Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Whöhöhö... Ez az én tervem! Jó viszontlátni!
Örülök, hogy ilyen igényesen megépítetted! Az eredetiben 4 fet volt, nem? Csatolom az én 0 verziós kapcsolásom.
Ma teljesen elkészült a PA-300 végfok. Lágyindító, és Proli007 féle ventillátor vezérlés benne, csak a képeken nem látszódnak ezek. Most ez nem CD dobozba került, mert abba nem fértem volna el, ez valami számítástechnikai cumó volt amibe került a végfok, de sajnos hátulról az egyik "füle" hiányzik, de nem fog nagy maradandó sérülést okozni bennem, hogy az nincs ott. Előlap a szokásos fa, de most fém poti gombot tetem rá, elég olcsón ehet kapni a konthában 200valahány forint. Még teszek fel egy képet az utóbbi kb egy-másfél év terméséből. pár végfok.
már már szokásos "hapro" minőség, nagyon igényes és szép munka! Nekem nagyon tetszik!! Gratulálok! Gondolom rezegnek az ablakok Nemsokára én is mutatok ezt azt, most még nagy melóban vagyok.
Hali!
Nagyon frankó lett! Táp része mennyire melegszik így hogy nincsen fetmeghajtó egység? Terhelésre nem esik a kimenőfesz?
Gratulálok, szép munka.De engedj meg egy észrevételt, csupán esztétikai alapon,én a helyedben a két első fület leszerelném.A 7924-es képen látszik, hogy nagyon rontja az összhatást.
igen ezen méláztam énis, de úgy döntöttem, hogy az direkt kell oda, hogy bontsa az egyhangúságot.
Nagyon szuper lett!
És mit hajtasz ennyi erősítővel?
No igen! Van aki a szimmetriát szereti, van aki az asszimmetriát. Én spec a szimmetriát. (na jó, nem mindig)
Ja, hogy ez nem is a 606-os? Hát én el vagyok tévedve!!
Ja ám Doncso koma. Sőt most kezdem egy másik bedobozolását, de azt szinte teljes egészében fából szeretném megcsinálni. Valami faszányos, méltó dobozt kéne kitalálni Hiraga őfelségének, mert most csak pihen és rákészül a melóra a ruhás szekrényben..
Carter: mindig ugyanazt a kis hangfalat hajtom velük, 13cm-es hangszóból TL doboz, és a tetején még egy kis magas, csak mikor melyiket van kedvem hallgatni, általában mindig cserélgetem.
Nem hiszem el, erősítő mester úr , nagyon tetszik a munkád!! Tényleg!! Szeretem a fa dolgokat, otthonosabb, barátságosabb mint a fém, remélem hiraga bátyónak is tetszeni fog a lakkandija
A TL-ről nem dobsz fel képet? Milyen a hangja? Üdv nektek!!
Szia!
Köszi! Nem melegszik számottevően, pedig volt hajtva. Az a nagy borda szerintem még több is mint kéne, bár az sose baj És a tápfesz is ha nagyon oda tekerem neki 1-2tized voltot esik csak. Szóval jól szuperál. vicsys! De ez az a táp amiben eredetileg 4fet van. :yes: És köszi neked is.
Komám! Csak elkészült már végre Igazán kiváló alkotás lett, gratula!
A hangjára még senki nem mondta, hogy rossz, és már sokaknak kifejezetten tetszett, többen megkérdezték, hogy hol van eldugva a mélyláda, sőt volt akinek ez azonnal kell... A magas G25FF Visaton, a mély meg visatonhoz készült, de mikor kész lett a doboz bele raktam egy M'N'C-t mert épp volt, és annyira megtetszett a hangja, hogy nem került sor a visaton vásárlására. Sajnos rendkívül érzéketlen az M'N'C, így sokat kellett lerontani a magason, nagyon sokat, de tervbe van egy teljesen új hangfal, illetve két darab. Vagy focal, ha tudok szerezni vifa vagy visaton hangszórókból lesz az építkezés.
Szép, szép, minőségi, csak megint egy végfok...
5-10 ember van a HE-n összesen aki TERVEZ is, és saját tervezésű cuccát mutatja be! Mindenki csak utánépít. És azokon belül is szinte 99%-ban erősítőket látok ebben a témában. Erősítő, hangfal, erősítő, hangfal, erősítő, hangfal. Nagyon hiányolom a kreatív az illető által tervezett áramköröket. Nagyon nem csípem az utánépítést. Abban mi az elektronika, mi a hobbi? Semmi. Egy nyákot kinyomtatni, elkészíteni, beültetni, örülni. Semmi alkotás, semmi kreativitás, semmi új. Lassan már a ki mit épített-ből kell egy csak erősítő és hangfal szekciót csinálni. Persze kétségtelen, hogy erősítőt építeni a legegyszerűbb meg az kívánja a legkisebb műszerezettséget. És ha utánépít valaki, akkor ahhoz semmi műszer nem kell (max egy multiméter). Hisz menni megy, ha jól ültette be munkapontok helyén. Azt csinálja amit ígértek. Aki profin erősítőzik, annak is elég egy szkóp, fgv generátor. Aki vérprofin tervez is, annak kell max egy spektrum analizátor. De enélkül is lehet, szkóppal minden torzítást lehet mérni. Hiányolom a kreativitást és az alkotást. Tessék már tervezni saját cuccokat. Tervezni áramköröket. Bármit. Csak ne már erősítőket lássak állandóan amikor csak feljön ez a téma. Bocs az offért, de nagyon nem csípem már lassan a 10 ezredik utánépített erősítőt. Direkt nem válaszként ment valaki hozzászólására, ne legyen sértődés. Egyszerűen csak leírtam mit gondolok az állandó utánépítésről. Egy két ember van, aki az utánépítést mesteri szinten űzi, illetve mester, mert a kivitelezés dobozolás annyira csodálatos, de ez is kevés emberre igaz.
Majd meglátjuk, mit szólnak a modik az off-hoz!
De a viccet félretéve... Ahhoz, hogy valaki tervezzen is, elég sok utánépítésen kell túllenie! Idézet: „Ahhoz, hogy valaki tervezzen is, elég sok utánépítésen kell túllenie!” Ez nem igaz. Én ipari vezérléstechnikai eszközöket tervezek több éve, és szinte semmit nem építettem után. Max 3-4 dolgot tudnék felsorolni, azt is korai tizenéves koromban. Ipari vezérléstechnika, műszerek, kézi és hordozható készülékek. Olyanokat is, amik mára többezres darabszámot értek el. Cégünk olyan készülékeket is gyártot / gyárt, amivel már valószínűleg sokmindenki találkozott. TESCO-ban rengeteg hűtőpultban a mi vezérléseink vannak. Mo.-i Mekik tömegében a tasztatúra is a mi termékünk. A budapesti 2 és 3-as Metró vonalán rengeteg állomáson a teljes szellőztetés, világítás stb vezérlés. Itt ezt azért írtam, mert nem kell ahhoz utánépíteni, hogy stabil, megbízható és működőképes eszközöket tervezz. Ez hülyeség. Csak egy tákolt indok. Abban viszont részben igazad van, hogy utánépítéshez jócskán kevesebb elektronikai és tervezési tapasztalat kell. Sőt... Elektronikai tudás sem kell, mert összerakod és megy. Nem egy olyan ismerősöm van, utánépítenek és egyiktől egyszer megkérdeztem, hogy abban a rajzban az micsoda. És nem ismert fel egy áramtükröt. Szégyen, pedig megépítette. Azt sem tudja, hogy hogy működik. Az ilyen, hogy keres hibát pl?
Azért van valami abban , amit Topi ír.
Amikor elkezdett érdekelni az elektronika, nagyon sokat agyaltam, tervezgettem, stb. Persze sok dolgot utánépítettem én is. Viszont akik csak az utánépítéssel foglalkoznak, azok jönnek állandóan a butábbnál butább kérdésekkel. (elnézést a kifejezésért) Nézz be pl egy erősítős topikba, néhol olyan sületlenséget kérdeznek, hogy csak na. Persze nem akarok megbántani senkit!
Topi!
Én amikor még azt sem tudtam hogy a feszültséget kapcsoljuk, az áramot pedig folyatjuk, akkor utánépítettem Urbános cuccokat. Fogalmam sem volt róla hogy amit építek az hogyan működik, de ku**ára megörültem amikor első bekapcsolásra megszólalt a Quad405 (igen, sajnos én is építettem már erősítőt de szerencsére csak kétszer és az is nagyon-nagyon régen volt...). Akkor még csak álmodoztam róla hogy egyszer érteni is fogom a dolgokat és esetleg saját magam tervezek egy áramkört. Azért, mert nem értettem hozzá! Utána tanultam pár évig elektronikát és most már én is tervezek saját áramköröket. De azért szerintem nem kell leszólni senkit, hogy miért nem tervez! Ez olyan, mint amikor a fejlesztési ötletek topikban kifejtetted hogy mi a véleményed az 'instant' fórummotorokról (Bővebben: Link). Lehet hogy valaki azért használ ilyent, mert nem ért hozzá hogy sajátot írjon. Vagy nem ért az elektronikához annyira hogy saját maga tervezzen áramköröket. Viszont a téma érdekli és szeretne bütykölgetni. Megjegyzem, lehet hogy az az emberke (a sok száz erősítő-utánépítő közül) az élet más területein sokkal-sokkal több ismerettel és tapasztalattal rendelkezik. Például lehet hogy kiváló építészmérnök, és az elektronika csak kis hobbi nála. No meg lehet hogy azért építi után azt az áramkört, mert az egy kiforrott, köztudottan igen jó konstrukció és jobbat nem igazán tudna megtervezni (vagy nem is akar). A pótkerekes biciklin ülő kisgyerekeket sem kell lenézni azért mert még csak pótkerékkel tud bringázni! Inkább értékelni kellene hogy próbálkozik. Pár hónap múlva úgyis menni fog már neki pótkerék nélkül. Az erősítőket viszont én is nagyon unom... Üdv.!
De Te megint pont a másik véglet vagy, szerencsére. Én a tervezésre való felbújtást egybe kötöm az erősítő undorral.
Én ebből fakadóan írtam azt, amit. Persze egy kisiskolás srácnak óriási dolog a villogó led. Kétségtelen. Nemár... Hát én is úgy örültem. Kiragasztóztam. Rendőrautóba építettem. De azért ha valaki eljut arra, hogy komolyabb eszközöket utánépítsen, annak töredéke erőfeszítés megérteni az előtte épített áramköreit, hogy működik, stb. És esetleg egy kettő dolgot továbbgondolva !újat! alkotni. Stimm, hogy valaki mások által tervezett kapcsolást utánépít. Nem is azt mondtam, hogy tilos. Csak unalmas már a többezredik. Erre írtam, hogy tessék már végre fejleszteni valamit. Rendkívüli lelkesedéssel és tisztelettel olvasom a Te, Skori, Watt, Potyo, Proli007, Bbatka és még sorolhatnám (elnézést ha valakit kihagytam) cikkeit, építéseit. Mert újdonságot, egyedi dolgot tartalmaz. Lehet utánépíteni bármit. Csak ne erősítő legyen már! Egy utánépített dobókocka is jobb... Szerk: Bár azért mindenkinek meg van a maga keresztje. Vic kolléga órákat épít, Neked annyi labortápod van már, amit egyszerre beüzemelve levágná a 16A-est De ez sem baj, mert új! Újabb, jobb.
Valamilyen szinten ezt magamra vettem, így reflektálnék is pár mondatban.
Van akit nem is érdekel olyan szinten, hogy tervezzen, és van aki nem is szeretne tervezni soha. Én is ezek közé tartozom, csak kiélem magam, megpróbálom magam, és teljesen más érdekel és teljesen mást tanulok, tanultam, ez csak hobbim. Mivel nem érdekel a dolog annyira, hogy a velejéig megértsem a működésüket, így eszembe sem jut tervezni, bőven elég a megépítés, hogy a kíváncsiságomat kielégítsem, és tapasztalatot gyűjtsek. Én megelégszem azzal, ha utánépítek egy akármit. Nekem az elektronika nem tarozik a fontos, létfontosságú és hasonló fogalommal kifejezett dolgaim közé. Mivel ez a topic egy alapvetően dicsekvős és "megmutatom" topic, így a továbbiakban is ha kedvem tartja megmutatom a dolgaimat. Én is csak leírtam mi van bennem. Nem kell, hogy mindenki szeressen, és mindenki véleménye egyezzen.
Félreértettél. A Te megint az vagy, aki az építési és az újra való vágyát rendkívül igényes dobozolásban, kivitelezésben éli ki. Ugyan azt az áramkört láthattunk már itt olyan rendkívüli igényes kivitelezésben, hogy garantáltan több idő és élvezet volt. Ez így is van rendjén.
De sok olyan van, hogy utánépítés és igénytelen kivitelezés. Az az, a tipikus "már megint egy újabb"... Nem egy színfolt a témában. Dicsekvős topic: Naná. Erről szól. De akkor is sok az erősítő
Szia!
Igazából én is utánépítek, de szeretem belevetni magam a kapcsolás működésébe, hogy mi miért van bennt, mi a funkciója. Az előző csövesem építésénél már teljesen megértettem a kapcsolás egész működését, és így tudtam Idézet: egy másik csővel végfokot.„tervezni” Azért mert megismertem a kapcsolást, és kisérleteztem, mi van akkor ha ezt az értéket módosítom,műszeres méréseket is végeztem, stb. Mivel versenyre készült szerettem volna kihozni a gépből a legjobbat, ami azthiszem sikerült is. A PIC-ek is érdekelnek, csak rá kellett jönnöm, hogy ez nagyon magas nekem., ezért inkább ezt a területet kicsit hagyom. Remélem az írásom egy kicsit idekapcsolódik, de ezt muszály voltam leírni. üdv
De ezt értékelik is! Csöves témában nem nagyon lehet újat alkotni, úgygondolom. Rendkívül kiforrott.
De semmiből nem áll megérteni egyáltalán mit építesz. Ha érdekel az elektronika többi része, ha nem. Ha ezzel akarsz foglalkozni, vagy ha csak hobbi. Azért már megéri megérteni, hogyha baj van vele, akkor tudd hol és mit kell keresni. És igenis, rendkívüli fejlődésen mentél keresztül és mára - szerencsére - hanyagoltad a szekrényekbe építést. Persze... Az is egy út. Egy út volt ahhoz, hogy rájöjj nem az az igazi. Szerk: Mostmár, mielőtt elharapódzna pro és kontra, zárjuk a vitát. Nem ér ennyit a dolog. Én csak egy apró véleményt fejtettem ki. Sok az erősítő.
Az igényességről:
A szekrénybe építésnek is megVOLT a maga oka: mégpedig nem tudtam akkor szerezni anyagot (jobb híjján ott volt a szekrény), és sajnos a 4. emeleten nem voltak jó szerszámaim, és még ennél rosszabb eset is volt, ami sajna sokszor győz: a lustaság. Szerencsére nagyon jó tanítóm volt Marcibácsi - ezúton is ezer köszönet neki!!, megtanított mindenre. Pl. Hogy kell dekopír fűrésszel, lomfűrésszel egyenesen vágni, köröket kivágni, dobozt készíteni. És ez sokszor, rengeteget segített. Idézet: „Csöves témában nem nagyon lehet újat alkotni, úgygondolom. Rendkívül kiforrott.” Ebben egyetértek, a mostaniban is az alapkapcsolás egy együtemű beállítás. A PIC-eket szeretném nagyon megismerni, mert nagyon szép dolgot lehet velük alkotni, csak a programozás nekem rendkívül magas, kifog rajtam. üdv: Müszi
Sziasztok.
Nos mai nap műhelytakarítás mellékhatásaként létrejött végre egy dobozolt műterhelés. Külön 4 és külön 8 ohmos terhelés van egy némileg átalakított PC táp dobozba, nyák előlapot kapott és matt fekete festéket, csatlakozónak meg egy-egy csíptetős csatlakozót... Egy óriási hiba, a műanyag szalag elolvadhat. Hűtésről a táp eredeti ventilátora gondoskodik, a készülékházon kívül kapott helyet, fali dugasztáp hajtja.
Hello.
Hát... nem is tudom, fel merjem e tenni Saját tervezésű óra. Persze, tudom, nem nagy dolog egy órát készíteni, tervezni TTL kapukkal, de az előző tervezésű órámat tovább fejlesztettem, és született ez. Sajnos nem volt gép a közelben amikor még darabokban volt, így a bedobozolt változatot tárom a kedves fórumtársaim elé. Üdvözlet.
Szia.
Szerintem nagy dolog, én is csak utánépítek. Nem tudnám megtervezni, elég nekem a nyákot egy egy kapcsoláshoz. Nekem tetszik az órád. Sok sikert a következőhöz, pl ttl ekből frekimérő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |