Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!
Ez ez esetben viszont így marad. Imádom a sofnituning dolgokat! Működik így is. üdv
Hogy egymás között maradjon, de én is így vagyok valahogy .Addig nem nyugszom amig nem müködik amit tervezem , és csinálom a végtelenségig. De amikor már elértem a mit akarok, már fordulok a következő cél felé....és cél , az van bőven.
Hali!
Gondoltam megosztom veletek első tapasztalataimat. Maszknak pausz papírt használtam, amire 2szer nyomtattam ki a "mintát". A 2*8W UV cső 25 perc alatt teljesen jól átvilágította. Eddig minden stimmelt. Na de az előhívás... Az volt a HQ-ban kapható NaOH-ra írva, hogy 3-5dl vízben oldjam fel(22g a cuccos)... Instant levitte asz összes lakkot 2 lögybölés alatt. (Pedig első próbálkozásra sikerült volna... ) Szóval a fél liter löttyöm harmadád átöntöttem egy másik üvegbe és visszahigítottam fél literesre. Hát gondolhatjátok, ez meg sem kezdte. Így maradt az a megoldás, hogy ezzel a higítottal kicsit visszahigítottam a töményt, belemártottam a NYÁKot néhány másodpercre, aztán gyorsan át a higítottabba. Ezt megismételtem párszor; 1 percen belül lehetett maratni. A végeredmény szerintem egész jó lett, a fájlmellékletben találtok képeket. Köszönök minden hozzászólást és a "Fotótechnikás NYÁK készítés kezdőknek" cikksorozatot Sprofan-nak.
Elsőre ez egy nagyon jól sikerült nyák
Bár a HQ-a előhívó áráért már majdnem kapsz (400Ft) egy doboz szi-tit ez 300g-os, és az adagolása is jóvbal egyszerőbb. Továbbá pausz papírnál jobban szársz (és másnál is) ha 2x kinyomtatod és egymásra rakod a két lapot, többek között ennek, hogy 1 lapot használtál és a repedéseken alávilágított, és annak hogy a levilágítási idő nagyon sok volt Tudhatóak be azok a foltok a nyákon. Nálam 4W-os csővel 20perc, tehát egyszer kipróbálhatod 15-perc-el vagy a teszttel ami a cikkemben van nyugodtan. Nem kritizálás, csupán jótanácsok, és szivesen, hisz ezért írtam a ciket
Köszi!
Ma kipróbálom amit mondtál, hisz jön a következő nyák Az a baj, hogy kifogyott a tűzőgép... Láttátok, hogy UV fényben milyen szép a nyák felső oldala?
Én most álltam neki egy LED-es levilágítónak, maximálisan jó lett. Vateráról vettem hozzá ledet (140fokos, 100mA, 5-chip UV Superflux LED). 5 db 1.000 Ft-ba kerül + 300 posta. 10-15 cm-re elhelyezve egymástól, plusz 1 középre. Így elég nagy nyákot is egyenletesen levilágít. Szerintem jobb, mint a chipcados uv led megoldás.
tudnál valami bővebb infót nyújtani? Megvilágítás idő távolság stb.
Mik a tapasztalataid?
10 cm távolságra helyeztem a ledeket, így 8-10 cm magasságból egyenletesen levilágít egy kb 13*13-as nyákot. A fólia lefogatásához egy tescos (olcsó) képkeretet használtam, az üvege 3 mm-es. Lézerrel nyomtattam írásvetítő fóliára. Ebben az esetben 3-4 perc alatt kész. Praktikus, olcsó, mutatós, egyedi... Nincs melegedés, és kis helyet foglal.
Sziasztok.
Rengeteget olvastam itt az ilyenolyan UV csövekről... Viszont létezik UV izzó. 25W-os, kb 700ft. Nem kell se gyújtó, se semmi. Csak egy sima foglalat. Ezzel is el lehet érni a kívánt hatást szerintetek???
A lényeg az, hogy UV-A legyen. Általában sajna a legegyszerűbbnek pl a rovarlámpák látják a népek, de az általában csak simán kék. Ez is ilyennek tűnik.
Szia!
Még én is kezdő vagyok e téren,de mivel előbb azt írta Sír nyeteg, hogy UV A legyen, (ez pedig az ) sztem ennek jónak kell lennie. A kérdés már csak az , hogy 24w mihez elég erre válaszojon valaki légyszives.
Olyat írtak ebben a topicban valahol, hogy elvileg két UV LED-del is meg lehet oldani, úgyhogy szerintem ez nem lehet akadály.
Max egy kicsit tovább tart.
Ez jó!
Valaki már rakott be képet, hogy ilyennel csinált, és működik is neki. Esetleg a gond, h egyenletes levilágításhoz távolabb kell tenni az UV-t. Kb 20+cm. Időt nem tudok írni hozzá. Én maradok a két darab lednél, árban majdnem ugyanaz, de nem kell hozzá 230. Így innentől már csak a végsőméret-terv, és az egyéni izlés dönt.
Ahamm..
Terveztem hogy teszek köré tükröket. Ez valamelyest segít majd az egyenletlenségen!
Alufóliával is kibélelheted, annyira már nem oszt nem szoroz, csak nehogy alávilágítás legyen!
Mondjuk az én mostani levilágítóm kb 5*10*16cm-s
Ma befejeztem a levilágítóm bővítését, kapott még két csövet. Így már 4 világít benne. Kompaktfénycső elektronikák hajtják egyenként a csöveket. A négy cső viszont elég szépen melegítette már a dobozt, úgyhogy kapott még egy kis ventillátort is. Érdekes hogy az alufólia szélessége pont akkora mint a csövek hossza, mintha csak nekünk készült volna További érdekesség még a ventillátor fotója: úgy néz ki mintha plexiből lenne a lapátja, pedig sima fekete műanyag. Forgás közben lett lefotózva, és derítésként kapott egy kis vaku villantást. Ezért lett ilyen a kép. A csövek azért vannak ilyen közel, mert 10 - 15 cm széles nyákokat szoktam csinálni max.
Szép munka! Bár az a szigeteletlen vezeték elég meredek... :shocking:
Köszi. A szigeteletlen vezetéken filóztam énis, hogy húzzak-e rá zsugorcsövet, de végül elvetettem, mivel az elektronikán sincs szigetelés, és ott is ott van a hálózati fesz. A vezeték meg elég merev rézhuzal, magától nem fog összeérni.
Én meg elkezdtem az új levilágítóm építését
eddig jutottam ma (a táp és az időzítő a jövő hétre marad ) remélem hétvégéig megjön a megrendelt lcd 24 db szuperflux led került bele (5 csipes 100mA os)
Hát ez érdekes. Ledeknél van értelme tükörnek ? Azok eléggé egy irányba világítanak nem ? Majd lőjj egy képet úgy hogy van rajta egy írógéppapír, kíváncsi vagyok mennyire egyenletesen oszlik el a megvilágítás erőssége.
Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy hogyan csináltad azt a ledes lapot? Üdv.
Egy sima műanyag lapot kifúrkáltam a ledek lábainak
megfelelő 5*5 mm es távolságban (4 lábú led) aztán tükör fóliát ragasztottam rá a lukakat a fólián átszurkáltam egy varrógép tűvel és beleraktam a ledeket . A bekötés még nincs készen de ahogy halad még teszek fel képeket .
Szia! Csak kérdezem, mert nem tudom. A tükörfólia tükröző része nem vezetei az áramot?
Hát jól belegondolva tényleg nem sok értelme van
a led alá tükröt rakni de ha már volt itthon (maradt a fénycsöves levilágítóm után) és jól is mutat ezért beletettem .Ártani biztosan nem árt ,és még azon is gondolkoztam :ha véletlenül nem lesz elég egyenletes a fényeloszlás akkor még éppen belefér 3db f8t5blb is az alá már kell a tükör
Én sem tudtam (azt hittem alu fólia) de megmértem
az ellenállását egy kis darab-nak a fényes és a ragasztós oldal felől is és nem mutatott vezetőképességet
És ezek a LEDek mennyit fűtenek egyébként? Kell nekik extra hűtőfelület, vagy elég tok, meg a lábak?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |