Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Itt láthatóak a némító, és készenlét Vref-ek.
sziasztok! én csak anyit szeretnék kérdezni hogy 2 100W-os végfok erősítőt ha össze kötöm sorosan akkor 200W-ot kapok.ha lehet de ha máskép jobb lenne akkor írjátok már meg nekem legyetek olyan kedvesk és előre is köszinöm mindenkitől
Igazából ilyen kapcsolástechnika nem ismeretes, két erősítőt legfeljebb hidalni lehet. Ekkor ellenütemű vezérlőjelet kell a bemenetekre kapcsolni.
most akkor a mute-nak van ugya a kettő kivezetése mind a 2 re kössek + 12V-ot? vagy egyikre - 12 a másikra meg a +12
na ezt lehet értelmetlenül írtam le toroid trafóról jó hogy ha arról megy nem? számítógép tápról + - 12 ről szólna csak halkabban??
vagy a kettő kimeneti mute vezetéket összesodrom és arra +12 V
már nagyon nem vagyok képbe
én amit csatoltam az szerint építettem meg
Rakd már +tápfeszültségre a MUTE kivezetést, és hallgasd a zenét.
Igen én sem tudtam volna konkrétabban leírni.
okés szólok ha kipróbáltam
Hello!Segítségeteket szeretném kérni.Szétszedtem 1 Yamada 5.1es házimozi rendszert és megtartottam a trafóját(18V +- szerintem a 3 kábel miatt^^ és 150W ment róla meg a kijelzők meg a többi).Na már most ehhez kellene nekem kapcsolás,mégpedig legalább 30W-os erősítő 8ohm-on és legalább 60W 8ohm-on.Előre is köszönöm segítségeteket.
szerk: a fesz lehet magasabb is csak tudjon menni 18V-ról és valahol a kértek közeli környékén adjon le . Mégegyszer köszönöm.
Az hogy?
Idézet: „mégpedig legalább 30W-os erősítő 8ohm-on és legalább 60W 8ohm-on”
Kapcsolás kellene valahol 30W közeli környékén és 50-60W közeli környékén.2.1hez lenne.
A kimenő teljesítmény-t a tápfesz határozza meg. Max úgy lehetne megcsinálni, hogy 2 végfokot hidalsz és akkor megvan a 60W-is, viszont +-18V-os tápfeszből nem lessz 30W 8Ohm-on kivéve ha ott is hidalsz.
Megmérted a trafó szekunder váltófeszültségét?
Nem teljesen egyértelmű számomra amit írtál róla, viszont ha AC 2x18V lenne véletlenül (+/- 25V DC), akkor azzal már sokmindent lehet kezdeni.
Hellosztok! Tudtok javasolni vagy adni valamilyen anyagot arról, hogy hogyan kell nekiállni egy AB osztályú, ellenütemű végfok méretezésének?
Üdv!
Ha jól sejtem hidalt erősítőre célzol. Ahoz nem kell semmmi más mint egy műveleti erősítővel fázist fordítani az egyik végfokon.
Erről mi a véleményetek?Titan-2000
Ez eléggé komoly cucc és roppant költséges volna a megépítése. Csak a tápja volna úgy 70-80e Ft. Ez amolyan High End minőségű erősítő, PA teljesítménnyel Nem éppen kötséghatékony megoldás, de kétségkívül minőségi. Tetszik
Úgy néztem én is hogy High End a cuccos. Jó drága lehet újan is, építve sem lesz olcsóbb inkább drágább lehet...
Nekem az a problemam hogy van egy 1kw-os trafom es
valtoban ad 2x50v-ot.Puferelkok utan van kb.+-70v.Most az lene a kerdesem hogy melyk lenne az idealisabb,jobb ehez a taphoz:
Ilyen trafóhoz építs rendes tranzisztoros erősítőt, ne ilyen IC-s hulladékokat!
Vagy add nekem a trafót.
Hali!
Új vagyok itt, de érdekel a téma. Van egy 30-40W-os 4-Ohm os hangfalam, és ahhoz szeretnék erősítőt építeni. TDA 2030A-ra gondoltam, de nem tom 18W elég lenne e neki, vagy másikat javasoltok? Ha tudnátok másikat javasolni kompletten nyákkal , beültetéssel, kapcsirajjzal együtt annak örülnék. Előre is köszönöm a segítségeteket! Üdv!
"Ha tudnátok másikat javasolni kompletten nyákkal , beültetéssel, kapcsirajjzal együtt annak örülnék. Előre is köszönöm a segítségeteket!"
Komplett gyári erősítőt kellene inkább javasolni. Legalább a nyákot megtervezhetnéd hozzá, és egy tranzisztoros erősítővel sokkal többre mennél!
Jó kis trafód van. Nem eladó véletlenül?
Ebből akár 2x 350W-os végfokot is csinálhatsz, sok kapcsolás létezik ebben a kategóriában. Amiket mellékeltél azokat felejtsd is el gyorsan :no: Tranyós vagy fetes kapcsolásban gondolkodj.
Sziasztok ha ebbe a az erősítőbe (melléklet) TDA2030 helyett 2050-et rakok mekkora lesz az erősítő teljesítménye így 60W 8 ohmon.És mekkorára kell emelnem a feszt?
Ez jo lesz gondolom fet-es.Ja en sem rajongok ezekert az ic-ert.
Egy baratomnak csinaltam erositot tda7294-el es mondtam hogy szerezen egy trafot erre hozot nekem egy jo meretes trafot,nem toroid de kemeny.Persze en mast raktam neki bele(azt is o szerezte).Nekem mar van egy ilyen t.amp e800 2x440W 4ohm-on 2x280 8ohm-on erositom meg 2 pa252 hangfalam 98db.Ezt csak azert fogom megepiteni mert van trafom,a masik erositore meg valami kis melynyomokat kell szerezek.Ja en Romaniaba lakom.
Ott felétek hogyéé tekergetik a trafókat?
Itt a környéken csak egy valaki csinálja, a 600 VA-es ért 15.000 Ft-ot kér és valami észbontó határidővel vállal melót, persze csak ha ráér. :no: |
Bejelentkezés
Hirdetés |