Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   243 / 2541
(#) Gyurix válasza pintyu hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

És tudnál mondani olyan helyet ahol lehet KIT-ben venni?
(#) agressiv válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Beírtam googleba, hogy quad 405 kit és az 5. találat EZ volt.
De még kb 15 hely van ahonnan meg lehet rendelni.
(#) norbbie válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Urbán elektronika Bővebben: Link Ezt néztem ki magamnak én is itthonra csak nem tom milyen minőség,de szerintem biztos jobb mint az én SHARP SX-8800H.
(#) Gyurix válasza agressiv hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

oké köszi és ezeknek ugye nem elég a 2,1A és ha az van odaírva , hogy 100W-os kimenő szinuszos teljesítmény akkor ugye az 8 ohm-ra is 100W-csak akkor +/-50V-ot kell neki adni nem +/-40V-ot mint 4ohm-ra?
(#) agressiv válasza Tomy27 hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Lehetséges, hogy sok lenne annak az STK-nak ha hidalnád.
(#) szamóca válasza pintyu hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Egy dolgot ne felejtsünk el. Mielőtt dobálóznánk az ajánlásokkal, gondolkodjunk el mit, kinek. És ezalatt nem csak azt értem hogy el tudja-e készíteni az adott kapcsolást. Ha egy Quad -+45V-ját a TO-3 tokozáson pl. megtapizza a hozzá nem értő, hogy meleg-e a tranyó, 90VDC már igencsak tud csúnya dolgot művelni a vérrel. Vállalnád a felelősséget akkor az ajánlatodért?
(#) agressiv válasza szamóca hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Most mit csináljunk. Ő mondta, hogy saját maga akarja építeni mindenféle technikai tudás nélkül. Ha valaki otthon szétszed akármit és megvágja az áram azért általában nem a gyár a felelős, hanem az aki szétszedte.
Ha úgyérzi meg tudja csinálni akkor csinálja. az ő baja lessz, ha valami baleset történik.
(#) Imi65 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Korábban már figyelmeztettem a fiút, hogy darázsfészekben nyúlkál. Semmi foganatja. Kijelentette, hogy nem is akar hozzá érteni (megjegyzem, 14 éves koromban én sem értettem még a dolgokat túlságosan), csak építeni. Erre már mit lehetne még mondani!?
(#) agressiv válasza Imi65 hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Nem kell mondani semmit. Az ő dolga, de ha esetleg nem kap választ a kérdéssorozataira akkor ne csodálkozzon.
(#) pintyu válasza szamóca hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Igazad van szamóca! Leközelebb majd jobban figyelek, hogy kinek-mit!
(#) Moderátor hozzászólása agressiv hozzászólására (») Jan 26, 2009

Gondolkodjatok már el! 14évesen, elektromos alap, és munka védelmi ismeretek nélküli gyermeknek, veszélyes feszültségű áramkört ajánlani megépítésre, ezen tényállás tudatában, már nemcsak erkölcsileg, de jogilag is kérdéses.

Ha valaki még egyszer ilyet tesz, személyesen tiltom ki!!
(#) szamóca válasza Imi65 hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Fontolgatom hogy saját, fel nem fogott érdekében kitiltom a fórumról.

A szülei felelőssége, ha ilyen dolgokkal engedik játszatni..
(#) szamóca válasza agressiv hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Nem csak az övék! Ha áramütéskor buborékos lesz a vére, (Ezeket a buborékokat nevezik légembóliának.) és a rohamkocsiban elrebegi, hogy XY az ilyen, meg ilyen internetes oldalon mondta hogy ........ Akkor.....
Nem beszélve arról hogy én nem tudnék magammal elszámolni ha ilyet tennék, hiába közvetett lenne a részvételem egy ilyen ügyben. Őszintén szólva, csodálkozom a hozzáállásodon.

Továbbiakban kéretik nem OFF-olni a topikot ezen irányban.
Köszönöm.

Azért ilyen a hozzállásom, mert ha valaki ennyire értetlen, akkor talán felfogja, hogy mi is a probléma ha ekkora cirkuszt csinálunk belőle, talán össze is jött.
De ettől függetlenül nem hinném, hogy a kapcsolás ajánlója lenne a felelős egy esetleges balesetért, mivel nem egyszer figyelmeztetve lett.

A lényeg az, hogy vegyen egy erősítőt egy boltban és akkor mindenki jól jár
(#) DJ Szabcsa válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

:google:
Bővebben: Link
(#) dbase válasza (») Jan 26, 2009 /

Most már mielött valakinek ajánlunk valami kapcsolást, elötte nyálazzuk át az eddigi írásait, és adatlapját, hogy nem-e értelmileg fogyatékos,vagy kicsi 18 éven aluli??
Ne vicceljetek már!! Lassan hitelesítés lesz az oldalon, hogy elmultál-e 18, és külön 18as karika a hozzászólásoknál, és csak felnötteknek jelenik meg.
Elektonikai müszerész szakmával a kezemben, semmi munkavédelmi oktatás nem volt, csak papír. És nem csak nálunk gondolom.
(#) Imi65 válasza dbase hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Mondjuk az tényleg elgondolkodtató, hogy már mióta tekergeti a toroidját, oda-vissza. Az meg azért mégiscsak 230V-ról megy. Tehát, máris veszélyben van a fiú. Ki tudja, mit hogy oldott meg eddig.
A szülők felelőssége szintén felmerül, de nem feltétlenül vannak tisztában azzal, mit is csinál a magzatuk.....
Nagyon nehéz meghatározni azt, hogy mit is ajánlhatunk neki, 100W-os erősítőt mégsem táplálhat 9V-os telepről (bár, már valaki akarta a forróvíztárolót is járatni ilyenről).
(#) rammeradrian hozzászólása Jan 26, 2009 /

Kedves fórumozók!
Mi a véleményetek az alábbi kapcsolásról?
Nincsen valakinek meg a NYÁK rajza?Ha megvan Legyen Szíves ossza meg velem, ha meg nincsen Nagyon szépen megkérlek titeket valaki készítse el nekem.(Az énáltalam használt programban [Sprint Layout 4 -ben] nincs ilyen alkatrész mint Pl.:TDA2030-as Ic-nek való lábkiosztású Ic.)
Köszönöm szépen! :yes:
(#) rammeradrian válasza rammeradrian hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Bocsánat azt nem írtam hogy a tápfesz 12V-os akkumlátor. Működhet?
(#) lapose válasza rammeradrian hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Szia!

Mivel ez az erősítő szimmetrikus tápot igényel, két akkuval(+-12V) fog működni!
A szimpla 12V kevés is neki.
(#) Gyurix hozzászólása Jan 26, 2009 /

Nyugi nem fogom megölni magam a toroidommal én a veszélyes helyeket mindig leszigetelem, hogy még véletlenül se érjek hozzá.
(#) Lacika hozzászólása Jan 26, 2009 /

Elnézést mindenkitől, de nem tudom megállni ...

A kép címe : fiziológiás voltmérő
alcíme: avagy hogyan tudhatjuk meg könnyen és gyorsan egy transzformátor feszültségét mérőműszerek nélkül.
rajzolta: Buchar 1931.

fizvo.pdf

(#) agressiv válasza Lacika hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

(#) rammeradrian válasza lapose hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Oks nem gond van mégegy.
Párhuzamosan kapcsolva?
Az a gond hogy a tobbi modulnak csak sima 12V táp kell.

Nyárajzot nem tudnál készíteni?
(#) Programmer hozzászólása Jan 27, 2009 /

Szereztem egy erősítőt aminek a régi tulaj szerint volt valami problémája. A táp részét kezdtem nézegetni először. A trafó primerének ellenállása 1 ohm körüli ami elég kicsinek tűnik(a szekunder is hasonló értéket produkál). Típusa UNITRA ZATRA TS80/14. Kérdésem, szerintetek zárlatos e a trafó? Meg tudom állapítani valahogy ha ez a baj?
(#) Tomy27 válasza Programmer hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Annyira nem nagy teljesítményű ez a trafó hogy ilyen kicsi legyen a primer belső ellenállása.Minden valószínűséggel zárlatos.
(#) Programmer válasza Tomy27 hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Látom képed van róla. Esetleg vmi adat, hogy milyen trafóval tudom kiváltani(teljesítmény, feszültség)?
(#) oregtamas0202 válasza Programmer hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Üdv. Biztos hogy a primert mérte? Az nagyon kicsi ugymond zállat. Este megmérem a primert és szekundert is és közlö.
(#) Programmer válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Igen, a prímert mértem, de a két szekunder is 1 ohm körüli értéket mutat(az egyik szekunder megy az egyenirányító részhez míg a másik a VU méterek világítását adja).
Következő: »»   243 / 2541
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem