Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Persze ez azokra nem vonatkozik, akiknek nem magyar ékezetes a billentyűzetük, bár ott a "repülő ékezet"
Bizony, így van. Valamikor 'igy 'irtam az 'ekezetes bet''uket 'en is. (...és lehet telepíteni ékezetes karaktert is!)
Az ékezet nélküli írásnál mindig úgy érzem, hogy az illető csak úgy odasz@rt valamit.
URAIM!
Ne offoljatok tovább, légyszives!
Igaz régi darab, de még mindíg jól működik.
QUAD405 12v-ról.
Üdv
Ez sem erösitö de hangfrekis sávban dolgozik . Digitális oszcilloszkóp (RT ÉK 81) a nyákja ujra lett tervezve.
Üdv! Valaki tudna e egy ilyen erősítő kapcsolási rajzát megmutatni? Előrre is kösz!
Szerintem rossz helyen jársz , neked a skicc alapján nem erősítő kell .Ez egy komparátor . Ja ilyet találsz az 555-ös topicba valószinű.
Oké, kössz, akkor arrébbállok más topicba.
Akár még az is lehetne , de a skic alapján van tápfesz bemenete is ? A DC/DC hez nincs szükség külön arra ? De ha a bemenet 1,5 /gombelem/ akkor a kimenet 5-12 volt, A bemenet 0 a kimenet 0 ! + egy tápfesz akkor elsőre mire gondolsz ? Ezt egyszerüen egy 555 -el meglehet oldani , de ott a nagy kérdés hogy a fórumtárs mekkora kimenő áramra gondolt .
Pontosan! A bemenet egy gombelem, a kimenet pedig 5-12 V között van, hogy egy relét be tudjon húzni.
És ehhez szükséges egy tápfeszültség is(gondolom mivel egy gomb elem hogy tudná behúzni )Dehogyha a bementre 0 jel érkezik akkor a kimenetre is 0nak kell érkeznie! Már sima kis tranziusztoros erősítővel kipróbáltam, de ott ha í bemenet 0 volt attól még volt a kimeneten jel. Az az 555 -ös IC -vel tehát meg lehetne úgy oldani, hogy a relé behúzzon, de azért ne égjen le?
Sziasztok, íme egy régi orosz csoda multiméter halála és szeméttelepi életét követő újjászületése, elektrorudi ESR mérője fényében, nem volt szívem nekem is újra kidobni a műszert. Sajnos még mindig nem jó a fényképezőm, ezért bocsánat a zsenge képekért, én megpróbáltam a cam-ból kihozni a maximumot.
Gratulálok nagyon frappánsan megujjítottad ! Ezt valóban kár lett volna kidobni mégegyszer .
Ötletes, nagyszerű
Én a trafótakaróval lettem kész a csöves végfokomon, és Topi javaslata szerint elkészítettem a feliratozást. Már csak a nagy felirat van hátra, és holnap az is elkészül. üdv
Köszi, sajnáltam is , szeretem az ilyen régi cuccokat, pláne ha használható is valamire.
A te végfokod is nagyon jól mutat!! Sőt gyönyörű! Én is lassan összedobok majd egyet, ezt még nem építettem.
Miből jöttél rá?
Igen nyáklap, Marcibácsi polírkoronggal meg polírpasztával kipolírozta, én meg lelakkoztam az oxidáció ellen. üdv
Durva lett volna rávasalni hogy GU-50 SE és kimaratni!! Ütne!
Hát csak csupán abból hogy én meg már Laci bácsi vagyok sajnos ! De itt ennél az erősítődnél mivan alkalmazva az eggyen irányításra ? :eek2:
Muszály szépnek lenni, mert ez a versenymunkám :yes:
Ha csövest készítesz, kezdd ECL/PCL86-tal, és TV kimenőkkel! Nagyon jó hangú csövek, csak lehet hogy előbb-utóbb kinövöd őket üdv
AZ21-es direktfűtésű egyenirányítócső.
Szilíciummentes, csak a varázslatosszemnek van két OA Ge diódája. üdv
Egy ötlet: a mérőkábelek csatlakozója mellett célszerű például egy ILYENT szerelni a hasonló műszerek elejére, mert így a kondikat elég csak csatlakoztatni és nem kell mérőzsinórokkal foglalkozni, illetve így a zsinórok ellenállása is kiesik.
Sőt, SMD kondikhoz szoktak egy kis nyákot is készíteni amin két körömnyi fólianégyzet van, és a felületszerelt kondit egyszerűen csak oda kell érinteni.
Csak egy kérdés, ezzel hogy mérem meg áramkörön belül a kondit? Inkább maradnék a tüskénél, az ellenállása nem érdekes, ugyanis ezzel együtt nulláztam és kalibráltam a műszert, tehát amit mér az hiteles.
Így nem kell kiforrasztani és ujra be a kondit javításkor, csak azt ami tényleg rossz.
Áramkörbe beforrasztva nem szokás alkatrészt mérni, mivel a mérendő alkatrészhez kapcsolódó cuccok a nyákon befolyásolhatják a mérést.
De én nem is írtam hogy a mérőzsinórok helyett, hanem hogy mellett!
Drága Attila!
Ezzel a műszerrel LEHET áramkörön belül mérni! Olvasd el a cikket! Rájössz te magad is miért. A mérőzsínórok mellet pedig egy ilyen csatlakozó hamisitaná meg a mérést, mert ha egyszer nullázva van a műszer a kábellel, és benyomom a csatiba akkor előbb arra kellene ujfent nullázni hogy hitelesen mérhessek vele. Itt már számit a vezeték ellenállása is. Nem hinném, hogy megéri a fáradtságot össze vissza nullázgatni állandóan a műszert azért hogy vezetékkel vagy hangszóró csatival mérjek. Nagyon jól bevállt a mérőzsinór. Szerintem teljesen jó.
Igazából egy GU-50 re fáj a fogam egy ideje.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |