Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A Unitra erősítők nagyon veszélyesek Ne várj tőle stabil működést
Sziasztok egy Quad 405 100W-os erősítőnek aminek +/-50V kell annak elég egy 160VA 2x35V-os 2x2,28A-es trafó?Köszi a segítséget!
Igen. Valószínüleg jó lessz az a trafó hozzá!
oké köszi a segítséget de most miket kéne olvasnom, hogy képben legyek mert már kinyomtattam vagy 300 oldalt elektronikáról ezt még egy 3 4 hónapja tettem meg és ezt ezért szoktam olvasgatni.Elektronika alapjait olvasgassam?
Ezt azért túlzás lenne így általánosságban kijelenteni. Mert nekem is volt anno Unitra erősítő a kezem alatt és egyszer normálisan helyrepofoztam a végfokozatát és utána semmi probléma nem volt vele, pedig nem kiméltem .
Igaz csak 8Omh-ra lehetett terhelni de viszont elég jó minőségű volt persze nem mindeggy hogy melyik széria mert ez sem igaz mindeggyikre. Vannak kifejezetten rossz paraméterekkel rendelkező típusok is, de ezek a külömbségek észlelhetők egyéb márká-nál is...
Volt már Unitra erősítőm. A hangjával semmi bajom sem volt, de a végfok elszált. Apámnak is volt anakidelyén és abban is állandóan szétment a végfok. Sok embertől hallottam már, hogy az untitra állandóan meghalt
ÉS miután az is könnyen feladta ami nálam, volt ezért hittem nekik
Ha tetszik, ha nem, meg kell tanulnod bizonyos dolgokat. Ha nem akarod megtanulni, vagy nem akarsz foglalkozni vele akkor sajnos jobban jársz, ha veszel egy gyári erősítőt és majd, ha idősebb leszel elkezded tanulni, ha még érdekel.
Engem érdekel meg tetszik is a dolog csak nem tom, hogy konkrétan mit olvassak ezért kérdeztem meg tőled?.
Tanuld meg az alapokat. De 14 évesen nem valószínű hogy nagy sikered lessz.
Ok amúgy ezt az erősítőt néztem ki magamnak Bővebben: Link a GPA 100-MF ( QUAD 405 ) végerősítő modul az amit akarok és ha elég hozzá a 160VA-os trafóm akkor azt tekerem fel hozzá 37V-ra és azzal hajtom. De az azért van odaírva, hogy 4ohm-on +/-40V és 8ohm-on +/- 50V kell neki, hogy 8 ohm-on +/-50V-al adja le a 100W-os szinuszos teljesítmény és 4ohm-on pedig +/-40V-al adja le a 100W-os szinuszt.?
Igen majdnem. 4Ohm-on túl nagy áram folyna rajta azért kell a +-40V.
alaki legyen szíves nézze át hogy jól csináltam-e?
(Sprint layout 5)
Hoppá bocsánat lemaradt a "V" a "Valaki" ből.
Miért nem nézed át te?
Üdv skacok.
Nem tudjátok véletlenül hol lehet kapni ilyen L alakú alumínium profilt amire ráfogatom a tranzisztorokat, és azt a bordához csavarozom? Olyan hely kéne ahol ki is tudják szállítani... Előre is köszi...
Szia!
A két akkumulátort sorba kell kötni! Panelrajzot az IC topikjában találsz bőven! Bővebben: Link Pl. itt is van egy: Bővebben: Link
Miért akarod L alumínimumra rakni a tranzisztorokat?
Sokkal jobb, ha a hűtőbordán van!
HY
kérhetek valakit,hogy rajzoljon nekem egy éppen négyszögjelesedni kezdődő hangkimenetet? az enyémet nem tudtam lefotózni,de lerajzoltam painttel.... most csak a felső ágat rajzoltam át kicsit törtebb visszatérőre,mert ugye nem fér ki a szkóp kijelzőjébe egyszerre mind a két irány. De a jelalakom pont ilyen. köszi! ui.: A szkóp egy trektronix 561A... És kipróbáltam egy 55V AC val rendelkező trafón..azaz az erősítő saját trafóján és tiszta a jel. Megnéztem a DC tápot is brumm jelek után kutatva,de nincs...holt stabil....meg is lepődtem.... Nekem a végfokban TL081-es előfok IC van....létezhet,hogy ez a gond ilyen jel esetén?...illetve,hogy túl gyenge a meghajtása a végfoknak?
Ez tényleg furcsa, de ha jól emlékszem nálam azért volt mert még anno a TDA1524 gyengélkedett. Most nálam egyszerűen levágja a jel tetejét. Lerajzoltam feketével, hogy milyen amikor még annyira nincs túlvezérelve, és piros az amikor már hagyon túl van vezérelve.
Mert csak úgy tudom rátenni.
A hódéknál, vagy a Metaloglóbusnál van, de nem hiszem hogy 1000ft-os tételt kiszállítanak.
Üdv
A szerelőmmel konzultáltam és ő azt mondja,hogy a hangszóróm saját csillapítási tényezője okozza. És csináljak holnap egy cekászból egy műterhlést.... ha akkor is kint van a jelalak,akkor mérjem meg,hogy az előfok csinálja-e vagy eleve így kap jelet.
Úgy érzem, ezt nem lesz egyszerű beszerezni
Nézz körül a vaterán vagy más ilyen aukciós oldalon. Biztosan találsz. Énis találtam.
Sziasztok a Caston erősítőkön amivel az erősítő erőségét állítani lehet pl a Caston CPA 500B-n is ilyen van az mit állítanak a kimeneti jelet vagy mit?
Ez aztán a jó kis konkrét kérdés
A potméterekre gondoltál? Vagy találgassunk még? Szabad a gazda
Üdv. 17-18 Ohm körül kell a primer nek lenni ( müszer függő). A szekunder az kb.Az nem igazán tud meghibásodni .36V 2A a gyári adat.Az erősítő tipusa ?
potméterek meg van számozva az erőségük de pl rá szoktak kötni 2x250W-os erősítőre 100W-os hangfalakat és a keverőpulton szoktak hangerőt állítani azzal azt mondták leveszik a teljesítmény, hogy ne égjen le hangszóró.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |