Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   246 / 2541
(#) norbbie válasza Imi65 hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Tisztán látható minden, hogy melyik ki be menet csak könnyebb itt a számítógép előtt ülve nézegetni mint megmérni +-50V akkor jó lehet Quadra is.
(#) mofesa hozzászólása Jan 28, 2009 /

Üdv mindenkinek!

Ehhez: Bővebben: Linkaz erősítőhöz melyik transzformátor a leg ideálisabb?
Jó lenne egy tipus szám,ami alapján megtudnám keresni.

Előre is köszi!

Használd az URL gombot link beszúrásához!
Jav.-szamóca
(#) Zenner hozzászólása Jan 28, 2009 /

Sziasztok!

Bedobozoltam a Condutort és kb 1 hónapja szépen működik, de a hétvégén új dobozba került és abban is működött, tegnap megfordítottam benne a ventilátort és azóta melegszik a 2 FET mikor bekapcsolom pedig előtte működött ebben a dobozban is

Valami ötlet, hogy mi lehet a baja?

Üdv!
(#) rammeradrian válasza agressiv hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Akkor azért elküldöm .pdf -be hátha valakinek még jól jön.
De azért fussatok át rajta kérlek!

TDA 2030.pdf

(#) takivoice hozzászólása Jan 28, 2009 /

Sziasztok.Ismeri valamelyikőtök a székesfehérvári Giant cég végfokmoduljait?Engem kimondottan három tipusuk érdekelne,a GPA300,GPA600 és a GPA800 tipusu.Nem tudom mennyire lehet ez jól működő megbizható végfokmodul.Ha esetleg valamelyikőtök ismeri vagy találkozott már velük,kérem véleményezze őket.Rendezvényhangositáshoz szeretnék belőlük épittetni pár darabot vagy ha van valakinek megbizható nagy teljesitményü végfokpanelje,az is szóba jöhet.Közép-magas ládákhoz és ritkán szubok hajtására is kellene.
(#) Istike88 válasza takivoice hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

nekem volt egy 300-asom kompletten összeszerelve és élesztve. túl sokat nem tudok elmondani róla mert nem használtam sokáig, de annyi biztos hogy stabil végfoknak bizonyult! és persze rá van építve egy hangszóró védő áramkör, ez jó pont a részemről

üdv
(#) dollerakos hozzászólása Jan 28, 2009 /

Üdv! Tudna valaki kapásból egy nagyon egyszerű hangfrekis erősítő-kapcsolást, amelynek ezeknek az adatoknak megfelel? Bemeneti imp.: 200 Ohm, kimeneti fesz. és impedancia: -57 dBV / 600 Ohm. Tudna ez működni 2 db ceruza-akksiról? Köszi a segítséget. Üdv.
(#) agressiv válasza takivoice hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Én csak annyit tudok mondani a kép alapján, hogy jól néz ki
Nem lehet rossz cucc.
(#) Gyurix hozzászólása Jan 28, 2009 /

Hello! Valaki be tudná mellékelni a Castone CPA-500B kapcsolási rajzát? Nem nekem hanem haveromnak kéne mert ő már egy nagy profi és ő akarja megépíteni.Köszi mindenkinek.
(#) Tomy27 hozzászólása Jan 29, 2009 /

Üdv.Van egy olyan problémám hogy nemrégiben került hozzám egy régebbi típusú SH-AV500 házimozi erősítő.
De mostanában felmerült egy olyan probléma vele hogy bekapcsolt állapotból gondol egyet és lekapcsol készenléti állapotra.Majd visszakapcsolom de egy idő elteltével ismét lekapcsol,van hogy visszakapcsolás után szinte 1-2s és visszalekapcsol.Szerintetek elképzelhető hogy a processzora szarakodik és előbb utóbb teljesen megadja magát, vagy esetleg valamegyik elektro kondi a relé környékén?
(#) djgombi válasza mofesa hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Lehet rendelni hozzá való trafót! Ott az oldalon megtalálod hozzá az adatokat h milyen kell!
(#) DJBEBE hozzászólása Jan 29, 2009 /

Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumon.
Az lenne a gondom, hogy nemrégiben kaptam 1 Techics SU-Z980-as típusú erősítőt, aminek ugye elszállt a vége.
SVI 3205 hibrid ic kell bele. Ezt viszont csak nagyon drágán kb 20 000Ftért tudnék bele hozatni. Az nekem drága. A kérdésem az lenne, hogy kinéztem bele 1 végfok panelt Ilyet: Link valamelyik GPA 100-M-es.
Ha ezekből rendelnék 2db-ot akkor ezt belelehetne tenni úgy, h a többi funkciója, gondolok itt olyanra, h kijelző,bemenet választó stb... ugyanugy müködjön mint eddig? Sajnos az erősítőröl semmi hasznosat nem találtam a neten csak fényképeket. Valaki segítsen lécci!
(#) Imi65 válasza DJBEBE hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

A Technics-ekkel az a baj, hogy a procija nagyon sok mindent figyel. Egyébként nemrég javítotam ilyet, annak nem az SVI volt a gondja, hanem a nagysebességű lineáris erősítő. Ez viszont diszkrét elemekből állt, és minden további nélkül javítható volt.
(#) djyuri válasza djyuri hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

SZia ismét.

Nos mivel elég keveset tudtam ezzel foglalkozni,így a barátom hangcuccát mértük ki inkább.

3 dolog történt.

1.- (alapvető) a szkóp készüléket le klellett választani a hálózat földeléséről,mert a PA erősítője nem kicsit elkezdett azonnal recsegni,ahogy rákötöttük. (polaritáshelyesen) (ebből a szempontból megoldva a nálah hallható halk búgás,mivel a szkóp volt a hibás és nem az én építésem.)

2.- megtaláltuk a nála hallható gerjedés forrását....a gerjedés képét lentebb csatoltam. Az asztali dvd lejátszójából jön ki a jel. A kép közepét nézd,mert ugye a fényképezőgép lasabb,mint a szkóp.

3.-kimértük hát a cuccot és kiderült,hogy a T-Amp E800-nak a clip lejde jól működik...minden a kimeneten lévő torzítást jól jelzi. Mind mély és mind magasabb tartományban. Sajnos azt már a fényképező képtelen volt feldolgozni,amit a szkóp mutatott,de hasonló torzulás volt a legvéső teljesítmény felett,vagyis ahol már torzított,mint amikor az én esetemet boncolgattuk. Ergo biztosan torzulás van nálam is,de nálam az előfok az oka. Kaptam pár okos tippet,mielőtt nekiesnék teljes átalakítással a meghajtásban...azokat próbálom ki először,de valószínüleg ezt csak vasárnap. Részben a munkám miatt,részben,hogy szombaton vendégek lesznek és mutatnom kell nekik valami zenét

üdv

DSCN4627.JPG

(#) djyuri válasza djyuri hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Bocsi mindenkitől...kikapcsolt a helyesírás ellenőrző
(#) mofesa válasza djgombi hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Köszi!

Hol találok olyan magyar oldalt,ahol ezt meg is tudom rendelni?
Kerestem,de eddig nem találtam.
(#) szamóca válasza mofesa hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

(#) Istike88 hozzászólása Jan 29, 2009 /

sziasztok!

Régebben építettem egy sztereo st151 erősítőt.
Már akkor is fenn állt a hiba jelenség de nem törődtem sokat vele mert nem zavart.
Az van hogy fog valamilyen rádió adást, de csak a bal oldali panel csinálja. Mostmár egyre hangosabban, és mellé még sípol is (gondolom valamilyen magas frekis gerjedés).

Az egészet akkor csinálja ha rá van kötve a jel forrás (alias PC) viszont nem kell rajta szólnia semminek és sípol és már nagyon idegesít. Még az az érdekes hogy ha csak az egyik bemenetet kötöm rá akkor is sípol, mindegy melyik panel bemenete is az.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv
(#) agressiv válasza Istike88 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

A sípolás talán a számítógépből van, de a "rádió"amiatt lehet, hogy túl alacsony a nuygalmi áram, nem tűnik logikusnak, de megesik.
Egy kapcsolási rajz jóljönne
(#) DJ Szabcsa válasza Istike88 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Árnyékolt kábelen megy a jel a gépből az erősítőbe,és az erősítőben is az van?
(#) mofesa válasza szamóca hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Köszönöm szépen!
(#) Istike88 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

A sípolás a következőképpen működik: ha a bal csatornára kötöm csak a gépet akkor is csak a jobb csatorna sípol és rádiózik, ha a jobbra akkor is a jobb sípol és rádiózik. A bal oldallal nincsenek ilyen gondok :bummafejbe: Kapcsolás

(#) Istike88 válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

a gépből nem árnyékolt megy, de az erősítőben az van.
(#) agressiv válasza Istike88 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

A t4 jelzésű BD139-et mérd meg, vagy egyből ki is cserélheted hátha az a bűnös. A sípolás azért van mert a számítógéped földelt, de csak akkor szokott ilyen előfordulni, ha az erősítő 0-ja is le van külön foldelve például a kasznin keresztül!
(#) Istike88 válasza Istike88 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

még valami, ha nincs rákötve a gépre akkor teljesen csönd van
(#) DJ Szabcsa válasza Istike88 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Akkor azért fogja be a rádiót. A nem árnyékolt kábel ebben az esetben antennaként funkcionál. Az erősítőben is árnyékolt kábel kell, meg a jelforrás és az erősítő közé is az kell feltétlenül.
(#) Istike88 válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Régi gyári Sony erősítőm nem fogta a rádiót ugyanezzel a kábellel, de ha kihúzom a gépből és az erősítőn rajta marad akkor is megszűnik a rádió és a síp.

most kipróbáltam egy föld független eszközön (mobil teló) és ezzel sincs rádió meg sípolás
tuti valami földhurok lesz csak azt nem tudom hol...

ha végképp nem jön össze akkor veszek egy földfüggetlenítőt.

Az lehet földhurok hogy a potinak egy külön kis panelkát csináltam amibe mennek az árnyékolt vezetékek és ott a földelés közösítve van?

Erre azért nem gyanakszom teljes mértékben mert a jack csatin is közösítve van gyárilag a föld.

üdv
(#) roland9 hozzászólása Jan 29, 2009 /

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni abban hogy a 3-om kapcsolás közül meiket érdemesebb megépíteni illetve meiknek jobbak a tulajdonságai.

üdv.: roland
(#) dbase válasza roland9 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Mind a 3 zsákbamacska, szerintem senki sem építette még meg.Ha leolvasod az értékeket a középső rajzrol, kapsz tőlem ajándékot!
(#) roland9 válasza dbase hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Itt a kép nagyba itt a kép nagyba
Következő: »»   246 / 2541
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem