Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   14 / 214
(#) Piszka válasza Piszka hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Köszi a válaszokat! Hol lehet iylesmit beszerezni? Nincs valami netbolt ahol tudnék rendelni? A D5 az akkor tényleg a típusa?
(#) NeoCorteX válasza Piszka hozzászólására (») Jan 31, 2009 / 4

a D5 az a száma a kapcsolásban.
Vidd be egy hobbielektromika boltba és az eladó ad hasonlót. szvsz tudnia kell min. 10A-t meg 30V-ot sacc/kábé
valami 1Nsorozat lehet.
árlista
akár ilyen is 1N 5408
szerintetek hány amper folyhat ott?
(#) niedziela válasza NeoCorteX hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

1N4007... és társai.
(#) set68i válasza titi hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Szia titi!
Nagyon köszönöm a segítséget, hála neked sikerült bekötni arra az IC-re a külső bemenetet, viszont akadtak gondok. Az első gond az volt, mint Gery esetében, hogy ha nem volt CD benne, akkor automatikusan átváltott rádióra, ha pedig volt CD benne, akkor azt is játszotta és háttérben halkan az is szólt. Ezt kicseleztem, készítettem egy pár órás mp3-as filet, ami teljesen csendes. Úgyhogy most nagyon szépen szól, viszont megint ott vagyok ahol elindultam ha belemegyek egy gödörbe, megakad mint eddig, vagyis amikor nem tudja olvasni a CD-t, letiltja a hangot. Ugyanígy letiltja akkor is, ha lejár a file és újból kezdi olvasni, de ez nem zavar, mert ez csak mindenik 5 és fél órában történik meg. Lehet valamit kezdeni vele? Tudsz segíteni ebben a helyzetben?
(#) titi válasza Gery hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Hali!
Kösd a külső jelet az IC 16-os, ill. a 22-es lábához, illetve inkább az ezekhez a lábakhoz menő csatolókondikhoz, de ne az IC felőli oldalon.
Aztán így kellene megpróbálni, hogy CD-re kapcsolva átjut-e a hang? (Remélhetőleg igen.)
(Érdekes, hogy a rádióhoz két bemenetet használ fel, esetleg később még ezen a vonalon is elindulhatunk.)
(#) titi válasza set68i hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Hali!
A CD hangját úgy is kiiktathatod, ha a CD-től jövő audio jelet valahol megszakítod.
Jó lenne egy kapcsolási rajz a rádióról, abból jobban átlátnám, hogy hogy van megoldva ez a némítás.
De egy kis szerencsével talán valahol egy tranzisztoros némítás van. Ez azért szerencsés, mert akkor elvileg, ha az előerősítő IC Cd-ről jövő jelét megszakítod, akkor talán megszűnhet ez a "gödrös némítás".
Viszont ha magát, az előerősítőt vezérli ilyenkor, és ott tilt le, akkor kicsit húzósabb a dolog.
Na a lényeg, hogy ki kellene deríteni, hogy az előerősítő bemenete előtt van-e csatolókondi?
Ha van, azt ki kellene iktatni, és úgy megpróbálni.
Esetleg az IC környezetéről jól jönne egy jó kép.
(Mellesleg egy kapcsirajzból azt is ki lehetne találni, hogy hogy lehetne kicselezni, hogy ne csak akkor menjen, ha CD is van benne.)
(#) ozon hozzászólása Feb 1, 2009 /

Sziasztok.
Egy olyan problémám van,hogy elveszet egy panasonic autó rádió kezelési útmutatója nagyon fontos lenne számomra a tipusa CQ-RD142N
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Gery válasza titi hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Szai!
Nah rákötöttem a csatolókondihoz a bemenő jelet, de nem történt semmi. Kipróbáltam hogy megint rákötöttem a rádióvevőnek a kimenetére a bemenő jelet. Bekapcsoltam a rádiót, ami szépen sistergett, majd amit beledugtam a hangjelet egyből a zene kezdett el szólni. De aztán rákötöttem a rádió kimeneténél a csatoló kondihoz. Rádió bekapcs, sistergés, majd mikor a hangot rádugtam, akkor a sistergés elhallgatott, de zene nem szólt. Nemszolt semmi. Ez érdekes számomra. Mit gondolsz? Vagy marad az a megoldás hogy kapcsolóval át kell váltani?
(#) Dióda hozzászólása Feb 1, 2009 /

Sziasztok !

Lenne egy kérdésem hozzátok mármint aki találkozott már ezzel a tipussal.
Adott egy MNC Innocd fejegység de a leírása nagyon szűkszavú ezért kérdezlek benneteket hogy a képen is láthatóan a hangerőgomb fölött van egy pici luk és egy ledszerű dolog és nem jövök rá sehogyan sem hogy azok mire jók. Illetve van a csórikámon óra de szerintem azt rds-ből lopja mert nem lehet beállítani de valahogyan kitalálja az időt csak egy órányi késéssel. Ez másnak is így van?
(#) oregtamas0202 válasza Dióda hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Üdv Tud a gép Bloothot-ot? mert akkor mikrafon nyillás. Lehet reset nyillás is mögötte egy mik.kapcs-al.
(#) Dióda válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Eggyik sem sajnos és nem tudok rájönni mi lehet az a két vacak .
Az internet meg a Google sem segít semmit mert nem találok sem leírást sem egy említést vagy hogy valaki érdeklődött volna már eddig felőle. Azt meg nem hiszem hogy mindenki tudja mik azok csak én nem.
Bár most fülelgetem és a készülék ad egy éles sípoló hangot mintha kapcsolóüzemben menne benne valami lehet hogy még kapcsitáp is van benne?
(#) oregtamas0202 válasza Dióda hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Szétszeded és meglátod. Lehet hogy több tiposhoz gyártották az előlapot és nincs mögötte semmmi.
(#) set68i válasza Dióda hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Heló!
Szerintem az a ledes valami a távirányításnak van, vagyis ha nem kaptál vele távirányítót, akkor vehetsz hozzá, mert alkalmas a távirányításra. Sok típust árulnak így.
(#) titi válasza Gery hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Hali!
Dobhatnál egy képet az IC környékéről, ill. a kondikról.
Biztos, hogy a csatolókondikat találtad meg?
(#) titi válasza Dióda hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Hali!
A kis lyuk mögött lehet akár mikrofon is, és pl. a külső zajoknak megfelelően szabályozhatja a hangerőt...
A ledszerű dolog pedig akár lehet egy LED is, ami pl. risztófény gyanánt szolgálhat, de akkor valószínű van olyan vezeték is, aminek köze lehet a dologhoz.
(Nekem pl olyan rádióm is volt már, aminek volt riasztó bemenete, és riasztás esetén jó erős, éles hangon sipítozott kifelé a hagszórókon.
Persze ezek is csak találgatások, bár ha az én kezeim között lenne, már biztos nem lenne rejtély...
Ja, az óra igen veheti az RDS-ből az infót, de ha magyar adóról veszi, akkor követnie kellene a téli-nyári időváltást is.
Ettől függetlenenül van olyan is, ami manuálisan is állítható.
De ezt a rádiót személyesen még nem ismerem, tehát csak "hangosan" gondolkodom....

Szerk: reset gombra két okból se gondolnék:
1. Az alakja nem igazán arra utal.
2. A reset gombot az előlap mögé, az alaplapra szokták rakni, ugyanis az alaplapon lévő procit szokták vele resetelni.
(#) Gery válasza titi hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Hello!
Nah itt vannak a képek. Igazábol így nem igazán lehet végig követni mert hol az egyik hol a másik oldalon megy a vezetősáv. A CD kondija egyböl az IC-nél van az látható, ám a rádióé az a vevőmodulhoz közel. Odáig nyomon követtem a vezetősávokat. Látsz belőle valamit?
(beraktam tömörítettbe, mert ha így letöltöd és megnézed, sokkal jobb a felbontás és jól rátudsz közelíteni)

1.ZIP

(#) titi válasza Gery hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Hali!
Szóval egyrészt azok a kis tranyók az IC-től nem messze, az IC kimenetei után vannak, vagyis a némítást az előerősítő után oldották meg, ami nekünk most nem túl jó, mert valószínű itt tilt le akkor is, ha a CD nem megy.
Mindenesetre tégy egy próbát úgy is, hogy a jelet közvetlenül az IC lábára kötöd.
Aztán másik eshetőségként talán érdemes lenne azt is kipróbálni, hogy a rádióhoz használt két bemenetet különválasztani, és azt is megpróbálni. (persze ez már kicsit barkácsolós dolog lenne)
(Még gondolkodom egyéb megoldáson, de holnaptól egy pár napig nem leszek netközelbe. )
Egyébként, ahová azt írtad, hogy ott működik, az is a csatolókondi után van, szóval akkor nem értem, hogy a CD-nél a kondi után kötve miért nem megy?
Közben ment a CD?
(#) set68i válasza titi hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Szia!
Sajnos nem találtam kapcsolási rajzot sehol. Megpróbáltam néhány jobb minőségű képet készíteni, hátha te látsz valamit rajtuk, nekem ez már magas. Azt hiszem a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha ki tudnánk iktatni a CD-t, mert akkor nem lenne ütés hatására CD-akadás és hangletiltás.
Bejelöltem a képeken a csatolókondikat, ahova bekötöttem a bemeneti jelet. Lecsomagoltam én is, hogy jobb legyen a felbontás.

1.zip

(#) titi válasza set68i hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Hali!
Ok, átnézem, de most lassan fekszem, mert holnap meló, aztán meg pár napig sajnos nem leszek netközelbe. Folyt.köv.

Szerk: lehet, holnap este még pár percre benézek, de érdemlegeset nem hiszem, hogy lesz időm mondani
(#) Piszka válasza Piszka hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Köszönöm mindenkinek a választ! Szerencsére megtaláltam a dióda elveszett kis darabját és rajta vlt a száma is ami: 1N4001. Már csak be kellene szereznem egyet és talán működni fog
(#) Piszka hozzászólása Feb 2, 2009 /

Csak azt nem értem még, hogy miért folyik több mint 15 amper a kocsi rádió vezetékeiben? Vagy ez természetes?
(#) Piszka válasza Danaman hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Itt a típus, lásd a képen. Azt esetleg nem tudja valaki hogy a piros sárga vezetéket egy helyre kell kötni? Mert én úgy kötöttem be egy adapterhez mielőtt betettem a kocsiba és működött, de a kocsiba már kicsapta.

HPIM0276.JPG

(#) Gery válasza titi hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Szia!
Na, hát kipróbáltam hogy a bemenő jel földjét, ráforrasztottam egy hosszabb kábelra, majd a jelet úgy direktbe hozzáértettem a forrasztási pontokhoz. Ha rádióra volt állítva akkor ez rendben volt, még akkor is ha az IC lábaihoz értettem akkor is. De ha átváltottam CD-re akkor bárhova raktam a jelet, az IC bármelyik lábára nemvolt hang.
Amúgy az IC-ről mind a rádióhoz, mind a CD-hez a jel egy 2.1K-s ellenálláson és egy 1µF-os kondenzátoron megy a jel. És CD-vel nem tudtam kipróbálni, hisz a CD lejátszó úgy rossz ahogy van, még a mechanikája se jó.
Akkor mit gondolsz, marad az átkapcsolós módszer rádiónal? De azt te milyen kapcsolóval ajánlod? És az nem gáz hogy mikor beledugom a kábelt akkor a hangszóró erőteljesen kileng? Vagy a kapcsoló ezt majd megakadályozza?
(#) titi válasza Gery hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Hali!
Na még egy próbát kellene tenned.
Az IC kimeneteinél is van négy kondi, amik után az SMD tranyók vannak.
Na ezekhez a kondikhoz, a negatív lábaihoz kéne bekötni a külső jelforrást, és CD-re átkapcsolva megnézni, hogy akkor szól-e.
Ezzel a próbával megtudhatjuk, hogy amikor CD-re átkapcsolsz, de a rádió lenémít, akkor ezt a némítást az IC-n belül végzi-e, vagy az utánna lévő SMD-tranyókkal.
Ez alapján fogom kitalálni, hogy hogy legyen megoldva az átkapcsolás, ill. hová legyen majd a jelforrás kötve.
(De ezt már leghamarabb csak hétvégén.)

Szerk: Ja, még annyit, hogy itt már négy kimenet van, de ha a rádióra csak pl. két hangszóró van kötve, pl. az elsők, akkor csak kettőnél fogod hallani.
Tehát próbáld végig mind a négyen.

Szia!
Arra a négyre gondolsz amit bekarikáztam a képen?
Mivel a kimenetek a 4,5 és a 34,35-ös lábak. Namost azokon nemlátszik semmi, de ennek a négy kondinak a vezetősávjai a bekarikázottak, és gondolom akkor ezek lesznek azok. Vajon hogy lehetnek párban: 1-2 és 3-4, avagy 1-4 és 2-3? Mitgondolsz? Ha tévedek kérlek javíts ki!

DSC00167.JPG

Hali!
4-es, 5-ös bal oldal, 34-es, 35-ös jobb oldal.
Elvileg a 4-es, 34-es a hátsó hanszórók felé, az 5-ös, 33-as az első hangszórók felé.
Ez alapján már láthatod, hogy melyik kondi melyikel van párban.
De az IC adatlapján is rajta van.

Közbe rámértem multival ami a legegyszerűbb mostmár látom!
Akkor majd a héten valamikor kipróbálom, bár most azon gondolkodtam, hogyha oda kötöm a jelet akkor ha CD-n van, ha rádión elvileg mindig a bemenő jel fog szólni...
Erre kiváncsi vagyok.

Nem azt mondtam, hogy ide lesz majd fixen kötve a jel, ez csak a legjobb megoldás megtalálásához ad nekem infót.
Lehetőleg úgy szeretném megoldani, hogy ne magát a hangjelet kelljen kapcsolni, hanem.... na de ezt majd akkor, ha már többet tudok.

Ok-ok értem mit mondasz.
Nah majd mondom mi történik és mellesleg, köszi az idáigi segítséget is.
(#) kornel válasza Piszka hozzászólására (») Feb 3, 2009 / 1

Sokan köti egybe a pirosat, és a sárgát.(többek között én is)Hiszen bárhogyan kötöd be úgy is közösítve lesz, a két vezeték, ugyan azt a +12-14voltot kapja meg.Azért nem ütheti ki a diódát.Én még mindig azt mondom hogy fordított polaritással köthetted be.
Egyébként az 1N4001-et egy dugasztápból is kibonthatod, azt hiszem abban is olyanok vannak,ha esetleg körülményes lenne a beszerzés.
Következő: »»   14 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem