Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Azért,hogy a Mikroniért ne lőjetek agyon,íme egy kapcsolás autósoknak!Szinte minden autóba beépíthető,egyszerű és jól működik.A kondenzátor változtatásával lehet az időzítést állítani,jelenleg kb. 8 másodperc után kapcsolja ki a lámpát az ajtó becsukása után. Gábor
" a kezdetek " ... ..11 évesen... ebben már legalább folyik egy kis áram .... jól működött emlékszem, áttétel helyén volt, bringa dinamó 6V - 4,5V-os izzó, .. régi szép idők...
Üdvözletem!
Fel tudnád tenni a nyáklapterveket is? Ha van akkor sprint layout-osat. Előre is köszönöm
Ez mekkora! Pont ilyen furdancsom van nekem is.... Még szülinapra kaptam sok-sok évvel ezelőtt (mit is kérjen az ember gyereke szülinapra, ha nem amerikánert).
Hello!
Végre sikerült befejeznem a labortápomat ! Nem lett a tökéletes de a lényegi feladatát ellátja. Végeredményben ez az első művem amit a nulláról építettem fel, kb novemberben kezdtem el építeni , és mostanra lett kész. Az áramkör amelyik dolgozik benne az a szerintem sokak által ismert konstrukció Bővebben: Link. Amit eddig ki tudtam belőle venni az 2 A 25V mert akkora a pákám teljesítménye mivel más műterhelés nem volt itthon, és ami nekem tetszik még benne hogy egy ledre már ugrik az áramkorlátja. És néhány kép, nem a legjobb minőség ezért elnézést! Üdv! Kép1 Kép2 Kép3 Kép4
Szép lett, pláne, ha első munka. De mit jelent az, hogy "nem lett tökéletes?"
Hello!
Igen első munka, vagyis olyan szinte hogy eddig csak felújítottam vagy javítottam készülékeket, de ez az első amit teljesen én csináltam. A nem tökéletes alatt azt értem hogy pl előlapon nincsenek feliratok, a többi pedig apróság de nekem akkor is bökik a szemem és majd idővel ki lesznek javítva! Üdv!
Az a lényeg, hogy az elektromos része tökéletes. A dobozon is lehet szépítgetni utólag, ha nem vagy elégedett.
1) Milyen érintésvédelmi osztályúnak tervezted?
2) Ha rádióhoz is használni akarod, a trafó utáni diódákat célszerű áthidalnod 100 nF-os kerámia kondenzátorokkal. Tudom, nincs a rajzon. Szép, gratulálok.
Szevasztok!
Megépítettem az egyik oshon féle PIC programozót. Mellékelek képet is! üdv: aderka -- Semmi szükség nincs a "szevasztok" és az "üdv aderka" szöveget vastag fekete betűvel írni. Ne feltűnősködj, megutálnak gyorsan. Topi
Nagyon szép lett! Azt a Canon csatit nem akarod bekötni? (SZép így mellette is, de jó is??? )
Gondolom ahoz még le kéne vágnia a nyákot
Bevan kötve csak elötte fényképeztem le, úgy is hogy nem volt, és azt tettem fel. IDE kábellal kötöttem be, és működik szépen. Ha valakit érdekel a kapcsolás szívesen odaadom!
üdv! aderka -- Itt sem! Topi
Szia!
Szép munka. Valamikor régen én is csináltam egyet.(néhány kép arról) Üdv.
Milyen kár hogy kezdenek kiveszni a soros meg párhuzamos portok a gépekről. Pedig én is mennyi mindent rákötözgettem.
Semmi szükség nincs a "szevasztok" és az "üdv aderka" szöveget vastag fekete betűvel írni. Ne feltűnősködj, megutálnak gyorsan.
Topi! Azt nem lehetne, hogy a helyesírási hibákat is így pirossal.... :hide:
Köszi szépen!
Töltök még fel én is képet róla!
Üdv Mindenkinek
Lenne egy kérésem , kérdésem van egy házilag épitett 2x 20 W os STK - 077 IC vel szerelt erösitö csak végfok két monoblokkból . Na most sajna az egyik oldal leégett és nem tudom hogy hol lehetne hozzá 077 es ic t rendelni netem már minden kereskedönél néztem de semmi csak a Sanyo 4191 ese található meg. Ezért jó lenne ha valaki tudna segiteni link vagy tel szám megadásával hogy honnan rendelhetö vagy hogy gyártják e még? , mert akkor nem kisérletezem tovább a felkutatásával épitek egy másik Hybriddel szerelt végfokot . A segitséget elöre is köszönöm
Kifutott széria már rég nem gyártják. Van néhány panelem,rémlik akad ilyen is közte,de nem tudom jók-e.
Használj helyette STK078-ot, még lábkompatibilis is vele, és lehet kapni is.
Bővebben: Link Bár, ha a másik oldal meg 077-es, akkor lehet nem is olyan jő ötlet
Köszönöm .
Sokat segitett, a másik oldal is 077 es de nem baj kicserélem 078 asra azt is mert momoblokk felépitésüek két külön áramkör. A meghajtó áramköre is ugyan az mint a 078 asnak amit ajánlottál.
Hi.
En is epitettem pic egetot igaz hogy lezeres nyomtato hijan kezzel lett atervezve a nyakbeultetes es mufara sem futotta de azert elsore sikerult.Ez a kapcsrajz. Mivel debugolashoz nem alkalmas ezert tervezem egy PICkit2 utanepiteset valamenyivel nagyobb bugetbol. Ez a mostani verzio:
Mi az a műfa ? Amúgy nekem is egy ilyen egyszerű égetőm volt, aztán most van egy gyári pickit2, de debugolásra nagyon ritkán használom. Igazából azért jó, mert a soroshoz képest lényegesen gyorsabban tölti be a programot.
Bocs a roman kifejezesert, mufa= csatlakozo . Arra gondoltam hogy nem talaltam olyan soros csatlakozot ami nyakra forraszthato. Amugy kosz a hozaszolasert.
Szia!
Minden kezdet nehez,föleg az alkatresz beszerzes,javaslom gyüjtsel be hasznalt elektronikakat ,mert bontasbol is lehet epiteni es sokszor jobb minöseg alkatreszt talalsz mint a boltba. Peldaul mufat(csatlakozo)szamitogep alaplapokrol is lehet leszedni es akkor a buget(költsegvetes) is jobban jar. Valamint probalj magyar szavakat hasznalni,mivel a mufat ,plasat,bloc ot,borcant, nem sokan fogjak tudni. Gratulalok az egetöhöz!
Üdv
Elkészíttetm a díszemet.. Egy elektroncsö egy led + egy pc táp amiről megy. +képek |
Bejelentkezés
Hirdetés |