jan 18, 2009 /

Sziasztok.Szeretnek egy jo minosegu Cross-Fadert csinalni.Tolopotival .Ehhez szeretnek kapcsolasi rajzot.

Koszonom

Sziasztok
(#) FMSound válasza WaRL0 hozzászólására (») Jan 19, 2009 /

mibe szeretnéd beépíteni, ha külön dobozba csinálj ilyet, jog tárcsával nagyon egyedi én is azért csináltam

S6005425.JPG

(#) Szücsi90 hozzászólása Feb 1, 2009 /

sziasztok
ELéggé kezdő vagyok ezen a téren....
a segítségeteket szeretném kérni!
ha esetleg valamelykőtök tudna nekem segíteni egy 6 sávos EQ NYÁK rajzában vagy esetleg tudna nekem ajállani egy oldalt akkor azt már most előre megköszönöm
Szóval várom a segítséget
nagyon köszi mindenkinek aki segít
(#) hüblerattila válasza Szücsi90 hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Bővebben: Link elvileg ezt tudod bővíteni csak a kondik meg ellenállások értékeit kell változtatni
(#) Szücsi90 válasza hüblerattila hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

Köszike sokat segített
(#) FMSound hozzászólása Feb 9, 2009 /

Hali!
Senki sem épített mostanában keverő áramkört??? Régen írtatok ide!!! :no:
(#) teddysnow hozzászólása Feb 9, 2009 /

Én már kb. 1 hónapja tervezem, hogy csinálok egy kis 4 csatis keverőt. Semmi extra 4 mono be 2 mono ki, egy pan potival lehet a csatornákat állítani, hogy jobbra, balra vagy jobbra is balra is szóljon. Egyébként ha valaki jó keverőt akar és nem csak otthon gyakorolni akkor inkább ne egyen 1 évig, abból a pénzől vegyen gyárit. Én már egyszer csináltam egyet. Az a tapasztalat, hogy sosem készül el, 10 éve megvan és kb 2 hete alakítottam át a tápját és még átalakítom a fejhallgató erősítő tápellátását is majd, meg az 1. csatorna potiját is kikellene cserélénem. Mindig kell valamit csinálni rajta. Amit most csinálok az is olyan, hogy még nem tudom, hogy mekkorákat erősítsenek a fokozatok, 5Volt usb-s feszről menjen vagy 12V-os külső tápról. Szóval az is elkészül, majd átalakítódik és lehet hogy utána meg vissza alakítódik az eredeti terv szerint, mert az volt a jobb. Barkács dolog ez. Én azt mondom, hogy dobozzal együtt ne kerüljön többe mint 5000Ft. A mostanihoz megvannak a potik és jó áron tudok dobozt, meg van tápegységem is és a csatik egyrésze is meg vannak. Csak az 5 db műverősítő meg kondi és ellenállás kell hozzá.
(#) gambler válasza FMSound hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

üdv. Nekem megjött minden alkatrészem a keverőerősítőmhöz. A hangszínnek már nyákot is marattam, bár ez még a béta verzió. Teszek fel majd képet is hétvégé, a suliba még nincs netem.
(#) FMSound válasza gambler hozzászólására (») Feb 16, 2009 /

Hali!
És OPA vagy milyen műveleti erősítőket rendeltél?
Kíváncsian várom a művedet!! Hajrá!
Sajnos most egy darabig nem tudom a keverőm építeni, mert építenem kell 1dimmert, igaz ,hogy júniusra közepére kell elkészülni-e, de a tesztelések meg hasonlók eltartanak majd egy darabig!
(#) gambler válasza FMSound hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

A hangszínbe nem vettem opákat, BA4560-kat rendeltem bele, ezeket a ROHM gyártja és nemis drágák(125/db), ha opákat rendeltam volna akkor 5db*kb600Ft . A végfokba viszont opa 604et vagy 134et teszek, mindkettőből van itthon 3 db, egyik fetes, picit zajosabb, mint a 134 bipoláris. De a fetesnek szebb a hangja és többet bír. A fejhallgató erősítőmbe egy opa2134 dolgozik, az se akármi . Ha te nem akarsz csak azért a HQtól rendelni icket, akkor a TL072 is megteszi, van itthon belőle annyi, hogy kipróbáljam mi a különbség .
(#) vologya válasza gambler hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

mit lehet arrol a hangszínszabályzóról tudni?
(#) gambler válasza vologya hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

üdv. semmi extra, egy girátorkapcsolással megoldott hangszín, 70hz 1khz 13.5 khz és ha log. potit használok akkor -32db és +12db emel
Ha érdekel és összeraktam, tudok bővebben szolgálni.
(#) vologya válasza gambler hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

mindenkeppen erdekel
Következő: »»   25 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem