Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ez kicsit pénztárca függő is. A legegyszerűbb hangsugárzó csatlakozó, az un. Snap-in rugós csatlakozó, majd a Speakon csatlakozó, és a legjobb az izolált csavaros banánhüvelyes csatlakozó. Ami a pár százastól, a több ezer forintos kivitelig fellelhető. Pl. itt többféle kapható.
Köszi szépen.
Ha jack aljzattal csinálod, akkor csak az a fajta jó amit szamóca mellékelt, mivel a teljes fém aljzat, véletlen kihúzáskor zárlatba teszi a végfok kimenetét!
PA célra a speakon csati a legjobb megoldás
Idézet: „véletlen kihúzáskor zárlatba teszi a végfok kimenetét” bemenet:gumicsirke:
Köszi a segítő válaszokat. Így már tudom, hogyan kell majd csinálni.
Bassmester jól írta, a kimenetét. PA célra szoktak kimenetnek használni 6,3-mas Jack ajzatokaz
Úgy látom két különböző kimenetről van szó.
Valóban használják a 6,3-as Jack aljzatot hangsugárzók csatlakoztatására egyes cégek. (megjegyzem nem egy szerencsés megoldás több szempontból sem, inkább gazdaságos, és kényelmes) Jelen esetben azonban a fejhallgató kimenetként szerepel az aljzat, ami pár száz Ohm -os soros ellenálláson keresztül záródna rövidre, és nem okozna bajt.
Igen jól mondod. A hangfalakat rendes hangfal csatlakozón kötöm az erősítőre, és a jack aljzat fejhallgatóhoz kéne, mert nem mindig lehet itthon dübörögtetni a zenét
A hangfalnak nevezzük, mint a képen látható, az olyan sík felületbe szerelt hangsugárzó elemet, melynek célja az un. akusztikai rövid zár elkerülése. Azonban méretei (és az ezzel szorosan összefüggő legalacsonyabb lesugározható frekvencia) miatt, nem használják, csak néhány ritka esetben, a magasabb frekvenciákon. Amit a köztudatban helytelenül használatos
Idézet: elnevezés takar, az tulajdonképpen hangdoboz, illetve hangláda. :yes: „hangfal”
Sziasztok ez az erősítő, hány volton adja le a 100W-ot? És ennek elég 2x2,6A?
Music Power (RMS)
d = 10% RL = 8Ohm ; VS = ą38V RL = 6Ohm; VS = ą33V RL = 4Ohm; VS = ą29V (***) Nem tudod kiolvasni a pdf böl? Az áram meg függ a feszültségtől.
Ezzel az IC-vel kapcsolatosan én arra lennék kíváncsi hogy mi a külömbség a TDA7274 illetve a TDA7293 közt?
Bocs kimásoltam a pdf ből, és nem ismeri fel a ohm jelet, ezt konvertálta be ide.
Szia!Nyugalmi állapotban 2X43V-ról 8Omh-ra le kell adni a 100-at szerintem mundjuk ebből max 70w ami tiszta ez felett inkább torzítás...
Sejtettem,de figyeljünk oda ilyenekre mert könnyen félrevezethet néhány kollégát.
Én kicsiben hallottam ilyeneket...
Olyan hangjuk volt mint a hagyományosnak a fürdőszobában
Csak fontosnak tartom megállítani a rossz szóhasználatot.
Nem mondunk ellenállás helyett impedanciát sem, mert nem ugyanaz a kettő.
Szia!
Az általad "helyesbített" hozzászólásomat, a hangfalcsatlakozókkal kapcsolatban felmerült kérdésre írtam, ez számodra is egyértelműen kiderülhetett volna, ha az előzményeket egy kicsit figyelmesebben elolvasod. :wave:
Üdv ismét!
Honnan tudhatom hogy egy tranyót milyenek helyett használhatom?
:google:
A neten szinte mindennek fent van az adatlapja :yes: De ha konkrét tipusokat is megadsz, szerintem lesz aki segíteni fog Tranzisztorok helyettesítése
Hi ehez az erősítőhöz van valakinek nyákrajza?THX!
Üdv
Igen nekem van egy működő, elég jól szóló kapcsolásom hozzá. Sprint Layout 5.0 programmal lehet megynyitni.
Oké köszi és szerinted ez az erősítő jobb ennél?(melléklet)
És, hogy kell ezzel a progival méretarányossan kinyomtatni?És ezen nem mindegyik alkatrész van rajta a kapcsolásirajzon több van.
Ha jól látom ez a gyári ajánlása. Nem tudom, hogy jobb e. Ezt majd a nálam sokkal okosabbak megmondják
Simán rámész a File\Print részre, kiválasztod hogy melyik réteget szeretnéd nyomtatni, fent a center gombbal középre tudod tenni, és baloldalon középtájt még van pár hasznos opció. Alapból méretarányosan nyomtat, ha baloldalt lent a Scaling résznél az 1:1 van bejelölve.
És ez biztos ahoz a kapcsoláshoz való mert nem minden alakatrész van rajta ami a kapcs rajzon van. És te 30V-on hajtod és így tényleg leadja a 100W-ot?
És sima egyenírányított pufferelt tápegység elég neki? |
Bejelentkezés
Hirdetés |