Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   247 / 2541
(#) lapose válasza roland9 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Szia!

A két utolsó rajz Anthony E Holton munkája, elég jól cseng a neve bizonyos körökben!
Bővebben: Link
(#) DJ Szabcsa válasza Istike88 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Csak akkor sípol meg rádiózik ha a gépbe van dugva? Mondjuk egy mp3 lejátszóval se lenne rossz kipróbálni. Egy megoldást tudok, de ezt csak akkor alkalmazd, ha arról a konektorról CSAK a számítógép megy. Kapcsold le a villanyórát otthon, szedd ki a falból azt a konnektort és kösd ki belőle a zöld-sárga földelés vezetéket. Majd nyomd vissza a villanyórát. Így tuti nem lesz földelve a gépházad. Nem tudom ez a gépnek mennyire okoz gondot, de nagyot tuti nem, mert a miénk itthon régi parasztház és alapból nincs sehol földelés. Max annyi szokott lenni, hogy néha megcsíp a gépház Mondjuk még azt azért javasolnám, hogy vegyél egy rendes kábelt. Mondjuk pl ezt:
Bővebben: Link
(#) Tomy27 válasza roland9 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Az első meg ugyebár Király Tibor VF5 névre hallgató műalkotása lenne,amit ha jól tudom ő maga sem épített meg csak megtervezte.Mindesesetre ha esetleg ezt választod kiváncsian várom a fejleményeket...
(#) Istike88 válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Pontosan, de mind egy hogy be van e kötve a bal és jobb oldal vagy csak az egyik. lényegtelen hogy jobb vagy bal, akkor is csak a jobb oldal sípol és rádiózik.
Szerintem mindegy hogy telefon mp3 lejátszójával lett kipróbálva vagy egy külön mp3 lejátszóval, eredmény ugyanaz: hibátlan

Van egy egyszerűbb megoldás a védőföld kiiktatására, van itthon nekem olyan T elosztóm amiben alapból nincs védőföld de be lehet rakni védőföldes konnektorba mert le van csiszolva két oldala (eredetileg kerek volt a csati de le lett csiszolva hogy belemenjen védőföldes csatiba)

üdv
(#) DJ Szabcsa válasza Istike88 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Ott a pont. Így nem kell macerálni a konnektort
(#) gubi válasza roland9 hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

Hali!
Nekem ez bevált.
N-fet végfokok
(#) djyuri válasza djyuri hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

Üdv ismét.

Tovább jutottam a szkóppal.
Az aktív hangváltómban találtam a jel eredendő forrását.
Egy NJM4580L IC-t kell cserélnem.

Viszont most,hogy magasan tiszta jelet tudok a végfoknak küldeni ugyan magasabb jelnél,de ugyanúgy előjön a hiba. És ugyanabban a hullámoldalban.

Ergo tovább kell mennem és minden bizonnyal le kell cserélnem a véfok előfokát. Jobb híján stabilizálnom kell a jelenlegi állapotot a már megadott tanácsokkal.

üdv
(#) oregtamas0202 válasza Programmer hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

Üdv Ha sikerül itt a rajz !
(#) Istike88 válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Nálad is ott a pont! Kipróbáltam azzal az elosztóval és úgy tűnik megszűnt a sípolás és a rádiózás
(#) DJ Szabcsa válasza Istike88 hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Akkor probléma megoldva
(#) agressiv válasza Istike88 hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Azért sípol és rádiózik, mert végfokban valami nem jó. Amit írtam a tranzisztorról azt nem poénból írtam.
Rossz megoldás az, hogy leveszed a földelést, lehet megszűnik a sípolás, de ettől még rossz a sípoló végfok, talán még torzít is ha nagyon halkan szól.

Ha a számítógépnek lekötöd a védőföldjét tönkre fognak menni benne a ramok nagy valószínüséggel, és mivel a tápot úgy szűrik, hogy a fázisról és a nulláról is megy egy kondi a földre (kasznira) ezért még rázni is fog. A lehető legrosszabb megoldás.
(#) norbbie hozzászólása Jan 31, 2009 /

Üdv!
Ha van két ilyen végfok panelem azokat fázisfordítóval hídba lehet kötni?

stk4055.JPG

(#) agressiv válasza norbbie hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Igen, de az STK nem fog örülni a túl nagy áramnak!
(#) norbbie válasza agressiv hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Mekkora teljesítményt bírna el füstölés nélkül ?
(#) agressiv válasza norbbie hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Akkorát amekkorát hidalás nélkül!
(#) norbbie válasza agressiv hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

akkor érdemes vele szórakoznom
(#) Istike88 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Pedig megnéztem a nyugalmi áramot ahogy mondtad és a sípolón magasabb volt mint a másikon, de levettem a normálra. Úgy se változott a helyzet. Átalakítottam a poti kis nyákját mert minden földelés egy pontban találkozott, és olyanra csináltam mint két független poti lenne bekötve.
(#) agressiv válasza Istike88 hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

De az teljesen egyértelmű, hogy a sípoló végfokkal valami nem stimmel, mivel a másik nem sípol. Ez teljesen logikus, ezek után butaság máshol keresni a hibát. Ha a kapcsolás tényleg jó (bár még lehet a kapcsolásban is hiba) akor talán annak a végfoknak a kábelezésével nem stimmel valami. Elég, ha egy tranyónak nem jó a munkapontja és már begerjeszti az egészet.
(#) tar.sandor9 hozzászólása Jan 31, 2009 /

Urak!szeretném ha valaki segitene van egy STK077-esem mit tud kérnék hozzá rajzot legyetek szives segiteni kösz
(#) Imi65 válasza tar.sandor9 hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Tessék:

STK077.gif

(#) djgabi_8 hozzászólása Jan 31, 2009 /

helló
Van két tranzisztorom: 2SC3907 és 2SA1516 típusúak. Ehhez tudna valaki küldeni kapcsolási rajzot ?
(#) agressiv válasza djgabi_8 hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Ebben frankón mennének.
(#) djgombi válasza mofesa hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Ezt az oldalt csak végső megoldásként ajánlom mert aranyáron mérik a trafókat
(#) djgabi_8 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

kösz a rajzot
Sajnos nem jó hozzá a tranzisztor ami nekem van, mert nagy az eltérés az adatai közöt.
(#) agressiv válasza djgabi_8 hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Dehogynem. Még BD249, 250-el is mennek ezek a végfokok..
(#) takivoice válasza agressiv hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Mekkora teljesitményü ez a végfok?
(#) Robi85 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Ez jól néz ki. Nekem van ebből a tranzisztroból itthon, mindegyikből 3db. Sztereó erősitőt tudnék is épiteni. Csak az a kérdés ez hány watt lehet és mekkora tápfesz kell neki. Csak képet találtam róla azon az oldalon. De jólnéz ki készen.
(#) agressiv válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

A tápfeszültség lehet +-20-tól egészen +-50V-ig. +-40V felett a Zener diódák előtti 2.2K-s ellenállást növelni kell egy picit.
+-50V-os tápfesszel 8Ohm 90W, 4Ohm 150W hozható ki belőle atom stabilan, megfelelő hűtéssel persze.
Én ebből használok 2db-ot hidalva mélyládákhoz 4Ohm 350W-ot pajszerolok ki belőlük, de ilyen teljesítménynél már leginkább csak suberősítőnek használható, mivel megnő a torzítása (érthető okokból) és persze csak szobai körülmények között. Party körülmények melett 8Ohm-on volt használva (250W) szilveszterkor 13 órát szólt folyamatosan.

A mellékelt képen látható a sub erősítő, az egyik nyák olyan zöld mint ami a képeken van, az egyik házi gyártmány.

HPIM1511.jpg

(#) Robi85 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Jól nézki. És ez a 8 Ohmon 90Watt ez tetszik.

Esetleg egy nyákterv és beültetési rajzod van hozzá?
(#) agressiv válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Nyákot terveztem hozzá, de beültetési rajzot nemigazán

CirCad-el lett tervezve a nyák talán valamit segít ha ezzel nyitod meg, mert legalább azt tudod, hogy hova milyen alkatrész kerül. Én már tudom kívülről, és mivel én csináltam nem kellett beültetési rajz.
Ami a fényképemen van nyák az még nemegészen így néz ki, mert az volt a prototípus és azután javítottam, de ez is meglett már építve
Következő: »»   247 / 2541
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem