Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Altium Designer

Témaindító: Pavel, idő: Feb 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 47
(#) hátor hozzászólása Jan 3, 2009 /

Sziasztok! Volna egy problémám a tervezés során / Altium -Protel DXP 2004 -est használok /,mégpedig az ,hogy a huzalozás során autorutevel öszeköti a lábakat és a lábak között is visz huzalozást -ezzel nincsis gond . Miután befejezi a huzalozást az interactyv rute lehet még módosítani az öszekötéseken ,de a lábak közötti huzalozást nem engedi ! A "huzl" szélesége 0.35mm . Tudnátok ebben segíteni ?
(#) hátor válasza hátor hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

A probléma képben .
(#) kisszee hozzászólása Jan 3, 2009 /

Nem fér el ott a huzalozás, lejjebb kell venni a "gumivezeték" szélességét. Szerintem.
(#) hátor válasza kisszee hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

A furcsa probléma az ,hogy az alkatrész alsó és felső részén van csak a hiba !

hiba 2.JPG

(#) Csibi válasza hátor hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Szia
Az alkatrész footprint-jét, te készitetted vagy "gyári"?
Ha a te műved, nézd át mégegyszer a lábak közti távolságot a többihez viszonyitva.
Megpróbálhatod még a Clearence-t csökkenteni.
Üdv.
(#) hátor válasza Csibi hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Köszi ! A probléma az volt ,hogy a via méret 0.1mm -rel nagyobb volt A PLCC 44 -es tokot én csináltam ,mert a Protelban nem találtam . Mégegyszer köszönöm !
(#) feeling hozzászólása Jan 22, 2009 /

Hello mindenkinek!

DIP tokozású ic-k libary jét keresem ha van valakinek ötlete egy linket dobhatna letöltésre........ ha van egybe több is az is jöhet!
(#) szekimilu hozzászólása Feb 2, 2009 /

Sziasztok4

tudna valaki segíteni honnét tudnám letölteni a programot!
Köszönöm előre is!
(#) Norberto válasza szekimilu hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Szasz! Keress meg privátban ezügyben!
(#) lidi hozzászólása Feb 14, 2009 /

Srácok, ha van itt valaki, akinek van egy kevés szabadideje, rutinosan használja a protel nyáktervezőt, és lenne olyan kedves beszálni a nyák tervező program összehosonlító projektünkbe, az látogasson már el a ebbe a topikba

Köszi előre is.
(#) djusee hozzászólása Feb 22, 2009 /

Hello.Tyü ha,nem semmi lenne tervezni vele,ha menne .Norberto használati utasitását olvastam, és nem sikerül,valamit elrontok bizti.Amikor a schematikus részen Compile ra megyek egy rakás hibát kiir,hogy duplán van az alkatrész ha jol értem és nem viszi át a PCB be.Nem lehet figyelmen kivul hagyni ezeket ,mert csak probaként összedobtam pár alkatrészt hogy meg e tudom tervezni vele.Remélem érthetö,nem zutyultam nagyon össze
UI. Norberto,sikerült a használati utasitást megirnod, nagyon szépen megkérnélek ,fel birod tenni? Szerintem sokan örülnénk neki. Üdv
(#) Norberto válasza djusee hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Hello!

A használati utasítást végül nem írtam meg. Nem azért, mert nem tudnám, hanem mert ahhoz képest iszonyú mennyiségű időt elvenne a jelenleg is negatív előjelű szabadidőmből, mint amennyien hasznosítanák a benne foglaltakat. Magyarul, relatíve kevés ember foglalkozik ezzel a programmal, ezért nem készítettem el...

A próbafájlokat felrakhatod, megnézem, hogy hol lehet a hiba...

Egy kérdés: EZT is elolvastad?
(#) djusee válasza Norberto hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Értem.Köszi a gyors választ.Feltettem az egész mappát, megjegyezném hogy semmi funkcioja nincs neki és hibás,csak fogtam pár alkatrészt és bedobáltam hogy meg e tudom vele terveztetni.
Utolag igen,elolvastam

proba.zip

(#) Norberto válasza djusee hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

A probléma abból fakad, hogy nincsenek az alkatrészek elnevezve. Ez PCB-be való konvertálás előtt kötelező művelet!

Legkönnyebben, gépi segítséggel a következő módon lehet elvégezni a műveletet:

- bemész az SCH szerkesztőben a Tools menübe, azon belül pedig az Annotate almenübe
- kiválasztod a neked leginkább tetsző sorszámozási rendszert, aztán ráböksz az Update Changes > Accept changes > Validate > Execute > OK gombra
- ekkor a rendszer a megadott minta alapján minden egyes alkatrészt beszámoz, pl. R1, R2, R3, C1, C2, JP1, JP2, stb.

Ezután hibátlanul fog menni a Compile Project, utána pedig a Design menüben a legfelső, az Update lehetőség is.
(#) djusee válasza Norberto hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Király vagy! Köszönöm szépen,erre nem jöttem volna rá.Mostmár nyugodtan alszom,elteszem magam holnapra. Üdv
(#) dalmada hozzászólása Márc 15, 2009 /

Protel dxp 2004 inditásakor memória cim hibát
jelez. Nem rég ugyan ezt telepítettem akor müködőtt.
Mi lehet a hiba?? :csodalk:
(#) bbatka válasza dalmada hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

vírus, pucoló program, beletöröltél, hibás telepítő, ....
(#) jefflynn hozzászólása Márc 15, 2009 /

Sziasztok,
altium designer autorouterét használja valaki? nekem elég szépen működik, de csinál olyan bekötéseket, amitől égnek áll a hajam. felteszek néhány példát, hogy lássátok mire gondolok. tualjdonképpen ezek működőképes huzalozások lennének, csak logikátlan és randa kötések vannak rajta és ilyenek miatt egy 100°-ra bekötött panelt órákig kell bogarászni, hogy ezeket az ocsmányságokat eltüntessem róla. nincs erre valamilyen gépesített megoldás?
(#) dalmada válasza bbatka hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Igazad volt, azt hiszem a Tune-up csinálta.
Kösz.
(#) Csibi válasza jefflynn hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Vannak ezeknél durvábbak is, mikor "iker" viasokat (2 vias egymáson) bigyeszt a nyákra.
Route-olás után nyomj egy Cleanup-ot is (NÉHA segit).
A legjobb, ha Autoroute után manuálisan szeded ki ezeket a hibákat.
(#) jefflynn válasza Csibi hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Ja, így csinálom most, de ez elég fárasztó, és idegesítő. Akkor ezek szerint te sem tudsz erre megoldást. Kár, mert ettől eltekintve nem lenne rossz a Situs autorouter.
(#) bbatka hozzászólása Ápr 25, 2009 /

Akadt egy kis problémám. Nem emlékszek rá hogy valamikor is szóba került volna. A problémám a következő. Egy 100 lábú dsPIC33FJ256GP710-I/PT-vel akarok dolgozni. A Protel nem tartalmazza a schema/PCB library-jét. Az egyik választásom hogy megcsinálom magam. Ezt kb.2 órás melóra saccolom. A másik megoldás hogy el kezdtem keresgélni hogy találok-e készen valamit. Meg is örültem, mert rátaláltam erre az oldalra.
Az örömöm nem tartott sokáig, mert rájöttem hogy az itt talált fájlt a Protel nem olvassa. A csatolt demo (olvasó) program meg generál egy library-t, de az használhatatlan. A teljes verzió ára a 300eFt-ot közelíti. Ha valakinek van valami FREE ötlete, akkor előre is köszönöm. Keresgélek tovább.
(#) jefflynn válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Én rendszeresen szívok ilyen problémával, és nem találtam jó megoldást. Rajzold meg az sch -t, a pcb meg valószínűleg benne van valamelyik könyvtárban, azt csak meg kell keresni. Nem lesz az 2 óra...
(#) jefflynn válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Itt is kereshetsz, van több DSPIC33.
Itt
(#) bbatka válasza jefflynn hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Köszönöm. Szuper !
(#) aticska hozzászólása Jún 12, 2009 /

Sziasztok!

Tudja valaki hogyan lehet egy képecskét rakni a panelra?
(#) iamrob válasza aticska hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Hali!

2 bites BMP-t vágólapról. Én ezt a módszert ismerem, lehet van másik is...
(#) (Felhasználó 25054) hozzászólása Jún 14, 2009 /

Sziasztok! Hol tudom beállítani azt hogy a furatok mekkorák legyenek mert csak úgy tudom hogy duplán klikk az összesre csak van vagy 200furatom és nem találtam sehol külső és belső méretet is át szeretném állítani. Előre is kösz. ( A kapcsolás már kész sőt az alkatrészek mér a pcb-n is jelen vannak de még nincs vezetékezve meg semmi vagy az előtt kell még hogy létrehoznán a pcb-t? )
(#) Norberto válasza (Felhasználó 25054) hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Úgy emlékszem, hogy a Design Rules-en belül találod meg a furatokra való általános beállítási lehetőségeket.
(#) aticska válasza (Felhasználó 25054) hozzászólására (») Jún 14, 2009 / 1

Szia!

Edit/Hole Size Editor...
Következő: »»   12 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem